Tisková konference BK Havlíčkův Brod (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference BK Havlíčkův Brod

cz Piatok 23.06.2023, 11:00 • Zimní stadion Kotlina • Tlačové konferencie
     
    Aleš Kraučuk: „Když se kluci ujali žezla a viděl jsem jejich nadšení, dostali jsme nabídku, abychom tu trénovali, a pro nás nebylo co řešit. Nabídku jsem rád přijal.“ (11:34:13)
     
    Lukáš Endál: „Věřím, že pokud si všichni v klubu pomůžeme a vrátíme sem hokejovou rodinu, tak vrátíme klub na hokejovou mapu tam, kam patří.“
     
    Lukáš Endál: „Budeme usilovat o to, abychom se dostali do play off a došli v něm co nejdál, protože Havlíčkův Brod si to zaslouží.“
     
    Lukáš Endál: „Chceme držet široký kádr, který bude postavený na místních hráčích. Proto jsme rádi, že se do A-týmu posunuli hráči z juniorky. Jednáme i s některými posilami, věřím, že jednání brzy dotáhneme do konce a budeme je moct oznámit.“
     
    Miroslav Třetina: „Na jednu zprávu určitě čekáte. Já jsem rád, že Lukáš Endál se rozhodl pokračovat k hráčské kariéře a bude nastupovat u nás v Havlíčkově Brodě. Myslím, že nám má ještě co ukázat, a že to bude tahák i pro fanoušky.“
     
    Miroslav Třetina: „Budu hlavním trenérem mládeže. Dal jsem šanci všem trenérům, kteří tu byli. Někteří skončili na vlastní žádost. Mám radost, že se nám to povedlo poskládat a budeme fungovat jako jeden celek. Mám z toho dobrý pocit. Konkrétní obsazení trenérských postů se dozvíte během příštího týdne z našeho webu.“
     
    Miroslav Třetina: „Jsme rádi, že došlo ke změně. Nechci říct, že bylo všechno špatně, nebudeme tady dělat nějakou revoltu, ale máme vizi, co chceme zlepšit.“
     
    Lukáš Endál je havlíčkobrodský rodák a odchovanec, patří mezi největší oblíbence místních fanoušků. I on díky hostování z juniorky pražské Slavie pomohl tehdejším Rebelům k postupu do první ligy, kterou si následně v Kotlině zahrál, a vždy patřil k lídrům mužstva.

    S Miroslavem Třetinou ho kromě přátelství spojuje také fakt, že i on se po pádu Havlíčkova Brodu z první ligy do své domoviny vrátil, aby mu pomohl zpátky o patro výše. Zde se mu to nepodařilo, postupovou radost zažil v Chomutově a v Českých Budějovicích, oběma celkům pomohl vybojovat extraligovou příslušnost.

    Poslední sezony hrál v druholigovém Táboře, kde vyhlášený střelec patřil k největším tahounům ambiciózního družstva. V uplynulém ročníku pomohl v první lize také pardubickému B-týmu. Nyní se v mateřském Havlíčkově Brodě dostává do nové pozice. Co bude s jeho hráčskou kariérou dál?
     
    Miroslav Třetina je sice rodákem a odchovancem Jihlavy, brzy ovšem přišel do Havlíčkova Brodu, kde se stal klubovou ikonou. S tehdejšími Rebely vybojoval postup do první ligy, kterou si následně v Kotlině také zahrál. Po sestupu Havlíčkova Brodu do druhé ligy se na Vysočinu vrátil, aby pomohl s restartem klubu a jako kapitán A-týmu byl dvakrát blízko tomu, aby ho vrátil na prvoligovou mapu.

    Během své kariéry sbíral zkušenosti například také v Ústí nad Labem, Hradci Králové nebo v Českých Budějovicích, zahrál si i extraligu v dresu pražské Slavie. V poslední době se věnoval trenérské činnosti v úspěšné mládežnické akademii Ice Dragons Telč.

    V uplynulé sezoně naplnil Kotlinu fanoušky, kteří se přišli rozloučit s jeho hráčskou kariérou. Nyní chce bývalý kapitán pomoct týmu z města na řece Sázavě v úplně nové roli.
     
    V pátek 28. dubna se konala valná hromada spolku BK Havlíčkův Brod, z.s., na které jeho členové zvolili nový výkonný výbor i novou dozorčí radu. Z pohledu klubu tak došlo k zásadním změnám.

    Na dnešní tiskové konferenci vystoupí Miroslav Třetina (nový předseda klubu), Lukáš Endál (nový místopředseda klubu) a Aleš Kraučuk (hlavní trenér A-týmu).

    Aktéři tiskové konference by nám podle plánovaného programu měli představit nové vedení u mládeže i A-týmu, jeho dlouhodobou vizi i plány pro nadcházející sezonu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z VIP prostorů Zimního stadionu Kotlina, kde proběhne tisková konference hokejového klubu BK Havlíčkův Brod ke změnám ve vedení klubu. Událost začíná v 11:00.

    Milan Sochor