Vigo – Valencia 1:2 (kon.) | Elche – Atlético Madrid 1:0 (kon.) | Valladolid – Sevilla 0:3 (kon.)
Espanyol – Barcelona 2:4 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:4 (0:3)
FC Barcelona
cz Nedeľa 14.05.2023, 21:00 • RCDE Stadium, Cornella de Llobregat • Španielska LaLiga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Hosté už jsou myšlenkami jinde a příliš nebránili poslední standardku. Po rohovém kopu hlavičkoval do tyče Calero a míč dorazil zblízka úplně volný JOSELU MATO.
     
    73
    Espanyol právě vstřelil branku!
    JAVI PUADO zakončil samostatný nájezd po vynikající kolmici Fernanda Calera pěkným lobem přes brankáře. Míč pohladil síť, radost z čestného úspěchu sice domácím na chvíli zkazil pomezní odmávaným ofsajdem, ale po zásahu VAR branka platí, asistent teď výrazně chyboval.
     
    53
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Frenkie de Jong se rozhlédl a poslal krásný nadýchaný oblouček za obranu, který JULES KOUNDÉ jen lehce lízl hlavou k levé tyči, kam nedoskočil Pacheco.
     
    40
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Raphinha Belloli víceméně okopíroval Baldeho centr na první branku, ovšem z levého křídla. K míči se opět za zástupem bránících hráčů dostal až ROBERT LEWANDOWSKI a z malého vápna jej nataženou nohou umístil kam jinam než do sítě.
     
    20
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Poměr sil ve vápně byl 7:3 pro domácí, přesto je hosté snadno vykombinovali a přiblížili se na dosah titulu. Pedri González po přihrávce Raphinhy Belloliho podebral krásně míč od koncové čáry na zadní tyč, kde jej z voleje na dlouhou nohu sklepl do sítě ALEJANDRO BALDE. Devatenáctiletý talent zapisuje druhý „kanadský bod“.
     
    11
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Araújo vyslal skvělý míč přes půl hřiště na levé křídlo na Alejandra Baldeho, jehož centr marně zachytávali hned tři fotbalisté Espanyolu, zatímco ROBERT LEWANDOWSKI byl opět na pravém místě a sklepl míč z několika kroků z první do sítě.

    Karel Jedlička

    Góly: 73. Puado (Calero), 90+2. Joselu (Calero) – 11. Lewandowski (Balde), 20. Balde (Pedri), 40. Lewandowski (Raphinha), 53. Koundé (de Jong)

    Karty:   39. Darder (ESB) – 2. Koundé (BAR), 39. Gavi (BAR), 82. Alba (BAR)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
    RCD Espanyol Barcelona: F. Pacheco – Ó. Gil, Montes, S. Gómez (46. Puado), Cabrera, Oliván (84. Koleosho) – Melamed (87. Expósito), Darder (C), De. Suárez (46. Calero), Braithwaite (55. Pedrosa) – Joselu.
    Náhradníci: Álv. Fernández, Fortuño – Pierre-Gabriel, A. Vidal, Souza, Bare, Lazo.

    Tréner: Luis García

    FC Barcelona: ter Stegen – Koundé, Araújo (62. Alba), Christensen (75. Alonso), Balde – de Jong, Busquets (C), Pedri (89. Kessié) – Raphinha (62. Dembélé), Lewandowski, Gavi (75. Fati).
    Náhradníci: I. Peña – E. García, S. Roberto, Torre, F. Torres.

    Tréner: Xavi Hernández

    Rozhodca: De Burgos – Díaz, Núňez

    Diváci: 27 360