Nemecko – Francúzsko 5:0 (kon.) | Slovensko – Nórsko sk 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 3:1 (kon.)
Švédsko – USA 3:4 (po pr.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 3:4 (po pr.) | Fínsko – Dánsko 7:1 (kon.)
koniec po predl.
Švédsko
3:4 (1:1, 0:2, 2:0 - 0:1)
USA
cz Utorok 23.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:37 Dylan SAMBERG - 3:4
     
    61:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané byli v prodloužení naprosto dominantním týmem a zaslouženě dosáhli vítězné branky, která znamená jejich výhru ve skupině. Mazur našel ve slotu parádní přihrávkou DYLANA SAMBERGA, který trefil přesně a ukončuje dnešní zápas. Asistence: Carter Mazur a T.J. Tynan.
     
    61:01
    Střelu Hutsona z voleje ve velké možnosti vyráží Johansson!
    57:29 Timothy LILJEGREN - 3:3
     
    57:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je však úplně jedno! Protože nyní už Švédové srovnávají a je to TIMOTHY LILJEGREN, který střílí svůj první gól na MS v kariéře, když na hranici brankoviště dorazil puk! Asistence: Henrik Tömmernes a Oscar Lindberg.
    54:51 Leo CARLSSON - 2:3
     
    54:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pozor, pozor, Švédsko snižuje a autorem branky je opět mladičký LEO CARLSSON, který nahodil puk na bránu a Alex Tuch jej smolně tečoval mimo dosah brankáře DeSmithe. Asistence: Jonatan Berggren a Linus Johansson.
    46:08 Rozjetého Gauthiera rozesmutnilo břevno
     
    46:08
    A pozor! Gauthier nastřelil svou střelou tyč branky Johanssona!
     
    42:29
    Švédští trenéři drží stále naději na vyrovnaní, jelikož čtvrtý americký gól není uznán kvůli ofsajdu.
     
    42:29
    Ale pozor, Švédové si berou challenge.
    42:29 Farrell se před gólem Coronata vystavil do ofsajdu
     
    42:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je tu další gól Američanů, jehož autorem je MATT CORONATO, který dorazil střelu Browna, jež vyrazil gólman Johansson před sebe. Asistence: Patrick Brown. Branka však nakonec po trenérské výzvě Švédska neplatí.
    39:31 Lane HUTSON - 1:3
     
    39:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Prakticky ihned, co LANE HUTSON skočil z trestné lavice, tak střílí gól, který znamená dvougólové vedení pro Američany. Prospekt Canadiens z pravého křídla vyslal přesnou střelu přímo na protější tyč. Bez asistence.
     
    39:07
    Parádní DeSmith! Ten nyní vychytal střelu z voleje, kterou vyslal na gólmana Lukas Bengtsson. Ale americký brankář chytá opravdu výborně.
     
    37:59
    Raymond po své střele jel ještě hledat puk k brankáři, možná do něj zbytečně šťouchl holí. To ocenil dvěma minutami Perbix krosčekem. Oba dostávají trest.
    37:59 DeSmithův rychlý přesun za volejem Raymonda
     
    37:59
    Velká možnost pro Švédy! Nylander našel moc hezky Raymonda, kterého vychytal brankář DeSmith. A po následné potyčce se bude vylučovat.
     
    37:14
    V souboji dvacítek Hutson nějak trefil nešťastně Andrého Peterssona, který úplně OK nevypadá. Je z toho dvouminutový trest za hrubost. Přísný, řekl bych.
     
    34:47
    Švédové mohli rychle odpovědět, vynikající práci totiž odvedl Nylander, který se dostal přes posledního beka do úniku, v něm jej však vychytal DeSmith!
    33:54 Conor GARLAND - 1:2
     
    33:54
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jdou v přesilové hře do vedení, Mazur dostal k tyči přihrávku, kterou efektně poslal s hokejkou mezi nohama na brankáře Johanssona, ten kotouč vyrazil pouze ke CONORU GARLANDOVI, který lehce doklepl puk do sítě. Asistence: Carter Mazur a Rocco Grimaldi.
     
    32:12
    Za tvrdý zákrok na Mazura dostává dvě minuty Nemeth, a to za naražení na hrazení. Přesilovka pro Američany.
    28:15 DeSmithovo agresivní vyjetí proti Carlssonovi
     
    28:15
    Další obrovská šance pro Carlssona! Mladíček Švédů však po přihrávce Berggrena nevyzrál na DeSmithe, kotouč jen poskakoval vedle tyče amerického brankáře! TOP3 NHL draft prospekt nyní útočil už na svůj druhý gól v utkání.
     
    26:51
    Na druhé straně zapisuje těžký zákrok Johansson, který vychytal tuším Tynana!
    26:15 Odskočený Raymond nezvedl puk nad beton
     
    26:15
    V obrovské šanci se na pravé straně brankoviště zjevil Raymond, který dostal přihrávku od Carlssona. Ale DeSmith si poradil!
     
    19:57
    V samotném závěru Tuch z vynikající pozice minul!
     
    19:17
    Tohle mi přijde zvláštní vyloučení, sudí jsou zatím velmi přísní. Carl Grundström se dostal do úniku, ve kterém nakonec zakončil do připraveného Caseyho DeSmithe a pak jej zfauloval. Dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    18:25
    Jenže hra se znovu vyrovnává, a to po osmnácti sekundách. Dvě minuty dostává Petersson, a to za podrážení.
     
    18:07
    Od mantinelu nahrál před branku Johanssona jeden z Američanů, brankář Švédska si poradil. Jenže pak jej sekl Mazur, což švédští beci ocenili docela ve velkém. Přesilovka pro Švédy, prospekt Red Wings totiž dostává dvě minuty za sekání.
    16:49 Nick BONINO - 1:1
     
    16:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané srovnávají v přesilové hře, Gauthier sice z voleje netrefil puk, ale od mantinelu pak našel ve vynikající pozici NICKA BONINA, který svou střelou zamířil mezi betony Johanssona! Asistence: Cutter Gauthier a T.J. Tynan.
     
    15:34
    Přesilovku si tak znovu zahrají hráči USA, dvě minuty dostává Petersson, kterému se to moc nelíbí. A je to za nedovolené bránění brankáři.
    10:59 Gauthier ve dvou šancích u Johanssona
     
    10:59
    Na pravé straně se ke střele dostal dvakrát Cutter Gauthier, ale toho naprosto fantasticky vychytal brankář Johansson. A to v obou případech. Nyní byli Američané blizoučko ke srovnání!
     
    10:23
    Hned po buly podrazil Nemeth právě Cuttera Gauthiera, a tak si Američané zahrají také přesilovku pět na tři. Obrovská šance na srovnání! A Finové na tribunách mají radost.
     
    10:09
    První přesilovku si zahrají také Američané, protože útočným faulem se prezentoval Berggren. Srovnají nyní hráči USA krok?
    09:09 Leo CARLSSON - 1:0
     
    09:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se v přesilovce pět na tři se ujímá vedení, Henrik Tömmernes naprosto famózně načasoval přihrávku pro švédský generační talent LEA CARLSSONA, který z pravé strany nedal střelou z první DeSmithovi žádnou šanci. Asistence: Henrik Tömmernes a Oscar Lindberg.
     
    08:17
    Minutu a 46 sekund si nyní Švédsko zahraje přesilovku pět na tři, Samberg dostává dvě minuty za zdržování hry. Velká šance pro Tre Kronor!
     
    05:03
    Pětiminutová přesilovka pro Švédsko, Michael Eyssimont dostává trest na pět minut a do konce zápasu za ostrý faul kolenem. Sandin zamířil do šatny, kam míří i Eyssimont. Jeho trest odpyká Gauthier.
    05:03 Eyssimontův faul na Sandina
     
    05:03
    Ou! Hodně tvrdou ránu u mantinelu schytal Rasmus Sandin od tuším Michaela Eyssimonta. Bude se vylučovat a švédskému obránci pomáhají na lavičku spoluhráči.

    Daniel Krátký

    Góly a asistencie: 10. Carlsson (Tömmernes, Lindberg), 55. Carlsson (Berggren, Li. Johansson), 58. Liljegren (Tömmernes, Lindberg) – 17. Bonino (Gauthier, Tynan), 34. Garland (Mazur, Grimaldi), 40. Hutson, 62. Samberg (Mazur, Tynan)


    Švédsko: La. Johansson (Wallstedt) – Liljegren, Sandin, A. Lindholm, Tömmernes, Bengtsson, Nemeth, Pudas – Raymond (A), Carlsson, Berggren – Petersson, P. Lindholm, Grundström – Nylander, Lindberg, Everberg – Silfverberg (C), de La Rose (A), Sörensen – Li. Johansson.
    Tréner: Sam Hallam

    USA: DeSmith (Petersen) – Perbix, Samberg, Perunovich, Kleven, Mackey, Thrun, Hutson – A. Tuch (A), Bonino (C), Grimaldi – Garland (A), O'Connor, Eyssimont – Mazur, Tynan, Gauthier – Coronato, Brown, Farrell – Bjork.
    Tréner: David Quinn

    Rozhodca: Langin (CAN), Schrader (GER) – Hynek (CZE), Niittyla (FIN)

    Diváci: 8781