Kanada West – USA 6:1 (kon.) | Česko White – Švajčiarsko 10:1 (kon.) | Česko Red – Slovensko 4:3 (po pr.)
Kanada East – Veľká Británia 12:3 (kon.)
koniec
Kanada West
6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
USA
cz Sobota 01.07.2023, 10:30 • Home Credit Arena • Majstrovstvá sveta hráčov do 16 rokov • Semifinále
    39:59 Hunter LAMMI - 6:1
     
    39:59
    USA právě vstřelily branku!
    Gólu se dočkali i Američané! Connor Evans si výborně počínal při buly na pravé straně útočného pásma, které vyhrál sám pro sebe. Po jeho přihrávce pak uklízel míček do odkryté branky HUNTER LAMMI – 6:1. Asistence: Connor Evans.
    36:21 Carter ANDERSON - 6:0
     
    36:21
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Nakonec z toho zřejmě bude solidní americký debakl. Reece Gault oběhl s míčkem branku a po jeho nahrávce přes brankoviště už měl snadnou pozici CARTER ANDERSON. Asistence: Reece Gault.
    33:45 Ethan BLAKE - 5:0
     
    33:45
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Javorové listy skórují dokonce ve vlastním oslabení! Calyb Moore vypíchl ve středním pásmu soupeři míček a poslal ETHANA BLAKEA proti brankáři Moffettovi. Ten vyběhl, ale kanadský útočník se dostal k míčku dříve a přes ležícího gólmana ho namířil do branky – 5:0. Asistence: Calyb Moore.
    26:56 Calyb MOORE - 4:0
     
    26:56
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Američané ztratili míček za vlastní brankou. Přišla přihrávka před brankoviště, kde ještě první možnost neproměnil Taylor Mackie, ovšem dorážející CALYB MOORE už míček do síťky uklidil – 4:0. Asistence: Taylor Mackie.
    26:05 Jorgen NEL - 3:0
     
    26:05
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Kanaďané zvyšují už na rozdíl tří zásahů! Pasivnějšího amerického přístupu využil JORGEN NEL, který si s míčkem seběhl na vrchol levého kruhu a švihem vymetl pavučinky z horního růžku nad lapačkou brankáře Bergerona. Asistence: Maxx Hamelin.
    18:38 Ethan BLAKE - 2:0
     
    18:38
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Kanaďané udílejí soupeři lekci z produktivity! U zadního mantinelu s míčkem manévroval Reece Gault. Kanadský kapitán pak našel křížným pasem ETHANA BLAKEA, jenž se z levého kruhu nemýlil – 2:0. Asistence: Reece Gault a Aikan Atwal.
    12:16 Calyb MOORE - 1:0
     
    12:16
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Kanaďané jdou do vedení! V útočném pásmu získal míček Jorgen Nel. Ten si z levé strany seběhl před branku a nahrál na vzdálenější tyčku CALYBOVI MOOREMU, jenž nastavil čepel dostatečně dobře na to, aby míček usměrnil za záda Bergerona. Asistence: Jorgen Nel a Maxx Hamelin.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 13. Moore (Nel, Hamelin), 19. Blake (Gault, Atwal), 27. Nel (Hamelin), 27. Moore (Mackie), 34. Blake (Moore), 37. Anderson (Gault) – 40. Lammi (Evans)


    Kanada West: Sobkow (Cochrane) – Nel, Gault (C), Cavan, Correia, Francis, Blake, Hart, Fiszer – Moore, Hamelin (A), Mackie – Barker, Emsley, Gil – Gard, Atwall, Digaf – Zeeben, Lowett (A), Anderson.
    Tréner: Jon Silcox

    USA: Bergeron (27. Moffett) – Humphries, Rennebeck (C), Bonari, Brideau, Horner, Zevola, Simon, Stahl – Morris, Joyce (A), Robb – Helbling, Nikolajski (A), Byington – Lammi, Weiner, Lippo – Moore III, Evans, Balana – Petrina.

    Rozhodca: Gráca, Musil