Anglicko – Portugalsko 1:0 (kon.) | Francúzsko – Ukrajina 1:3 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:3 (1:2)
Ukrajina
cz Nedeľa 02.07.2023, 21:00Majstrovstvá Európy U21 • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze čtvrtfinále mezi Francií a Ukrajinou.
     
    Ukrajina

    Ukrajina odehrála vydařenou základní skupinu. Na úvod přehrála 2:0 Chorvatsko, aby si následným triumfem nad domácím Rumunskem zajistila postup do čtvrtfinále. V posledním utkání základní skupiny už sice o nic nešlo, přesto Ukrajina vybojovala remízu 2:2 se Španělskem. Skvělé výkony na turnaji podává Oleksej Kaščuk. Ukrajinci se rovněž mohou spolehnout na pevnou obranu. Dosud inkasovali jen v souboji se Španělskem.
     
    Francie

    Francie vstupuje do dnešního souboje v pozici favorita. Základní skupinou prošli Francouzi bez ztráty kytičky. Na úvod přehráli v dramatickém duelu 2:1 Itálii. Poté si Francie vyšlápla na Norsko a v závěrečném utkání v základní skupině přehrála také Švýcarsko. Bradley Barcola z Lyonu je zároveň nejlepším střelcem celého turnaje. Francouzi tak mohou nadále snít o tom, aby navázali na triumf z roku 1988.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Chevalier – Kalulu, Simakan, Lukeba, Nkounkou – Le Fée, Caqueret, Thuram – Barcola, Gouiri, Cherki.
    Náhradníci: Bajic, Meslier – Adli, Badé, Diakité, Gendrey, Chotard, Kalimuendo, Wahi, Larouci.

    Ukrajina: Trubin – Sych, Batahov, Talovierov, Vivčarenko – Bražko, Bondarenko – Kaščuk, Sudakov, Mudryk – Kryskiv.
    Náhradníci: Fesjun, Neščeret – Braharu, Ljach, Nazarenko, Očeretko, Saljuk, Sikan, Syrota, Vjunnik, Želizko.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Francie bude hrát v modrém, zatímco Ukrajina oblékne žlutou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ukrajina obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hned v úvodu se do rozehrávky musel zapojit také gólman, jehož nákop našel Mudryka.
     
    2
    Do rozehrávky Francie se zapojil také brankář Lucas Chevalier. Francie však rychle přišla o míč, nicméně ani Ukrajinci nekombinovali přesně.
     
    3
    Maxym Talovierov diriguje rozehrávku Ukrajiny na vlastní polovině. Nákop na Mudryka však směřoval do ofsajdu. Rozehrávat bude Francie.
     
    4
    Francie zahrávala úvodní rohový kop dnešního souboje. Amine Gouiri vymyslel centr na zadní tyč, kde s přehledem odehrál na roh Olexij Sych.
     
    5
    Enzo Le Fée si skvěle pokryl míč a napadající soupeř jej trefil do kolena. Francie tak může pokračovat v kombinaci na polovině Ukrajiny.
     
    6
    Lukeba měl problémy ve sprinterském souboji, ale nakonec se tělem dostal před soupeře a vybojoval pro Francii alespoň vhazování.
     
    7
    První obrovská šance Francie! Do pokutového území se dostal Bradley Barcola, který musel zakončovat z úhlu a Trubin skvěle zasáhl!
    7. Úvodní možnost Francie
     
    8
    Stopeři Ukrajiny uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu Francie nyní rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    9
    Ukrajina zaútočila průnikem po pravé straně. Místo centru do pokutového území však přišla jen zpětná přihrávka do zadních řad.
     
    10
    Bradley Barcola skvěle napadal rozehrávku Ukrajiny a málem se dostal k odraženému míči. Balón se po trávníku sklouzl do zámezí.
     
    11
    Další centr před branku Ukrajiny s přehledem odhlavičkoval ven z pokutového území Maxym Talovierov.
     
    12
    Bradley Barcola dostal skvělou přihrávku do pohybu, jenže si míč nezpracoval ideálně a Olexij Sych si před ním pomohl malou domů.
     
    13
    Thuram se z levé strany dostal do vápna, jenže Olexij Sych skvěle načasoval svůj obranný zákrok a odehrál míč do bezpečí.
     
    14
    Nechtěně se do hry zapojil také hlavní rozhodčí, který přerušil hru. Francie následně může pokračovat v kombinaci na polovině soupeře.
     
    15
    Maxym Talovierov zastavil rozběhnutého Le Féeho nedovoleným zákrokem a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Francie má k dispozici přímý kop z dobré pozice.
     
    17
    Exekuce přímého kopu se ujal Rayan Cherki, který zvolil přímou střelu přes zeď, jenže míč ve vzduchu zaplaval a prosvištěl nad břevnem.
     
    18
    Po delší době se drala vpřed také Ukrajina, jenže Oleksij Kaščuk byl zastaven faulem Lukeby. Ukrajinci mohou po delší době uklidnit hru.
     
    19
    Francie právě vstřelila branku! Francie se po nádherné akci dostává do vedení! Bradley Barcola si náběhem za obranu řekl o přihrávku na pravé křídlo, přihrál míč pod sebe, kde byl RAYAN CHERKI, který si míč přehodil na levačku a rozvlnil síť!
    19. Rayan CHERKI - 1:0
     
    21
    Ukrajina se tlačí vpřed se snahou o rychlou odpověď. Mudryk byl sice faulován, jenže Ukrajina z následného přímého kopu neudeřila.
     
    22
    Bondarenko se hnal za nákopem do pokutového území, jenže obránce jej skvěle odstavil tělem. Míč proskákal do zámezí, rozehrávat bude Chevalier.
     
    23
    Ukrajina sice dopravila míč do sítě, jenže Dmytro Kryskiv se nemůže radovat kvůli jasnému ofsajdu.
     
    24
    Bradley Barcola se hnal vpřed po pravé straně, jenže jeho přihrávka směřující na střed skončila na noze vracejícího se soupeře.
     
    25
    Mohamed Simakan zvládl souboj s Mudrykem, kterému se obětavým skluzem vrhl pod nohy a odehrál míč do zámezí.
     
    26
    Enzo Le Fée táhl akci Francie, jenže jeho průnik do pokutového území vyústil pouze v další rohový kop pro Francii.
     
    27
    Po dalším rohovém kopu si Francie nebezpečí pro ukrajinskou branku nepřipravila. Přihrávka do vápna proskákala až ke gólmanovi.
     
    28
    Mohamed Simakan si pod tlakem pomohl přihrávkou na gólmana. Francouzi se však nepřesností dostali pod tlak a museli si pomoci odkopem.
     
    29
    Olexij Sych se po pravém křídle dostal do blízkosti velkého vápna, jenže nedokázal odcentrovat. Skvěle se k němu vrátil Niels Nkounkou.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a Francie zatím bez větších problémů drží těsné vedení. Ukrajina se nedostává do zakončení.
     
    31
    Penalta pro Ukrajinu! Mudryk prošel do vápna, kde jej k zemi poslal Pierre Kalulu a sudí neváhal!
    31. Mudrykův pád ve vápně
     
    32
    Ukrajina právě vstřelila branku! Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil GEORGIJ SUDAKOV, který střelou k tyči nedal gólmanovi šanci!
    32. Georgij SUDAKOV - 1:1
     
    34
    Francie se po obdržení vyrovnávací branky dostala na polovinu soupeře. Hráči v modrém si hledají cestičku do pokutového území.
     
    35
    Anatolij Trubin si musel dát pozor na riskantní malou domů, vyběhl ven z branky a před soupeřem odkopl míč do bezpečí.
     
    36
    Ukrajinci nadále rozehrávají pod velkým tlakem napadajících soupeřů. Hráči ve žlutém přišli o míč, jenže Rayan Cherki jim jej vrátil.
     
    37
    Konstantyn Vivčarenko se na levé straně natahoval po prudké přihrávce, jenže nakonec míč neudržel ve hře. Vhazovat bude Francie.
     
    38
    Francie se mohla vrátit do vedení! Barcola zkusil štěstí technickou střelou zpoza velkého vápna, jenže jeho pokus se od tyče odrazil ven z branky!
    38. Barcolův krásný obstřel
     
    39
    Maxym Talovierov se obětavě vrhl do rány zpoza velkého vápna a vynikajícím blokem srazil míč mimo tři tyče.
     
    40
    Thuram diriguje rozehrávku Francie na polovině soupeře. Ukrajina nyní drží pevný defenzivní blok a nedává soupeři moc prostoru.
     
    42
    Konstantyn Vivčarenko si naběhl na dlouhý nákop na polovinu soupeře, nicméně Mohamed Simakan si jeho pohyb pohlídal a odehrál míč vpřed.
     
    43
    Mohamed Simakan táhl akci Francie, jenže jeho pobídka na Barcolu byla nepřesná. Balón skončil až u nohou ukrajinského brankáře.
     
    44
    Ukrajina právě vstřelila branku! Ukrajina v závěru poločasu otáčí stav utkání! Mudryk našel krásnou přihrávkou zcela zapomenutého GEORGIJE SUDAKOVA, který si míč zpracoval, posunul si jej kolem gólmana a trefil odkrytou branku!
    44. Georgij SUDAKOV - 1:2
     
    45
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+1
    Ukrajina vhazovala na polovině hrací plochy. Francouzi zvýšili napadání, dotlačili soupeře do úzkých a získali vhazování.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom lépe Ukrajina. Už v 7. minutě měl obrovskou šanci Barcola, ale Trubin jej skvěle vychytal. Francie se do vedení dostala v 19. minutě brankou Cherkiho. Po půlhodině hry byl však ve vápně faulován Mudryk a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Sudakov. Vedení mohl Francii vrátit Barcola, jehož obstřel zastavila tyč. V závěru poločasu navíc našel Mudryk Sudakova, který poslal do vedení Ukrajinu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Francie obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Francie se ihned vydala vpřed, jenže kombinace na pravé straně nebyla přesná.
     
    47
    Maxym Talovierov diriguje rozehrávku Ukrajiny na vlastní polovině. Francouzi od úvodu druhého poločasu ukazují, že budou chtít vysoko napadat.
     
    48
    Arsenij Batahov nepřesností daroval míč soupeři a okamžitě soupeře poslal k zemi. Hlavičkáři Francie už míří do pokutového území.
     
    49
    Francie se usadila na polovině soupeře a hledá cestičku do pokutového území. Skvělou práci ale odvedl Georgij Sudakov.
     
    50
    Maxym Talovierov poslal pobídku za obranu soupeře, ale Mudryk se k míči nedostal. Skvělou práci naopak odvedl Enzo Le Fée.
     
    51
    Kryskiv dohrál soupeře zezadu a vysloužil si žlutou kartu.
     
    52
    Čistým zákrokem se naopak blýskl Lukeba, který zastavil rodící se protiútok Ukrajiny. Francie se okamžitě tlačí vpřed.
     
    53
    Mudryk se stáhl až k pokutovému území, kde sice vybojoval míč, jenže následně jej nedůrazem ztratil. Francouzi se však nedostávají do zakončení.
     
    54
    Před branku Ukrajiny přiletěl centr z pravé strany, ale osamocený Maxym Talovierov míč bez problémů odehrál daleko od šestnáctky.
     
    55
    Bradley Barcola na levé straně obešel prvního soupeře, jenže Talovierov ostrým skluzem posunul míč do zámezí.
     
    56
    Konstantyn Vivčarenko dohrál soupeře u postranní čáry a za ostrý zákrok vidí žlutou kartu.
     
    57
    Exekuce přímého kopu se ujal Enzo Le Fée. Jeho centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde Ukrajinci uplatnili výškovou převahu.
     
    58
    Khéphren Thuram dojel soupeře na kotníky a za skluz zezadu vidí žlutou kartu.
     
    59
    Po další akci Francie vedené po pravé straně se míč odrazil za čáru. Sudí po dlouhém váhání nařídil odkop od ukrajinské branky.
     
    59
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Oleksij Kaščuk, přichází Olexandr Nazarenko,
    ze hřiště odchází Dmytro Kryskiv, přichází Danylo Sikan.
     
    60
    Je za námi hodina utkání a Ukrajina zatím stále drží jednobrankové vedení. Francie se navíc po změně stran nedostává do šancí.
     
    61
    Maxym Talovierov dostal malou domů pod tlak vlastního brankáře, který následným nákopem poslal míč do autu.
     
    62
    Rayan Cherki chtěl změnit rytmus hry a pokusil se o zakončení ze střední vzdálenosti. Míč se mu ale svezl po nártu a skončil vysoko nad břevnem.
     
    62
    Sikan dohrál souboj se Simakanem a rovněž si vysloužil karetní trest.
     
    63
    Mohamed Simakan má po předchozím střetu zdravotní problémy a potřebuje ošetření. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    65
    Rayan Cherki si v souboji na pravé straně pomohl zatažením za dres soupeře, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.
     
    66
    Do zakončení se sice dostal Barcola, nicméně asistent rozhodčího odmával ofsajd.
     
    67
    Niels Nkounkou zbytečně dohrál soupeře ve středu hrací plochy. Sudí mu odpískal nedovolený zákrok a Nkounkou za následnou reakci viděl žlutou kartu.
     
    68
    Na opačné straně se střídající Nazarenko dostal do zakončení, jenže i v tomto případě úřadoval zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    69
    Francouzi se rozvážnou kombinací na vlastní polovině dostali pod tlak. Lucas Chevalier situaci musel řešit odkopem do autu.
     
    70
    Sikan si skvěle pokryl míč tělem a Lukeba jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Ukrajině se podařilo otupit francouzský tlak.
     
    71
    Enzo Le Fée přenesl hru na pravou stranu, jenže jeho pobídka byla příliš prudká a skončila v zámezí.
     
    72
    Střídání v týmu Francie:
    ze hřiště odchází Khéphren Thuram, přichází Amine Adli,
    ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Elye Wahi,
    ze hřiště odchází Mohamed Simakan, přichází Valentin Gendrey.
     
    73
    Niels Nkounkou dostal přihrávku na levou stranu, jenže si netroufl na průnik po křídle a raději si pomohl rozehrávkou do zadních řad.
     
    74
    Bradley Barcola sice předvedl vynikající zpracování, jenže si nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdu.
     
    75
    Bradley Barcola přenesl hru na pravou stranu. Francie sice hraje s míčem na kopačkách, jenže kombinace je hodně statická.
     
    76
    Francouzi zahrávali přímý kop. Rayan Cherki poslal přihrávku na hranici velkého vápna, odkud z otočky vypálil Adli, ale ukrajinský brankář byl připraven.
     
    77
    Maxym Talovierov si pohlídal napadajícího soupeře a přenesl hru na levou stranu. Dokonce i Sikan si došel pro míč na vlastní polovinu.
     
    78
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Mychajlo Mudryk, přichází Maxym Braharu.
     
    79
    Elye Wahi dohrál souboj na polovině Ukrajiny a znovu daroval soupeři míč. Francouzům hodně rychle utíká čas na vyrovnání.
     
    80
    Střídání v týmu Francie:
    ze hřiště odchází Rayan Cherki, přichází Arnaud Kalimuendo.
     
    81
    Francie právě vstřelila branku! Je vyrovnáno! Francie se vrací do utkání rychlou akcí. Na parádní centr z pravé strany si naskočil střídající Kalimuendo. Jeho hlavičku gólman vyrazil před sebe a ELYE WAHI dorazil míč do sítě! VAR však odhalil, že Wahi stál v ofsajdu.
     
    83
    Po další chybě v rozehrávce Ukrajiny si míč na střed navedl Adli, který zpoza vápna vypálil levačkou, jenže jeho dělovka skončila nad břevnem.
     
    84
    Ukrajina zahrávala rohový kop. Centrovaný míč prolétl velkým vápnem bez teče. Sudí navíc viděl útočný faul Nazarenka.
     
    85
    Pierre Kalulu dohrál souboj na polovině hřiště. Sudí jeho nedovolený zákrok viděl a nařídil rozehrávku pro Ukrajinu.
     
    86
    Ukrajina právě vstřelila branku! Ukrajina přidává třetí branku a je blízko postupu do semifinále! Do vápn se prodral ARŤOM BONDARENKO, který si ještě poradil se statickým obráncem a dloubl míč přes brankáře do sítě!
    86. Arťom BONDARENKO - 1:3
     
    88
    Francie se ještě snaží vhrnout všechny síly do útoku. Další centr hlavou odehrál do bezpečí obětavý Maxym Talovierov.
     
    88
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Arťom Bondarenko, přichází Ivan Želizko.
     
    89
    Francie si chtěla pomoci dlouhým nákopem na rychlého Wahiho, jenže míč směřoval do zámezí. Ukrajina s rozehrávkou spěchat nebude.
     
    90
    Niels Nkounkou na vlastní polovině získal míč a následně jej přenesl na pravou stranu. Defenziva Ukrajiny se rychle srovnala do bloku.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Enzo Le Fée zahrával přímý kop Francie. Jeho pobídka přiletěla na přední tyč, kde zasáhl akrobatickým způsobem Olexij Sych.
     
    90+3
    Francie pro změnu zahrávala rohový kop. Přetažený centr však v pokutovém území nenašel nikoho v modrém dresu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ukrajina poráží Francii 3:1 a postupuje do semifinále. Už v 7. minutě měl obrovskou šanci Barcola, ale Trubin jej skvěle vychytal. Francie se do vedení dostala v 19. minutě brankou Cherkiho. Po půlhodině hry byl však ve vápně faulován Mudryk a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Sudakov. Vedení mohl Francii vrátit Barcola, jehož obstřel zastavila tyč. V závěru poločasu navíc našel Mudryk Sudakova, který poslal do vedení Ukrajinu. Po změně stran sice byla Francie aktivnější, jenže dlouho nemohla najít recept na obranu Ukrajiny. Až v 81. minutě se trefil Wahi, jenže branka nemohla platit pro ofsajd. O pět minut později pak přidal ukrajinskou pojistku Bondarenko.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:14.
     
    V semifinále se Ukrajina utká se Španělskem. (22:54:49)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 19. Cherki (Barcola) – 32. Sudakov (pen.), 44. Sudakov (Mudryk), 86. Bondarenko (Nazarenko)

    Karty:   58. Thuram (FRA), 67. Nkounkou (FRA) – 51. Kryskiv (UKR), 56. Vivčarenko (UKR), 62. Sikan (UKR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:14.
    Francúzsko: Chevalier – Kalulu, Simakan (72. Gendrey), Lukeba, Nkounkou – Le Fée, Caqueret, Thuram (72. Adli) – Barcola, Gouiri (72. Wahi), Cherki (80. Kalimuendo).
    Náhradníci: Bajic, Meslier – Badé, Diakité, Chotard, Larouci.

    Ukrajina: Trubin – Sych, Batahov, Talovierov, Vivčarenko – Bražko, Bondarenko (88. Želizko) – Kaščuk (59. Nazarenko), Sudakov, Mudryk (78. Braharu) – Kryskiv (59. Sikan).
    Náhradníci: Fesjun, Neščeret – Ljach, Ocheretko, Saljuk, Syrota, Vjunnik.