Augsburg – Union Berlín 1:0 (kon.) | Freiburg – Lipsko 0:1 (kon.) | Hertha – Stuttgart 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Frankfurt 3:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bochum 2:0 (kon.) | Brémy – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:1 (3:0)
Eintracht Frankfurt
cz Sobota 06.05.2023, 15:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásný víkend všem fanynkám a fanouškům německé kopané. V rámci 31. kola bude Bundesliga mimo jiné svědkem souboje TSG 1899 Hoffenheim a celku Eintracht Frankfurt. U sledování textového přenosu z utkání všechny vítám a přeji příjemnou zábavu.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Těsně nad hladinou. Celek, v jehož kádru figuruje také (momentálně zraněný) bývalý český reprezentant Pavel Kadeřábek, má čtyři kola před koncem Bundesligy náskok jednoho jediného bodíku na sestupové pozice. V tabulce Hoffenheim před začátkem tohoto kola okupoval čtrnáctou příčku, ze třiceti utkání vydoloval 29 bodů se skóre 39:51. Z posledních pěti duelů sice vybojoval hned sedm bodů, od překvapivé remízy 1:1 na Bayernu ale vyšel naprázdno s Kölnem (1:3) a Lipskem (0:1). Případná prohra s Frankfurtem by tak byla již třetí v řadě.

    Ofenziva Hoffenheimu sází na chorvatského střelce Andreje Kramariće. Právě tento 31letý útočník, jenž v Hoffenheimu kroutí již osmou sezónu, vystřelil outsiderovi remízu s Bayernem, v letošním ročníku Bundesligy se celkem trefil již devětkrát a je tak nejlepším střelcem svého mužstva.
     
    Eintracht Frankfurt

    Hosté půjdou do utkání pod daleko menším tlakem. V tabulce jsou totiž devátí se 43 body a skóre 50:46, dosáhnout na další účast v Evropě pro ně tak může být o poznání snazší před domácí pohár. Ve středečním semifinále totiž Eintracht zvládl přestřílet Stuttgart 3:2 a vybojovat si tak účast v boji o trofej, kde mu 3. června bude čelit Lipsko. Celkově ale zažívají Frankfurští poměrně výživné časy, důkazem budiž loňský triumf v Evropské lize.

    Velkým triumfem Eintrachtu, který ale v létě dost možná bude měnit adresu, je Randal Kolo Muani. 24letý Francouz se rychle oklepal ze své spálené šance v samém závěru prodloužení posledního MS, kdy jej vychytal Argentinec Emiliano Martínez, a disponuje životní formou. Bilance 13+10 jej činí nejproduktivnějším hráčem Bundesligy, gólem a asistencí navíc rozhodl i již zmíněné semifinále poháru proti Stuttgartu. Pokud hodlá Hoffenheim bodovat, musí atleticky vyspělého šikulu udržet na uzdě.
     
    Posledních pět vzájemných utkání
    9.11.2022 Frankfurt – Hoffenheim 4:2 (6. Sow, 8. Kolo Muani, 29. Dina Ebimbe, 56. Lindström – 37. Baumgartner, 46. Kabak)
    23.4.2022 Frankfurt – Hoffenheim 2:2 (32. N´Dicka, 66. Kamada – 12. N´Dicka vlastní, 78. Rutter)
    4.12.2021 Hoffenheim – Frankfurt 3:2 (24. Geiger, 30. Rutter, 59. Samassékou – 15. Borré, 72. Pacienca)
    7.2.2021 Hoffenheim – Frankfurt 1:3 (47. Bebou – 15. Kostić, 62. N´Dicka, 64. Silva)
    3.10.2020 Frankfurt – Hoffenheim 2:1 (54. Kamada, 71. Dost – 18. Kramarić)
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kabak, Brooks, Nsoki – Bebou, Geiger, Prömel, Angeliño – Baumgartner, Dabbur – Kramarić.
    Náhradníci: L. Philipp – Bičakčić, F. Becker, Bischof, Rudy, Skov, Stiller, Tohumcu, Dolberg.
    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Ndicka, Hasebe (C), Touré – Buta, Kamada, Sow, Lenz – Lindström, M. Götze – Kolo Muani.
    Náhradníci: Ramaj – Chandler, Gebuhr, Aaronson, Dina Ebimbe, Knauff, Borré, Alidou, Wenig.
    Trenér: Oliver Glasner

    Rozhodčí: Osmers – Kempter, Siewer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hosté v červených dresech, domácí oblékli tradiční modrobílou.
     
    2
    Angeliño si narazil s Prömelem a oba byli shodně krátce po odehrání míče faulováni soupeři. Hoffenheim bude zahrávat volný kop z levé strany.
     
    3
    Angeliño zakroutil do vápna zajímavý míč, vzdušné povinnosti si ale splnil Randal Kolo Muani, největší ofenzivní hvězda hostí.
     
    4
    Hoffenheim se opět pokusil útočit po levé straně, Angeliñova dlouhá přihrávka ale nenašla kopačky Prömela a proplachtila mimo hrací plochu.
     
    5
    Dabbur aktivně napadal ve skluzu jej zasáhla Tourého rozehrávka, od útočníka Hoffenheimu se ale míč odrazil za brankovou čáru. Vykopávat tak bude Trapp.
     
    6
    Götze hledal šikovnou přihrávkou skrz šestnáctku Muaniho, jenže v cestě balonu stál Nsoki.
     
    7
    Prömel se pokusil vymodlit si faul v souboji s Tourém a v pádu chytil míč rukou, sudímu ale porušení pravidel uniklo a celou situaci posoudil jako vhazování pro hosty.
     
    7
    Do Kola Muaniho vletěl zezadu Nsoki a nejlepší střelec Frankfurtu se s bolestivou grimasou ve tváři skácel na zem.
     
    8
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Neuběhlo ani deset minut a máme tu první gól! Kramarić ze strany navedl míč na střed, následně se otočil a přihrál nazpět Dennisu Geigerovi. Jeho nadýchaný centr našel přesně hlavu CHRISTOPHA BAUMGARTNERA, který koníčkem zatloukl merunu za Kevina Trappa. 1:0!
     
    10
    Ndickovi doslova dýchal na záda Ndicka, ten ve složité situaci raději volil bezpečný odkop na aut.
     
    10
    Bebou nezpracoval nadějný křižný míč, domácí to ale příliš mrzet nemusí, neboť i kdyby jej zkrotil, hra by nepokračovala kvůli ofsajdovému postavení.
     
    11
    Götze v těžké pozici vymyslel kolmici na Lindströma, dal jí ale příliš mnoho razance.
     
    12
    Lindström se pokoušel píchnout si míč okolo Kabaka na levém křídle, stoper Hoffenheimu ale ukázal solidní rychlostní přepoklady a poté pokryl balon, který se dokutálel mimo hřiště. Kop od domácí branky.
     
    13
    Baumgartner se skluzem natahoval za volným míčem, rychleji u něj ale byl Sow, jehož následně prozatím jediný střelec utkání fauloval.
     
    14
    Hasebe vybojoval faul na Baumgartnerovi, který si v honbě za dlouhým míčem až příliš okatě pomáhal rukama.
     
    14
    Vysoká obranářská. Kabak naprosto bezchybným skluzem vypíchl míč rozeběhnutému Kolo Muanimu na aut.
     
    15
    Touré chyboval při zpracování míče a předskočil jej Dabbur, následně se pokoušel situaci zachránit taktickým faulem zezadu. Ten byl naprosto správně oceněn žlutou kartou.
     
    16
    Kabakův dlouhý pas mířil do země nikoho a v poklidu jej sbírá osamocený Hasebe.
     
    17
    Už se zdálo, že Hoffenheim vyrazí do rychlého protiútoku. Dabbur byl ale toho názoru, že nedisponuje dostatečnou podporou z řad spoluhráčů a raději zahrál dozadu, čímž zklidnil hru a udržel míč.
     
    18
    Dabbur zezadu podrazil Sowa, z vlastní poloviny rozehrává Eintracht.
     
    19
    Bebou si obhodil Lenze prvním dotykem, trošku se jím ale vyhnal až k postranní čáře a nepostupoval tedy v postupu směrem vpřed.
     
    20
    Kamada nejprve rozjel akci šikovnou kolmicí na Lindströma a poté se mu míč vrátil na okraj vápna zásluhou Götzeho, japonský záložník ale svoji ranou jen trefil hlavu Brookse, od které se balon odrazil na roh.
     
    21
    Kolo Muani sklepl Götzeho centr hrudníkem Butovi, ten ale následně z voleje pálil o několik metrů nad.
     
    22
    Angeliñův nákop se od hrudě Buty odrazil na aut.
     
    22
    Brooks posunul hlavičku Hasebeho za sebe a snažil se merunu poslat do náruče Baumanna, jenže míč netrefil ideálně a daroval tak soupeři rohový kop.
     
    23
    Po nakrátko rozehraném rohu pálil zpoza vápna Sow, jeho střela byla ale zblokována. Následně v akci pokračoval Götze, jehož centr z hloubi pole bez obtíží stahuje ze vzduchu Baumann.
     
    24
    Na trávníku nyní zůstal ležet Lindström, rozhodčí ale zatím lékaře na plac nezavolal.
     
    25
    Kolo Muani se pěknou zasekávačkou za patou uvolnil okolo Kabaka, ten ale své zaváhání poté napravil čistým skluzem.
     
    26
    Kamada podsekl Baumgartnera, volný kop ze středu pole bude zahrávat Hoffenheim.
     
    27
    Trappovi sice nesedl odkop ideálně, přízemní míč ale přebral Kolo Muani, jehož následně skřípla dvojice Kabak – Bebou. Sudí souboj posoudil jako faul posledního jmenovaného.
     
    28
    Lindström vedl míč po křídle, Kolo Muani si nabíhal na středu a už se těšil na finální přihrávku. Při obíhaní Brooske ale domácího stopera nechtíc zezadu podrazil, takže nadějná akce Frankfurtu končí útočným faulem.
     
    29
    Angeliño pronikal po levém křídle a ač se mi z televizní kamery zdálo, že jej Kamada zezadu jasně přistrčil, sudí zákrok hostujícího středopolaře jako nedovolený neposoudil.
     
    30
    Götzeho přihrávku na Kola Muaniho přečetl Brooks a odkopl míč až k Trappovi.
     
    31
    Rychlonohému Kolo Muanimu chyběl krok k tomu, aby dlouhý pas zachytil na hrací ploše. Snaha hostí ohrozit branku soupeře tak přišla vniveč.
     
    32
    Kolo Muani je hojně využívaný spoluhráči, kteří jasně tuší, jaký v něm mají klenot. Toho jsou si ale vědomi i domácí, Kabak tak francouzského útočníka při zpracování míče raději ihned zpacifikoval faulem.
     
    33
    Kramarić napřáhl z nějakých pětadvaceti metrů, Trappa ale příliš nevyplašil, jelikož jeho rána mezi tři tyče nemířila.
     
    34
    Lenz přepálil Kramariće ihned po zpracování míče, tohle nemohlo dopadnout jinak, než odpískáním nedovoleného zákroku.
     
    34
    Faulu se nyní dopustili i domácí, konkrétně Baumgartner, jenž porušil pravidla kopané v souboji s Butou.
     
    35
    Je skoro až neuvěřitelné, že jsme neviděli druhý gól. Bebou nejprve pěkným prostrčením připravil palebnou pozici Kramarićovi, jehož ránu levačkou po krátkém navedení míče vytáhl na břevno skvělým zákrokem Trapp. Od horní tyče se meruna odrazila zpět k Bebouovi, po jehož zpětné přihrávce to před Trappem opět hořelo, hostující obrana se ale horko těžko ubránila.
     
    37
    Buta se přešlapovačkou uvolnil ke střílenému centru, který našel Götzeho. Ten z otočky pálil, jeho zakončení z prostoru kousíček za malým vápnem bylo ale tečováno na rohový kop jedním z vracejících se obránců.
     
    38
    Götzeho centr přizvedl bránící Prömel na zadní tyč, odkud ale Buta nedokázal dát hlavičce dostatek razace. To je ale pochopiteln, neboť byl v těžké pozici.
     
    39
    Baumgartner se nijak nerozpakoval a vnikl hned mezi dvojicí protihráčů do vápna, kde jej podrazil poměrně laxně bránící Kamada. Penalta pro domácí, pokud tedy nebude videorozhodčí proti!
     
    40
    A vypadá to, že k exekuci pokutového kopu opravdu dojde. Balon si na puntík staví Andrej Kramarić.
     
    41
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    ANDREJ KRAMARIĆ se při zahrávání pokutového kopu skoro zastavil a počkal si na pohyb Trappa, načež poslal kulatý nesmysl do volné poloviny branky. Domácí zdvojnásobují své vedení!
     
    41
    Žlutá karta pro tým Eintracht Frankfurt (Mario Götze).
     
    42
    Hosté se pokusili odpovědět Lenzovým centrem ze standardky, vzdušný prostor ale ovládal Brooks.
     
    43
    Hráči Eintrachtu se zlobí na sudího, který odpískal ruku Sowovi asi metr za vápnem soupeře.
     
    44
    Angeliñův centr byl až příliš přetažený, dle sudího jej ale Bebou stihl na hrací ploše. Bebou poté zpětným pasem vybídl k centru Kramariće, po jehož pobídce do vápna došlo k dalšímu závaru před Trappem, tentokráte ale bez gólového efektu.
     
    45
    Kevin Trapp dal hlasitě najevo své přesvědčení, že míč v předchozí situaci po zpracování Beboua opustil prostor hřiště. Sudí jej za ostré vyjádření názoru ocenil žlutou kartou.
     
    45
    Sow se nyní trošku komicky srazil s hlavním rozhodčím a trefil jej omylem do žeber, ale k žádnému zranění arbitra nedošlo.
     
    45+1
    Kouč Frankfurtu Oliver Glasner musí opustit prostor střídaček, byla mu udělena červená karta... po poměrně nezáživné většině první půle se v jejím závěru tedy opravdu začínají dít věci.
     
    45+2
    Po souboji Prömela s Tourém vhazují domácí z prostoru levého křídla.
     
    45+3
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Katastrofa Frankfurtu nabírá na obrátkách. Angeliño si našel Geigerův oblouček do šestnáctky a poslal balon podél hranice malého vápna přesně do místa, kde si nabíhal IHLAS BEBOU. Jeho zakončení z bezprostřední blízkosti se od Trappa odráží do svatyně Eintrachtu. 3:0!
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Červená karta pro trenéra, žádná střela na branku a tři inkasované góly. Eintracht má za sebou naprosto katastrofální úvodní dějství ligového duelu s Hoffenheimem, na půdě celku, bojujícího o přežití, prohrává tříbrankovým rozdílem.

    Poločasovou destrukci soupeře načal po osmi minutách hry Christoph Baumgartner povedeným koníčkem. Následně se necelou půl hodinu hrála nepříliš záživná kopaná, vše bylo ale vykoupeno závěrečnými deseti minutami. Andrej Kramarić nejprve v nadějné pozici trefil břevno, za pár chvilek ale proměnil penaltu a domácí vedli již o dva góly. Třetí hřebíček do rakve Eintrachtu zasadil v samém závěru nastavení Ihlas Bebou – tuto branku ale již neviděl kouč prohrávajícího celku Oliver Glasner, jenž před ní za protesty proti rozhodnutí sudího viděl červenou kartu.
     
    Druhé dějství otevře své brány přibližně v 16:33, tak jej dále sledujte s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Jesper Lindström, přichází Paxten Aaronson.
     
    47
    Kamadův dlouhý pas do křídla měl hledal Kola Muaniho, tahle značně ambiciózní přihrávka ale neměla sebemenší šanci dospět ke zdárnému konci.
     
    48
    Nsoki zaváhal, Aaronson jej předskočil a odehrál merunu hlavou. Nsoki jej poté do hlavy bez přehánění nakopl, tohle je naprosto jasná červená karta i bez intervence videorozhodčího.
     
    49
    Coby neutrální tedy doufám, že přesilovka hostí pomůže trošku zdramatizovat průběh zatím poměrně jasného utkání.
     
    50
    Pokud si tedy rozhodčí po komunikaci s kolegy u videa nerozmyslí udělení červené karty. To se ale evidentně nestane, což je dle mého jednoznačně správný verdikt.
     
    50
    Po přiťuknutí hlavou od spoluhráče zakončoval stejným způsobem z bezprostřední blízkosti Touré, trefil ale jen dobře postaveného Baumanna.
     
    51
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Munas Dabbur, přichází Ermin Bičakčić. Logické posílení vyloučením oslabených zadních řad.
     
    52
    Bičakčić se uvedl naprosto exkluzivní patičkou na Frömela, ten vnikl do vápna a byl asi mírně přistrčen Sowem. Na odpískání další penalty to ale bylo pramálo.
     
    53
    Lens šikovnou kličkou vnikl do středu hřiště a připravil palebnou pozici Kamadovi, jeho rána levačkou se od bránícího hráče odrazila na roh.
     
    54
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Se standardkou si domácí poradili, akce ale pokračovala dále. Kolo Muani zprava přiklepl míč Aaronsonovi, jehož pumelici mířící na zadní tyč ještě Baumann vytáhl. Kulatý nesmysl se ale vykulil před MARIA GÖTZEHO, kterému se úspěšně podařilo dorážkou rozvlnit síť. 3:1, obránci Hoffenheimu marně reklamují ofsajdové postavení, vše proběhlo dle pravidel.
     
    55
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Almamy Touré, přichází Rafael Borré.
     
    56
    Lenzova rána zpoza vápna se odrazila na puntík ke Kamadovi, který ale svoji následnou střelou trefil jen záda před ním stojícího spoluhráče, jímž byl Borré. Dost možná máme zaděláno na drama.
     
    57
    Hoffenheim šetří síly a s vhazováním z vlastní obranné poloviny nijak extra nespěchá.
     
    58
    Buta se na pravé straně uvolnil k centru a našel hlavu Kola Muaniho, zakončení francouzského forvarda ale bez potíží kryje Baumann.
     
    59
    Kolo Muani si narazil s Kamadou a už se připravoval zakončovat z levé strany vápna, skvělým obranným zákrokem ale odvrací na roh střídající Bičakčić.
     
    60
    Lenzův centr proskákal na opačnou stranu vápna, kde jej odkopl Angeliño. Po následné akci hostí stáhl merunu ze vzduchu do koše Baumann.
     
    61
    Prömel se šikovně obtočil okolo dvojice protivníků a následně jej zezadu porazil Aaronson. Hoffenheim může zahrozit z volného kopu, zahrávaného pár metrů od rohu velkého čtverce.
     
    62
    Měkkoučký centr z kopaček Angeliña odklidil hlavou Borré, který ale o pár vteřin později vletěl do Beboua. Hoffenheim si tak přímý kop zopakuje z pozice o něco blíže ose hřiště.
     
    63
    Žlutá karta pro tým Eintracht Frankfurt (Rafael Borré).
     
    64
    Angeliño to tentokráte zkusil přímo na branku, ve zdi vyskočivší Kolo Muani ale ztečoval střelu na roh.
     
    64
    Z tohohle mráčku ale nezaprší, Baumgartner se naopak ve výskoku dopustil útočného faulu na Butovi.
     
    65
    Butův centr zprava zblokoval Angeliño a následně odvrátil na aut Bičakčić.
     
    65
    Hasebeho centr z hloubi pole prodloužil směrem na branku Borré, zamířil ale pouze do jejích středu, což znamená rutinní zákrok pro Baumanna.
     
    66
    Baumgartner si parádně zpracoval dlouhý pas, následně ale v pokusu o kličku přišel o míč v souboji se Ndickou. Navíc dle sudího putoval míč za brankovou čáru právě odrazem od domácího forvarda.
     
    67
    Lenz si píchl merunu okolo Beboua, který mu vystavil stopku nedovoleným zákrokem. Vše rezultuje ve standardku z hostující levé strany.
     
    67
    Následně vidí kartu i Kramarić za zakopnutí balonu po hvizdu sudího.
     
    68
    Bebou odvrací míč po standardce na rohový kop.
     
    68
    Lenzův ostrý centr vyboxoval dnes zatím velmi jistý Baumann. Hoffenheim si ale příliš oddychnout nemůže, po hlavičce Bičakčiće totiž bude Eintracht kopat další roh.
     
    69
    Eintracht zatlačil soupeře skoro až do šestnáctky, následný centr Götzeho ale podskočil Borré. Kop od branky pro domácí.
     
    70
    Prömel nyní pro své barvy vybojoval jakýsi zkrácený roh z levé strany.
     
    71
    Meruna po Angeliñově centru skákala ve vápně Eintrachtu, Brooks se ale do hry zapojil z postavení mimo hru.
     
    71
    Nepřesný hybrid mezi centrem a střelou z kopaček Lenze znamená kop od domácí svatyně.
     
    72
    Hoffenheim zahrával další volný kop zleva, ani tentokráte ale Angeliñův centr nenašel žádného z mužů v modrých trikotech.
     
    73
    Po kombinaci hostí centroval Götze jen do hlavy bránícího Prömely, od něhož se meruna odrazila za brankovou čáru. Eintracht bude zahrávat již sedmý rohový kop.
     
    74
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Eric Junior Dina Ebimbe,
    ze hřiště odchází Christopher Lenz, přichází Faride Alidou.
     
    75
    Střídající Dima Ebimbe napřáhl z dálky, jeho přízemní pokus ale opět mířil jen do prostředu branky. Pro Baumanna tak nebyl žádný problém střelu krýt.
     
    76
    Po přihrávce Alidoua na střed reklamovali hosté hru rukou, píšťalka sudího ale mlčí a tak nedojde k možnosti ohrozit Baumanna z volného kopu.
     
    77
    Nepřesný oblouček Beboua z pravého křídla míří jen k Trappovi.
     
    78
    Kramarić si nevymodlil faul v souboji s Borrém na obranné polovině, vhazují hosté.
     
    78
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Finn Ole Becker,
    ze hřiště odchází Christoph Baumgartner, přichází Kasper Dolberg.
     
    79
    Prömel si pořádne zahrával, poslal Baumannovi velmi pomalou zpětnou přihrávku a gólman domácích odkopl jen těsně před napadajícím Kolo Muanim.
     
    79
    Centr z levé strany Alidouovi nesedl a proskákal na druhý konec hřiště, odkud bude vhazovat Angeliño.
     
    80
    Kolo Muani prodloužil centr Götzeho k Butovi, jeho střílenou přihrávku zpět do nebezpečné zóny odklízí odkopem Brooks.
     
    81
    Kamadova efektní patička byla poměrně chytrá, jenže vrátivší se Bičakčić nedovolil Kolo Muanimu dostat se k míči předtím, než jej do náručí skryl Baumann.
     
    82
    Alidou se pokusil na křídle vyzrát na Beboua, leč marně. Tožský reprezentant si splnil defenzivní povinnosti na jedničku s hvězdičkou.
     
    83
    Dolberg zezadu přistrčil Hasebeho poblíž rohového praporku na útočné polovině, Eintracht to má tak k brance soupeře pořádný kus.
     
    83
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Aurélio Buta, přichází Ansgar Knauff.
     
    84
    Aaronson po Götzeho přihrávce vyzval ke střele z hranice vápna Kola Muaniho, jeho pumelice ale jen prolétla těsně vedle levé tyče!
     
    85
    Oliver Baumann si dával s rozehrávkou načas a byl tedy hlavním sudím napomenut žlutým kartónkem.
     
    86
    Hasebe se pokusil o ambiciózní oblouček za beky, který měl najít Kamadu. Ten úmysl kolegy nepochopil a i kdyby se tak nestalo, zřejmě by se k míči nedostal dříve, než Baumann.
     
    87
    Nadějný centr Alidoua z levého křídla nakonec vrásky obráncům Hoffenheimu na čele nenadělal, nakonec totiž nikým netknutý odskákal pryč ze hřiště.
     
    88
    Kolo Muani postupoval po pravé straně vápna, skluzem mu vypíchl míč na rohový kop Bičakčić.
     
    88
    Aaronsonův centr z rohového kopu ale odvrátil Becker před vápno a i když dostal první jmenovaný možnost repete, nepochodil ani napodruhé. To poslal merunu jen do náruče Baumanna.
     
    89
    Oslabený Hoffenheim pomalu míří za plným bodovým ziskem. Nyní bude dokonce vhazovat na útočné polovině a získá tak další cenné sekundy.
     
    90
    Knauffovu riskantní rozherávku vystihl Becker a namířil si to k praporku, jeho záměr tahat čas mu ale nevyšel, brzy byl o míč připraven.
     
    90
    Hoffenheim brání, seč mu síly stačí. Tentokráte Bebou doslova za pět minut dvanáct vypíchl Kolo Muanimu míč na roh.
     
    90
    Čeká nás nastavení, dlouhé minimálně šest minut.
     
    90+1
    Borré se dopustil útočného faulu na brankáři Baumannovi.
     
    90+2
    Dolbergovi při postupu po levém křídle utekl nezbedný míč mimo hrací plochu.
     
    90+3
    Eintracht dále obléhá pokutové území soupeře, zatím se mu ale nedaří vytvořit si stoprocentní šanci.
     
    90+3
    Na centr Alidoua si vyšplhal Kabak. Frankfurtští ale stále drží míč.
     
    90+4
    Baumann si našel centr Dina Ebimbeho a v poklidu si lehá na trávník, aby získal nějaký ten čas.
     
    90+4
    Brooks vybojoval míč na Borrém, ale jeho slabý přízemní odkop zachytil Kamada. Ten se pokusil o obstřel na zadní tyč zpoza vápna, střela mu ale absolutně nesedla.
     
    90+5
    Dolberg prodloužil Baumannův nákop až k Trappovi.
     
    90+6
    Götze ukázal, že je opravdu políben geniální fotbalovou múzou. Parádním obloučkem do vápna našel přímo Kamadu, který neméně chytře vytvořil hlavičkou stoprocentní šanci Borrému. Jeho zakončení v pádu se ale mezi tři tyče nevešlo.
     
    90+6
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Grischa Prömel, přichází Umut Tohumcu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Duel mezi Hoffenheimem a Frankfurtem je za námi, domácí slaví důležité vítězství, neboť svého soka přehráli výsledkem 3:1. Klíčový pro průběh střetnutí byl hlavě první poločas, během něhož Hoffenheim vstřelil všechny svoje branky, hosté se zmohli jen na vyrovnání zásluhou Maria Götzeho.

    Eintrachtu ke srovnání nepomohl ani fakt, že Hoffenheim hrál od 48. minuty v deseti, jelikož kop Stanley Nsokiho do hlavy střídajícího Paxtena Aaronsona byl zaslouženě oceněn červenou kartou. Hoffenheim ale poctivým bráněním soupeře do žádných tutových šancí nepouštěl, a když už defenziva sehnala, zastoupil ji jistý Oliver Baumann.
     
    Vítězství posunulo Hoffenheim zpět na čtrnáctou příčku, o kterou přišel po včerejším vítězství Schalke, přímého konkurenta v boji o záchranu. Na šestnáctou, barážovou pozici, disponuje nyní Hoffenheim čtyřbodovým náskokem.

    Frankfurt naopak nevyužil včerejšího zaváhání šestého Leverkusenu a jeho ztráta na šestou příčku, zajišťující postup do bojů o Konferenční ligu, zůstává pětibodová. I proto se Eintracht asi bude spíše koncentrovat na červnové finále poháru proti Lipsku, kde bude mít šanci o účast v Evropě zabojovat.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:13. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:14.
     
    To je z mé strany pro dnešní odpoledne vše, přeji příjemný prodloužený víkend. Tak brzy na počtenou! (17:32:02)

    Michal Nussbauer

    Góly: 8. Baumgartner (Geiger), 41. Kramarić (pen.), 45+3. Bebou (Angeliño) – 54. M. Götze

    Karty:   67. Kramarić (HOF), 85. Baumann (HOF) – 15. Touré (FRN), 41. M. Götze (FRN), 45. Trapp (FRN), 63. Borré (FRN)   48. Nsoki (HOF)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:13. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:14.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kabak, Brooks, Nsoki – Bebou, Geiger, Prömel (90+6. Tohumcu), Angeliño – Baumgartner (78. Dolberg), Kramarić (78. F. Becker) – Dabbur (51. Bičakčić).
    Náhradníci: L. Philipp – Bischof, Rudy, Skov, Stiller.

    Tréner: Pellegrino Matarazzo

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Ndicka, Hasebe (C), Touré (55. Borré) – Buta (83. Knauff), Kamada, Sow (74. Dina Ebimbe), Lenz (74. Alidou) – Lindström (46. Aaronson), M. Götze – Kolo Muani.
    Náhradníci: Ramaj – Chandler, Gebuhr, Wenig.

    Tréner: Oliver Glasner

    Rozhodca: Osmers – Kempter, Siewer