Anglicko – Portugalsko 1:0 (kon.) | Francúzsko – Ukrajina 1:3 (kon.)
koniec
Anglicko
1:0 (1:0)
Portugalsko
cz Nedeľa 02.07.2023, 18:00Majstrovstvá Európy U21 • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Ve středečním semifinále narazí Anglie na Izrael. (19:55:44)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:10. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:14.
     
    Je konec! Anglie ani ve čtvrtém utkání na turnaji neinkasovala a po vítězství 1:0 postupuje do semifinále. Po opatrném vstupu mělo první šanci Portugalsko, jenže Neto ztroskotal na anglickém brankáři. Následně střílel Gordon, jenže Biai výborně zasáhl. Ve 34. minutě se Anglie dostala do vedení, když se prosadil právě Anthony Gordon. Po změně stran byli jasně aktivnější Portugalci, nicméně Henrique Araújo v největší šanci trefil hlavou břevno. V 76. minutě ještě střílel Neto, ale James Trafford si pohlídal čisté konto.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    V samotném závěru se do zakončení zpoza vápna dostal Tavares, jenže jeho dělovka levačkou prosvištěla nad břevnem anglické svatyně.
     
    90+5
    Další snaha Portugalska skončila nepřesnou přihrávkou na pravou stranu. Alexandre Penetra se spoluhráči rychle omluvil.
     
    90+4
    Cole Palmer potáhl míč k rohovému praporku, kde takticky získal pro Anglii vhazování. Portugalcům už moc času na zvrat nezbývá.
     
    90+3
    Gordon sice získal míč, jenže po dvou krocích jej postihly křeče. Portugalci mohli přejít do protiútoku, jenže je zastavila nepřesnost.
     
    90+2
    Curtis Jones skvěle získal odražený míč, pokryl si jej tělem a soupeř jej v souboji poslal k zemi. Anglie s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut!
     
    90
    Střídání v týmu Portugalsko:
    ze hřiště odchází Pedro Neto, přichází Vitinha.
     
    90
    Exekuce přímého kopu se chopil Neto, který zvolil zakončení levačkou, jenže trefil hráče ve zdi a z dorážky pro změnu vůbec netrefil branku.
     
    89
    Henrique Araújo si na hranici velkého vápna skvěle pokryl míč tělem a soupeř jej faulem poslal k zemi. Portugalsko má k dispozici přímý kop z vynikající pozice.
     
    88
    Po delší době se do útoku dostala také Anglie. Ze střední vzdálenosti zakončil Gordon, jenže jeho slabý přízemní pokus Celton Biai lapil.
     
    87
    Střídání v týmu Portugalsko:
    ze hřiště odchází Francisco Conceição, přichází Diego Moreira.
     
    86
    Už i stopeři Portugalska hrají hodně vysoko na polovině Anglie. Ofenzivní snažení zastavil faul Zé Carlose.
     
    85
    Trafford viděl žlutou kartu za zdržování hry.
     
    84
    Zé Carlos posunul míč vpřed, jenže Neves nedokázal odcentrovat do vápna. Portugalci potřebují větší důraz a více centrů do pokutového území.
     
    83
    Zé Carlos tvrdě atakoval Curtise Jonese a viděl žlutou kartu.
     
    82
    Nuno Tavares podpořil ofenzivu svého týmu náběhem do pokutového území, jenže jeho hlavičku z těžké pozice James Trafford zalepil do rukavic.
     
    81
    Alexandre Penetra hledal spoluhráče na pravé straně, nicméně Angličané zahustili prostor a nedovolili soupeři odcentrovat.
     
    80
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Angel Gomes, přichází Oliver Skipp.
     
    80
    Benjamin Johnson trefil soupeře loktem do obličeje a vysloužil si žlutou kartu.
     
    79
    Gordon sice získal míč na vlastní polovině, ale hrál ledabyle a přenesl hru na soupeře. Pokračuje portugalská nadvláda na polovině Anglie.
     
    78
    Levi Colwill si dal pozor na rozběhnutého Bernarda a bez problémů odhlavičkoval míč mimo nebezpečné území. Portugalci získali odražený míč.
     
    77
    Neto skvěle hledal spoluhráče na levé straně, jenže přihrávka byla o chloupek prudší než bylo potřeba a míč propadl až do zámezí.
     
    76
    Bernardo posunul míč do vápna, kde zakončoval Neto, jenže jeho ránu z ostrého úhlu anglický gólman James Trafford skvěle vyrazil.
     
    75
    James Trafford nakopl míč na polovinu soupeře, jenže tam v hlavičkovém souboji uspěli Portugalci.
     
    74
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Max Aarons, přichází Cole Palmer,
    ze hřiště odchází Noni Madueke, přichází Ben Johnson.
    73. Araújova hlavička do břevna
     
    73
    Skvělá bilance anglické defenzivy mohla být pryč! Do zakončení hlavou se dostal Henrique Araújo, jehož hlavičku zastavilo až břevno!
     
    72
    James Trafford si dal pozor na nástřel do pokutového území a bez problémů zalepil míč do rukavic. Anglický gólman na turnaji stále neinkasoval.
     
    71
    Madueke se znovu dostal na hranici vápna, jenže si pomohl přihrávkou pod sebe. Angličané se snaží uklidnit dění na trávníku.
     
    70
    Henrique Araujo po souboji s Harwoodem-Bellisem skončil na zemi. Sudí odpískal nedovolený zákrok portugalského útočníka. Portugalci se však dožadují penalty.
     
    69
    João Neves si pod tlakem pomohl zpětnou přihrávkou. Portugalci se následnou kombinací dostali do vápna, ale Araujo trefil blokujícího soupeře.
     
    68
    Střídající Smith-Rowe se ihned zapojil do anglické akce. Nákop na levé křídlo se před ním však svezl po mokrém trávníku do zámezí.
     
    67
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Jacob Ramsey, přichází Emile Smith-Rowe.
     
    66
    Morgan Gibbs-White pod tlakem jen nakopl míč na polovinu soupeře, kde pro Portugalsko uklidnil situaci Nuno Tavares.
     
    65
    Střídání v týmu Portugalsko:
    ze hřiště odchází Fábio Silva, přichází Henrique Araújo.
     
    65
    Curtis Jones měl problémy se zpracováním a z těžké pozice si následně pomohl jen nedovoleným zákrokem. Záložník Liverpoolu může být rád, že nedostal kartu.
     
    64
    Francisco Conceição si na pravé straně znovu poradil s Aaronsem a dokázal odcentrovat. Jeho pobídka skončila v rukavicích anglického brankáře.
     
    63
    Madueke prošel na hranici velkého vápna, jenže už nepostupoval vpřed a raději přihrál pod sebe. Anglie se spíše snaží držet míč.
     
    61
    Další útok Portugalska zastavil útočný faul v pokutovém území. Fabio Silva doslova povalil na zem Colwilla.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Anglie zatím nadále drží těsné vedení. Po změně jsou ale mnohem aktivnější fotbalisté Portugalska.
     
    59
    Neto povedeným centrem našel hlavu střídajícího Bernarda, jenže jeho hlavička od přední tyče skončila vedle branky. Anglie má v defenzivě problémy.
     
    58
    Levi Colwill zahrál na vlastní polovině vysokou nohou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Pokračovat v kombinaci bude Portugalsko.
     
    57
    James Trafford nakopl míč na polovinu soupeře, jenže Portugalci míč bez problémů získali pro sebe. Anglie se ne a ne udržet na míči po delší dobu.
     
    56
    João Neves poslal zajímavý centr na malé vápno. Taylor Harwood-Bellis chtěl situaci vyřešit hlavou, jenže míč prodloužil jen na rohový kop.
     
    55
    Max Aarons si znovu skvěle splnil své defenzivní povinnosti a špičkou kopačky před soupeřem odkopl míč do zámezí. Vhazovat bude Portugalsko.
     
    54
    Portugalci hrají na polovině soupeře, jenže Anglie nyní vysunula defenzivu a nenechala soupeře projít do vápna. Bude z toho jen odkop od branky.
     
    53
    Portugalsko následně zahrávalo přímý kop. Pedro Neto chtěl brankáře překvapit přímou střelou na branku, ale James Trafford míč vyboxoval.
     
    51
    Max Aarons faulem zastavil pronikajícího Conceicaa a za odměnu dostal žlutou kartu.
     
    50
    Francisco Conceição se z pravé strany tlačil do vápna, jenže měl proti sobě dva soupeře, kteří jeho projektil zblokovali.
     
    49
    Portugalsko je v úvodu druhého poločasu mnohem aktivnější. Další akci táhl po levé straně Nuno Tavares, jenže pod tlakem si míč předkopl k soupeři.
     
    48
    Paulo Bernardo našel na levé straně Neta, nicméně defenziva Anglie se dokázala srovnat a nepustila Portugalce do blízkosti velkého vápna.
     
    47
    Portugalci kombinují s míčem v zadních řadách. Angličané se od úvodu druhého poločasu tlačí nahoru a snaží se rozehrávku soupeře napadat.
     
    46
    Střídání v týmu Portugalsko:
    ze hřiště odchází Samuel Costa, přichází Paulo Bernardo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Anglie. Po opatrném vstupu mělo první šanci Portugalsko, jenže Neto ztroskotal na anglickém brankáři. Následně střílel Gordon, jenže Biai výborně zasáhl. Ve 34. minutě se Anglie dostala do vedení, když se prosadil právě Anthony Gordon.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet Jacob Ramsey, který se drží za pravou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    44
    Francisco Conceição poslal přihrávku mezi obránce Anglie, nicméně tam neměl nikoho v červeném dresu. Stopeři Anglie situaci s přehledem zvládli.
     
    43
    Exekuce přímého kopu se ujal Pedro Neto, jenže jeho pokus levou nohou skončil vysoko nad brankou anglického výběru.
     
    42
    Francisco Conceição se dral z pravé strany do vápna, jenže Angel Gomes jej faulem zastavil. Pro Portugalsko se rýsuje zajímavá standardní situace.
     
    41
    Curtis Jones si tělem výborně pokryl míč a Neves jej zatažením za dres poslal k zemi. Anglie v závěru prvního poločasu nepouští soupeře do zakončení.
     
    40
    Tiago Dantas přenesl hru na pravé křídlo, jenže nikdo v červeném dresu mu pohybem nepomohl. Anglie bez problémů odehrála míč za středovou čáru.
     
    39
    Noni Madueke si skvěle pokryl míč tělem a dotírající soupeř jej faulem poslal k zemi. Anglie může pokračovat v kombinační hře.
     
    38
    Anthony Gordon je při chuti! Střelec úvodní branky se probil do vápna, kde jej výborným blokem zastavil až poslední obránce.
     
    37
    James Garner táhl akci Anglie po pravé straně. Hráči v bílém jsou po vstřelení úvodní branky častěji na míči a pokračují v ofenzivě.
     
    36
    André Amaro přenesl hru na levou stranu, jenže Tavares se rozběhl opačným směrem a balón ve hře neudržel.
    34. Anthony GORDON - 1:0
     
    34
    Anglie právě vstřelila branku! Anglie se dostává do vedení! Po skvělé kombinaci Madueke posunul míč do vápna, odkud Morgan Gibbs-White přihrál pod sebe a ANTHONY GORDON v jasné pozici rozvlnil síť!
     
    33
    Zé Carlos nakopl míč na polovinu soupeře, jenže nikdo ze spoluhráčů na jeho pobídku nezareagoval. Míč proskákal do rukavic brankáře.
     
    32
    Madueke se dostal do zakončení po skvělém naznačení, jenže levačkou nedokázal zamířit do branky. Gólman Portugalska pokus kontroloval pohledem.
     
    31
    Portugalci zahrávali další rohový kop. Centr tentokrát přiletěl na malé vápno, jenže defenziva Anglie bez problémů zasáhla.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme obrovskou bitvu. Anglie je o něco aktivnější, jenže své situace nedohrává.
     
    29
    Po výborně sehraném protiútoku mohl Jacob Ramsey pálit z výborné pozice, jenže zvolil přihrávku na malé vápno, odkud už střela nepřišla.
     
    28
    James Trafford se musel zapojit do rozehrávky Anglie. Sám se dostal do problémů, nicméně v poslední chvíli mu pomohli obránci.
     
    27
    Francisco Conceição spěchal za nákopem na pravou stranu, jenže míč se před ním po mokrém trávníku svezl do zámezí.
     
    26
    Morgan Gibbs-White se dral do souboje na levé křídlo, jenže si pomohl šlapákem, což neuniklo zraku hlavního arbitra.
     
    25
    André Amaro se dral z pravé strany do vápna, jenže důrazný stoper Anglie se před něj dostal tělem a nechal míč propadnout do autu.
     
    24
    Do první šance se prodrala také Anglie! Gordon dostal přihrávku do vápna, jenže jeho přízemní ránu brankář Celton Biai lapil!
     
    23
    Madueke prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, jenže nedokázal odcentrovat. Obrana Portugalska zatím hraje výborně.
     
    21
    Gordon se snažil postupovat sám vpřed proti trojici obránců Portugalska. Fotbalista Evertonu si ale předkopl míč daleko před sebe.
     
    20
    James Garner dohrál souboj se soupeřem na polovině hřiště. Samuel Costa zůstává lehce otřesený, ale bude schopen pokračovat.
     
    19
    Neto z levé strany prošel na hranici velkého vápna, nicméně Garner skvěle zvládl defenzivní činnost a nenechal soupeře odcentrovat.
     
    18
    André Amaro přenesl hru na Tavarese, jenže ten si netroufl na průnik po levé straně a raději si pomohl přihrávkou na stopery.
     
    17
    André Amaro nakopl míč na levou stranu, kde byl Neto, nicméně defenziva Anglie nyní nenechala soupeři ani kousek prostoru.
     
    16
    Gordon napadal portugalsko rozehrávku na jeho polovině, nicméně hráči v červenozelených dresech se štěstím odehráli míč do strany.
     
    15
    Portugalsko po opatrném úvodu utkání zvýšilo aktivitu a začíná vystrkovat růžky. Pod tlakem z hranice velkého vápna unikl Curtis Jones.
    14. Neto v obrovské šanci
     
    14
    Obrovská šance Portugalska! Pedro Neto se po promáchnutí stopera opřel do padajícího míče, jenže Trafford reflexivně zasáhl!
     
    13
    Svůj první rohový kop zahrávalo také Portugalsko. Neto přetáhl centr ke vzdálenější tyči, jenže nikdo z Portugalců nezakončil.
     
    12
    Anglie zahrávala rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, jenže Gordon na centr těsně nedosáhl. Portugalci následně nebezpečí odvrátili.
     
    11
    Pedro Neto se hnal za přihrávkou na levou stranu, jenže si těžkou pobídku nedokázal zpracovat. Vhazovat budou mladíci Anglie.
     
    10
    Zé Carlos se snažil napadat rozehrávku Anglie na její polovině, nicméně podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem. Anglie může pokračovat v ofenzivě.
     
    9
    Taylor Harwood-Bellis diriguje rozehrávku Anglie v zadních řadách. Ofenzivním hráčům v bílých dresech zatím schází větší aktivita.
     
    8
    André Amaro vystihl nepřesnou přihrávku soupeře a bez problémů rozehrál. Portugalci však na míči dlouho nevydrželi.
     
    7
    Angličané se usadili na polovině soupeře a zatím si vyměňují krátké přihrávky. Portugalci naopak prakticky jen stojí v pevném bloku.
     
    6
    Madueke si z levé strany naváděl míč do středu hrací plochy, nicméně defenziva Portugalska byla pozorná a nedovolila hráči Chelsea zakončit.
     
    5
    André Amaro poslal přihrávku na levou stranu, nicméně Nuno Tavares musel celou akci zbrzdit. Portugalsko se dopředu prakticky nedostává.
     
    4
    Anglie se poprvé v utkání dostala do zakončení. Zpoza velkého vápna vypálil Curtis Jones, jenže jeho pokusu scházela přesnost.
     
    3
    Samuel Costa dostal přihrávku na levou stranu, jenže nedokázal píchnout míč na polovinu soupeře. Pokračuje bitva o každý metr hřiště.
     
    2
    Nuno Tavares dostal přihrávku na levou stranu, jenže nedokázal přesně přihrát na polovinu Anglie. Hráči v bílém zatím rozehrávku Portugalska příliš neatakují.
     
    1
    Anglie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Angličané vstupují do čtvrtfinále v roli favorita. První nákop si defenziva Portugalska pohlídala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Anglie bude hrát v bílém, zatímco Portugalsko bude hrát v červenozeleném.
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Trafford – Aarons, Garner, Harwood-Bellis, Colwill – Jones, Ramsey, Gomes, Gibbs-White – Gordon, Madueke.
    Náhradníci: Griffiths, Rushworth – Archer, Branthwaite, Cresswell, Doyle, Palmer, Johnson, Skipp, Smith-Rowe, Thomas.

    Portugalsko: Biai – Zé Carlos, Penetra, Amaro, Tavares – Neves, Dantas, S. Costa – Conceição, Silva, Neto.
    Náhradníci: Meixedo, Soares – Almeida, T. Araújo, H. Araújo, Lelo, Bernardo, Moreira, V. Sousa, A. Sousa, Vitinha, Vital.
     
    Anglie

    Anglie jde do utkání v pozici favorita. Po skvělé jízdě v kvalifikaci zvládla s přehledem i základní skupinu. Duely s Českem, Izraelem i Německem ovládla výsledkem 2:0. Po třech duelech tedy dosud neinkasovala. Gólman James Trafford z Manchesteru City navíc umí v důležitých momentech podržet. Ofenzivu pak táhne Smith Rowe z Arsenalu, který se již dvakrát prosadil.
     
    Portugalsko

    Portugalsko absolvovalo těžkou základní skupinu s Belgií, Nizozemskem a Gruzií. Hned na úvod překvapivě prohrálo právě s domácí Gruzií. V dalším duelu remizovali Portugalci 1:1 s Nizozemskem, čímž si udrželi naději na postup. Pro ten si došlo v závěrečném duelu proti Belgii, kterou přehráli 2:1. Díky tomuto triumfu tak postoupili o bod před třetím Nizozemskem. V letech 2015 a 2021 se Portugalci dostali až do finále. Ve třech z posledních čtyř duelů navíc Anglii porazili.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze čtvrtfinále mezi Anglií a Portugalskem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 34. Gordon (Gibbs-White)

    Karty:   51. Aarons (ENG), 80. Johnson (ENG), 85. Trafford (ENG) – 83. Zé Carlos (POR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:10. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:14.
    Anglicko: Trafford – Aarons (74. Palmer), Garner, Harwood-Bellis, Colwill – Jones, Ramsey (67. Smith-Rowe), Gomes (80. Skipp), Gibbs-White – Gordon, Madueke (74. Johnson).
    Náhradníci: Griffiths, Rushworth – Archer, Branthwaite, Cresswell, Doyle, Thomas.

    Portugalsko: Biai – Zé Carlos, Penetra, Amaro, Tavares – Neves, Dantas, S. Costa (46. Bernardo) – Conceição (87. Moreira), Silva (65. H. Araújo), Neto (90. Vitinha).
    Náhradníci: Meixedo, Soares – Almeida, T. Araújo, Lelo, V. Sousa, A. Sousa, Vital.