Švédsko – Fínsko 4:3 (po pr.) | Česko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Česko
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Švajčiarsko
cz Nedeľa 07.05.2023, 16:00Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:29
    Calvin Thürkauf vystihl českou kombinaci a mířil do středního pásma, odkud střílel na odkrytou branku, avšak minul!
     
    58:11
    Český tým dostane v dramatickém závěru možnost přesilové hry. Dvě minuty za podrážení nafasoval Tanner Richard.
     
    57:11
    Jiří Černoch obdržel puk od Chlapíka na levý kruh, okamžitě zamířil, ale včas se přemístil i brnakář Mayer!
     
    56:20
    Češi už hrají vabank, Vejmelka zůstal na střídačce a domácí to zkusí v šesti!
     
    54:59
    Dnešní utkání sleduje 4787 diváků.
     
    52:15
    Jiříček poslal pas na Horáka, kterému se v útočném pásmu podařilo uvolnit Fleka, český útočník mířil pod horní tyč, Mayer nakonec zasáhl ramenem a podržel švýcarský tým ve vedení!
    45:59 Marco MIRANDA - 2:3
     
    45:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Švýcaři si berou zpět jednobrankový náskok a vůbec poprvé v utkání se prosazují při plném počtu hráčů na ledě. Po nahození Fory se před brankou Čechů strhl zmatek, na dorážku Sentelera ještě Vejmelka reagoval betonem, ale na dorážku a uklizení puku do odkryté části české branky byl připraven MARCO MIRANDA. Asistence: Michael Fora, Tim Berni.
    40:12 Jiří SMEJKAL - 2:2
     
    40:12
    Česko právě vstřelilo branku! Skvělý start českého týmu do třetí třetiny a první využitá přesilová hra v rámci Českých hokejových her! Znovu byl u zrodu branky Filip Chlapík, který zpoza branky připravil pozici pro JIŘÍHO SMEJKALA a český útočník prostřelil Mayera. Asistence: Filip Chlapík.
     
    38:13
    V závěru druhé třetiny si český tým zkusí do třetice přesilovou hru. Akci Filipa Chlapíka zastavil jen za cenu hákování Enzo Corvi.
    32:56 Romain LOEFFEL - 1:2
     
    32:56
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Švýcaři podruhé v utkání využívají přesilovou hru a obracejí skóre zápasu! Na modré čáře si puk zpracoval a přesně zamířil ROMAIN LOEFFEL. Hostům pomohl i fakt, že Voženílek byl bez hokejky a Češi bránili prakticky ve třech. Asistence: Enzo Corvi, Gaetan Haas.
     
    31:39
    Češi se budou podruhé v utkání bránit přesilové hře soupeře. Dvě minuty za hákování míří odsedět Jakub Zbořil.
     
    26:54
    Velká komplikace pro Švýcarsko, které se bude po dobu jedné minuty a jednatřiceti vteřin bránit ve třech proti pěti. Hosté mohou litovat nepovedeného střídání, které znamenalo příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    26:25
    Češi si zahrají podruhé v utkání přesilovou hru, Kovařčík byl v koncovce před Mayerem zastaven jen za cenu faulu a ten míří odpykat na trestnou lavici Tobias Geisser, dvě minuty za podrážení.
     
    19:15
    Hyka poslal přihrávku přes šíří pásma Kovařčíkovi, ten už mohl pálit z voleje, ale rozhodl se ještě vylepšit pozici pro Radana Lence, z jehož hole ale puk zamířil mimo odkrytou část švýcarské branky!
     
    17:31
    Poprvé v utkání si zahraje přesilovou hru také český tým a rovněž bude usilovat o první využití početní výhody v turnaji. Čechům tuhle příležitost dává Mike Künzle, který od rozhodčích obdržel menší trest za podrážení.
     
    16:01
    Flek poslal přihrávku před branku Švýcarů, kde do kotouče sáhl Voženílek, brankář Mayer předvedl dobré čtení hry a českému útočníkovi druhou branku v turnaji znemožnil!
    06:29 Gaëtan HAAS - 1:1
     
    06:29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Tentokrát už se GAETAN HAAS raduje, když obdržel přihrávku znovu na levý kruh od Loeffela a s pomocí tyče vyrovnal skóre a navíc využil i přesilovou hru Švýcarska, která bude pokračovat. Asistence: Romain Loeffel.
     
    05:24
    Utkání pro Ondřeje Beránka končí, český útočník obdržel 5 minut plus osobní trest do konce utkání za naražení zezadu. Jeho trest odsedí Filip Chlapík.
     
    02:19
    Nechybělo málo a už to mohlo být o dvě branky, Hynek Zohorna trefil z osy hřiště horní tyč švýcarské branky!
    00:29 Michal KEMPNÝ - 1:0
     
    00:29
    Česko právě vstřelilo branku! Tak to je start jako hrom! Chlapík zavezl kotouč do obranné třetiny Švýcarů, přes Smejkala se do palebné pozice na modré čáře dostal MICHAL KEMPNÝ a prudkou ránou zavěsil pod horní tyč Mayerovy branky. Asistence: Jiří Smejkal, Filip Chlapík.

    Jan Tajzler

    Góly a asistencie: 1. Kempný (Smejkal, Chlapík), 41. Smejkal (Chlapík) – 7. Haas, 33. Loeffel (Corvi, Haas), 46. Miranda (Fora, Berni)


    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Zbořil, Jordán, Kempný, Jiříček, Dvořák, Knot, Němeček, Jeřábek – Smejkal, Horák, Chlapík – Lenc, Kovařčík, Kaut – Flek, Voženílek, Hyka – H. Zohorna, Černoch, Beránek.
    Tréner: Kari Jalonen

    Švajčiarsko: Mayer (Genoni) – Moser, Fora, Marti, Loeffel, Geisser, Glauser, Berni – Ambühl, Corvi, Riat – Herzog, Haas, Künzle – Miranda, Senteler, Simion – Thürkauf, Richard, Bertschy – Moy.
    Tréner: Patrick Fischer

    Rozhodca: Eriksson, Harnebring – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4787