Tisková konference k nominaci na hokejové MS (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k nominaci na hokejové MS

cz Nedeľa 07.05.2023, 20:00Tlačové konferencie
     
    Nominace národního týmu na mistrovství světa 2023:

    Brankáři:
    Šimon Hrubec, Marek Langhammer, Karel Vejmelka.

    Obránci:
    Tomáš Kundrátek, Jan Košťálek, Jakub Zbořil, Michal Kempný, Tomáš Dvořák, Michal Jordán, David Němeček, Ronald Knot.

    Útočníci:
    Filip Chytil, Lukáš Sedlák, Michael Špaček, Jiří Černoch, Vladimír Sobotka, Dominik Kubalík, Roman Červenka, Jiří Smejkal, Jakub Flek, Ondřej Beránek, David Tomášek, Martin Kaut, Filip Chlapík, Daniel Voženílek. (20:38:34)
     
    Tisková konference k nominaci na hokejové mistrovství světa je u konce. Děkujeme za pozornost.
     
    20:36
    Kari Jalonen o náročnosti nominace: "Abych byl upřímný, bylo hodně hráčů, kteří byli opravdu vyrovnaní. Museli jsme s asistenty podrobně probírat názory na jednotlivé hráče, na jejich roli i přínos pro tým. Za což jsem svým kolegům vděčný. Je to ale součást moji práce, bylo to těžké, ale beru to tak jak to je."
     
    20:35
    Kari Jalonen o Danielu Voženílkovi: "Taky musím říct, že udělal obrovský pokrok. Už s námi byl ve Švýcarsku, kde odehrál dobré zápasy. A teď nejen, že to potvrdil, ale ještě svůj výkon a dojem vylepšil."
     
    20:33
    Kari Jalonen o Danielu Voženílkovi: "Pokud jde o Daniela Voženílka, pro mě je to hokejista, který je na vlně. Má formu, střílí góly, play-off jsme sledovali a byl nejužitečnějším hráčem, což i ve víkendových zápasech potvrdil. Takové hráče potřebujeme a chceme je v týmu mít, proto jsem se rozhodl Daniela vzít."
     
    20:32
    Kari Jalonen o volných místech na soupsice: "Ještě o tom nemáme jasno, zatím jsme o jejich počtu nemluvili. Teď si potřebujeme všichni odpočinout a vyspat se na to. Zatím o tom ještě není rozhodnuto."
     
    20:30
    Kari Jalonen o hráčích z NHL: "Je pravda, že v minulosti bylo ve výběru více hráčů z NHL. Pokud vám tento výběr nepřijde dostatečně silný, tak takhle se přemýšlet nedá. Asi bychom byli všichni rádi kdyby ekipa hráčů z Bostonu dorazila. Je to samozřejmě jiné, chybí nám jedna velká superstar. Já jsem však s výkony týmu z tohoto týdne spokojený a věřím, že můžeme v Rize uspět."
     
    20:29
    Kari Jalonen o roli Filipa Chytila, který v New York Rangers hraje ve třetím útoku: "Třetí útok Ramgers je obrovská kvalita. Hráči byli vybráni na základě aspektů a rolí. Každému budou dány nějaké úkoly a je třeba to seskládat dohromady."
     
    20:27
    Kari Jalonen o rozhodování konečné nominace: "Není nic jednoduchého říct hráčům, že se nevešli do finálního výběru, ale je to součást moji práce. Proto to také dnes chvíli trvalo. Chtěli jsme mluvit s každým z těch hráčů, řekli jsme jim, že odvedli dobrou práci, ale zároveň i důvody našeho konečného rozhodnutí."
     
    20:27
    Kari Jalonen o absenci Tomáše Hyky v nominaci: "Jsem nesmírně rád, že tady poslední dva týdny byl. Bylo to poprvé, co byl Hyka povolán, měl velmi těžkou sezonu, na začátku byl nemocný. A je to tak, že se nevešel do prvních dvou formací, do přesilovek. Tímto bych chtěl ale ještě jednou poděkovat všem hráčům, kteří se v nějaké fázi přípravy na mistrovství zúčastnili."
     
    20:24
    Kari Jalonen o Filipu Chytilovi: "Volali jsme si tento týden ve středu, chtěli jsme, aby dorazil do Evropy co nejdřív, nakonec dorazil v pátek. Má za sebou životní sezonu, je to pro nás velká posila, silný centr a věřím, že bude kvalitní i v přesilovce."
     
    20:23
    Kari Jalonen o Jakubu Zbořilovi: "Je pravda, že v Bostonu toho moc neodehrál. Libor Zabránský se s ním ale velmi dobře zná, a Martn Havlát s ním komunikoval. Je to velmi dobrý bruslař a hráč, který podle nás do týmu patří."
     
    20:21
    Kari Jalonen o roli brankářské jedničky: Máme silnou trojici brankářů. Trenér brankářů s nimi bude pracovat, ale nemohu určit jedničku, máme tři kvalitní brankáře.
     
    20:21
    Kari Jalonen o Filipu Chlapíkovi: "Ambri-Piotta vypadla relativně brzy z play-off a bylo znát, že byl asi měsíc a půl bez hokeje. Zapracoval ale na kondici a ukázal, že do týmu patří. Umí dát gól a zastat důležitou pozici."
     
    20:19
    Kari Jalonen o síle týmu: Jsou v něm hráči různých typů a jsou schopni zastat různé role. Soustředili jsme se na to i v tréninku, ale v momentě, kdy už máme finální výběr, je třeba si sednout znovu, aby hráči pochopili, co se od nich žádá a aby vytvořili fungující tým.
     
    20:17
    Kari Jalonen o rozhodování mezi útočníky: "Ať jde o jakoukoliv pozici, tak se snažíme hráče vybírat podle rolí v týmu."
     
    20:16
    Martin Havlát o čekání na konec 2. kola v NHL: "Sledujeme všechny kluky, budeme to sledovat a uvidíme jak série dopadnou. Zatím nemůžu uvést, o koho budeme případně stát."
     
    20:16
    Kari Jalonen o Davidu Jiříčkovi: "Pokud jde o Davida Jiříčka, tak ten měl zranění kyčle po zápasu s Rakouskem. To už by mělo být v pořádku, ale dnešní zápas proti Švýcarsku nedohrál vinou zranění kotníku a nevíme, na jako dlouho yb to bylo. Proto jsme se rozhodli jej do nominace nezařadit."
     
    20:14
    Kari Jalonen: "Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří byli povolání do národního týmu a nedostali se do závěrečné nominace. Všichni odvedli dobrou práci a i oni byli pevnou součástí týmu."

    Helena Hegeďová

    Jan Tajzler

    Nominace národního týmu na Mistrovství světa 2023
    Brankáři:
    Šimon Hrubec, Marek Langhammer, Karel Vejmelka.

    Obránci:
    Tomáš Kundrátek, Jan Košťálek, Jakub Zbořil, Michal Kempný, Tomáš Dvořák, Michal Jordán, David Němeček, Ronald Knot.

    Útočníci:
    Filip Chytil, Lukáš Sedlák, Michael Špaček, Jiří Černoch, Vladimír Sobotka, Dominik Kubalík, Roman Červenka, Jiří Smejkal, Jakub Flek, Ondřej Beránek, David Tomášek, Martin Kaut, Filip Chlapík, Daniel Voženílek.