Diamantová liga – Monaco (kon.)
koniec udalosti
Diamantová liga – Monaco

cz Piatok 21.07.2023, 18:40 (neistý čas) • Diamantová liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:30.
     
    Letošní Diamantová liga se přesunula z polské Silesie v Chorzowě do Monaca, kde se uskuteční už devátý mítink této sezony. Z českých reprezentantů se představí oštěpař Jakub Vadlejch.
     
    Hod oštěpem nabídne vystoupení jediného českého reprezentanta na tomto mítinku. Jakub Vadlech se střetne především s Julianem Weberem či Timothym Hermanem a Andersonem Petersem o cenné vítězství na monackém atletickém svatostánku. V ženské výšce se pak Nicola Olyslagersová pokusí porazit silné Ukrajinky v čele s Jaroslavou Mahučichovou.

    Karsten Warholm bude hlavní tváří závodu na 400m překážek mužů a na ženské čtvrtce bude v obdobné pozici Sydney McLaughlinová-Levroneová. V mužském trojskoku se střetnou Jamajčan Jaydon Hibbert s Burunďanem Huguesem Fabricem Zangem.

    V dálce žen se očekává vyhecovaný souboj mezi Ackelií Smithovou s Larissou Iapichinovou či Yulimar Rojasovou (mimochodem elitní trojskokankou) a Ivanou Vuletovou. V mužské tyči pak bude chtít potvrdit svou dominanci světový rekordman Armand Duplantis.

    V závodě na pět kilometrů by měli největší drama přichystat Berihu Aregawi a Jacob Kiplimo, tedy etiopsko-ugandský souboj. Na ženské dvoustovce se očekává duel Shericky Jacksonové s Gabriellou Thomasovou. V programu nalezneme ale mnohem více dalších zajímavých závodů.
     
    Program
    18:40 Skok do dálky žen
    19:10 Skok o tyči mužů
    19:15 Hod oštěpem mužů (Jakub Vadlejch)
    19:58 Skok do výšky žen
    20:04 400m překážek mužů
    20:15 400m žen
    20:25 800m mužů
    20:35 Míle žen
    20:40 Trojskok mužů
    20:50 100m překážek žen
    21:00 5000m mužů
    21:20 200m žen
    21:30 3000m překážek mužů
    21:52 100m mužů
     
    Mítink odstartoval.
     
    Dálka
    Své sólo si na úvod mítinku střihnou dálkařky. Ivana Vuletová začala se solidním skokem dlouhým 672 centimetrů, Larissa Iapichinová za ni zaostává o 10 centimetrů.
     
    Dálka
    Ackelia Smithová z Jamajky, která letos už skočila přes sedm metrů, začala hodně zlehka. Nepovedený pokud měří jen 6,09.
     
    Dálka
    Hilary Kpatchaová v závěru úvodní série předvedla 677 centimetrů a posunula se do čela před Vuletovou a Iapichinovou!
     
    Dálka
    Ve druhé sérii se do pokusu trefila Yulimar Rojasová, která měla napoprvé přešlap. Tato elitní trojskokanka zapisuje 6,52 metru a dostává se na šesté místo. V této sezoně startuje v dálce poprvé.
     
    Dálka
    Již zmíněná Ackelia Smithová ve druhé sérii skáče 6,70 metru a prodírá se na třetí místo za Kpatchaovou a Vuletovou.
     
    Dálka
    Tara Davisová-Woodhallová, která se letos dostala už přes magickou sedmičku, svým druhým pokusem skočila 6,67. Dostává se na čtvrté místo před Iapichinovou.
     
    Tyč
    Startuje také soutěž tyčkařů. Ta bude dnes pravděpodobně hodně dlouhá, protože ve startovní listině je hned dvanáct tyčkařů v čele s Armandem Duplantisem.
     
    Dálka
    Larissa Iapichinová zahájila třetí sérii skokem dlouhým 672 centimetrů a dostává se na druhé místo za Kpatchaovou a před Vuletovou!
     
    Dálka
    Ivana Vuletová odpovídá nejlepším možným způsobem! Ve třetí sérii skáče 686 centimetrů a jde do čela před Hilary Kpatchaovou. Skočila si osobák této sezony.
     
    Oštěp
    Soustředit se budeme trochu více na oštěp, v němž startuje jediný český reprezentant na tomto mítinku – Jakub Vadlejch. Toho čeká pokus právě v těchto okamžicích.
     
    Oštěp
    Kuba začal velmi dobře! Hází 85,95 metru a dostává se na průběžné první místo. Druhý je Julian Weber s 82,86 metry.
     
    Dálka
    Ve třetí sérii se povedlo Australance Brooke Buschkuehlové skočit 6,72 metru a usadit se na třetím místě před Iapichinovou.
     
    Dálka
    Ale ještě o dva centimetry skočila Fátima Diameová! Takže ta je po třech sériích třetí za Vuletovou a Kpatchaovou. V soutěži končí překvapivě Quanesha Burksová a také Yulimar Rojasová s Jazmin Sawyersovou.
     
    Oštěp
    Po první sérii Vadlejch zůstává na prvním místě před Weberem a Petersem. Český reprezentant je v rámci letošní Diamantové ligy na druhém místě se 13 body. Lepší je pouze Ind Neeraj Chopra s 16 body, nicméně ten v Monacu nestartuje.
     
    Oštěp
    Julian Weber svůj druhý pokus poslal na 83,47 metru a zůstává druhý. Jakub Vadlejch nebyl spokojený a vyšlápl. Peters se zlepšil na 79,64 metru a těsně za něj se posunul Keshorn Walcott se 79,28 metry.
     
    Dálka
    Přetahovaná o pozice pokračuje. Italka Iapichinová ve čtvrté sérii skočila 6,74 metru a překonala tím Španělku Diameovou, která má slabší druhý pokus.
     
    Oštěp
    Julian Weber si ve třetí sérii polepšil na 84,23 metru a prohání Jakuba Vadlejcha. Ten ale má 85,95 a stále je vedoucím závodníkem. Teď jej čeká třetí pokus.
     
    Dálka
    Larissa Iapichinová v páté sérii předvedla 681 centimetrů a už se dostala na druhou příčku za Vuletovou, na kterou ztrácí jen pět centimetrů. Hilary Kpatchaová klesla na třetí pozici.
     
    Oštěp
    Škoda! Vadlejch třetím pokusem hodil 85,37 metru a nepovedlo se mu zlepšit. Byl to ale nadějný pokus.
     
    Dálka
    A vše je jinak! Tara Davisová-Woodhallová předposledním pokusem skáče 688 centimetrů a jde do čela před Ivanu Vuletovou o dva centimetry!
     
    Dálka
    Nový osobní rekord! Larissa Iapichinová posledním pokusem poprvé v kariéře skáče 695 centimetrů a vítězí v Monaku! O sedm centimetrů před Davisovou-Woodhallovou. Třetí končí Ivana Vuletová.
     
    Skok do dálky žen
    1. Larissa Iapichinová (ITa) 6,95
    2. Tara Davisová-Woodhallová (USA) 6,88
    3. Ivana Vuletová (SRB) 6,86
    4. Hilary Kpatchaová (FRA) 6,77
    5. Fázima Diameová (ESP) 6,74
    6. Brooke Buschkuehlová (AUS) 6,73
     
    Tyč
    V tyčkařském sektoru se laťka ve výši 562 centimetrů nezamlouvala Benu Broedersovi, Sondremu Guttormsenovi a Renaudovi Lavilleniemu. Všichni tři tak končí.
     
    Oštěp
    Jakub Vadlejch zůstal i po čtvrté sérii na prvním místě. Na začátku páté sérii háže 82,67 metru a stále se tak nedokázal zlepšit. Nyní budou pátý pokus házet jeho soupeři.
     
    Oštěp
    Anderson Peters se znovu zlepšil, ale stále marně útočí alespoň na osmdesátku. Dnešní závod mu příliš nechutná.
     
    400mpř
    Mužská čtvrtka s překážkami nabídne zajímavý souboj Karstena Warholma a Alison dos Santose, jenž po zranění menisku absolvuje první závod nad překážkami v sezoně.
     
    Oštěp
    Keshorn Walcott rozesmutnil Andersona Peterse. Háže totiž 81,31 metru, dostává se na třetí místo a Peters určitě nebude házet šestý pokus.
     
    400mpř
    Karsten Warholm vítězí v čase 46,51! Vylepšený rekord Diamantové ligy! A pochopitelně rekord mítinku a také nejrychlejší světový čas této sezony. Alison dos Santos jej hodně dlouho proháněl, ale po poslední zatáčce to vypadalo, že se mu trochu podlomilo koleno, nebo ho v něm píchlo. Rázem začal trochu zpomalovat, přesto je druhý v čase 47,66.
     
    400m překážek mužů
    1. Karsten Warholm (NOR) 46,51
    2. Alison dos Santos (BRA) 47,66
    3. CJ Allen (USA) 47,84
    4. Ludvy Vaillant (FRA) 47,85
    5. Wilfried Happio (FRA) 48,25
    6. Nick Smidt (NED) 48,57
     
    Oštěp
    Do poslední série tedy půjde z první pozice Jakub Vadlejch, ze druhé pozice Julian Weber a ze třetí příčky Keshorn Walcott. Vadlejch vede od první série s hodem dlouhým 85,91.
     
    Tyč
    Až na 572 centimetrech vstoupil do soutěže Armand Duplantis. Hned prvním pokusel laťku zdolal a zase bude čekat. Přes tuto laťku se zatím dostali Sam Kendricks, Bo Lita Baehre a Pal Lillefosse.
     
    400m
    Do závodu na 400 metrů nenastoupí Američanka Sydney McLaughlinová-Levroneová. To je obrovská ztráta s ohledem na kvalitu startovního pole.
     
    400m
    Absence favorizované Američanky využívá nejvíce Natalia Kaczmareková z Polska, která vítězí s časem 49,63! Druhá je v novém osobním rekordu (49,68) Shamier Littleová ze Spojených států. Třetí končí Nizozemka Lieke Klaverová.
     
    400m žen
    1. Natalia Kaczmareková (POL) 49,63
    2. Shamier Littleová (USA) 49,68
    3. Lieke Klaverová (NED) 49,99
    4. Rhasidat Adelekeová (IRL) 49,99
    5. Sada Williamsová (BAR) 50,00
    6. Mary Moraaová (KEN) 50,48
     
    Oštěp
    Je hodně velká prodleva od páté série před tou šestou. Oštěpaři čekají už přes deset minut na svůj poslední hod v soutěži.
     
    Tyč
    Thibaut Collet a Zach McWhorter jsou další vyřazení tyčkaři ze soutěže. Třikrát shodili na 572 centimetrech.
     
    Tyč
    Na 582 centimetrů mohou jít Armand Duplantis, Ernest Obiena, Sam Kendricks, Bo Lita Baehre, Pal Lillefosse, Christopher Nielsen a Kurtis Marschall.
     
    Oštěp
    A stále se na oštěpaře bude čekat, respektive oštěpaři musí čekat. Rozbíhá se totiž mužská osmistovka.
     
    800m
    Vítězství na mužské půlce slaví Wyclife Kinyamal, jenž zaznamenal nejlepší světový čas sezony! Ten má hodnotu 1:43,22. Druhá skončil Alžířan Slimane Moula. Třetí byl Marco Arop z Kanady, který nabíhal do cílové rovinky jako první, ale nakonec propadl o dvě pozice.
     
    800m mužů
    1. Wyclife Kinyamal (KEN) 1:43,22
    2. Slimane Moula (ALG) 1:43,40
    3. Marco Arop (CAN) 1:43,51
    4. Djamel Sedjati (ALG) 1:43,88
    5. Daniel Rowden (GBR) 1:43,95
    6. Bryce Hoppel (USA) 1:43,95
     
    Oštěp
    Konečně, po 20 minutách, mohou tři nejlepší oštěpaři předvést své poslední pokusy!
     
    Oštěp
    Jakub Vadlejch ovšem vychladl. Nepřehodil ani 80 metrů a vyšlapává. Musí tedy doufat, že mu 85,95 z první série bude stačit.
     
    Oštěp
    Julian Weber sice tolik nevychladl, přehodil osmdesátku, ale výkonu Vadlejcha se ani nepřiblížil.
     
    Oštěp
    Soutěž zakončil Keshorn Walcott z Trinidadu, který poslal oštěp hodně vysoko, jen někam k 77 metrům a Jakub Vadlejch vítězí na mítinku Diamantové ligy v Monaku!
     
    Hod oštěpem mužů
    1. Jakub Vadlejch (CZE) 85,95
    2. Julian Weber (GER) 84,23
    3. Keshorn Walcott (TTO) 81,31
    4. Anderson Peters (GRN) 79,40
    5. Curtis Thompson (USA) 78,79
    6. Felise Vahai Sosaia (FRA) 77,80
     
    Výška
    V plném proudu je skok do výšky žen. Začíná se skákat na 193 centimetrech, kam se už nedostala Francouzka Nawal Menikerová, která třikrát shodila na 190 centimetrech.
     
    Míle
    V míli žen se dnes chce Faith Kipyegonová pokusit překonat světový rekord Sifan Hassanové. Bude to složité, ale rozběhnuto má i díky vodičkám zatím velmi slušně.
     
    Míle
    Zatím to vypadá velmi dobře! Po dvou okruzích má náskok nějaké čtyři sekundy na čas Hassanové!
     
    Míle
    A platí to i při náběhu do závěrečného okruhu!
     
    Míle
    Fenomenální čas! Faith Kipyegonová zaběhla 4:07,64! Světový rekord překonala o čtyři sekundy a 69 setin! To je o parník! To je destrukce předchozího světového rekordu!
     
    Míle žen
    1. Faith Kipyegonová (KEN) 4:07,64 WR
    2. Ciara Mageeanová (IRL) 4:14,58
    3. Freweyni Hailuová (ETH) 4:14,79
    4. Laura Muirová (GBR) 4:15,24
    5. Jessica Hullová (AUS) 4:15,34
    6. Nikki Hiltzová (USA) 4:16,35
     
    Míle
    Třetí světový rekord Kipyegonové během posledního roku. Tento běh pomohl Ciaře Mageeanové k novému irskému rekordu, stejně jako Lauru Muirovou k britskému rekordu. Australanka Jessica Hullová stanovila rekord Oceánie, Nikki Hiltzová zase rekord amerického kontinentu. Rekord za rekordem díky Keňance.
     
    Výška
    Lia Apostolovská ze Slovinska třikrát shazuje laťku na 193 centimetrech a končí na osmém místě. Další výškařky budou pokračovat na 196 centimetrech.
     
    100mpř
    Nejkratší závod žen s překážkami, tedy stovka překážek, se stala v Monaku kořistí Nii Aliové, která časem 12,30 v novém osobáku a novém nejrychlejším světovém čase sezony těsně o jednu setinku porazila Kendru Harrisonovou, největší favoritku!
     
    100m překážek žen
    1. Nia Aliová (USA) 12,30
    2. Kendra Harrisonová (USA) 12,31
    3. Alaysha Johnsonová (USA) 12,39
    4. Tia Jonesová (USA) 12,39
    5. Pia Skrzyszowská (POL) 12,68
    6. Laeticia Baptéová (FRA) 12,73
     
    3skok
    Rozběhla se soutěž v mužském trojskoku. Na začátku druhé série skočil Jaydon Hibbert z Jamajky 17 metrů a 23 centimetrů, díky čemuž se ujal vedení. Hibbert je jedním z favoritů této disciplíny.
     
    Tyč
    V tyči budou pokračovat na 592 centimetrech už jen Armand Duplantis, Ernest Obiena, Christopher Nilsen a Kurtis Marschall. Přes 582 centimetrů se nedostali Sam Kendricks s Palem Lillefossem. Bo Kanda Lita Baehre zkusil jen jeden pokus a následně ze soutěže odstoupil. Přesto bude nejhůře pátý.
     
    3skok
    Teprve osmnáctiletý Hibbert startuje vůbec poprvé v Diamantové lize a podle všeho vůbec poprvé na evropském kontinentu. Bude to vítězná premiéra? Po dvou sériích je skutečně ve vedení. Druhý je Hugues Fabrice Zango se 17,15 metry. Tam se ale dá očekávat zlepšení. To ale u Hibberta rovněž.
     
    Výška
    Iryna Geraščenková z Ukrajiny je zatím jedinou výškařkou, která zdolala 196 centimetrů.
     
    Tyč
    Christopher Nilsen ze Spojených států skočil napoprvé 592 centimetrů a dostává se v pořadí před Armanda Duplantise, Ernesta Obienu i Kurtise Marschalla! Všichni tři totiž napoprvé shazují.
     
    5000m
    Závod na 5000 metrů by mohl nabídnout nový světový rekord. Usilovat o něj chce Berihu Aregawi z Etopie. Španěl Mohamed Katir zase chce útočit na evropský rekord.
     
    Tyč
    To je hodně zajímavé! Armand Duplantis má na 592 centimetrech druhý křížek, stejně jako Ernest Obiena i Kurtis Marschall!
     
    Výška
    Na druhý pokus překonala 196 centimetrů Jaroslava Mahučichová, která je teprve druhou výškařkou, která bude usilovat o 199 centimetrů.
     
    3skok
    V trojskoku se ve třetí sérii dostal Yasser Mohammed Triki na 17,32 metrů a proniká do čela závodu!
     
    Výška
    Třetím pokusem se v soutěži zachránila Srbka Angelina Topičová.
     
    Tyč
    Kurtis Marschall potřetí shodil na 592 centimetrech. Ernest John Obiena a Armand Duplantis si přenáší poslední pokus na 602 centimetrů!
     
    5000m
    Světový rekord se začíná vzdalovat. Vodiči sice tempo zvládali, ale Kipkoech odpadl trochu dřív, než bylo potřeba a pomyslná lajna světového rekordu se začíná vzdalovat.
     
    Výška
    Třetím pokusem na 196 centimetrech se zachránily také Eleanor Pattersonová a Nicola Olyslagersová, duo z Austrálie. V soutěži naopak končí Julia Levčenková a Morgan Lakeová.
     
    5000m
    Světový rekord to není a Berihu Aregawi nakonec ani nezvítězil. Je druhý za svým krajanem Hagosem Gebrhiwetem za 12:42,18. Třetí je Telahun Haile Bekele. Nicméně, čtvrtý Mohamed Katir ze Španělska zaběhl čas 12:45,01, což je nový Evropský rekord!
     
    5000m mužů
    1. Hagos Gebrhiwet (ETH) 12:42,18
    2. Berihu Aregawi (ETH) 12:42,58
    3. Telahun Haile Bekele (ETH) 12:46,70
    4. Mohamed Katir (ESP) 12:45,01
    5. Jacob Krop (KEN) 12:46,02
    6. Jacob Kiplimo (UGA) 12:48,78
     
    Tyč
    Obiena na 602 centimetrech shazuje. Dnes na vítězství nezaútočí. Bude ale nejhůře třetí.
     
    3skok
    Jaydon Hibbert se ve čtvrté sérii konečně trefil pořádně do pokusu a skáče 17,66 metru, čímž se dostává o 34 centimetrů do vedení před Alžířana Trikiho.
     
    Tyč
    Tak to je překvapení! Fenomenální tyčkař Armand Duplantis svůj jeden přenesený pokus nezužitkoval! Po dvou zaváháních na 592 centimetrech shazuje jednou také na 602 centimetrech a končí na děleném čtvrtém místě se Samem Kendricksem a Bo Kandou Litou Baehrem! Hodně překvapivým, dost možná senzačním, vítězem je Christopher Nilsen, jenž má ještě dva pokusy na 602 centimetrech, což by byl jeho nový osobák.
     
    200m
    Závod na 200 metrů ovládla Shericka Jacksonová! Jamajčanka jako jediný pokořila 22 sekund a vítězí s časem 21,86! Druhá končí Julien Alfredová ze Svaté Lucie s časem 22,08. Třetí je Britka Dina Asher-Smithová.
     
    200m žen
    1. Shericka Jacksonová (JAM) 21,86
    2. Julien Alfredová (LCA) 22,08
    3. Dina Asher-Smithová (GBR) 22,23
    4. Anthonique Strachanová (BAH) 22,40
    5. Daryll Neitaová (GBR) 22,54
    5. Kayla Whiteová (USA) 22,54
     
    Tyč
    Christopher Nilsen třikrát shazuje na 602 centimetrech. Ale díky tomu, že jako jediný skočil 592 centimetrů, tak v dnešní soutěži tyčkařů vítězí! Pro Armanda Duplantise, který je na děleném čtvrtém místě, se jedná o první porážku v této sezoně, a teprve čtvrtou za poslední tři roky.
     
    Skok o tyči mužů
    1. Christopher Nilsen (USA) 5,92
    2. Ernest John Obiena (PHI) 5,82
    3. Kurtis Marschall (AUS) 5,82
    4. Bo Kanda Lita Baehre (GRE) 5,72
    4. Sam Kendricks (USA) 5,72
    4. Armand Duplantis (SWE) 5,72
     
    Výška
    Jako první a vlastně jediná se dostala přes 199 centimetrů Nicola Olyslagersová! Tímto pokusem rovněž splnila olympijský limit. Jaroslava Mahučichová si přenáší poslední pokus na 201 centimetrů. A ostatní, tedy Iryna Geraščenková, Angelina Topičová a Eleanor Pattersonová po třech nezdarech končí.
     
    Výška
    Jaroslava Mahučichová shazuje na 201 centimetrech a je vše jasné! Nicola Olyslagersová zvítězí, druhá bude Iryna Geraščenková a Mahučichová obsadí třetí místo.
     
    Výška
    Olyslagersová si dva pokusy přenáší na 203 centimetrů, což by byl její nový osobák.
     
    3000mp
    Závod na tři kilometry s překážkami vyhrál při svém prvním závodě mimo keňské Nairobi dvacetiletý Simon Kiprop Koech s časem 8:04,19! O více než pět sekund porazil svého zkušenějšího krajana Abrahama Kibiwota. Třetí je Etiopan Abrham Sime.
     
    3000m překážek mužů
    1. Simon Kiprop Koech (KEN) 8:04,19
    2. Abraham Kibiwot (KEN) 8:09,54
    3. Abrham Sime (ETH) 8:10,56
    4. Samuel Firewu (ETH) 8:10,57
    5. George Beamish (NZL) 8:13,26
    6. Anthony Rotich (USA) 8:13,74
     
    Výška
    Olyslagersová se dvakrát na 203 centimetrech neprosadila. Radost z vítězství jí to ale rozhodně nevezme.
     
    Skok do výšky žen
    1. Nicola Olyslagersová (AUS) 1,99
    2. Iryna Geraščenková (UKR) 1,96
    3. Jaroslava Mahučichová (UKR) 1,96
    4. Angelina Topičová (SRB) 1,96
    4. eleanor Pattersonová (AUS) 1,96
    6. Julija Levčenková (UKR) 1,93
     
    3skok
    Dnes nás čeká ještě poslední šestá série v trojskoku. První je zatím Jaydon Hibbert před Yasserem Trikim a Huguesem Zangem. Tato trojice soutěž uzavře. Poté nás čeká také mužská stovka, která uzavře pro změnu celý mítink.
     
    3skok
    Jaydon Hibbert v poslední sérii skočil 17,53 metru, takže svých 17,66 nevylepšil. Jenže se nezlepšil ani Triki, který předvedl 17,14 a zůstává druhý za 17,32 ze třetí série.
     
    3skok
    Hugues Fabrice Zango posledním pokusem se do toho opřel! Poslední skok soutěže a je vítězný! Reprezentant Burkiny Faso skáče 17,70 a vítězí v trojskoku v Monaku! Jaydon Hibbert, osmnáctiletý Jamajčan, který startuje poprvé na evropském kontinentu, končí druhý. Je to pro něj samozřejmě zklamání, ale na druhou stranu... premiéra jako hrom.
     
    Trojskok mužů
    1. Hugues Fabrice Zango (BUR) 17,70
    2. Jaydon Hibbert (JAM) 17,66
    3. Yasser Mohammed Triki (ALG) 17,32
    4. Lázaro Martínez (CUB) 16,81
    5. Praveen Chithravel (IND) 16,75
    6. Jean-Marc Pontvianne (FRA) 16,71
     
    100m
    A teď už tedy pouze stovka mužů. Favority jsou Ferdinand Omanyala z Keni, Ackeem Blake z Jamajky či Courtney Lindsey ze Spojených států.
     
    100m
    Ferdinand Omanyala z Keni potvrdil, že je největším favoritem dnešního závodu a vítězí v čase 9,92! Ale hodně ho prohnal Letsile Tebogo z Botswany, který s ním prohrál jen o jednu setinku! Třetí skončil Ackeem Blake z Jamajky.
     
    100m mužů
    1. Ferdinand Omanyala (KEN) 9,92
    2. Letsile Tebogo (BOT) 9,93
    3. Ackeem Blake (JAM) 10,00
    4. Yohan Blake (JAM) 10,01
    5. Kishane Thompson (JAM) 10,04
    6. Joshua Hartmann (GER) 10,15
     
    Mítink skončil.
     
    Dnešní dostaveníčko Diamantové ligy v Monaku je u konce. Tento mítink přinesl spoustu krásných okamžiků, kterému dominuje světový rekord Keňanky Faith Kipyegonové v závodě na jednu míli, která zaběhla úchvatný čas 4:07,64.

    Monako přineslo také první porážku v této sezoně tyčkaře Armanda Duplantise, který dvakrát shodil na 592 centimetrech, pak jednou na 602 centimetrech a skončil až na děleném čtvrtém místě, přičemž z vítězství se radoval Američan Christopher Nilsen.

    České fanoušky atletiky potěšil Jakub Vadlejch, který hodem 85,95 metru zvítězil v hodu oštěpem. Nor Karsten Warholm pro změnu stanovil časem 46,51 nový rekord Diamantové ligy v závodě na 400 metrů překážek.

    Další mítink je na programu hned v neděli a hostit jej bude anglický Londýn. Závodit se začne už ve 13 hodin. (21:59:48)

    Jan Vojkůvka

    100m mužů
    1. Ferdinand Omanyala (KEN) 9,92
    2. Letsile Tebogo (BOT) 9,93
    3. Ackeem Blake (JAM) 10,00
    4. Yohan Blake (JAM) 10,01
    5. Kishane Thompson (JAM) 10,04
    6. Joshua Hartmann (GER) 10,15
    Trojskok mužů
    1. Hugues Fabrice Zango (BUR) 17,70
    2. Jaydon Hibbert (JAM) 17,66
    3. Yasser Mohammed Triki (ALG) 17,32
    4. Lázaro Martínez (CUB) 16,81
    5. Praveen Chithravel (IND) 16,75
    6. Jean-Marc Pontvianne (FRA) 16,71
    Skok do výšky žen
    1. Nicola Olyslagersová (AUS) 1,99
    2. Iryna Geraščenková (UKR) 1,96
    3. Jaroslava Mahučichová (UKR) 1,96
    4. Angelina Topičová (SRB) 1,96
    4. eleanor Pattersonová (AUS) 1,96
    6. Julija Levčenková (UKR) 1,93
    3000m překážek mužů
    1. Simon Kiprop Koech (KEN) 8:04,19
    2. Abraham Kibiwot (KEN) 8:09,54
    3. Abrham Sime (ETH) 8:10,56
    4. Samuel Firewu (ETH) 8:10,57
    5. George Beamish (NZL) 8:13,26
    6. Anthony Rotich (USA) 8:13,74
    Skok o tyči mužů
    1. Christopher Nilsen (USA) 5,92
    2. Ernest John Obiena (PHI) 5,82
    3. Kurtis Marschall (AUS) 5,82
    4. Bo Kanda Lita Baehre (GRE) 5,72
    4. Sam Kendricks (USA) 5,72
    4. Armand Duplantis (SWE) 5,72
    200m žen
    1. Shericka Jacksonová (JAM) 21,86
    2. Julien Alfredová (LCA) 22,08
    3. Dina Asher-Smithová (GBR) 22,23
    4. Anthonique Strachanová (BAH) 22,40
    5. Daryll Neitaová (GBR) 22,54
    5. Kayla Whiteová (USA) 22,54
    5000m mužů
    1. Hagos Gebrhiwet (ETH) 12:42,18
    2. Berihu Aregawi (ETH) 12:42,58
    3. Telahun Haile Bekele (ETH) 12:46,70
    4. Mohamed Katir (ESP) 12:45,01
    5. Jacob Krop (KEN) 12:46,02
    6. Jacob Kiplimo (UGA) 12:48,78
    100m překážek žen
    1. Nia Aliová (USA) 12,30
    2. Kendra Harrisonová (USA) 12,31
    3. Alaysha Johnsonová (USA) 12,39
    4. Tia Jonesová (USA) 12,39
    5. Pia Skrzyszowská (POL) 12,68
    6. Laeticia Baptéová (FRA) 12,73
    Míle žen
    1. Faith Kipyegonová (KEN) 4:07,64 WR
    2. Ciara Mageeanová (IRL) 4:14,58
    3. Freweyni Hailuová (ETH) 4:14,79
    4. Laura Muirová (GBR) 4:15,24
    5. Jessica Hullová (AUS) 4:15,34
    6. Nikki Hiltzová (USA) 4:16,35
    Hod oštěpem mužů
    1. Jakub Vadlejch (CZE) 85,95
    2. Julian Weber (GER) 84,23
    3. Keshorn Walcott (TTO) 81,31
    4. Anderson Peters (GRN) 79,40
    5. Curtis Thompson (USA) 78,79
    6. Felise Vahai Sosaia (FRA) 77,80
    800m mužů
    1. Wyclife Kinyamal (KEN) 1:43,22
    2. Slimane Moula (ALG) 1:43,40
    3. Marco Arop (CAN) 1:43,51
    4. Djamel Sedjati (ALG) 1:43,88
    5. Daniel Rowden (GBR) 1:43,95
    6. Bryce Hoppel (USA) 1:43,95
    400m žen
    1. Natalia Kaczmareková (POL) 49,63
    2. Shamier Littleová (USA) 49,68
    3. Lieke Klaverová (NED) 49,99
    4. Rhasidat Adelekeová (IRL) 49,99
    5. Sada Williamsová (BAR) 50,00
    6. Mary Moraaová (KEN) 50,48
    400m překážek mužů
    1. Karsten Warholm (NOR) 46,51
    2. Alison dos Santos (BRA) 47,66
    3. CJ Allen (USA) 47,84
    4. Ludvy Vaillant (FRA) 47,85
    5. Wilfried Happio (FRA) 48,25
    6. Nick Smidt (NED) 48,57
    Skok do dálky žen
    1. Larissa Iapichinová (ITa) 6,95
    2. Tara Davisová-Woodhallová (USA) 6,88
    3. Ivana Vuletová (SRB) 6,86
    4. Hilary Kpatchaová (FRA) 6,77
    5. Fázima Diameová (ESP) 6,74
    6. Brooke Buschkuehlová (AUS) 6,73
    Program
    18:40 Skok do dálky žen
    19:10 Skok o tyči mužů
    19:15 Hod oštěpem mužů (Jakub Vadlejch)
    19:58 Skok do výšky žen
    20:04 400m překážek mužů
    20:15 400m žen
    20:25 800m mužů
    20:35 Míle žen
    20:40 Trojskok mužů
    20:50 100m překážek žen
    21:00 5000m mužů
    21:20 200m žen
    21:30 3000m překážek mužů
    21:52 100m mužů