Köpfer – Veselý 0:0 (zruš.)
zrušené
Dominik Köpfer
Dominik Köpfer (5)
0
0
0
 
Jiří Veselý
Jiří Veselý (PR)
0
0
0
 
cz Utorok 13.06.2023, 12:00 • Kurt č. 4, Nottingham (GBR) • Challenger Nottingham (tráva) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Videoprenos
     
    Jiří Veselý v poslední chvíli z travnatého challengeru v Nottinghamu odstoupil, Dominik Köpfer se v prvním kole utká se šťastným poraženým z kvalifikace Laurentem Lokolim z Francie. (12:02:19)
     
    Vzájemné zápasy

    Tenisté proti sobě odehrají první utkání.
     
    Jiří Veselý figuruje v žebříčku ATP až na 452. příčce, přičemž hlavním důvodem je zranění stehenního svalu, kvůli němuž český tenista pauzíroval sedm měsíců. Na kurty se příbramský rodák vrátil v Ostravě, kde po dvou vítězstvích prohrál ve čtvrtfinále s Italem Bonadiem ve třech setech. Od té doby Čech nezaznamenal žádné vítězství, ale jen tři porážky, na challengeru v Praze se Španělem Llamasem Ruizem, na French Open s Řekem Tsitsipasem, naposledy padl na travnatém challengeru v Surbitonu s domácím Britem Penistonem.
     
    Dominik Köpfer je členem elitní světové stovky, konkrétně okupuje 95. pozici. Německý tenista může být s dosavadním průběhem sezóny spokojený. Letos ovládl už dva challengery, v Mexico City dokonce v roli úspěšného kvalifikanta, v italském Turíně už klasicky jako člen hlavního pavouka. Dvakrát byl devětadvacetiletý tenista ve finále neúspěšný, v mexickém San Luis Potosí prohrál s Chilanem Barriosem Verou, v Praze s talentovaným Čechem Jakubem Menšíkem. Rodák z Furtwangenu nicméně nehrál na antukovém grandslamu French Open, ve finálovém zápase kvalifikace totiž prohrál se Seybothem Wildem, jenž si později v 1. kole vyšlápl na světovou trojku Medveděva.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné úterní odpoledne. Vítám vás při sledování prvního kola challengeru v Nottinghamu, u zápasu mezi Dominikem Köpferem a Jiřím Veselým.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Milan Huppert

    Dominik Köpfer
    Štát: Nemecko
    Dátum narodenia: 29.04.1994
    Vek: 30 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 180 cm
    Hmotnosť: 82 kg
    Nasadený: 5

    Jiří Veselý
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 10.07.1993
    Vek: 30 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 198 cm
    Hmotnosť: 90 kg
    Nasadený: PR