Diamantová liga – Florencia (kon.)
koniec udalosti
Diamantová liga – Florencia

cz Piatok 02.06.2023, 18:30 • Stadion Luigiho Ridolfiho, Florencie • Diamantová liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:30.
     
    Golden Gala v italské Florencii bude v pořadí třetím mítinkem letošní Diamantové ligy. Po zastávkách v Dauhá a Rabatu budou pokračovat soutěže v dalších 15 disciplínách. Těšit se mohou i fanoušci české atletiky – ve vrhu koulí bude startovat Tomáš Staněk, který se střetne se světovou špičkou, avšak s výjimkou světového rekordmana Ryana Crousera, který startovat nebude.
     
    Zajímavé bude sledovat výkony diskařky Valarie Allmanové, která už dokázala přehodit v této sezoně 70 metrů. V trojskoku nebude startovat Pedro Pichardo, a tak bude favoritem Hugues Zango z Burundi. Rozhodně pikantním bude tyčkařský souboj mezi Katie Moonová, Sandi Morrisovou a Tinou Šutejovou. V závodě na 400 metrů překážek bude startovat fenomenální Nizozemka Femke Bolová. A těšit se můžeme na starty dalších světových hvězd, jako jsou například sprinteři Fred Kerley, Trayvon Bromell či Akani Simbine, nebo sprinterky Marie-José Ta Louová či Dina Asher-Smithová.
     
    Program
    18:30 Hod diskem žen
    18:45 Trojskok mužů
    19:15 Vrh koulí mužů
    19:43 Skok i tyči žen
    20:04 400m překážek žen
    20:15 200m mužů
    20:20 Skok do výšky mužů
    20:25 3000m překážen žen
    20:42 Skok do dálky žen
    20:44 100m žen
    20:56 110m překážek mužů
    21:06 5000m mužů
    21:28 400m žen
    21:39 100m mužů
    21:49 1500m žen
     
    Mítink zahájen.
     
    Disk
    Mimo záběry televizních kamer byl zahájen mítink v italské Florencii, tzv. Golden Gala. Začíná se ženským diskem a zhruba za patnáct minut se rozběhne také mužský trojskok.
     
    Disk
    Čínská diskařka Pin Feng zahájila soutěž s 63,21 metry a ujala se průběžného vedení. Největší favoritka Valarie Allmanová ze Spojených států předvedla pouze 57,60 metru v první sérii.
     
    Disk
    Shanice Craftová, německá reprezentantka, zvládla v první sérii hodit 63,55 metru a posunula se do čela před Feng.
     
    Disk
    Alespoň přes 60 metrů hodila rovněž Brazilka Izabela da Silvaová. S 60,81 metry se prokousala na třetí příčku za Craftovou a Feng. Pomalu se rozbíhají čtvrté pokusy.
     
    Disk
    Feng háže 65,50 metru a vrací se do čela závodu! Zůstala jen 120 centimetrů za svým nejlepším výsledkem této sezony.
     
    Disk
    Portugalka Liliana Cáová si po přešlapu v první sérii dokázala svým druhým pokusem hodit 63,69 metru a prodrala se na druhou příčku mezi Feng a Craftovou.
     
    Disk
    Do honby o přední příčku vstupuje také Melina Robert-Michonová z Francie. Ve druhé sérii hodila 63,20 metru a posunula se na čtvrté místo za Němku Craftovou.
     
    3skok
    Rozjela se soutěž v trojskoku a po favorizovaném Huguesovi Zangovi, který skočil 17,31 metru, se vypravil ke svému pokusu Andy Díaz Hernández. Tento kubánský trojskokan předvedl nejlepší výkon kariéry a se 17,75 metry si říká o vítězství v dnešním závodě!
     
    Disk
    Shanice Craftová útočí na vedoucí Číňanku Feng, ale ve třetí sérii jí to nevyšlo. Háže 64,47 metru. Pokud chce Feng přehodit, bude muset atakovat oblast kolem svého osobního rekordu, což činí 65,89 metru.
     
    3skok
    Po první sérii vede Díaz se 17,75 metry. Se 17,31 metry je druhý Zango. Na třetí pozici se dostal Emmanuel Ihemeje s 16,69 metry.
     
    Disk
    Ve třetí sérii diskařské soutěže se nic nezměnilo. V čele zůstává Pin Feng před Shanice Craftovou a Lilianou Cáovou.
     
    3skok
    Lázaro Martínez, druhý z kubánských trojskokanů ve startovním poli, zvládl ve druhé sérii skočit 16,74 metru a dostal se na třetí místo před Itala Ihemejeho.
     
    3skok
    Zango z Burundi obskakuje neustále okolo 17,30. Zlepšit svůj pokus z první série se mu nedaří a Díaz si nyní dokonce dovolil vynechat třetí pokus.
     
    Disk
    Zatím velkým zklamáním je výsledek Valarie Allmanové, která je na osmém místě s pouhými 57,60 metry.
     
    Disk
    Pin Feng ještě zlepšila svůj hod ze druhé série. Pátým pokusem háže 65,91 metru a teď už je jasné, že Craftová musí vylepšit svůj osobní rekord, aby ohrozila vedoucí pozici čínské diskařky.
     
    Koule
    Mezitím se v koulařském sektoru rozběhla soutěž ve vrhu koulí mužů. Mezi startujícími je vedle Joe Kovacse, Toma Walshe, Zaneho Weira či Joshe Awotundeho také Tomáš Staněk, jenž letos už dokázal hodit 21,71 metru.
     
    Koule
    Američan Kovacs začal soutěž s 21,55 metry. O 25 centimetrů méně předvedl Novozélanďan Tom Walsh.
     
    Koule
    Tomáš Staněk v první sérii bohužel zapisuje křížek.
     
    Disk
    A teď se do toho opřela Valarie Allmanová! Američanka, která má ze startovního pole jediná v této sezoně přehozenou sedmdesátku, háže 65,96 metru a o pět centimetrů se dostává před Pin Feng.
     
    3skok
    Hugues Fabrice Zango ve čtvrté sérii skáče 17,48 metru. Polepšil si tak o 17 centimetrů, ale na Díaze stále ztrácí 27 centimetrů.
     
    Koule
    Tom Walsh ve druhé sérii dokázal hodit 21,69 metru a posunul se před Joe Kovacse na první místo. Třetí je prozatím Ital Leonardo Fabbri s 21,29 metry. Čtvrtý je pak další Ital Zane Weir, který se ale přes 21 metrů zatím nedostal.
     
    Koule
    Staňkovi se ve druhé sérii povedlo hodit 21,17 metru a posouvá se na průběžné čtvrté místo za trio Walsh, Kovacs a Fabbri.
     
    Disk
    Vítězkou diskařské soutěže na Golden Gala se stala favorizovaná Valarie Allmanová ze Spojených států, když svůj vítězný hod předvedla v páté sérii, v níž předvedla 65,96 metru! O pět centimetrů za ní skončila Číňanka Pin Feng, třetí místo bere Shanice Craftová.
     
    Hod diskem žen
    1. Valarie Allmanová (USA) 65,96
    2. Pin Feng (CHN) 65,91
    3. Shanice Craftová (GER) 64,47
    4. Liliana Cáová (POR) 63,69
    5. Melina Robert-Michonová (FRA) 63,20
    6. Jorinde van Klinkenová (NED) 62,13
     
    3skok
    Andy Díaz nadále suverénně vede soutěž trojskokanů se 17,75 metry. Kromě 17,48 metru Huguese Zanga se nikdo ani vzdáleně tomuto výkonu nepřiblížil. Ostatně průběžně třetí Lázaro Martínez má 17,12 metru, což je jeho nejlepší výkon sezony. A čtvrtý Ital Emmanuel Ihemeje se přes sedmnáctimetrovou hranici nedostal.
     
    Koule
    Ve druhé sérii si dokázal polepšit Ital Leonardo Fabbri, který zůstává na třetím místě, ale vzdálil se Staňkovi, když háže 21,45 metru. Startuje třetí série.
     
    Koule
    Ve třetí sérii si Tomáš Staněk nepolepší. Zapisuje křížek.
     
    Koule
    S 21,12 metry se tlačí na Staňkovu čtvrtou pozici Američan Adrian Piperi. Potřebuje přidat ještě pět centimetrů.
     
    Tyč
    Blíží se start závodu ve skoku o tyči žen. Jedná se už o druhou soutěž v rámci letošní Diamantové ligy. Po prvním závodě je ve vedení s osmi body Katie Moonová, druhá je Tina Šutejová a třetí Sandi Morrisová. Všechny startují i dnes v Itálii.
     
    Koule
    Leonardo Fabbri se ve čtvrté sérii zlepšil na 21,73 metru a přeskočil jak Kovacse, tak Walshe! Staněk zůstává čtvrtý. Čtvrtým pokusem se rovněž zlepšil, prozatím ale jen o jeden centimetr na 21,18.
     
    3skok
    Hugues Fabrice Zango zkoušel, co se jen dá, a dokonce si v poslední sérii polepšil. Ale 17,68 metru o sedm centimetrů na Andyho Díaze nestačí a Kubánec tedy vítězí ve druhém závodě letošní Diamantové ligy! Po dvou ze čtyř závodů mají Díaz a Zango stejný počet 14 bodů.
     
    Trojskok mužů
    1. Andy Díaz (CUB) 17,75
    2. Hugues Fabrice Zango (BUR) 17,68
    3. Lázaro Martínez (CUB) 17,12
    4. Emmanuel Ihemeje (ITA) 16,69
    5. Donald Scott (USA) 16,46
    6. Abdulla Narangolintevida (IND) 16,37
     
    Tyč
    Dá se očekávat, že tyčkařská soutěž se hodně potáhne. Začíná se na 4,31 metrech. Skoku o tyči se budeme více věnovat v průběhu mítinku.
     
    Koule
    Mezitím je pro nás podstatnější dění v koulařském sektoru. Tomáš Staněk byl ve čtvrté sérii překonán Američanem Adrianem Piperim, který hodil 21,43 metru. A zezadu se nebezpečně přiblížil Zane Weir, jemuž se povedlo hodit 21,13 metru a postupem času se tedy také zlepšuje. Staněk by potřeboval jeden ulétnutý pokus.
     
    Koule
    Walshových 21,57 metru z páté série zatím na překonání Fabbriho nestačí, setrvává na druhém místě. Nedaří se ani Kovacsovi, který se po 21,55 metrech z první série prozatím spíš zhoršuje.
     
    Koule
    Skvělý vrh Tomáše Staňka! Český koulař poslal své náčiní do vzdálenosti 21 metrů a 64 centimetrů, díky čemuž se prodral na průběžné třetí místo za Itala Fabbriho a Novozélanďana Walshe!
     
    Koule
    Pro Staňka je tento hod klíčový, protože pouze TOP 3 bude házet šestý pokus. Ze hry je tak trochu překvapivě Američan Kovacs, který skončí nejlépe čtvrtý. Ze hry je i Američan Piperi... Házet budou ještě Zane Weir a Josh Awotunde.
     
    Koule
    Ani jeden ovšem nedokázal pokořit Staňkův výkon. Do závěrečné série tak jdou Leonardo Fabbri, Tom Walsh a Tomáš Staněk!
     
    400mpř
    Mezitím se na dráze připravuje první běžecký závod. Jedná se o čtvrtku žen s překážkami. A na startu nechybí Femke Bolová z Nizozemska, teprve třiadvacetiletá hvězda světové atletiky, která kombinuje hladkou čtvrtku se čtvrtou s překážkami a v obou disciplínách patří k absolutní špičce na světě.
     
    400mpř
    Zajímavostí je, že Bolová první závod na této trati v rámci Diamantové ligy vynechala. Dnes tedy poběží pro své první body do celkového hodnocení.
     
    400mpř
    Femke Bolová zaběhla čas 52,43, suverénně nejlepší výkon sezony a rekord tohoto mítinku! Druhou v pořadí Shamier Littleovou deklasovala o 95 setin sekundy. Třetí Annu Hallovou pak o 99 setin. Bolová potvrdila roli největší favoritky a bere plný počet osmi bodů. V celkovém hodnocení po dvou ze sedmi mítinků se dostává na třetí příčku.
     
    400m překážek žen
    1. Femke Bolová (NED) 52,43
    2. Shamier Littleová (USA) 53,38
    3. Anna Hallová (USA) 54,42
    4. Gianna Woodruffová (PAN) 54,59
    5. Viktorija Tkačuková (UKR) 54,71
    6. Rushell Claytonová (JAM) 54,71
     
    Koule
    Mezitím stále čekáme na finálovou sérii nejlepší trojice ve vrhu koulí.
     
    Koule
    Tak Leonardo Fabbri má poslední pokus za sebou a vyšlapuje z kruhu.
     
    Koule
    Tom Walsh sice zapisuje platný pokus, ale 21,52 metru mu ke zlepšení nestačí. Před Fabbriho se tedy nedostane.
     
    Koule
    Tomáš Staněk se v poslední sérii rovněž nezlepšil, je to jen 20,02. Ale s výkonem 21,64 metru tedy obsadil konečné třetí místo, což je velmi slušný základ co celé Diamantové ligy.
     
    Vrh koulí mužů
    1. Leonardo Fabbri (ITA) 21,73
    2. Tom Walsh (NZL) 21,69
    3. Tomáš Staněk (CZE) 21,64
    4. Joe Kovacs (USA) 21,55
    5. Adrian Piperi (USA) 21,43
    6. Zane Weir (ITA) 21,13
     
    200m
    Chystá se běh na 200 metrů mužů. Hodně se očekává od Američana Erriyona Knightona, pro něhož se jedná o první závod sezony, tedy pod otevřeným nebem. Největšími konkurenty by mu měli být Aaron Brown, Jereem Richards a možná trochu překvapivě i Reynier Mena.
     
    200m
    První start byl ulitý, dopustil se toho Alexander Ogando z Dominikánské republiky.
     
    200m
    A Ogando je diskvalifikován. Skutečně se jednalo o ulitý start, žádné zhoupnutí nebo něco podobného.
     
    200m
    Na druhý pokus bylo všechno v pořádku a suverénním vítězstvím se prezentoval Erriyon Knighton! Američan zaběhl za 19,89 a deklasoval zbytek startovního poli. Druhý Jereem Richards zapsal 20,28, Aaron Brown byl ještě o tři setinky pomalejší.
     
    200 metrů mužů
    1. Erriyon Knighton (USA) 19,89
    2. Jereem Richards (TTO) 20,28
    3. Aaron Brown (CAN) 20,31
    4. Filippo Tortu (ITA) 20,41
    5. Reynier Mena (CUB) 20,48
    6. Joseph Fahnbulleh (LBR) 20,51
     
    Tyč
    Dostáváme se konečně pořádně do tyčkařského sektoru. Skáče se už na 4,51 metrech a do soutěže se zapojilo všech devět tyčkařek. Závod už skončil pro Elisu Molinarolovou z Itálie a Aikaterini Stefanidiovou z Řecka, které třikrát shodily právě na 451 centimetrech. V závodě tak dál pokračuje sedm tyčkařek. Na ty nyní čeká 4,61 metru.
     
    Výška
    Odstartoval druhý z šesti závodů ve skoků do výšky mužů v rámci letošní DL. Ve startovní listině neschází JuVaughn Harrison a Sang-hjok U, tedy dva nejlepší z prvního závodu.
     
    3000mp
    Na dráze se nyní zhruba deset minut poběží závod na 3000 metrů překážek žen. Ty nejlepší se spíš výrazněji přiblíží k hranici devíti minut a deseti sekund. Hlavními favoritkami jsou Mekides Abebeová a Sembo Almayewová z Etiopie, Beatrice Chepkoechová z Keni či Winfred Mutile Yaviová z Bruneje, která si podmanila první z pěti závodů v rámci DL.
     
    3000mp
    Tempo, které nasadila vodička Fancy Cheronová z Keni, jejímž úkolem je rozběhnout závod tak, aby se atakovala devítiminutová hranice, rozdělilo závod na dvě části. V té přední jsou všechny favoritky.
     
    Tyč
    Tina Šutejová a Nina Kennedyová dokázaly prvním pokusem zdolat 461 centimetrů.
     
    3000mp
    Jackline Chepkoechová z Keni se snaží odtrhnout z vedoucí skupinky. Ještě to má ale zhruba 900 metrů do cíle a nedaří se jí zcela setřást soupeřky.
     
    3000mp
    Už se před Chepkoechovou dostaly Almayerová a Wondemagegnová, obě z Etiopie. Kontakt ztrácí Yaviová i Beatrice Chepkoechová.
     
    3000mp
    První pětka je roztažená zhruba na padesáti metrech. Yaviová a B. Chepkoechová už jsou zcela ze hry o vítězství.
     
    3000mp
    Fantastický výkon v posledním okruhu předvedla Sembo Almayewová z Etiopie, která se odtrhla od všech konkurentek a zaběhla nový rekord mítinku, osobní rekord a nejlepší čas této sezony 9:00,71! Druhá Jackline Chepkoechová ztratila takřka tři a půl sekundy. Třetí je Zerfe Wondemagegnová. Winfred Yaviová se nakonec propadla mimo bodované pozice, závod jí hrubě nevyšel.
     
    3000m překážek žen
    1. Sembo Almayewová (ETH) 9:00,71
    2. Jackline Chepkoechová (KEN) 9:04,07
    3. Zerfe Wondemagegnová (ETH) 9:04,61
    4. Beatrice Chepkoechová (KEN) 9:10,02
    5. Alice Finotová (FRA) 9:10,04
    6. Maruša Mišmaš Zrimšeková (SLO) 9:10,07
     
    Tyč
    Prvním pokusem překonala 461 centimetrů také Američanka Katie Moonová. Až třetím pokusem pak Roberta Bruniová, zástupkyně domácí atletiky, která se poprvé v sezoně dostala přes tuto laťku. Naopak končí Wilma Murtová z Finska, Lene Retziusová z Norska a poslední pokus má Sandi Morrisová ze Spojených států.
     
    Dálka
    Závodit se bude také ve skoku do dálky žen. Hlavní favoritkou je Malaika Mihambová z Německa, která ale v této sezoně ještě pod otevřeným nebem neskákala a její forma je tak velkou neznámou. Do akce půjdou také Ivana Vuletová, Tara Davis-Woodhallová či Ese Brumeová.
     
    Tyč
    Sandi Morrisová nakonec posledním pokusem 461 centimetrů skáče a na 4,71 metrech se bude tedy skákat v pěti. Kennedyová, Moonová, Šutejová, Bruniová a Morrisová.
     
    100m
    Nás čeká také 100 metrů žen. Do závodu bohužel nenastoupí Dina Asher-Smithová z Velké Británie. A tak se řady favoritek trochu zeštíhlily. Momentálně tedy tou největší je Marie-Josée Ta Louová z Pobřeží Slonoviny.
     
    100m
    A jak se tedy dalo očekávat, Marie-Josée Ta Louová vítězí, když jako jediná pokořila hranici 11 sekund! Vítězí s časem 10,97. Druhá je Němka Gina Lückenkemperová a třetí Britka Imani Lansiquotová. Zcela tedy propadly Američanky, které se usadily na 4. až 7. místě.
     
    100m žen
    1. Marie-Josée Ta Louová (CIV) 10,97
    2. Gina Lückenkemperová (GER) 11,09
    3. Imani Lansiquotová (GBR) 11,16
    4. Morolake Akinosunová (USA) 11,20
    5. Abby Steinerová (USA) 11,23
    6. Gabrielle Thomasová (USA) 11,27
     
    Dálka
    Mihambová a Brumeová v první sérii přešláply. Do vedení se dostává s 6,79 metry domácí Larissa Iapichinová. O 38 centimetrů méně má Ivana Vuletová.
     
    Výška
    Už na 215 centimetrech skončily naděje Portoričana Luise Castra Rivery, který přitom letos už skočil 230 centimetrů. Z Itálie bude cestovat zklamaný. Skákat se nyní bude na 220 centimetrů a do akce už by se měl dostat i Američan Harrison.
     
    Dálka
    Ukrajinka Maryna Bech-Romančuková, která úspěšně kombinuje dálku s trojskokem, započala dnešní závod s 659 centimetry a dostává se na druhé místo.
     
    Výška
    JuVaughn Harrison prvním pokusel hladce překonal 220 centimetrů. Napoprvé se to povedlo také U Sang-hjokovi a Hamishovi Kerrovi.
     
    110mpř
    Na dráze se uskutečnil také závod na 110 metrů překážek a Grant Holloway splnil roli hlavního favorita s časem 13,04. Nový národní rekord zaběhl druhý Švýcar Jason Joseph s časem 13,10.
     
    110m překážek mužů
    1. Grant Holloway (USA) 13,04
    2. Jason Joseph (SUI) 13,10
    3. Devon Allen (USA) 13,19
    4. Jamal Britt (USA) 13,26
    5. Just Kwaou-Mathey (FRA) 13,35
    6. Freddie Crittenden (USA) 13,38
     
    Tyč
    Na 4,71 metrech všechny shodily na první pokus a takřka všechny shodily i na druhý pokus. Pouze Katie Moonová dokázala druhým pokusem tuto laťku překonat a útočí na vítězství!
     
    Dálka
    Ese Brumeová z Nigérie předvedla ve druhé sérii 6,54 metru a posunula se na třetí místo za Iapichinovou a Bech-Romančukovou.
     
    Tyč
    Tina Šutejová se třetím pokusem přenesla přes 471 centimetrů. Na další postupné laťce se bude skákat na 477 centimetrech, což by byl nový osobní rekord Slovinky. Aby Moonovou porazila, musí tedy zlepšit osobák.
     
    Výška
    Mezitím 220 centimetrů druhým pokusem překonali Douwe Amels a Luis Enrique Zayas.
     
    Tyč
    A jelikož na 4,71 metrech třikrát shazují Nina Kennedyová, Roberta Bruniová i Sandi Morrisová, tak o vítězství si to rozdají Moonová se Šuterejovou. Kennedyová má pak jistotu třetího místa.
     
    5000m
    Na dráze se poběží závod mužů na pět kilometrů. Mezi hlavní favority patří Uganďan Joshua Cheptegei, pak Etiopan Selemon Barega s krajanem Berihu Aregawim, a mezi tuto trojici se bude samozřejmě chtít prosadit keňská atletika.
     
    Výška
    Ve výškařském sektoru na 220 centimetrech skončili Edgar Rivera, Tobias Potye a také Andrij Protcenko. Na 224 centimetrů tak půjde už jen pět výškařů – Kerr, Harrison, U, Amels a Zayas.
     
    Tyč
    Katie Moonová vynechává 477 centimetrů. Nechává tedy Tinu Šutejovou skákat o samotě. Moonová má letos nejlepší výsledek 481 centimetrů a osobák má 495 centimetrů. Věří tedy, že Šutejová si osobák nezlepší, a kdyby ano, tak má důvěru ve své schopnosti.
     
    Tyč
    Šutejová dvakrát shodila a má poslední pokus na 477 centimetrech.
     
    Tyč
    Šutejová shodila i potřetí a vítězkou tyčkařské soutěže je Katie Moonová! Ta vyhrála už na začátku května mítink v Dauhá a s 16 body tak dominuje průběžnému pořadí Diamantové ligy. Šutejová je druhá se 14 body.
     
    Výška
    Ve výšce na 224 centimetrech zdolali laťku na první pokus Hamish Kerr a Luis Enrique Zayas. Na druhý pokus pak Sang-hjok U a až třetím pokusem JuVaughn Harrison. Naopak třikrát shazuje Douwe Amels. Další postupnou výškou je 227 centimetrů.
     
    Dálka
    V dálkařském sektoru se za vedoucí Iapichinovou a druhou Bech-Romančukovou posunula na třetí místo Američanka Tara Davis-Woodhallová s 654 centimetry.
     
    Dálka
    A už to neplatí. Zkraje třetí série totiž skočila 6,57 metru Malaika Mihambová z Německa.
     
    5000m
    Dlouhý závod na pět kilometrů se dostal do posledního okruhu a uprostřed pole došlo k nepříjemnému pádu.
     
    5000m
    Poměrně překvapivým vítězem závodu se stal Španěl Mohamed Katir, který zaběhl čas 12:52,09, což je nejlepší výkon sezony! Druhý doběhl o pouhé tři setinky později Yomif Kejelcha z Etiopie. Třetí je v novém národním rekordu za 12:52,97 Guatemalan Luis Grijalva! Joshua Cheptegei je až čtvrtý, pátý je Telahun Bekele. Nejlepším Keňanem je až osmý Jacob Krop. Další zklamání pro keňskou atletiku.
     
    5000m mužů
    1. Mohamed Katir (ESP) 12:52,09
    2. Yomif Kejelcha (ETH) 12:52,12
    3. Luis Grijalva (GUA) 12:52,97
    4. Joshua Cheptegei (UGA) 12:53,81
    5. Telahun Haile Bekele (ETH) 12:54,31
    6. William Kincaid (USA) 12:54,40
     
    Dálka
    Třetí příčku si od Mihambové velmi rychle bere Nigérijka Brumeová, která předvedla 6,58 metru a překonala Němku o jeden jediný centimetr.
     
    Skok o tyči žen
    1. Katie Moonová (USA) 4,71
    2. Tina Šutejová (SLO) 4,71
    3. Nina Kennedyová (AUS) 4,61
    4. Roberta Bruniová (ITA) 4,61
    4. Sandi Morrisová (USA) 4,61
    6. Lene Onsrud Retziusová (NOR) 4,51
    6. Wilma Murtová (FIN) 4,51
     
    Výška
    Na 227 centimetrech ztroskotal Hamish Kerr, který si další vylepšení sezonního maxima nepřipsal. Prvním pokusem se přes tuto laťku dostal Američan Harrison a druhým pokusem Korejec U a Kubánec Zayas. Dál se bude skákat na 230 centimetrech.
     
    400m
    Na dráze se mezitím uskutečnil závod na 400 metrů žen. Vítězství slaví Polka Natalia Kaczmareková s časem 50,41 a poráží Nizozemku Lieke Klaverovou, která běžela letos poprvé tuto distanci a zaběhla 50,75. Američanka Lynna Irby-Jacksonová končí třetí.
     
    400m žen
    1. Natalie Kaczmareková (POL) 50,41
    2. Lieke Klaverová (NED) 50,75
    3. Lynna Irby-Jacksonová (USA) 50,84
    4. Roxana Gómezová (CUB) 51,29
    5. Aliyah Abramsová (GUY) 51,31
    6. Anna Kielbasinská (POL) 51,76
     
    Výška
    Luis Enrique Zayas třikrát shazuje na 230 centimetrech. To JuVaughn Harrison a U Sang-hjok dokázali překonat tuto laťku hned napoprvé a budou tedy spolu zápolit o vítězství na 232 centimetrech.
     
    Dálka
    V dálkařském sektoru se rozběhla čtvrtá série. Dál vede Italka Larissa Iapichinová, která dokonce vynechala teď čtvrtý pokus. Druhá je Bech-Romančuková a třetí se drží Ese Brumeová. Malaika Mihambová se stále nemůže úplně ideálně trefit do pokusu.
     
    Dálka
    Ve čtvrté sérii promíchala pořadí Tara Davis-Woodhallová, která skočila 6,74 metru a posunula se na druhé místo, jen pět centimetrů za Iapichinovou! A rázem je Brumeová zase mimo stupně vítězek.
     
    100m
    Je tu královský mužský sprint. Fred Kerley a Akani Simbine patří mezi velké favority, pozor si ale oba musí dát na Keňana Ferdinanda Omanyala.
     
    100m
    Fred Kerley nezaváhal, dokázal se na rovince trochu odpoutat od soupeřů a zvítězil v čase 9,94! Druhý skončil skutečně Keňan Ferdinand Omanyala, který potvrdil své kvality a nachytal mnohé další na švestkách. Třetí je Trayvon Bromell, další z Američanů, a Akani Simbine je až čtvrtý. Čas 10,09 nestačil na lepší umístění.
     
    100m mužů
    1. Fred Kerley (USA) 9,94
    2. Ferdinand Omanyala (KEN) 10,05
    3. Trayvon Bromell (USA) 10,09
    4. Akani Simbine (RSA) 10,09
    5. Samuele Ceccarelli (ITA) 10,13
    6. Rohan Browning (AUS) 10,15
     
    1500m
    Hlavními favoritkami závodu na 1500 metrů by měly být Britka Laura Muirová a Keňanka Faith Kipyegonová.
     
    Výška
    Mezitím Harrison a U Sang-hjok shodně dvakrát shodili na 232 centimetrech. Pokud by oba shodili i napotřetí, skončili by na děleném prvním místě, pokud by tedy nedošlo k rozeskakování.
     
    Výška
    Nicméně Harrison třetím pokusem překonal 232 centimetrů a nejspíš nic nebude muset řešit! Odpovídat nyní musí U.
     
    Výška
    Sang-hjok U shazuje na 232 centimetrech i potřetí a vítězem výškařské soutěže se tak stává JuVaughn Harrison, který zvítězil i před měsícem v katarském Dauhá!
     
    Skok do výšky mužů
    1. JuVaughn Harrison (USA) 2,32
    2. Sang-hjok U (KOR) 2,30
    3. Luis Enrique Zayas (CUB) 2,27
    4. Hamish Kerr (NZL) 2,24
    5. Douwe Amels (NED) 2,20
    6. Edgar Rivera (MEX) 2,15
     
    1500m
    Mezitím na dráze odběhla Faith Kipyegonová Britce Lauře Muirové a jediné, s čím bojuje je čas! Dokonce to vypadá, že by mohla útočit na světový rekord!
     
    1500m
    Faith Kipyegonová stanovila nový světový rekord, který má hodnotu 3:49,11! Jako první žena v historii překonala hranici 3:50! Fantastické od Kipyegonové!
     
    1500m
    Takže v posledním běžeckém závodě Golden Gala jsme svědky světového rekordu na 1500 metrů. S časem 3:49,11 se do historie zapsala Keňanka Faith Kipyegonová. Druhá v pořadí Laura Muirová zaběhla čas 3:57,09, což nemohlo Kipyegonové konkurovat ani vzdáleně. Nový kontinentální rekord Austrálie a Oceánie stanovila v pořadí třetí Australanka Jessica Hullová s časem 3:57,29.
     
    1500m žen
    1. Faith Kipyegonová (KEN) 3:49,11 WR
    2. Laura Muirová (GBR) 3:57,09
    3. Jessica Hullová (AUS) 3:57,29
    4. Ciara Mageeanová (IRL) 4:00,95
    5. Axumawit Embayeová (ETH) 4:00,98
    6. Abbey Caldwellová (AUS) 4:01,34
     
    Dálka
    Celý program ve Florencii zakončí tři poslední pokusy v dálkařském sektoru. Na prvním místě je prozatím Larissa Iapichinová s výkonem 6,79. Druhá je Tara Davis-Woodhallová s 6,74m a třetí Maryna Bech-Romančuková s 6,59m. Čtvrtá skončila Ese Brumeová z Nigérie a až pátá Malaika Mihambová z Německa. Ivana Vuletová byla dokonce až sedmá za Jazmin Sawyersovou z Velké Británie.
     
    Dálka
    Larissa Iapichinová, která živí naději na vítězství pro domácí atletiku, si v poslední sérii svůj výkon nevylepšila. Skočila 646 centimetrů a je tak za svým nejlepším výkonem o 33 centimetrů.
     
    Dálka
    Američanka Tara Davis-Woodhallová skočila v poslední sérii 6,59 a nevylepšila svůj nejlepší pokus. Zůstane tak za Iapichinovou.
     
    Dálka
    A jelikož Maryna Bech-Romančuková posledním pokusem přešlápla, končí třetí a vítězkou je domácí Larissa Iapichinová!
     
    Skok do dálky žen
    1. Larissa Iapichinová (ITA) 6,79
    2. Tara Davis-Woodhallová (USA) 6,74
    3. Maryna Bech-Romančuková (UKR) 6,59
    4. Ese Brumeová (NGR) 6,58
    5. Malaika Mihambová (GER) 6,57
    6. Jazmin Sawyersová (GBR) 6,43
     
    Mítink skončil.
     
    Třetí mítink letošní Diamantové ligy, který se konal v italské Florencii, je za námi. Golden Gala okořenila světovým rekordem v čase 3:49.11 Faith Kipyegonová z Keni v závodě na 1500 metrů žen, což byla skutečná třešnička na dortu za celým večerem, který nabídl řadu nejlepších výkonů sezony, národních rekordů, také kontinentální rekord Austrálie a Oceánie a dramatických soubojů. České fanoušky potěšil třetím místem ve vrhu koulí Tomáš Staněk, který byl s výkonem 21,64 metru nadmíru spokojený.
     
    Další mítink Diamantové ligy se uskuteční už za týden v Paříži. (22:02:38)

    Jan Vojkůvka

    1500m žen
    1. Faith Kipyegonová (KEN) 3:49,11 WR
    2. Laura Muirová (GBR) 3:57,09
    3. Jessica Hullová (AUS) 3:57,29
    4. Ciara Mageeanová (IRL) 4:00,95
    5. Axumawit Embayeová (ETH) 4:00,98
    6. Abbey Caldwellová (AUS) 4:01,34
    Vrh koulí mužů
    1. Leonardo Fabbri (ITA) 21,73
    2. Tom Walsh (NZL) 21,69
    3. Tomáš Staněk (CZE) 21,64
    4. Joe Kovacs (USA) 21,55
    5. Adrian Piperi (USA) 21,43
    6. Zane Weir (ITA) 21,13
    Skok do dálky žen
    1. Larissa Iapichinová (ITA) 6,79
    2. Tara Davis-Woodhallová (USA) 6,74
    3. Maryna Bech-Romančuková (UKR) 6,59
    4. Ese Brumeová (NGR) 6,58
    5. Malaika Mihambová (GER) 6,57
    6. Jazmin Sawyersová (GBR) 6,43
    Skok do výšky mužů
    1. JuVaughn Harrison (USA) 2,32
    2. Sang-hjok U (KOR) 2,30
    3. Luis Enrique Zayas (CUB) 2,27
    4. Hamish Kerr (NZL) 2,24
    5. Douwe Amels (NED) 2,20
    6. Edgar Rivera (MEX) 2,15
    100m mužů
    1. Fred Kerley (USA) 9,94
    2. Ferdinand Omanyala (KEN) 10,05
    3. Trayvon Bromell (USA) 10,09
    4. Akani Simbine (RSA) 10,09
    5. Samuele Ceccarelli (ITA) 10,13
    6. Rohan Browning (AUS) 10,15
    400m žen
    1. Natalie Kaczmareková (POL) 50,41
    2. Lieke Klaverová (NED) 50,75
    3. Lynna Irby-Jacksonová (USA) 50,84
    4. Roxana Gómezová (CUB) 51,29
    5. Aliyah Abramsová (GUY) 51,31
    6. Anna Kielbasinská (POL) 51,76
    Skok o tyči žen
    1. Katie Moonová (USA) 4,71
    2. Tina Šutejová (SLO) 4,71
    3. Nina Kennedyová (AUS) 4,61
    4. Roberta Bruniová (ITA) 4,61
    4. Sandi Morrisová (USA) 4,61
    6. Lene Onsrud Retziusová (NOR) 4,51
    6. Wilma Murtová (FIN) 4,51
    5000m mužů
    1. Mohamed Katir (ESP) 12:52,09
    2. Yomif Kejelcha (ETH) 12:52,12
    3. Luis Grijalva (GUA) 12:52,97
    4. Joshua Cheptegei (UGA) 12:53,81
    5. Telahun Haile Bekele (ETH) 12:54,31
    6. William Kincaid (USA) 12:54,40
    110m překážek mužů
    1. Grant Holloway (USA) 13,04
    2. Jason Joseph (SUI) 13,10
    3. Devon Allen (USA) 13,19
    4. Jamal Britt (USA) 13,26
    5. Just Kwaou-Mathey (FRA) 13,35
    6. Freddie Crittenden (USA) 13,38
    100m žen
    1. Marie-Josée Ta Louová (CIV) 10,97
    2. Gina Lückenkemperová (GER) 11,09
    3. Imani Lansiquotová (GBR) 11,16
    4. Morolake Akinosunová (USA) 11,20
    5. Abby Steinerová (USA) 11,23
    6. Gabrielle Thomasová (USA) 11,27
    3000m překážek žen
    1. Sembo Almayewová (ETH) 9:00,71
    2. Jackline Chepkoechová (KEN) 9:04,07
    3. Zerfe Wondemagegnová (ETH) 9:04,61
    4. Beatrice Chepkoechová (KEN) 9:10,02
    5. Alice Finotová (FRA) 9:10,04
    6. Maruša Mišmaš Zrimšeková (SLO) 9:10,07
    200m mužů
    1. Erriyon Knighton (USA) 19,89
    2. Jereem Richards (TTO) 20,28
    3. Aaron Brown (CAN) 20,31
    4. Filippo Tortu (ITA) 20,41
    5. Reynier Mena (CUB) 20,48
    6. Joseph Fahnbulleh (LBR) 20,51
    400m překážen žen
    1. Femke Bolová (NED) 52,43
    2. Shamier Littleová (USA) 53,38
    3. Anna Hallová (USA) 54,42
    4. Gianna Woodruffová (PAN) 54,59
    5. Viktorija Tkačuková (UKR) 54,71
    6. Rushell Claytonová (JAM) 54,71
    Trojskok mužů
    1. Andy Díaz (CUB) 17,75
    2. Hugues Fabrice Zango (BUR) 17,68
    3. Lázaro Martínez (CUB) 17,12
    4. Emmanuel Ihemeje (ITA) 16,69
    5. Donald Scott (USA) 16,46
    6. Abdulla Narangolintevida (IND) 16,37
    Hod diskem žen
    1. Valarie Allmanová (USA) 65,96
    2. Pin Feng (CHN) 65,91
    3. Shanice Craftová (GER) 64,47
    4. Liliana Cáová (POR) 63,69
    5. Melina Robert-Michonová (FRA) 63,20
    6. Jorinde van Klinkenová (NED) 62,13
    Program
    18:30 Hod diskem žen
    18:45 Trojskok mužů
    19:15 Vrh koulí mužů
    19:43 Skok i tyči žen
    20:04 400m překážek žen
    20:15 200m mužů
    20:20 Skok do výšky mužů
    20:25 3000m překážen žen
    20:42 Skok do dálky žen
    20:44 100m žen
    20:56 110m překážek mužů
    21:06 5000m mužů
    21:28 400m žen
    21:39 100m mužů
    21:49 1500m žen