Sociedad – Girona 2:2 (kon.) | Osasuna – Almería 3:1 (kon.) | Villarreal – Bilbao 5:1 (kon.)
Real Madrid – Getafe 1:0 (kon.)
koniec
Villarreal CF
5:1 (2:1)
Athletic Club Bilbao
cz Sobota 13.05.2023, 18:30 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španielska LaLiga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Nečekaný nákop za obranu, který domácí zkoušejí v podstatě celý zápas, byl tentokrát načasovaný naprosto perfektně. Sám na bránu tak běžel ALEJANDRO BAENA, který klidným zakončením přidává svůj druhý dnešní gól a potvrzuje skvělý výkon. Asistence: Manu Trigueros.
     
    61
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Tak nyní je už asi rozhodnuto. Domácí se totiž valili do přečíslení ve třech, což chtěl Yeremi Pino vyřešit logickým pasem z levé strany na střed. Bránění však vůbec nezvládl AITOR PAREDES, který si srazil míč do vlastní brány.
     
    50
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Domácí se rychle rozeběhli středem hřiště, kde Alejandro Baena posunul balón Yeremimu Pinovi. Ten sotva dosáhl na míč, ale zvládl ho se štěstím posunout NICOLASI JACKSONOVI, který přidává svůj druhý dnešní gól.
     
    45+3
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Záložník hostů OIHAN SANCET se s tím nepáral a napálil míč velmi razantně do pravého rohu brány. Pepe Reina sice správně uhodl stranu, ale na balón nedosáhl.
     
    37
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Baenovu střelu z levé strany zblokoval jeden z obránců hostujícího týmu, jenže míč se odrazil příhodně pro zcela volného NICOLASE JACKSONA. Ten neměl s úklidem problém, takže domácí rázem vedou o dvě branky.
     
    24
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Přímého kopu se ujal ALEJANDRO BAENA, který otevírá skóre parádní střelou. Tu zakroutil těsně přes zeď přesně k pravé tyči, Unai Simón vůbec nestihl zareagovat. Tohle se zkrátka o moc lépe kopnout nedá.

    Ondřej Mikušek

    Góly: 24. Baena, 37. Jackson, 50. Jackson, 61. Paredes (vla.), 90. Baena (Trigueros) – 45+3. Sancet (pen.)

    Karty:   1. Capoue (VLR), 45. Parejo (VLR), 45+3. P. Torres (VLR), 58. Pedraza (VLR) – 54. A. Herrera (ATB), 54. Paredes (ATB), 68. I. Williams (ATB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:13.
    Villarreal CF: Reina – Foyth, Mándí, P. Torres, Pedraza (82. A. Moreno I) – Capoue (57. Terrats), Parejo (C), Baena – Chukwueze (65. Lo Celso), Jackson (66. G. Moreno), Pino (82. Trigueros).
    Náhradníci: Jörgensen – Cuenca, Mojica, Hassan, Pascual.

    Tréner: Quique Setién.

    Athletic Club Bilbao: Simón – Lekue (59. de Marcos), Y. Álvarez, Paredes, Berchiche – D. García, A. Herrera (59. Vesga) – N. Williams (79. Ares), Sancet, Berenguer (59. Muniain) – I. Williams (C) (70. Guruzeta).
    Náhradníci: Agirrezabala – Capa, Balenziaga, U. Gómez, Zarraga, R. García I.

    Tréner: Ernesto Valverde.

    Rozhodca: Del Cerro – Porras, García – Cambronero.