Tisková konference 1.SK Prostějov (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference 1.SK Prostějov

cz Piatok 21.07.2023, 11:35 • Stadion Za Místním nádražím, Prostějov. • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (12:10:26)
     
    František Jura: "Rekonstrukce stadionu je naplánována na tři etapy. První by měla zahrnovat nový trávník či vyhřívání, druhá demolici tribuny a třetí zbytek tribun. Věřím, že zvládneme první dvě etapy podle plánu, abychom na jaře mohli hrát v Prostějově. Jestli se to povede, je otázkou. Variantou je i to, že bychom v Holici odehráli celou sezonu. Uvidíme, jak bude rekonstrukce stadionu v Prostějově probíhat. V nějakém rozumném horizontu bychom pak rádi zvládli i třetí etapu rekonstrukce."
     
    František Jura: "Můžeme být hrdí, že naším klubem prošli David Jurásek a Vasil Kušej. Nastartovali tu svou kariéru a nyní patří k nejžádanějším českým hráčům. Je to skvělá vizitka pro náš klub i pro celé město. Věřím, že tady máme kluky, kteří by na ně mohli navázat."
     
    František Jura: "Budeme se snažit, ať už Karel Kroupa nebo Laďa Dudík, najít se Sigmou Olomouc společnou řeč a více spolupracovat. Věřím, že příchod Patrik Slaměny je odrazový můstek k výraznější spolupráci. Jsme tomu otevření."
     
    Michal Šmarda: "Žižkov postoupil, splnil si úlohu, kterou si vytyčil. Klub se uvolnil a na týmu je vidět, že je v pohodě. Kluci byli minulou sezonu hodně na míči, v převaze. Jde vidět, že jsou na sebe zvyklí. Viktoria má kvalitní hráče, je na vítězné vlně."
     
    Michal Šmarda: "Příchody jsme přizpůsobili také variantám se sestavou. Chceme mít víc možností, co se týče střídání, abychom mohli reagovat na průběh zápasů."
     
    Michal Šmarda: "Přišli hráči, kteří mají zkvalitnit defenzívu. Zároveň jsme přivedli kluky, díky kterým bychom chtěli být aktivnější směrem nahoru. Chceme mít lepší sezonu, než byla ta předchozí. Mužstvo se potřebuje ještě trochu sehrát, kluci ale pochopili, že bez zodpovědnosti se nikam neposuneme. Holice je sice cizí prostředí, věřím ale, že si z ní uděláme druhý domov."
     
    Jakub Habusta: "Sestup s Třincem mrzí, ale život jde dál. Teď přichází nová sezona a jsem v novém týmu."
     
    Jakub Habusta: "Na Hanou se vracím po dlouhých letech, jako odchovanec Sigmy Olomouc prostějovské prostředí dobře znám. S Třincem jsem tři roky hrál o záchranu, teď doufám, že budu v týmu, který záchranářské starosti mít nebude. Věřím, že Prostějovu pomůžu."
     
    Patrik Slaměna: "V B-týmu Sigmy se mi dařilo, měl jsem dobrou sezonu. Chtěl jsem se ale posunout někam, kde budu hrát v prvním týmu. Prostějov o mě měl velký zájem, teď mu chci splatit důvěru, kterou do mě vložil."
     
    Jan Schaffartzik: "Azyl jsem zažil už s Opavou, tehdy jsme hráli v Brně. V Holici je pěkný stadion, už jsme si ho vyzkoušeli."
     
    Jan Schaffartzik: "Všechno zlé je k něčemu dobré. Doufám, že jsme se ponaučili z minulé sezony, která byla špatná. Zároveň byla velmi náročná, jak fyzicky, tak psychicky. Věřím, že zkušenosti z posledního roku zúročíme v dalším ročníku a budeme mít pozitivní sezonu."
     
    Michal Šmarda: "Upravili jsme tréninkový proces, abychom byli kvalitnější v obranné i útočné fázi. Proto také přišli vytipovaní hráči. Chtěli jsme, aby v týmu byla konkurence. Nyní záleží jen na klucích, jak se o místo v sestavě porvou a jak se budou chovat v zápasech F:NL. Z mužstva cítím před sezonou energii a odhodlání. Věřím, že to potvrdí na hřišti."
     
    František Jura: "Chtěl bych poděkovat klubu v Holici, že nám umožnil hrát na svém stadionu. Zároveň děkuji členům našeho technickému týmu, že v Holici připravil všechno tak, aby se tam zápasy F:NL mohly konat."
     
    Karel Kroupa: "Domluvili jsme ještě na příchodu Šimona Gábriše ze Slovácka, dotáhli jsme to na přestup. S Vyškovem jsme se zase dohodli na příchodu Davida Moučky. Další příchody jsou otevřené, na některých postech ještě pracujeme."
     
    Ladislav Dudík: "V minulé sezoně jsme skončili jen pár bodů od sestupového pásma. Věříme, že v této sezoně se budeme v tabulce pohybovat na vyšších příčkách."
     
    František Jura: "Ještě pořád nemáme finální rozhodnutí z Národní sportovní agentury, co se týče rekonstrukce našeho stadionu. Věříme, že rozhodnutí přijde v řádu týdnů. Kvůli této plánované akci odehrajeme podzimní část sezony v Holici, městské části Olomouce. Prioritou pro nás bude zvládnout soutěž v klidu, nemít starosti se záchranou. Soutěž byla v minulém ročníku velmi vyrovnaná, mužstva nyní posilují, nikdo nespí. Kádr jsme nicméně posílili a zkvalitnili, ambic se nezříkáme. Chceme být co nejlepší, do F:NL však musíme jít s pokorou."
     
    František Jura: "David Píchal se teď zapojí jako kondiční trenér, úplně z toho nevypadne. Věřím, že se jako hráč ještě vrátí. Má za sebou velmi nepříjemné zranění, bylo to pro něj náročné i psychicky."
     
    František Jura: "Transfer Fabrice Badry se o půl rok zpozdil, neměl vízum a další potřebné dokumenty. Momentálně se dostává ze zranění, brzy by se měl k týmu připojit jako jeho plnohodnotný člen."
     
    František Jura: "Adam Zelenka je synem Lukáše Zelenky, který tady před lety hrál. Je to zajímavý hráč, zatím u nás bude půl roku hostovat z Baníku Ostrava. Uvidíme, jak to bude dál."
     
    František Jura: "Lukáš Cienciala je talent, přibrzdilo jej zranění. Od Honzy Silného si slibujeme góly a zvýšení konkurence v útoku pro Tomáše Malce."
     
    František Jura: "Kuba Habusta je zkušený hráč, chtěl jsem jej tady už dřív. Můžeme jej postavit na pozici takzvané šestky, defenzívního záložníka."
     
    František Jura: "Jsme rádi, že jsme u Patrika Slaměny našli se Sigmou Olomouc společnou řeč. Je tady na přestup."
     
    František Jura: "Přišlo deset hráčů, odešlo jich devět. Někteří z hráčů, kteří odešli, dostali pracovní nabídku mimo fotbal."
     
    František Jura: "Došlo k velké obměně kádru, i vzhledem k tomu, že se nám minulá sezona úplně nepodařila. Neplánovali jsme to, ale tak to někdy ve sportu chodí. Zachraňovali jsme se v posledním kole, nebylo to nic příjemného."
     
    Odchody: Michal Bárta (brankář, konec profesionální smlouvy), Martin Vlachovský (záložník, hostování Třinec), Jarmil Blahuta (obránce, hostování Frýdlant), Dano Gouamene (záložník, hostování Blansko), Ondřej Chvěja (záložník, konec hostování z Baníku Ostrava), Solomon Omale (záložník, Opava), Michal Stříž (obránce, konec profesionální smlouvy), David Píchal (útočník, přerušení kariéry), Daniel Bialek (obránce, konec profesionální smlouvy)
     
    Příchody: Karel Spáčil (záložník, návrat z hostování v Blansku), Patrik Slaměna (záložník, Sigma Olomouc), Jakub Habusta (záložník, Třinec), David Macháček (záložník, Opava), Lukáš Cienciala (obránce, hostování z Baníku Ostrava), Jan Silný (útočník, hostování z Jablonce), Michal Zapletal (obránce, návrat z hostování v Dukle Praha), Vojtěch Bartoš (obránce hostování ze Slovácka), Adam Zelenka (útočník, Meteor Praha), Fabrice Badra (útočník)
     
    Hosté tiskové konference
    František Jura, předseda představenstva klubu
    Ladislav Dudík, sportovní ředitel klubu
    Karel Kroupa, manažer A-týmu
    Michal Šmarda, hlavní trenér A-týmu
    Matěj Vybíhal, asistent trenéra A-týmu
    Jan Schaffartzik, obránce a kapitán A-týmu
    Jakub Habusta, záložník a letní posila A-týmu
    Patrik Slaměna, záložník a letní posila A-týmu
     
    Prostějov zakončil minulou sezonu F:NL na dvanáctém místě. Až do posledního kola přitom neměl jistou záchranu, zajistil si ji až výhrou nad rezervou pražské Slavie v domácím prostředí v poměru 3:1. Sešívaní po této prohře sestoupili do třetí ligy, Hanáci svou bilanci upravili na 36 bodů, devět výher, devět remíz a dvanáct porážek. Nejvíce branek z prostějovského týmu nastřílel jeho kapitán Jan Koudelka. Jednatřicetiletý záložník se trefil desetkrát.
     
    Pěkný den z Prostějova. V den, kdy se uskuteční úvodní duel prvního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Jihlavou a Opavou, proběhne na zdejším stadionu Za Místním nádražím tisková konference dalšího účastníka druhé nejvyšší soutěže, 1.SK Prostějov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Petr Komárek

    Hosté tiskové konference
    František Jura, předseda představenstva klubu
    Ladislav Dudík, sportovní ředitel klubu
    Karel Kroupa, manažer A-týmu
    Michal Šmarda, hlavní trenér A-týmu
    Matěj Vybíhal, asistent trenéra A-týmu
    Jan Schaffartzik, obránce a kapitán A-týmu
    Jakub Habusta, záložník a letní posila A-týmu
    Patrik Slaměna, záložník a letní posila A-týmu