Jablonec – Teplice 0:2 (kon.) | Ostrava – Pardubice 2:4 (kon.) | Brno – Zlín 0:0 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
0:0 (0:0)
FC Zlín
cz Nedeľa 28.05.2023, 17:00 • ADAX INVEST Arena, Brno • FORTUNA:LIGA - Skupina o udržení • 5. kolo
Predzápasové kurzy
    Zbrojovka padá do druhé ligy, fans na trávníku skandují na majitele Bartoňka
     
    Klid po definitivním stvrzení sestupu Brna o patro níže dlouho nevydržel. Fanoušci okamžitě přeskočili ploty a z kotle se vydávají do útrob stadionu na Srbské! Žádají si jediné: konec Václava Bartoňka jakožto majitele klubu.
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým FC Trinity Zlín (Stanislav Dostál).
     
    90
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Lukáš Bartošák,
    ze hřiště odchází Filip Balaj, přichází Nedeljko Kovinić.
     
    86
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Filip Souček, přichází Josef Divíšek.
     
    85
    Mohlo být rozhodnuto. V běžeckék souboji uspěl zlínský fotbalista Drame, který ještě udělal kličku obránci a prověřil pozornost Berkovce, který konečky prstů vytáhl míč mimo bránu.
    84. Neskutečná minela Silného! Promáchl naprostou tutovku
     
    84
    Silný mohl prakticky Zbrojovku potopit, což by bylo s jeho líšeňskou historií trochu symbolické. Dostal skvělý míč zprava od Čanturišviliho, ale v tutovce poslal míč úplně vedle. I kdyby to ale byla branka, skrze ofsajd by neplatila.
     
    81
    Zbrojovka dokáže sem tam zahrozit, především po rozích. Nyní po centru Falty se dostal k hlavičce nejmenší hráč na place Alli. Jen to v hledišti zahučelo, míč však zamířil pouze do rukavic brankáře Dostála.
     
    77
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Jan Silný.
     
    76
    Falta poslal do vápna výborný centr na zcela volného Texla, který se do toho opřel z voleje. Dostál musel reagovat a vytáhnout míč nad branku, tohle by skončilo pod břevnem!
     
    73
    Simerský byl jako poslední hráč a nákopem z nouze poslal míč dopředu. Jenže Endl hrubě zachyboval a nepřesnou přihrávkou dal tutovou šanci Balajovi, který byl sám před brankou. Zbrojovka teď může děkovat Berkovcovi, jenž situaci dobře přečetl a včasným vyběhnutím vše zachránil!
     
    68
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Vukadin Vukadinović, přichází Vachtang Čanturišvili,
    ze hřiště odchází Tom Slončík, přichází Youba Dramé.
     
    68
    Další zajímavá příležitost Flinty! Řezníček si naběhl na malé vápno a ve vzduchu byl na centru jako první. Hlavičkoval z velmi nadějné pozice a míč tlačil pod břevno, nakonec ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi!
     
    66
    Jen to v hledišti zahučelo. Střílený centr propadl nejprve na Řezníčka, který promáchl, ovšem hra pokračovala a do slibné palebné pozice se dostal rázem Hladík. Jeho rána z druhé vlny trvala moc dlouho a hosté včas zareagovali vytlučenými bloky.
     
    66
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Adam Fousek, přichází Michal Ševčík.
     
    65
    Po nebezpečné akci Zlína přišel kontr Zbrojovky do otevřené obrany! Falta dostal míč na středu a rozhodl se hrát doprava mezi dva beky, kde byl volný Hladík. Ten si navedl míč do pozice, ze které zakončoval na bližší tyč, jeho pokus byl ale sražen na roh!
     
    63
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Jan Hlavica, přichází Jakub Nečas.
     
    55
    Zbrojovka mohla jít do vedení. Před Dostálem bylo rušno, ve skrumáži se nejlépe zorientoval Texl, jehož střela propadla přímo na hlavičku Řezníčka. Asi mu ale není souzeno, v tutové šanci ho vychytal zlínský brankář.
     
    47
    Zlín rozjel rychlý brejk, který táhl po pravé straně Vukadinović. Přibrzdila ho však podmáčená plocha pod jedním ze zavlažovačů. Proto musel volit sehrávku na osu pro Hrubého, který z nadějné pozice trefil jenom bloky!
     
    39
    Možná největší šance zápasu a měla jí Zbrojovka. Po centru Fouska nejprve hosté odvrátili míč do bezpečí, ovšem z velké dálky napřáhl utaženou pumelici Matěj Hrabina a Stanislav Dostal musel reagovat. Těžký zákrok, ale dokázal svůj tým v závěru poločasu podržet.
     
    35
    Velké zmatky v obraně Brna a hosté klidně mohli vést! Fantiš se dostal v souboji za obránce, stejně tak jako míč. Posléze přenechal míč pro Janetzkého, který si potáhl na lepší střeleckou pozici, jenže zakončil jenom do bránícího beka, jenž kryl prostor za vyběhnuvším Berkovcem!
     
    35
    Do šance se tlačila také Zbrojovka. Fouskův centr nebyl vůbec špatný, jenže Hladík z dobré pozice vysoko přestřelil.
     
    33
    Velká šance hostů. Poprvé se mohl měnit skóre, ale proti byl výborný Martin Berkovec. Bývalý hráč Zbrojovky Rudolf Reiter centroval z levé strany, na vápně se k hlavičce dostal Fantiš, ale namířil přímo do rukavic brněnského gólmana.
     
    26
    Zlín zahrával standardní situaci Didiba chytrým centrem hledal v pokutovém území Fantiše. Zlínský záložník měl až příliš prostoru ke střele a také ihned vypustil pumelici na Berkovce. Naštěstí pro Brno byla zblokovaná na roh.
     
    4
    Zbrojovka kontrovala tutovou příležitostí! Aktivní Alli na pravé straně po Řezníčkově sklepnutí utekl obránci a dával skvělý míč do kapsy na Faltu, který byl úplně sám před Dostálem. Dostál šel ale včas na zem a srazil na rohový kop!

    Roman Zajíček

    Tomáš Kalas

    Góly:

    Karty:   90+4. Dostál (ZLN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:8.
    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, F. Souček (86. Divíšek), Endl, Hlavica (63. Nečas) – Hladík, Fousek (66. Ševčík), Texl, Falta – Alli – Řezníček (C).
    Náhradníci: V. Hrubý, Šiman – Mo. Tijani, Matejov, Granečný, Koželuh, Blecha.

    Tréner: Martin Hašek

    FC Zlín: Dostál – Reiter (90. Bartošák), Didiba, Simerský (C), Kolář – R. Hrubý, Janetzký – Vukadinović (68. Čanturišvili), Slončík (68. Y. Dramé), Fantiš (77. Silný) – Balaj (90. Kovinić).
    Náhradníci: Rakovan – M. Jeřábek.

    Tréner: Pavel Vrba

    Rozhodca: Berka – Vlček, Váňa

    Diváci: 7528