Kolodziejová, Vondroušová – Kostjuková, Ruseová 2:1 (kon.) | Katová, Sutjiadiová – Sie, Strýcová 0:2 (kon.)
Bouzková, Sorribesová-Tormová – Čchan, L. Čchan 2:0 (kon.)
koniec
Marie Bouzková Sara Sorribesová-Tormová
Marie Bouzková
Sara Sorribesová-Tormová
2
6 6  
 
Chao-čching Čchan Latisha Čchan
Chao-čching Čchan
Latisha Čchan (12)
0
4 4  
 
cz Pondelok 10.07.2023, 14:18 • Kurt č. 14, All England Club, Londýn (GBR) • Wimbledon - štvorhra ženy - Wimbledon (tráva) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Ve druhém kole ženské čtyřhry se v pondělí odpoledne představí mimo jiné Marie Bouzková, která po boku Španělky Sary Sorribesové-Tormové vyzve tchajwanské deblové specialisty, sestry Latishu a Chao-čching Čchanovy. Utkání je na programu kurtu číslo 14 a to hned po dohrání zápasu Wuová (TPE) + Čuová (CHN) x Dolehideová (USA) + Čangová (CHN). Toto úvodní utkání začne krátce po 12. hodině českého času, v Londýně bude tou dobou teprve jedenáct.
     
    Marie Bouzková

    Čtyřiadvacetiletá pražská rodačka Marie Bouzková je v žebříčku WTA aktuálně na 33. pozici v singlu a na 65. v deblu. V obou kategoriích je Mariinou pozici nejlepší příčka 24.

    Největším singlovým úspěchem je pro Bouzkovou postup do čtvrtfinále loňského Wimbledonu, cenný je nepochybně rovněž triumf na juniorském US Open z roku 2014. V deblu dokázala ovládnout hned tři dvěstěpadesátky (Birmingham a Prahu po boku Hradecké, Istanbul po boku Sorribesové).

    Letos skončila Bouzková na Wimbledonu teprve v neděli, když ji v českém derby o čtvrtfinále po urputné bitvě vyřadila Markéta Vondroušová.

    Marie mluví plynně anglicky a španělsky, domluví se taktéž v němčině. Distančně aktuálně studuje obor business administration na univerzitě v Indianě. Kromě tenisu a studia se ráda věnuje poslechu hudby, jejími oblíbenými skupinami jsou Queen, ABBA, Roxette a Beatles. Pokud je potřeba odreagování ještě intenzivnější, poslouží jí spolehlivě klasické české komedie.

    Sara Sorribesová-Tormová

    Sara Sorribesová-Tormová je o dva roky starší než Bouzková a pochází z městečka Castellón na východě Španělska. V singlu je aktuálně hodnocena jako 84. hráčka světa, v deblu ještě o osm příček hůře. Obě karierní maxima si Sorribesová vytvořila v minulém roce, v singlu jde o pozici 32 a v deblu 37.

    Nejprestižnějším singlovým titulem Sorribesové je triumf z roku 2021 z dvěstěpadesátky v Mexiku nazvané Abierto Zapopan, na tomto turnaji se dvakrát do finále v letech 2019 2022 dostala také Bouzková. V deblu ovládla Španělka dvěstěpadesátky v mexickém Monterrey (s Britkou Broadyovou), marockém Rabatu (v čistě španělském páru se Sánchezovou) a pak v již zmiňovaném Istanbulu s Bouzkovou.

    V singlu skončila letos Sorribesová hned ve druhém kole, když po pouhých 70 minutách byla po výsledku 2:6 a 0:6 vyřazená světovou jedničkou Polkou Swiatekovou.

    Tenisovým idolem byl kromě maminky, která bývala tenisovou tenérkou trenérkou, pro Sorribesovou David Ferrer. Inspiraci pro sportovní dráhu byl pro tuto hráčku jistě také její otec Leopoldo Sorribes, který hrál třetí španělskou ligu v kopané za Castellón. Právě fotbal byl podle vlastních slov druhou potenciální karierní volbou, kdyby prý ani to nevyšlo, stala by se možná sportovní komentátorkou.



    Chao-čching Čchan

    Mladší ze dvanáctého nasazeného páru letošního Wimbledonu Chao-čching Čchanové je 29 let a stejně jako v případě starší sestry je jejím rodištěm metropole tchajwanská Tchaj-pej. Obě sestry se po celou svou kariéru věnují takřka výhradně deblu, Chao-čhing je aktuálně na 23. příčce, nejvýše byla v roce 2016 pátá.

    Překvapivě nemá největší deblový úspěch Chao-čhing společný se svou sestrou, po boku Rumunky Niculescuové došla totiž v roce 2017 až do finále Wimbledonu (kde však podlehly Ruskám Makarovové a Vesninové dvakrát 0:6). Společně se sestrou pak dokázaly ovládnout tisícovky v Cincinnati a v Dauhá. K zahození rozhodně nejsou ani výsledky v mixu, tam se dokázala dostat Chao-čhing do finále grandslamu již třikrát, ale ani v roce 2014 na Wimbledonu po boku Bělorusa Mirnyiho ani v letech 2017 a 2019 s Novozélanďanem Venusem se jí triumfovat nepodařilo.

    Ač nenastoupila Chao-čhing v singlu, zápas mimo čtyřhru žen za sebou přeci jen má, v mixu totiž po boku Francouze Martina podlehla čtvrtému nasazenému páru Koolhof Fernandezová dvakrát 5:7.

    Otec obou sester je tenisový kouč, matka se věnuje obchodu. Oblíbenými povrchy jsou pro mladší ze sesterského dua povrchy tvrdé případně antuka, věřme tedy, že na trávě bude mít částečně český pár výhodu. Mezi své záliby řadí soft rockovou hudbu a plavání, den jí dokáže zlepšit také čínské jídlo.

    Latisha Čchan

    Latishe je třiatřicet a její kariéra se logicky v mnohém podobné té sestřině. Na rozdíl od mladší sestry však už Latisha okusila pocit držení první příčky v žebříčku, rating deblu ovládala na konci roku 2017. Aktuálně je ovšem ještě o deset míst níže než Chao-čching, tedy na 33. pozici. Do 26 let se věnovala také singlu, v roce 2007 byla dokonce světovou padesátkou, ale ze zdravotních důvodů tuto cestu musela opustit.

    Latisha již jednou vyhrát ženský deblový grandslam dokázala, v roce 2017 po boku Martiny Hingisové porazila ve finále US Open český pár Hradecká Siniaková. Tomuto úspěchu předcházely tři finálové grandslamové prohry (2007 AO a US Open a 2015 opět Australian Open), při prvních dvou stála po jejím boku další Tchajwanka Ťia-žungová, prohru v roce 2015 spolu s Latishou protrpěla Číňanka Čengová (tenkrát se na jejich úkor radovaly Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová). Další tři vyhrané grandslamy si Latisha Čchanová připsala v mixu, v letech 2018 a 2019 dokázala zvítězit v Paříži, v pozdějším z roků se radovala také v Londýně. Partnerem jí byl ve všech třech případech Chorvat Ivan Dodig

    Právě po bokz Dodiga se Latishe podařilo projít i letos přes šestý nasazený pár Bopanna Dabrowská do druhého kola, to se dosud neodehrálo.

    Ačkoliv Chao-čhing hrála tenis již od svých 3 let, počkala si Latisha na své začátky až do let šesti, rozdíl ve zkušenostech obou sester je tak podstatně menší než by se mohlo podle věku zdát. Stát se profesionální tenistkou se prý rozhodla poté, co v roce 1999 obrovské zemětřesení smetlo její rodný dům i okolní příbytky. Také Latisha je fanynkou dobrého jídla, nejraději má kuchyni tchajwanskou, italskou a japonskou.
     
    V prvním kole wimbledonské čtyřhry žen si Bouzková se Sorribesovou dokázaly poradit dvakrát 6:4 s česko-čínským párem, Nosková Wangová. Pár, který je z politických důvodů vedený jakožto reprezentující Čínské Tchaj-peje porazil v kole číslo jedna americký pár Čangová Kulikovová jasně za 73 minut poměrem 6:3 a 6:2.
     
    První set duelu, který předchází vystoupení Marie Bouzkové, právě skončil. Po 38 minutách zvítězily favoritky Dolehideová s Čangovou, která mimochodem vyřadili česko-španělský debl na posledním přípravném turnaji v Eastbourne. Výsledek první sady je 6:3.
     
    Druhou sadu vyhrál pár Wuová Čuová poměrem 6:3, start námi sledovaného zápasu se oddaluje.
     
    Třetí set už favoritky zvládly a po výsledku 6:3, 3:6 a 6:4 postupuje do dalšího kola duo Dolehideová Čangová. Zápas Marie Bouzkové tak může již za malou chvíli začít.
     
    Hráčky právě přicházejí na kurt.
     
    Aktuálně probíhá rozehrávka.
     
    Rozehrávka končí.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0-15
    Aut Sorribesové od základní čáry.
     
    0-30
    Následuje zásah sítě ze strany česko-španělského páru.
     
    15-30
    Parádně teď do krosové výměny vstoupila nechytatelnou smečí Maruška Bouzková!
    0:0; 0:0; 15-30 - M. Bouzková, S. Sorribesová-Tormová
     
    15-40
    Totéž se však nyní povedlo Chao-čching Čchanové.
     
    0:1
    Nepovedený return obloučkem Sorribesové dal soupeřkám příležitost k bekhendovému zabití, které Latisha nekompromisně provádí.
     
    15-0
    Razantními forhendy teď dokázala soupeřku přetlačit Marie Bouzková.
     
    30-0
    Následuje výtečný servis Bouzkové po kterém už měla Sorribesová u sítě lehkou práci.
     
    30-15
    Nyní je tu ovšem dělový return do deblového koridoru na který nešlo pořádně zareagovat.
     
    40-15
    Skvělý zásah na síti předvedla Španělka, jsou tu první gemboly pro částečně český pár.
     
    1:1
    První viditelná chyba v zápase, dvojdopad na tchajwanské straně kurtu.
     
    15-0
    Bouzková teď chytře zaskočila soupeřku krosem u sítě!
     
    15-15
    Bekhend Bouzkové teď bohužel síť zastavuje.
     
    30-15
    Returnem Sorribesová prohodila Latishu Čchanovou a první brejkbol zápasu je na dosah.
     
    40-15
    Jsou tu brejkboly hned dva, síť zastavuje naše soupeřky.
     
    2:1
    Sorribesová hrála na returnu velmi jistě a po balónku k pravé čáře bere první servis soupeřek.
    0:0; 2:1 - M. Bouzková, S. Sorribesová-Tormová
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0-15
    Při podání Sorribesové začínají bodově soupeřky.
     
    15-15
    Těsný aut za základní čáru po zásahu jedné z Tchajwanek.
     
    30-15
    Forhendový kros Latishy Čchanové vylétl mimo vymezený prostor.
     
    40-15
    Chao-čching nedokázala odvrátit podání Sorribesové nad síť, je tu přímý bod a šance na potvrzení brejku.
     
    40-30
    Bouzkové se nedaří zasáhnout do výměn, naopak Latisha na síti trefuje úspěšně.
     
    3:1
    Další přímý bod Sorribesové na servisu, return soupeřky vylétl až za základní čáru.
     
    15-0
    Hrubka Latishy, její smeč končí v síti.
     
    15-15
    Na síti úspěšně srovnává stav gemu Chao-čching.
     
    30-15
    Po výborně provedené operativní výměně stran se dokázala bekhendovou smečí prosadit Bouzková.
     
    30-30
    Nevynucená chyba Marie, její bekhend končí v autu.
     
    30-40
    Škoda, druhé podání Latishy Čchanové vrací Sorribesová pouze do sítě.
     
    3:2
    Ani tentokrát nebyl brejkbol nikterak daleko, po autu Marie Bouzkové z forhendu však zvládla Latisha i podruhé v zápase servis uhájit. Do centra dění z hlediska servisu se nyní vrátí Bouzková.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    15-0
    Milimetrově přesný servis Bouzkové potvrzuje na žádost Tchajwanek jestřábí oko, je tu přímý bod z podání.
     
    15-15
    Sorribesová nebyla na síti dostatečně razantní a Latisha Čchanová srovnává s pomocí prasátka.
     
    15-30
    Naprosto perfektní je na síti starší ze sester, která získává vedení v gemu.
     
    15-40
    Pozor, pozor, po dělovém forhendu z rakety Chao-čching jsou tu první dva brejkboly pro tchajwanský pár.
     
    30-40
    Opět přálo při kontrole jestřábím okem těsně štěstí při česko-španělském páru, je tu těsný aut Tchajwanek.
     
    3:3
    Sorribesová-Tormová nesprávně vstoupila do výměny a vyhazuje balónek do autu, výhoda brejku je ztracena.
     
    15-0
    Sorribesové stále chybí větší razance u sítě, krosem ale tuto výměnu dokázala následně získat Bouzková.
     
    15-15
    Naopak Latisha je razantní velmi, což potvrzuje další vydařenou smečí.
     
    15-30
    Kraťasem si Bouzková na soupeřky nepřišla, po jejich vrácení už nedokázala dostatečně kvalitně reagovat a balónek končí v síti.
     
    30-30
    Tomuhle krosu z bekhendu však nelze nic vytknout, Marie trefila míč naprosto dokonale.
     
    30-40
    Přelobovaná Sorribesová, brejkbol číslo dva se nekoná.
     
    3:4
    Mariin return zastavuje síť, gem číslo sedm je u konce.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Sara Sorribesová-Tormová.
     
    0-15
    Úspěšným returnem bere pár z Tchajwanu první fiftýn osmé hry.
     
    15-15
    Nyní ovšem míček z asijské rakety letí za základní čáru.
     
    15-30
    Kraťas Chao-čching přechytračil Španělku.
     
    30-30
    Další nevynucená chyba ovšem skóre okamžitě srovnává.
     
    40-30
    Zdálo se, že míč Sara Sorribesové-Tormové míří za autovou čáru, Latisha se ho ale rozhodla vybrat, na což posléze po vlastním autu doplácí.
     
    4:4
    A vzápětí srovnává česko-španělský pár i co se počtu gemů týče.
     
    15-0
    Při servisu Latisha bere první fiftýn námi preferovaný pár.
     
    30-0
    Agresivita Bouzkové u sítě nás přibližuje potenciálně klíčovému brejku.
     
    30-15
    Chao-čching snižuje u sítě.
     
    40-15
    A vzápětí jsou tu po chybě soupeřek dva brejkboly!
     
    40-30
    Brejkbol číslo jedna je po autu Bouzkové bohužel odvrácen.
     
    5:4
    Bekhend Latishy Čchanové jde za autovou čáru, Marie Bouzková jde podávat na vítězství v prvním setu!
    0:0; 5:4 - M. Bouzková, S. Sorribesová-Tormová
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    15-0
    Return Latishy Čchanové jde do sítě.
     
    15-15
    Okamžitě je ovšem bohužel srovnáno.
     
    30-15
    Forhendový vítězný prohoz si připisuje Marie Bouzková.
     
    30-30
    Sorribesová je dnes bohužel nejslabší hráčkou na kurtu, což dokazuje další chybou u sítě.
     
    30-40
    Míč Tchajwanek trefuje lajnu, je tu brejkbol.
     
    40-40
    Přímý bod po podání Bouzkové.
     
    A-40
    Další přímý bod po returnu do sítš, je tu první setbol zápasu.
     
    40-40
    Bouzková bohužel chybně zastavila výměnu, míč soupeřek byl dobrý.
     
    A-40
    Další setbol je na světě po bekhendovém autu Latishy.
     
    6:4
    Sadu číslo jedna právě Bouzková ukončila vítězným forhendem!
    1:0; 6:4 - M. Bouzková, S. Sorribesová-Tormová
     
    0-15
    Chao-čching Čchan začíná druhý set vítězstvím na síti.
     
    15-15
    Skvělá defenzíva Sorribesové umožnila následný vítězný bod Marie Bouzkové.
     
    15-30
    Dělovka Latishy prolétla kolem Bouzkové, ta neměla šanci reagovat.
     
    30-30
    Tchajwanský bekhend končí v autu.
     
    40-30
    Forhend Latishy Čchan přináší další aut.
     
    40-40
    Latisha Čchan zatím servis drží, Španělka trefuje síť.
     
    40-A
    Poklidný zisk fiftýnu u sítě zapisuje Chao-čching.
     
    0:1
    Return Marie Bouzkové končí za autovou čarou.
     
    15-0
    Přímým bodem začíná svůj servis Bouzková.
     
    15-15
    Tchajwanky okamžitě srovnávají.
     
    30-15
    Následuje ovšem další přímý bod servírující Bouzkové.
     
    40-15
    Nyní dokázala Sorribesová na síti zakročit úspěšně, ač pokus o smeč nevypadal nikterak jistě, fiftýn přináší.
     
    1:1
    Latisha trefuje síť a první podání Marie Bouzkové je úspěšně uhájeno.
     
    15-0
    Vítězství v prvním fiftýnu třetí sady přináší kros Bouzkové.
     
    30-0
    Chao-čching Čchan nedokázala vybrat míček, její pokus o úder byl velmi nezdařený.
     
    30-15
    Zásah sítě z rakety Sorribesové nás mírně vzdaluje prvnímu brejku druhé sady.
     
    40-15
    Dva perfektní údery stačily teď Marii Bouzkové k zisku brejkbolu!
    1:0; 1:1; 40-15 - M. Bouzková, S. Sorribesová-Tormová
     
    2:1
    Chao-čching Čchan vyhodila bekhend za čáru, je tu první brejk!
     
    15-0
    Vítězná bekhendová rána Bouzkové na síti otevírá gem číslo čtyři.
     
    30-0
    Opět čaruje na síti Marie Bouzková a ujímá se vedení 30:0.
     
    30-15
    Nyní to Bouzkové nevyšlo a pálí do sítě.
     
    40-15
    Vítězný bekhend a dva gemboly přináší další výměna zásluhou Sorribesové-Tormové.
     
    40-30
    Tatáž hráčka ovšem následně chybuje a trefuje síť.
     
    3:1
    Gem končí přímým bodem na podání Sara Sorribesová-Tormová.
     
    15-0
    Smeč Bouzkové otevírá gem číslo pět.
     
    15-15
    Následuje bohužel těsný aut za základní čáru a srovnání stavu.
     
    30-15
    Chao-čching Čchan kazí po obloučku z rakety španělského původu.
     
    30-30
    Téměř po zemi hrála teď Sorribesová, míček tedy logicky síť nepřekročil.
     
    30-40
    Bekhendová smeč Chao-čching Čchan bohužel zabraňuje potenciálně rozhodujícímu brejkbolu.
     
    40-40
    Oblouček Bouzkové padl přesně do pravého zadního růžku, máme tu shodu.
     
    40-A
    Sorribesová-Tormová se snažila doběhnout míček opravdu ze všech sil, k úspěchu měla bohužel přesto o krůček příliš daleko.
     
    40-40
    Vůbec první dvojchybu v utkání si do statistik zapisuje Latisha Chan.
     
    40-A
    Returnu Sorribesové přebývalo pár čísel a přeletěl autovou čáru.
     
    3:2
    Mladší a vyšší ze sester ukončuje prudkou smečí pátý gem, česko-španělský pár v něm byl jen kousíček od druhého úspěšného brejku.
     
    15-0
    Při vlastním podání zajišťuje první fiftýn vydařeným náběhem na síť Marie Bouzková.
     
    15-15
    Vzápětí však Tchajwanky srovnávají, Chao-čching Čchan propálila Sorribesovou.
     
    15-30
    Opět zisk výměny na úkor Sorribesové, ta tentokráte nedokázala dostatečně rychle přečíst soupeřčin kraťas.
     
    30-30
    Konečně napálila Španělka míč pořádně a hned je z toho srovnání na 30:30! Výborná smeč!
     
    30-40
    Brejkbolu se ale přeci jenom nevyhneme, úder Latishy Chan zatlačil Sorribesovou až k ukazateli skóre.
     
    40-40
    Španělka se nám konečně dostala do zápasu a na síti teď hraje velice dobře, výsledkem je srovnání na 40:40 a shoda.
     
    A-40
    Bekhendový return Latishy zastavuje síť.
     
    4:2
    V gemu číslo šest se naše hráčky při podání Bouzkové pořádně natrápily, zisk gemu tu však přeci jen je a jsme jen dvě hry od konce zápasu!
     
    15-0
    Sorribesová boduje na síti.
     
    15-15
    Sorribesová trefuje síť, je srovnáno.
     
    30-15
    Nyní je tu vítězný prohoz ze Španělčiny rakety a vedení 30:15.
     
    30-30
    Po autu Bouzkové z forhendu je ale srovnáno na 30:30.
     
    30-40
    Sorribesová-Tormová opět v těsné blízkosti trefuje síť a sedmý gem může nyní ukončit tchajwanské duo.
     
    40-40
    Tak se ale zatím nestane! Marie Bouzková trefuje výborný dlouhý míč deblovým koridorem.
     
    A-40
    Příliš razance dala teď do balónku Chao-čching Čchan, je tu výhoda pro Bouzkovou!
     
    40-40
    Latisha Chan však gem také prodlužuje zásluhou úspěšné smeče.
     
    A-40
    Dvojchyby se dopustila Chao-čching Čchan.
     
    40-40
    Return Marušky Bouzkové končí za autovou čarou.
     
    A-40
    Parádní prohoz z forhendu se nyní vydařil Sorribesové a dlouhý sedmý gem se opět vychyluje v český prospěch.
     
    5:2
    Je konec gemu číslo sedm! Španělka divoce slaví druhý získaný brejk v doufejme posledním setu, opět se zadařilo na síti, kde jsme byli silnější než Tchajwanky!
    1:0; 5:2 - M. Bouzková, S. Sorribesová-Tormová
     
    0-15
    Dvojchyba začíná osmý gem v neprospěch Sorribesové-Tormové.
     
    0-30
    Druhá dvojchyba v řadě, hodně velký zkrat v klíčovou chvíli.
     
    0-40
    A následně se na síti prosazuje Chao-čching Čchan, jsou tu tři brejkboly pro tchajwanský sesterský pár.
     
    5:3
    Snad vůbec první čistou hrou v zápase se drží Tchajwanky v zápase a berou španělské tenistce servis.
     
    15-0
    Vítězný přímý forhend si připisuje Sorribesová a alespoň částečně tak odčiňuje svůj mizerný výkon v předchozím gemu.
     
    15-15
    Bekhend Bouzkové dokázaly soupeřky na síti s klidem zastavit.
     
    15-30
    Bouzková na síti přestřeluje bekhendem základní čáru.
     
    15-40
    Následuje trefený tchajwanský růžek, doufejme, že zkrat formy se našemu duu nevymstí.
     
    30-40
    Milimetrově přesný míček Bouzkové potvrzuje opět jestřábí oko.
     
    5:4
    Gem je ale nakonec po smeči Chao-čching Čchan přeci jen ztracen.
     
    15-0
    Nyní už se snad konečně podaří mač ukončit, nadějný začátek dává zápasu Španělka svou bekhendovou smečí.
     
    15-15
    Aut Bouzkové od základní čáry znamená srovnání skóre.
     
    30-15
    Jen tak tak to teď Sorribesové spadlo do kurtu, na to se ale historie ptát nebude, konec zápasu je dva fiftýny daleko.
     
    40-15
    Marie Bouzková trefila lajnu a je tu mečbol!
     
    40-30
    Štěstí je milenka vrtkavá, nyní se přiklonilo na stranu tchajwanského páru a Sorribesové míček vyneslo těsně za čáru.
     
    6:4
    Je konec! Return Chao-čching Čchan vylétl za základní lajnu a přímým bodem z podání tak Bouzková ukončuje duel druhého kola, který po 96 minutách vyhrává spolu s Sorribesovou-Tormovou dvakrát 6:4!
    2:0; 6:4 - M. Bouzková, S. Sorribesová-Tormová
     
    Konec zápasu
     
    Utkání je u konce, Marie Bouzková předvedla dnes velice dobrý výkon a po zásluze zůstává součástí wimbledonového pavouka i pro třetí kolo ženské čtyřhry. V něm se spolu se Španělkou Sarou Sorribesovou-Tormovou utká s párem složeným z Maďarky Anny Bondarové a Belgičanky Greet Minnenové. Ty dokázaly ve druhém kole vyřadit páté nasazené hráčky Krawczykovou a Schuursovou, nepůjde tedy rozhodně o žádné lehké soupeřky.

    Věřme, že se bude českým tenistkám dařit na Wimbledonu i nadále, my je samozřejmě budeme svým komentářem i nadále provázet. Prozatím přeji top den všem tenisovým fanouškům a brzy na viděnou! (16:07:57)

    Tadeáš Rulf

    čas zápasu: 1:36

    2. set: 0:49

    Bouzková, Sorribesová-Tormová Čchan, L. Čchan
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    37 70 61 33
    najdlhšia séria získaných bodov
    5 5 4 4
    Setboly
    2 4 0 0
    Mečboly
    2 2 0 0
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:17 0:37 0:40 0:25
    Esá **
    0 0 0 0
    Dvojchyby **
    2 2 2 2
    udržané podania
    4 / 5
    80 %
    8 / 10
    80 %
    6 / 10
    60 %
    3 / 5
    60 %
    Odvrátené brejboly
    1 / 2
    50 %
    3 / 5
    60 %
    4 / 8
    50 %
    3 / 5
    60 %
    body pri vlastnom podaní
    17 / 29
    59 %
    37 / 62
    60 %
    36 / 69
    52 %
    21 / 41
    51 %
    body po 1. podaní *
    0 %
    0 %
    body po 2. podaní *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 1. podania *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    2 / 5
    40 %
    4 / 8
    50 %
    2 / 5
    40 %
    1 / 2
    50 %
    body pri súperovom podaní
    20 / 41
    49 %
    33 / 69
    48 %
    25 / 62
    40 %
    12 / 29
    41 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Marie Bouzková
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 21.07.1998
    Vek: 25 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 180 cm
    Hmotnosť: 58 kg

    Sara Sorribesová-Tormová
    Štát: Španielsko
    Dátum narodenia: 08.10.1996
    Vek: 27 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 176 cm

    Chao-čching Čchan
    Štát: Taiwan
    Dátum narodenia: 19.09.1993
    Vek: 30 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 175 cm
    Hmotnosť: 60 kg
    Nasadený: 12

    Latisha Čchan
    Štát: Taiwan
    Dátum narodenia: 17.08.1989
    Vek: 34 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 170 cm
    Hmotnosť: 60 kg
    Nasadený: 12
    Marija Cicaková (CRO)