Elche – Sevilla 1:1 (kon.) | Real Madrid – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Villarreal – Cadiz 2:0 (kon.)
Real Betis – Getafe 0:1 (kon.) | Espanyol – Atlético Madrid 3:3 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:0 (2:0)
Cadiz CF
cz Streda 24.05.2023, 19:30 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek středečního večera. (21:26:11)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:8.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Valladolid vítězí nad Cádizem 2:0.

    Domácí byli od samotného úvodu aktivnějším týmem. První velká šance přišla po čtvrthodině hry, kdy ještě Gerard Moreno Ledesmu nepřekonal. O dalších pár minut už se ale Villarreal radoval z vedení, když po ubráněném rohovém kopu utekl Nicolas Jackson a po skvělé individuální akci zavezl míč až téměř do opuštěné sítě. Nápor Villarrealu se stupňoval. Parádní akci po nahrávce Morena zakončil střelou mimo dosah brankáře Trigueros, ale hlavní sudí gól neuznal pro předcházející faul. Ještě v nastaveném čase ale chyboval při rozehrávce kapitán Espino a svou šanci opět proměnil Jackson.

    Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Domácí drželi balon, ale nemohli se dostat do jasné příležitosti. S blížícím se koncem zápasu se dostali do tempa i hosté, ale Cádiz svou jedinou brankovou šanci těsně před závěrečným hvizdem nevyužil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Samuel Chukwueze mohl potrestat mizernou rozehrávku hostujícího celku. Už byl sám před Ledesmou, chtěl si brankáře ještě přehodit, ale balon mu lehce utekl a poté už nedokázal zakončit kolem Merého.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Villarreal uklidňuje hru kombinací ve středu pole. Domácím navíc pomáhá zbytečným faulem u středové lajny José Mari.
     
    89
    Mohlo být zaděláno na drama. Po centru z pravé strany ještě přišla obranná hlavička Torrese, následně ale musel Reina zasahovat proti střele Alcaraze. Následnou dorážku z blízkosti nasměroval Negredo jen nad branku.
     
    88
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Yeremi Pino, přichází Alejandro Baena.
     
    88
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Nicolas Jackson, přichází Jorge Pascual.
     
    87
    Ledesma opět vyběhl daleko před vlastní vápno, tentokrát se dokonce srazil se spoluhráčem. Balon získal Jackson, ale přes Hernándeze nemohl zkusit trefit opuštěnou branku.
     
    86
    Domácím již stačí pouze držet balon daleko od vlastní branky. Nyní však přišel nebezpečí centr do vápna a Reina musel do tvrdého souboje s Negredem.
     
    84
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází José Mari.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Cádiz se dostává do mírného tlaku, ale k ohrožení domácí branky ještě nedošlo.
     
    82
    Domácí rozehráli velmi riskantně do kombinace ve vlastním vápně. Nakonec střídající Johan Mojica musel odkopnout balon v nouzi na útočnou polovinu.
     
    81
    Alejo byl v rychlém náběhu na levém kraji, Pino se k soupeři nemohl dostat tělem a tak přišel jen další faul, který přerušil hostující akci.
     
    80
    Femenía si obhodil na levé straně Mwepa. Ten musel sáhnout jen k zatažení soupeře a to neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu.
     
    79
    Souhra Jacksona s Chukwuezem zatím není přesná. Dva rychlonozí útočníci sice dokážou přesprintovat obranu, ale nedají si balon přesně do pohybu.
     
    78
    Perfektní práci nyní odvedl i Jeremías Ledesma. Hostující gólman odhalil dlouhý pas na Jacksona, vyběhl daleko před vlastní vápno a byl u balonu o něco dříve.
     
    77
    Také Cádiz o sobě dává vědět. Z levé strany se prosadil do vápna Escalante. Skvěle proti střelci vyběhl Pepe Reina a jeho ránu zlikvidoval.
     
    76
    Opět startoval své rychlé nohy Nicolas Jackson. Tentokrát se dokázal Jorge Meré rychle zorientovat, perfektně se otočil a balon zastavil ještě před Jacksonem.
     
    75
    Chukwueze nabízel balon do pohybu Jacksonovi, který však zvolil jiný směr, než jeho spoluhráč zamýšlel a míč tak skončil u Hernándeze.
     
    74
    Před Alejem dokázal skluzem zasáhnout míč Yeremi Pino. Navíc tak šikovně, že balon zamířil za koncovou čáru od hostujícího hráče.
     
    73
    Po řadě změn na trávníku pokračoval zápas útočným snažením hostů. Alcarazova průniková nahrávka však střídajícího Negrada nenašla.
     
    72
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Théo Bongonda, přichází Francisco Mwepu.
     
    71
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Sergi Guardiola, přichází Álvaro Negredo.
     
    71
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Ramon Terrats.
     
    70
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Gerard Moreno, přichází Samuel Chukwueze.
     
    70
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Alberto Moreno, přichází Johan Mojica.
     
    70
    Trigueros pálil z místa přestupku jen do horní části obranné zdi. Ta balon odrazila na rohový kop.
     
    69
    Naopak potrestán je Rubén Alcaraz, který těsně před pokutovým územím složil k zemi unikajícího Pina.
     
    68
    Escalante byl faulován napadajícím Gerardem Morenem. Hlavní sudí byl blízko celé situaci, ale žlutou kartu tentokrát domácímu útočníkovi neudělil.
     
    67
    Na hřišti začíná přibývat lehčích faulů. Po dlouhém nákopu mířil za balonem Sergi Guardiola, ale jako první se dostal k hracímu předmětu Reina.
     
    66
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Isaac Carcelén, přichází José De la Rosa.
     
    65
    Akce Villarrealu ještě pokračovala. Tentokrát byl v šestnáctce s balonem u kopačky Lo Celso, ale ani on střelu až do sítě neprotlačil. Navíc se píská faul Alberta Morena za žlutou kartu.
     
    64
    Parejova souhra s Triguerosem překonala první linii hostujícího týmu. Následně z vápna pálil Yeremi Pina, ale nedůraznou střelou si na Ledesmu nepřišel.
     
    62
    U postranní lajny byl faulován Espinem Gerard Moreno. Domácí rychle rozehráli, ale jen zpět do kombinace ke svým obráncům.
     
    61
    S Alejem se vydal do útoku i Rubén Sobrino. Ani jeden však nedokázal projít okolo pevně postavené obrany v čele s Torresem.
     
    60
    I po hodině hry vede Villarreal nad Cádizem o dva zásahy. O oba se postaral ještě v prvním poločase Nicolas Jackson.
     
    59
    Do otevřenější obrany spěchal s Jacksonem i Gerard Moreno. Právě druhý jmenovaný zkoušel přelobovat Ledesmu, ale tentokrát gólmana nezaskočil. Navíc se píská ofsajd.
     
    58
    Mizerná rozehrávka i v podání domácích. Reina doslova namazal Sobrinovi, ale skvěle zareagoval Pau Torres, který střelu srazil na rohový kop.
     
    57
    Carceléna zválcoval při snaze získat míč Jackson. Hostující obránce dopadl na trávník z velké výšky a jen těžce se zvedal zpět na nohy.
     
    55
    Ani úvod druhého poločasu nenabízí oslnivé tempo. Ani jeden z celků se nemůže dostat do slibné příležitosti.
     
    54
    Už už to vypadalo, že by mohl jít Gerard Moreno sám na Ledesmu. Balon směřoval mezi obránci, ale nakonec ho dokázal Meré lehce zbrzdit.
     
    53
    Také Cádiz měl k dispozici roh. Před Reinu přilétl prudký centr, který dokázal najít hlavu Sobrina, který však mířil jen nad domácí branku.
     
    52
    Parejo opět uvedl míč do hry rozehrávkou od rohového praporku. Následný centr do šestnáctky si hosté dokázali pohlídat.
     
    51
    Domácí opět mířili do otevřené obrany soupeře. Alberto Moreno měl před sebou spoustu prostoru, zavezl míč až do vápna, ale už ho nedokázal předložit Jacksonovi k zakončení.
     
    50
    Až příliš agresivně se snažil získat míč Yeremi Pino. Hlavní sudí odpískal faul na Hernándeze a Cádiz bude moci rozehrávat z klidové pozice.
     
    49
    Lo Celsova pobídka do malého vápna měla najít Morena, ale ještě před domácím útočníkem vyboxoval balon z prostoru nebezpečí Ledesma.
     
    48
    I po změně stran se pokračuje v nastaveném trendu. Domácí drží balon a čekají na svou možnost k útoku.
     
    47
    Do druhé části dnešního duelu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. Cádiz se však u balonu příliš nezdržel a bude muset opět bránit.
     
    46
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Fede San Emeterio, přichází Rubén Alcaraz.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:36.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Fotbalisté Villarrealu odcházejí do šaten s dvoubrankovým vedením.

    Domácí byli od samotného úvodu aktivnějším týmem. První velká šance přišla po čtvrthodině hry, kdy ještě Gerard Moreno Ledesmu nepřekonal. O dalších pár minut už se ale Villarreal radoval z vedení, když po ubráněném rohovém kopu utekl Nicolas Jackson a po skvělé individuální akci zavezl míč až téměř do opuštěné sítě. Nápor Villarrealu se stupňoval. Parádní akci po nahrávce Morena zakončil střelou mimo dosah brankáře Trigueros, ale hlavní sudí gól neuznal pro předcházející faul. Ještě v nasteveném čase ale chyboval při rozehrávce kapitán Espino a svou šanci opět proměnil Jackson.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Teď už Villarreal vede o dva góly! Obrovskou chybu v rozehrávce udělal Espino, který přímo trefil Morena. Ten okamžitě zareagoval a našel NICOLASE JACKSONA. Ledesma byl vyběhnutý daleko před vápno a neměl příliš šancí proti výrazně rychlejšímu útočníkovi.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45
    Gól neplatí! Hlavní rozhodčí se byl podívat na opakovaný závěr, který odhalil mírný faul těsně před finální akcí.
     
    44
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Domácí přidají před odchodem do šaten druhý zásah! Po Jacksonově nahrávce na levou stranu mohl zakončovat Gerard Moreno, ale míč ještě potáhl zpět a přihrál proti noze MANU TRIGUEROSOVI, který tvrdou ránou do protipohybu překonal Ledesmu.
     
    43
    Akce Cádizu pokračovala rohovým kopem. Guardiola i Sobrino byli připraveni hlavičkovat, ale nakonec poslal míč nad branku Jorge Meré.
     
    42
    Alfonso Espino vyvážel balon z vlastní poloviny. Pomohl si narážečkou s Escalantem, následně z hranice vápna vypálil San Emeterio, ale Reinu přízemním pokusem nepřekonal.
     
    41
    Nebezpečí před Ledesmou. Zakroucený balon přilétl až do malého vápna, kde se tak tak nedostal k hlavičce do odkryté brány Gerard Moreno.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Villarreal i nadále vede nad Cádizem o jeden zásah. Ale převaha domácích je značná.
     
    39
    Domácí nemají příliš problémů s ataky hostujícího družstva. Mándí společně s Torresem eliminují všechny výpadu Cádizu s velkým přehledem.
     
    38
    Po krátké odmlce se hosté vydali na další útočnou zteč. Guardiolova souhra s Bongondou nebyla z nejpřesnějších a tak bude moci vhazovat Femenía.
     
    37
    Fede San Emeterio inkasuje dodatečně žlutou kartu za tvrdý faul na Gerarda Morena.
     
    37
    Parejo chtěl oslovit aktivního Lo Celsa, ale do přihrávce se vložil Espino, který následně balon odpálil daleko na útočnou polovinu.
     
    36
    Po delší době přišel útok i od hostů. Po Sobrinově pobídce mířil do útoku Théo Bongonda, ale proti výrazné přesile neměl šanci ke střele.
     
    34
    Lo Celso měl na pravé straně dostatek prostoru k centru do vápna, ale raději zvolil další obehrávání hostující šestnáctky.
     
    33
    U balonu stáli Trigueros, Parejo i Lo Celso. Nakonec se do střely opřel poslední jmenovaný, ale jeho pokus tečovala zeď nad branku.
     
    32
    Nápor domácího celku pokračuje. Lo Celsa poslal k zemi těsně za hranicí pokutového území Hernández a je z toho další nebezpečná šance pro domácí.
     
    31
    Manu Trigueros viděl vyběhnutého Ledesmu daleko ze své branky. Lobem zkoušel překvapit hostujícího gólmana, ale míč se snesl jen na horní síť.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Villarreal na vlastním trávníku nad Cádizem o jednu branku. O tu se postaral po rychlém kontru Nicolas Jackson.
     
    29
    Do útoku se z pozice obránce vydal i Pau Torres. Narážečka s Parejem však byla dlouho signalizována a Cádiz dokázal míč vypíchnout.
     
    28
    S vysokým balonem do šestnáctky si před Jacksonem poradil Jorge Meré. Cádiz se však zmohl jen na obranný odkop.
     
    27
    Až od kopaček Pepeho Reiny putoval balon na levou stranu k Pinovi. Obrana Cádizu se rychle zatáhla až na vlastní polovinu a nechává hrát domácí.
     
    26
    O exekuci dalšího rohu se postaral Dani Parejo. I tentokrát se rozehrálo jen do kombinace a následnou přízemní ránu ze střední vzdálenosti Ledesma dokázal pokrýt.
     
    25
    Souhra Pina s Gerardem Morenem přinesla nebezpečí pro hostující obranu. Po sražené přihrávce mají domácí další roh.
     
    24
    Cádiz se snaží o rychlou odpověď. Před Reinu přilétl centr z rohového čtvrtkruhu, ale pouze přesně do rukavic postaveného zkušeného gólmana.
     
    23
    I po vstřelené brance pokračuje Villarreal v držení balonu. Hned několikrát si vyměnil míč Parejo s Pinem, následně však musel přejít faul Alberta Morena na Aleja.
     
    21
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Villarreal jde do vedení! Po ubráněném rohovém kopu se domácí vydali do smrtícího brejku. Balon na levé straně dostal do pohybu NICOLAS JACKSON, který nejprve odstavil Carceléna, následně obešel i Ledesmu a nakonec zavezl míč až téměř do sítě.
     
    21
    Hra se velmi rychle přesunula před Reinu. Cádiz však nerozehrál rohový kop ideálně a domácí obrana nemusela řešit složitější situaci.
     
    20
    Standardní situaci z třiceti metrů si vzal na starost Dani Parejo. Zkušený záložník zkusil přímou střelu, překonal obrannou zeď, ale balon letěl jen přímo k Ledesmovi.
     
    19
    Postupný útok Villarrealu vedl Alberto Moreno. Domácí se usadili v blízkosti pokutového území a až po faulu Hernándeze se akce přerušila.
     
    18
    Po Femeníově hodu mohli domácí pokračovat v kombinaci u středového kruhu. Čistým skluzem však získal míč pro hosty Gonzalo Escalante.
     
    16
    Zpoza postranní lajny vhazoval Alfonso Espino. Balon sice dolétl až do pokutového území, ale jen do prostoru, kde měli velkou početní převahu domácí.
     
    15
    Velká šance Gerarda Morena. Espino zaváhal při rozehrávce jako poslední hráč Cádizu, pustil Morena do brejku, ale jednatřicetiletý útočník pálil z úhlu jen mimo tři tyče.
     
    14
    Právě Moreno se s míčem motal u koncové čáry. Proti dvojnásobné přesile však nezískal pro Villarreal ani rohový kop.
     
    13
    Domácí mířili po zisku míče do útoku. Rozhozenější obrany hostujícího celku však nedokázali využít. Nadějnou akci výrazně zpomalil Gerard Moreno.
     
    11
    Nečekanou ránu z hranice vápna vypálil Rubén Sobrino. Již čtyřicetiletý Pepe Reina však byl u své tyče včas a balon bezpečně lapil.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Villarreal je sice častěji u balonu, ale nyní musel Sobrina faulovat ve středu trávníku Trigueros.
     
    9
    Jackson dotíral na rozehrávajícího Carceléna a nakonec pro svůj tým získal rohový kop. Ten rozehrával nakrátko Parejo, ale místo centru do vápna přišlo jen obehrávání v kombinaci.
     
    8
    Ospalý úvod zápasu pokračuje. Lo Celsova nahrávka měla najít volného Jacksona, ale místo toho balon sebral jen hostující gólman Ledesma.
     
    7
    Pau Torres měl co dělat, aby odehrál před dotírajícím Sobrinem nepřesnou malou domů od Triguerose. Villarreal však nepříjemnou situaci zvládl.
     
    6
    Iván Alejo si šikovně obhodil Alberta Morena a ten musel sáhnout jen k taktickému faulu na levém kraji. Ani tentokrát však balon ze standardní situace Reinovi problémy nezpůsobil.
     
    5
    Cádiz měl k dispozici rozehrávku od rohového praporku. Před Reinu se vydal podél lajny Alejo, ale k Bongondovi už míč nedoputoval.
     
    4
    Akce domácího týmu podél pravé postranní lajny Kiko Femenía. Přihrávka na Lo Celsa však nebyla z nejpřesnějších a Cádiz se snadno dostal k míči.
     
    3
    Teď ž Villarreal uklidňuje situaci postupnou kombinací ve střední části trávníku. Parejo si několikrát vyměnil míč s Gerardem Morenem.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali domácí fotbalisté. V obraně podklouzl Mándí a hosté šli do nadějného brejku. Guardiolovu střelu však dokázal zneškodnit Reina.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas šestatřicátého kola nejvyšší španělské soutěže La Ligy může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Reina – Femenía, Mándí, P. Torres, A. Moreno I – Parejo, Trigueros (C) – Lo Celso, G. Moreno, Pino – Jackson.
    Náhradníci: Jörgensen – Baena, Capoue, Cuenca, Foyth, Hassan, Chukwueze, Mojica, Pascual, Pedraza, Terrats.
    Trenér: Enrique Setién

    Cádiz CF: Ledesma – Carcelén, L. Hernández, Meré, Espino (C) – Alejo, San Emeterio, Escalante, Bongonda – Sobrino, Guardiola.
    Náhradníci: Aznar, D. Gil – Alcaraz, Arzamendia, De la Rosa, Y. Diarra, Carlos García, Mari, Mbaye, Negredo, R. Parra, Mwepu.
    Trenér: Sergio González

    Rozhodčí: Pulido – Rodrigues, Fernándezová.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    01.10.2022 Cádiz – Villarreal 0:0
    20.03.2022 Cádiz – Villarreal 1:0
    26.10.2021 Villarreal – Cádiz 3:3
    21.03.2021 Villarreal – Cádiz 2:1
    25.10.2020 Cádiz – Villarreal 0:0
     
    Villarreal CF

    Villarreal zakončil loňskou sezonu na sedmé pozici a zajistil si postup do kvalifikace o Evropskou konferenční ligu. Přes předkolo a základní skupinu se španělský celek prokousal až do vyřazovací části, kde překvapivě v osmifinále vypadl s Anderlechtem.

    V osmifinále skončila cesta Villarrealu i ve Španělském poháru. Na domácí půdě hostil Villarreal Real Madrid a nastoupil do utkání ve velkém stylu. Poločasové vedení 2:0 však nedokázal udržet a se soutěží se rozloučil.

    To v La Lize je Villarreal týmem s aktuální nejlepší formou. Z pěti posledních duelů totiž ztratil jen dva body za remízu s Valencií. I díky parádnímu závěru sezony se Villarreal vyšplhal už na páté místo, ale na čtvrtý Real Sociedad by musel v posledních třech kolech dotáhnout pět bodů, aby se kvalifikoval do základní skupiny Ligy mistrů. O víkendu přišlo těsné vítězství nad Gironou 1:2.
     
    Cádiz CF

    Fotbalisté Cádizu unikli v loňském ročníku La Ligy sestupu jen o jediný bod, když v posledním kole přehráli za tři body již jistého sestupujícího z Alavés a předskočili tak smutnou Granadu.

    A podobné problémy má Cádiz i letos. Tři kola před koncem soutěže drží na šestnáctém místě pouze tříbodový náskok na aktuálně sestupující Valladolid.

    Na konci dubna Cádiz překvapil na domácí půdě Valencii výsledkem 2:1. Následně ale přišla krutá prohra 1:5 na trávníku Atlética Madrid. Před týdnem poté Cádiz zajížděl na Mallorcu, ale ani zde nepochodil. Jediným gólem rozhodl zápas domácí Maffeo. O víkendu hostil Cádiz ve veledůležitém utkání právě Valladolid a po dvou brankách Bongondy udělal potřebný krok k záchraně.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje již šestatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Villarrealu, který na domácím stadionu přivítá Cádiz.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Vít Schück

    Góly: 21. Jackson, 45+2. Jackson (G. Moreno)

    Karty:   65. A. Moreno I (VLR) – 37. San Emeterio (CAD), 69. Alcaraz (CAD)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:8.
    Villarreal CF: Reina – Femenía, Mándí, P. Torres, A. Moreno I (70. Mojica) – Parejo, Trigueros (C) – Lo Celso (71. Terrats), G. Moreno (70. Chukwueze), Pino (88. Baena) – Jackson (88. Pascual).
    Náhradníci: Jörgensen – Capoue, Cuenca, Foyth, Hassan, Pedraza.

    Tréner: Enrique Setién

    Cadiz CF: Ledesma – Carcelén (66. De la Rosa), L. Hernández, Meré, Espino (C) – Alejo, San Emeterio (46. Alcaraz), Escalante (84. Mari), Bongonda (72. Mwepu) – Sobrino, Guardiola (71. Negredo).
    Náhradníci: Aznar, D. Gil – Arzamendia, Y. Diarra, Carlos García, Mbaye, R. Parra.

    Tréner: Sergio González

    Rozhodca: Pulido – Rodrigues, Fernándezová