Štrasburg – Nice 2:0 (kon.) | Paríž – Ajaccio 5:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
5:0 (2:0)
AC Ajaccio
cz Sobota 13.05.2023, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Predzápasové kurzy
    73. Mohamed YOUSSOUF - 5:0
     
    73
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku! Přetížená obrana Ajaccia inkasuje dnes již popáté. Míč se dostal na levou stranu k Marquinhosovi, který vypustil střelecký pokus, jenž mimo dosah brankáře tečoval MOHAMED YOUSSOUF a je tak autorem vlastní branky.
    54. Kylian MBAPPÉ - 4:0
     
    54
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku! Ovšem na druhé straně se opět jásá. KYLIAN MBAPPÉ si pohlídal ofsajd, Ramosův nákop nešťastně zahrál Avinel přímo k mladému střelci, který z voleje prudkou ranou skóruje.
    47. Kylian MBAPPÉ - 3:0
     
    47
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku! Po centru na Mbappého a zblokované střele se k míči dostali hráči PSG, ovšem ani Ekitiké nedokázal dostat míč patičkou na branku, nicméně k míči se dostal KYLIAN MBAPPÉ, jenž pod tělem brankáře Sollacara dostal míč těsně za brankovou čáru.
    33. Ašraf HAKIMÍ - 2:0
     
    33
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku! Centr z levé strany si dokázal najít tísněný Kylian Mbappé, jenž zakončil a brankář Sollacaro zvládl míč vytěsnit, jenže dobíhající AŠRAF HAKIMÍ dopravil míč do odkryté branky. Situaci si ale šel ještě prohlédnout rozhodčí k videu kvůli možné ruce Mbappého, nicméně branku zůstává uznána.
    22. Fabián RUIZ - 1:0
     
    22
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku! Pohledná akce PSG končí vedoucí brankou. Danilo Pereira vymyslel krásnou přihrávku, kterou převzal FABIÁN RUIZ a přesnou střelou nedal Sollacarovi šanci zasáhnout. Dobrou práci odvedl i Etikité, který pohybem odlákal obránce, takže Španěl měl volnou cestu k brance.

    Pavel Černý

    Góly: 22. Ruiz (D. Pereira), 33. Hakimi, 47. Mbappé (Ekitiké), 54. Mbappé, 73. Youssouf (vla.)

    Karty:   78. Marquinhos (PSG) – 78. Marchetti (AJC)   77. Hakimi (PSG) – 80. Mangani (AJC)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:6.
    Paríž Saint-Germain: Donnarumma – Marquinhos (C), Ramos, D. Pereira (70. Bitshiabu) – Hakimi, Verratti (64. Vitinha), Ruiz (64. Sanches), Bernat (84. Zaïre-Emery) – Messi, Ekitiké (83. Soler), Mbappé.
    Náhradníci: Rico – Gharbi, Nhaga, Housni.

    Tréner: Christophe Galtier

    AC Ajaccio: Sollacaro – Youssouf, Avinel, Vidal, I. Diallo (71. Alphonse) – Barreto (83. Chabrolle), Marchetti, Mangani, Coutadeur (C) (63. M. Soumano), Spadanuda (63. Chegra) – El Idrissy (63. Nouri).
    Náhradníci: B. Leroy – Mayembo, Khelifa, Be. Touré.

    Tréner: Olivier Pantaloni

    Rozhodca: Gaillouste – Evrard, Grosbost