Farul – Ostrava 0:5 (kon.) | Raków – Slavia 1:2 (kon.) | Bohemians – Osijek 2:3 (kon.)
Slavia – Haifa 2:1 (kon.)
koniec
Farul Constanta
0:5 (0:1)
FC Baník Ostrava
cz Nedeľa 02.07.2023, 11:00 • Opalenica • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
    88. Abdullahi TANKO - 0:5
    https://giphy.com/gifs/BgMz4CwxELFDR9GujJ
     
    88
    Baník právě vstřelil branku!
    Nakrátko rozehraný rohový kop se dostal až k ABDULLAHI TANKOVI, který se míč navedl na pravou nohu a krásným technickým pokusem na zadní tyč překonal bezmocného gólmana rumunského celku.
    85. Abdullahi TANKO - 0:4
     
    85
    Baník právě vstřelil branku!
    Na polovině hřiště skvěle vybojoval balón jeden ze středopolařů Baníku. Přesným pasem poté vyslal do samostatného úniku ABDULLAHIHO TANKA, který udělal kličku gólmanovi a zakončil do prázdné kasy.
     
    77
    Skvěle se do vápna soupeře dostal jeden ze záložníků Baníku, přízemní střelou překonal brankáře, toho ale zachránila branková konstrukce. Následně dorážel Eldar Šehič, jenže jeho dorážku skvěle gólman vyrazil na rohový kop.
    66. EWERTON - 0:3
     
    66
    Baník právě vstřelil branku!
    To se ale hostů nepovedlo a Baník se po několikáté vydal do rychlého protiútoku, který skvělým centrem okořenil Eldar ŠEHIČ a našel ve vápně osamoceného EWERTONA, který hlavičkou vyslal balón k pravé tyči Farulu.
     
    55
    Znovu skvělá kombinace dvojice Almási a Tanko. První jmenovaný vyslal do samostatného úniku Tanka, ten technickou střelou chtěl obstřelit gólmana, ten ale skvěle nohou vykopává.
    52. Abdullahi TANKO - 0:2
     
    52
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravané se rychlou pohlednou akcí probojovali až do vápna soupeře. Zde Ladislav ALMÁSI sklepnul na ABDULLAHIHO TANKA, který si balón navedl až k penaltovému puntíku, ze kterého vyslal pokus po zemi k tyči a nedal gólmanovi Farulu šanci.
     
    46
    Do druhého poločasu nastupuje Baník v tomto složení:

    Hrubý – Blažek, Bitri, Lischka – Buchta, Tetour, Rigo, Ewerton, Šehič – Almási, Tanko
     
    45
    Na pravé straně útočné poloviny se výborně uvolnil jeden z hráčů Farulu a na hranici vápna hledal Andronacheho, který svou levačkou vyslal nepříjemný pokus na Jakuba Markoviče, ten ale skvělým zákrokem vytlačil balón na rohový kop.
    39. Matěj ŠÍN - 0:1
     
    39
    Baník právě vstřelil branku!
    Skvělou akci na pravé straně hřiště předvedl Baník! Následně Jan JUROŠKA skvěle odcentroval na osamoceného MATĚJE ŠÍNA, který balón doklepl do prázdné branky rumunského celku.
     
    31
    Utkání se po občerstvení znovu rozjelo a do útoku se hnal Baník a také se dostal ke střelecké pozici, jenže Matěj Šín z hranice vápna trefuje Buzbuchiho pouze do náručí a ten si tak připisuje jistý zákrok.

    Matyáš Kotlan

    Góly: 39. Šín, 52. Tanko, 66. Ewerton, 85. Tanko, 88. Tanko


    Farul Constanta: Buzbuchi – Dussaut, Danuleasa, Marins, Bassong, N.Popescu, Doukoure, Buta, Dumitrache, Doicaru, Andronache
    Náhradníci: Musat (B) – Boli, Birzu, Grosu, Cercel, Borgnino, Artean, Martinovič, Banu, Rivaldinho, Sall, Stoian

    Tréner: Gheorghe Hagi

    FC Baník Ostrava: 1.pol: Markovič – Juroška, Blažek, Lischka, Kpozo – Fadairo, Šín, Boula, Tetour, Ewerton – Almási
    2.pol: Hrubý – Blažek (68. Frydrych), Bitri, Lischka (68. Měkota) – Buchta, Tetour, Rigo, Ewerton (68. Holaň), Šehič – Almási (68. P. Jaroň), Tanko

    Tréner: Pavel Hapal