USA – Lotyšsko 3:4 (po pr.) | Kanada – Nemecko 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Nemecko
Nedeľa 28.05.2023, 19:20 • Nokia Arena (Tampere) • Majstrovstvá sveta • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:06 Scott Laughton (CAN) - 5:2


     
    58:06
    Kanada dala gól! Už môžeme povedať, že je rozhodnuté, Seider sa zahrával s pukom na modrej čiare, Kanaďania mu ho vypichli a SCOTT LAUGHTON už len pečatí víťazstvo do prázdnej brány.
    Asistencie: Quinn, Crouse.
    51:51 Tyler Toffoli (CAN) - 4:2


     
    51:51
    Kanada dala gól! Noebels išiel strieľať z osi ihriska, ale puk netrafil a Kanaďania ihneď namierili do protiútoku a prečíslenia 3 na 1, TYLER TOFFOLI zodpovednosť prenechal na seba a dobre urobil, švihom z ľavého kruhu prestrelil Niederbergera.
    Bez asistencie.
    44:51 Sammy BLAIS - 3:2


     
    44:51
    Kanada dala gól! Javorové listy otáčajú stav stretnutia! Glass dobre napádal za bránou, získal puk a obtočil sa okolo nej a ihneď zakončil, ale len do betónov Niederbergera, dostal sa aj k dorážke, ale ani z tej neuspel, následne si tam nakorčuľoval SAMUEL BLAIS, ktorý puk nadvihol a trafil ho do brány.
    Asistencia: Glass.
    37:28 Lawson Crouse (CAN) - 2:2


    37:28 Mathias Niederberger (GER) - 2:2
     
    37:28
    Kanada dala gól! Sila kanadského mužstva sa prejavila, veľmi dobre to spravil Krebs, ktorý posielal strieľanú prihrávku a tú šikovne tečoval priamo do brány LAWSON CROUSE. Využitá presilová hra.
    Asistencie: Krebs, Weegar.
    33:47 Daniel FISCHBUCH - 1:2
    33:47 Daniel FISCHBUCH - 1:2
    33:47 Daniel FISCHBUCH - 1:2


     
    33:47
    Nemecko dalo gól! Nemci nastreľovali puk do útočného pásma, Kastner sa s ním posunul bližšie ku kruhu, od ktorého prihrával na DANIELA FISHBUCHA, ktorý proste medzi kruhmi vystrelil a Montembeaultovi puk prepadol.
    Asistencie: Kastner, Seider.
    10:47 Sammy BLAIS - 1:1


     
    10:47
    Kanada dala gól! Prihrávka v strednom pásme Kanaďanom nevyšla ideálne, ale nakoniec im pomohla v tom, že sa puk odrazil od nemeckého hráča a získal ho Krebs, ktorý už len rýchlo prihral na ľavú stranu SAMUELOVI BLAISOVI a ten vyrovnal na 1:1.
    Asistencie: Krebs, Neighbours.
    07:44 John PETERKA - 0:1


     
    07:44
    Nemecko dalo gól! Nemecko dalo gól! Nemci svojou aktivitou otvárajú skóre! Kanaďania zle striedali, to využil Moritz, ktorý poslal cez stredné pásmo prihrávku na JOHNA PETERKU a ten z ľavej strany triafa popod vyrážačku Montembeaulta.
    Asistencie: Seider, Moritz Müller.

    Klaudia Kadlecová

    Góly a asistencie: 11. Blais (Krebs, Neighbours), 38. Crouse (Krebs, Weegar), 45. Blais (Glass), 52. Toffoli, 59. Laughton (Quinn, Crouse) – 8. Peterka (Seider, M. Müller), 34. Fischbuch (Kastner, Seider)


    Kanada: Montembeault (Levi) – Middleton, Weegar, Hunt, Barron, Joseph, Myers – Lučić (A), Glass, Fantilli – Crouse, Laughton (A), Quinn – Neighbours, Krebs, Blais – Carcone, McBain, Toffoli (C).
    Tréner: Andre Tourigny

    Nemecko: Niederberger (Strahlmeier) – M. Müller (C), Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Soramies, Sturm, Ehl – Noebels (A), Kastner, Fischbuch – Tuomie, Stachowiak, Schütz – Varejcka.
    Tréner: Harold Kreis

    Rozhodca: Björk, Macfarlane – Briganti, Hynek