Carolina – Florida 1:2 (po pr.) | Vegas – Dallas 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Carolina Hurricanes
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1) Stav série: 0:2
Florida Panthers
Nedeľa 21.05.2023, 02:00 • PNC Arena, Raleigh • Play-off NHL • Finále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:51 Matthew TKACHUK - 1:2
     
    61:51
    Florida právě vstřelila branku!
    Je konec! Ač tentokrát nebylo k vidění tolik prodloužení jako v prvním utkání, hrdina je stejný – MATTHEW TKACHUK! Stejně jako v noci na pátek, tak i tentokrát vsítil vítěznou branku právě on! Přesilovku využívá za pouhých 12 sekund, když si sjel na pravou stranu brankoviště, kam mu přiťuknul přihrávku Sam Reinhart, a Antti Raanta byl bez šance. Asistence: Sam Reinhart, Sam Bennett.
     
    61:39
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jesperi Kotkaniemi – 2 min., hákování.
     
    60:14
    A mohlo být rozhodnuto! Jenže není! Pár rychlých přihrávek dostalo mezi kruhy do obrovské šance Jordana Staala, který ale brankáře Bobrovského neobhodil.
     
    53:35
    Problém pro Floridu! Radko Gudas putuje na trestnou lavici za podražení Chatfielda. Komerční pauza.
     
    52:57
    Colin White se zničehožnic objevil v obrovské šanci! Dostal přihrávku na střed, kam si sjel od modré čáry, kličkou do strany si položil brankáře, ale už se dostal mimo střelecký úhel. Zkusil přesto zakončit, puk však proletěl pár decimetrů před brankovou čárou skrz brankoviště. A žádný ze spoluhráčů jej nedoplnil, aby usměrnil puk směrem do sítě.
     
    47:13
    Tkachuk s Cousinsem se hnali do přečíslení a byli blízko toho, aby strhli vedení na stranu Floridy. Jenže klíčová přihrávka Tkachuka do pravé strany na Cousinse zamířila na paty útočníka Floridy, který tak nedokázal tento pas zpracovat a ze šance sešlo.
     
    38:20
    Jarvis se dostal s pukem do útočného pásma, na střed mu dokonce najížděl spoluhráč na protečování. Jenže'Jarvis neměl prostor k přihrávce, zkusil tedy vystřelit sám a míjí zařízení.
     
    37:29
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Brent Burns – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Matthew Tkachuk – 2 min., hrubost.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Shayne Gostisbehere – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:53
    Teď měl ale Teravainen na své holi vedoucí gól Caroliny! Jenže prudkou přihrávku protečoval pouze do ramene Bobrovského, který zachránil svůj tý,-
     
    31:27
    Obrovský tlak do branky Floridy! Stastny a MacEachers se nedokázali z bezprostřední blízkosti prosadit. Na brankáře Bobrovského nakonec vůbec nepřiletěla střela, puky se odrážely od zadního mantinelu.
    27:43 Aleksander BARKOV - 1:1
     
    27:43
    Florida právě vstřelila branku!
    ALEKSANDER BARKOV vyrovnává na 1:1! Kapitán Floridy dostal přihrávku od Mahury do levého kruhu, nikým nebráněn si sjel před brankoviště a naznačením kličky si rozhýbal Raantu. Pak mu úspěšně do protipohybu poslal svůj bekhend. Asistence: Josh Mahura.
     
    24:58
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Aleksander Barkov – 2 min., držení.
     
    15:56
    Jack Drury sice vstřelil z mezikruží branku, ale stejně jako v případě Floridy, i tentokrát zasáhla challenge. A bylo odhaleno, že v předcházejících okamžicích se povedlo bránícímu hráči Floridy podél mantinelu vyhodit puk do středního pásma zhruba o půl metru, než jej MacEachern svým tělem srazil zpět do útočného pásma a rozehrál tím gólovou akci týmu.
     
    14:16
    Montour se prosmýkl za obranu soupeře, dostal přihrávku a zkusil bekhendem obhodit Raantu, který si připsal hodně důležitý zákrok a vytěsnil zakončení soupeře mimo brankoviště!
     
    08:00
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Sam Bennett – 2 min., držení.
     
    03:39
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Shayne Gostisbehere – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    02:44
    Florida sice dokázala po pouhé minutě vyrovnat na 1:1 díky trefě Forslinga z mezikruží, nicméně střídačka domácích si vzala challenge a bylo odhaleno, že brance předcházel ofsajd hostů. Gól neplatí!
    01:43 Jalen CHATFIELD - 1:0
     
    01:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to bylo hodně rychlé otevření skóre! Bobrovskij sice srazil střelu Noesena z pravé strany až k levému mantinelu, odtud ale nahodil Aho puk před brankoviště a JALEN CHATFIELD protečováním z mezikruží dává svůj první gól v letošním play-off! Asistence: Sebastian Aho, Stefan Noesen.

    Michaela Koláriková

    Góly a asistencie: 2. Chatfield (S. Aho II, Noesen) – 28. Barkov (Mahura), 62. Tkachuk (Reinhart, Bennett)


    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, Gostisbehere, Chatfield – Jarvis, S. Aho II (A), Noesen – Martinook, Kotkaniemi, Fast – Nečas, J. Staal (C), Teräväinen – Drury, Stastny, MacEachern.
    Tréner: Rod Brind'Amour

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad (A), Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Reinhart, Lundell, Luostarinen – Lomberg, E. Staal, White.
    Tréner: Paul Maurice

    Rozhodca: Rooney, Hebert – Brisebois, MacPherson

    Diváci: 18854
    Carolina 0 4 Florida
    #1 Piatok 19.05.2023 • 02:10
    Carolina - Florida 2:3 koniec po predl.
    #2 Nedeľa 21.05.2023 • 02:00
    Carolina - Florida 1:2 koniec po predl.
    #3 Utorok 23.05.2023 • 02:00
    Florida - Carolina 1:0
    #4 Štvrtok 25.05.2023 • 02:00
    Florida - Carolina 4:3