Bayern – Schalke 6:0 (kon.) | Bochum – Augsburg 3:2 (kon.) | Frankfurt – Mainz 3:0 (kon.)
Union Berlín – Freiburg 4:2 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 5:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
6:0 (2:0)
FC Schalke 04
Sobota 13.05.2023, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Bayern právě vstřelil branku! Šestá branka nakonec přichází v nastaveném čase! Akce na tři doteky, Mané prodloužil za sebe, NOUSSAIR MAZRÁWÍ šel sám na brankáře a v zakončení se nemýlil! – 6:0.
     
    87
    Bayern se dočkal šesté branky, která ale pro ofsajd neplatí! Goretzka se dostal k odraženému míči a hlavou dostal míč za záda bezmocného brankáře. Pomezní rozhodčí ale zvedá praporek a signalizuje ofsajd.
     
    85
    Střídat bude i Schalke. Ze hřiště odchází Uronen, místo něj přichází Ouwejan.
     
    84
    Dvojité střídání na straně Bayernu. Ze hřiště odchází Musiala a de Ligt. Na jejich pozice na poslední minuty přichází Mané a Upamecano.
     
    83
    Schwolow i za tohoto stavu umí vytáhnout parádní zákroky! Musiala z hranice vápna tvrdě vypálil, brankář se ale natáhl a vyrazil míč na rohový kop.
     
    80
    Bayern právě vstřelil branku! Kočka – myš! Velmi aktivní Musiala se dostal přes Krále, následně předložil míč do vápna, kde MATHYS TEL zachoval chladnou hlavu a překonává brankáře! – 5:0.
     
    70
    Dvojité střídání připravil trenér domácích Thomas Tuchel. Ze hřiště odchází střelec dvou branek Serge Gnabry a taktéž střelec z penalty Joshua Kimmich. Místo nich na hřiště přichází Goretzka a Tel.
     
    65
    Bayern právě vstřelil branku! Domácí tým zvyšuje vedení! Jošida udělal obrovskou chybu, toho využil SERGE GNABRY a řítil se sám na brankáře. Domácí hráč měl velkou výhodu a tu dokázal využít, přesvědčivě posílá míč za záda Schwolova! – 4:0.
     
    64
    Trojité střídání připravil i trenér Schalke. Ze hřiště odstupuje Bülter, Krauss a Frey. Na jejich pozice postupně nastupuje Skarke, Drexler a Polter.
     
    64
    První střídání na straně Bayernu. Ze hřiště odstupuje Coman, místo něj si zahraje Gravenberch.
     
    64
    Bayern se řítil do rychlé akce, Coman z pravé strany posílal míč do vápna, brankář míč pouze vyrazil na zadní tyč, kde Müller netrefil míč ideálně a prázdnou bránu tak netrefuje!
     
    50
    Bayern právě vstřelil branku! Domácí tým zvyšuje na rozdíl tří branek! Cancelo "vykoupal" na levé straně obránce, poslal míč do vápna, kde byl v dobré pozici SERGE GNABRY, který si počínal jako zkušený hráč a přesnou střelou nedává brankáři soupeře šanci! – 3:0.
     
    46
    Hostující trenér sáhl o poločase k jedné změně. Brunner měl problémy s ramenem a je to natolik vážné, že pokračovat už nebude. Místo něj nastoupí Jošida.
     
    43
    Gnabry měl na hlavě třetí gól, proti němu se ale vyznamenal Schwolow! Coman našel svého spoluhráče přesným centrem, ten ale ztroskotal na brankáři, stav je tedy stále 2:0.
     
    36
    Třetí žlutá karta na straně Schalke. Bülter fauloval unikajícího soupeře a nemohlo přijít nic jiného, než žlutá karta. A to je pro Schalke nepříjemnost, neboť Bülter bude v dalším zápase proti Frankfurtu chybět.
     
    29
    Bayern právě vstřelil branku! Domácí tým jde do vedení o dvě branky! K míči se postavil JOSHUA KIMMICH, který sice při střele podklouzl, poslal ale brankáře na druhou stranu a k jeho levé tyči přesně umisťuje svou střelu! – 2:0.
     
    27
    Brunner za úder loktem dostává žlutou kartu.
     
    27
    Hlavní rozhodčí po shlédnutí videa nařizuje pokutový kop pro Bayern!
     
    26
    Hlavní rozhodčí se jde podívat na video, z opakovaných záběrů bylo zřejmé, že Musiala dostal loktem a vypadá to, že Bayern bude mít k dispozici pokutový kop!
     
    21
    Bayern právě vstřelil branku! Domácí jsou za svou hru odměněni vedoucím gólem! Bayern kombinoval poblíž vápna, následně Sané předložil míč na velké vápno, kde byl osamocený THOMAS MÜLLER, který uklidil míč přesně k tyči! – 1:0.
     
    20
    První žlutá karta na straně hostů. Musiala se řítil středem hřiště do rychlého brejku a hostující Krauss musel zatáhnout za záchrannou brzdu zatažením za dres.
     
    14
    Bayern je velmi aktivní a při hostech zatím stojí všichni svatí! Odražený míč se dostal k Müllerovi, který byl v dobré pozici, proti němu se ale vytáhl Schwolov, který míč vyráží na rohový kop!
     
    11
    Obrovská šance Bayernu! Thomas Müller se dostal do šestnáctky z pravé strany, obešel obránce a už byl sám před brankářem, dál ale vedl míč a poté už na něj nedosáhl, nicméně se k míči dostal Coman, který vypálil a hosty zachraňuje van den Berg, který stál na brankové čáře a zabránil tak soupeři skórovat.
     
    7
    Opět hra pokračuje, Bayern na útočné polovině.. Po krátké kombinaci se do střelecké pozice dostal Gnabry a hostující brankář si připisuje první důležitý zákrok, když vyrazil do bezpečí střelu, která mířila na zadní tyč.

    Dávid Švec

    Góly: 21. T. Müller (L. Sané), 29. Kimmich (pen.), 50. Gnabry (Cancelo), 65. Gnabry, 80. Tel (Musiala), 90+2. Mazraoui (Mané)

    Karty:   20. Krauss (SCH), 27. Brunner (SCH), 36. Bülter (SCH)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 14:0. Střely mimo: 9:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:10.
    Bayern Mníchov: Sommer – Mazraoui, Pavard, de Ligt (84. Upamecano), Cancelo – Kimmich (70. Goretzka) – L. Sané, T. Müller, Musiala (84. Mané), Coman (64. Gravenberch) – Gnabry (70. Tel).
    Náhradníci: Ulreich – Blind, Pavlović, Sarr.

    FC Schalke 04: Schwolow – Brunner (46. Jošida), van den Berg, M. Kamiński, Uronen (85. Ouwejan) – Latza, Král – Karaman, Krauss (64. Drexler), Bülter (64. Skarke) – Frey (64. Polter).
    Náhradníci: Langer – Greiml, Terodde, Zalazar.