Nemecko – Francúzsko 5:0 (kon.) | Slovensko – Nórsko sk 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 3:1 (kon.)
Švédsko – USA 3:4 (po pr.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 3:4 (po pr.) | Fínsko – Dánsko 7:1 (kon.)
koniec
Nemecko
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Francúzsko
cz Utorok 23.05.2023, 11:20 • Nokia Arena, Tampere • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Francie si až dvacet vteřin před koncem zahraje první přesilovku. Na trestnou lavici usedne Leon Gawanke za hrubost.
     
    58:52
    Dominik Kahun rychle přešel společně s Johnem Peterkou do útočného pásma, kde zakončoval osamocený Moritz Müller. Obránce Němců ale minul v ideální střelecké pozici!
     
    54:46
    Krátká potyčka končí dvouminutovým trestem na obou stranách. Za katr putuje Wojciech Stachowiak a Guillaume Leclerc za hrubost, uvidíme hru ve čtyřech.
    53:34 Maxmilian KASTNER - 5:0
     
    53:34
    Německo právě vstřelilo branku!
    Krásná branka! Němci to teď sehráli prakticky do kuchyně a po další přesilovkové trefě vedou už 5:0. Marcel Noebels si vyměnil kotouč s MAXMILIANEM KASTNEREM a německý útočník s číslem 7 už měl do takřka odkryté branky jednoduchou práci. Asistence: Marcel Noebels, Kai Wissmann.
     
    51:11
    Marcel Noebels se šikovnou kličkou dostal přes bránícího hráče, než se ale dostal k zakončení, byl podražen. Justin Addamo navíc dostal dlaší dvouminutový trest za nesportovní chování a Německo si zahraje další přesilovku.
     
    49:28
    Síly na ledě se vyrovnají. Maxmilian Kastner si počínal v souboji nedovoleně a už odjíždí na trestnou lavici za držení. Uvidíme tak hru ve čtyřech na obou stranách.
    47:08 Farnier dostal pětiminutový trest plus do konce utkání.
     
    47:08
    Faul Loica Farniera sudí přezkoumali na videu. Nakonec zákrok potrestali pětiminutovým trestem plus do konce utkání. Německo si tak zahraje dlouhou pětiminutovou přesilovku.
     
    46:59
    Loic Farnier z otočky našel od modré čáry před brankou Kevina Bozona, který z bezprostřední blízkosti ztroskotal na německém brankáři!
    43:51 Daniel FISCHBUCH - 4:0
     
    43:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo využívá přesilovku a už vede 4:0! Nejlepší hráč Němců v tabulce pravdy Kai Wissmann obkroužil branku a nabil na levý kruh pro DANIELA FISCHBUCHA, jenž ranou bez přípravy propálil brankáře nad jeho lapačku. Asistence: Kai Wissmann, Marcel Noebels.
     
    42:07
    Další trest pro tým Francie. Nedovoleně si počínal Pierre Crinon, jenž odsedí dvouminutový trest za podrážení.
    41:01 Peterkovi stál v cestě za gólem beton Ylönena.
     
    41:01
    John Peterka se ocitl v dalším samostatném úniku, tentokrát rozhýbal brankáře, ale nedokázal svoji střelu usměrnit za ležícího Sebastiana Ylönena.
    25:29 Tiffelsovo zakončení orazítkovalo tyč!
     
    25:29
    Další velká šance Německa! Frederik Tiffels ujel do samostatného úniku, tentokráte byl však úspěšnější Sebastian Ylönen, jenž ho dokázal vybruslit a po jeho kličce do bekhendu orazítkoval tyč.
    22:07 John PETERKA - 3:0
     
    22:07
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo odskakuje na tříbrankový rozdíl! JOHN PETERKA přebruslil francouzskou obranu a dostal se až před branku, kde tváří v tvář gólmanovi zakončil nad jeho vyrážečku. Bez asistence.
    16:27 Kahunův únik gólem neskončil.
     
    16:27
    Hráči v bílých dresech mohli navýšit svůj náskok! Dominik Kahun se ocitl sám před brankou. Sebastian Ylönen ale předvedl další skvělý zákrok, když se stihl přemístit.
    15:55 Frederik TIFFELS - 2:0
     
    15:55
    Německo právě vstřelilo branku!
    Sebastian Ylönen měl velkou smůlu. John Peterka zavezl kotouč do útočné třetiny, kde hledal na slotu svého spoluhráče FREDERIKA TIFFELSE. Německému útočníkovi se puk od bruslí odrazil přesně do protipohybu brankáře a Německo se ujímá dvoubrankového vedení. Asistence: John Peterka, Dominik Kahun.
    07:29 Ylönen se rychle přemístil a zblokoval střelu soupeře.
     
    07:29
    Opět výborný zákrok francouzského brankáře! Němci to opět sehráli na střelu bez přípravy z levého kruhu. I tentokráte se ale Sebastian Ylönen dokázal přemístit včas.
     
    05:41
    Druhý nejtrestanější tým turnaje si zahraje další oslabení. Na trestnou lavici putuje Anthony Rech za podrážení.
     
    03:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    Na další akci už byl ale krátký! Znovu u toho na turnaji postupně zlepšující se druhý německý útok. Wojciech Stachowiak pláchl obraně, jenže si parádně počkal na druhou vlnu, odkud mu najel ALEXANDER EHL, jenž se do poloodkryté klece nemýlil. Asistence: Wojciech Stachowiak, Parker Tuomie.

    Petr Koval

    Góly a asistencie: 4. Ehl (Stachowiak, Tuomie), 16. Tiffels (Peterka, Kahun), 23. Peterka, 44. Fischbuch (Wissmann, Noebels), 54. Kastner (Noebels, Wissmann)


    Nemecko: Niederberger (Strahlmeier) – Seider, M. Müller (C), Wissmann, J. Müller, Gawanke, Szuber, Wagner – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Soramies, Ehl, Sturm – Kastner, Fischbuch, Noebels (A) – Stachowiak, Tuomie, Schütz – Varejcka.
    Tréner: Harold Kreis

    Francúzsko: Ylönen (Junca) – Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili (A), Crinon, Onno, Guebey, Thiry – Boudon, Texier, T. Bozon – Leclerc, Addamo, Rech – Bertrand, Claireaux (A), Treille (C) – Valier, K. Bozon, Farnier.
    Tréner: Philippe Bozon

    Rozhodca: Lassi Heikkinen, Stefan Huerlimann – Andreas Weise Kroyer, David Nothegger