J. Kórea – Poľsko 0:7 (kon.) | Litva – Taliansko 4:6 (kon.) | Veľká Británia – Rumunsko 7:0 (kon.)
koniec
Litva
4:6 (1:1, 2:4, 1:1)
Taliansko
cz Streda 03.05.2023, 17:00 • Motorpoint Arena, Nottingham • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Litva odolala náporu soupeře, který chtěl využít odkryté klece, a vrací se do útoku. Navíc za zdržování hry dostane dvě minuty Larkin, který poslal puk do hlediště. Takže přesilovka 6 na 4!
     
    58:25
    Litva to zkouší v šesti!
     
    52:14
    Nebezpečná střela z pravého kruhu od Mantenuta. Puk dokázal padající Karla tečovat lapačkou a následně zasáhla jeho levá tyč, která odrazila puk mimo nebezpečný prostor!
     
    49:38
    A Litevci dostanou další šanci duel zdramatizovat. Dvě minuty za podražení totiž dostává Hannoun.
    48:04 Aivaras BENDZIUS - 4:6
     
    48:04
    Litva právě vstřelila branku!
    Jenže Litva se nevzdává! Minutu po italském gólu se povedlo Litevcům zase snížit na rozdíl dvou branek. AIVARAS BENDZIUS byl u brankoviště soupeře a odrazil se k němu puk od zadního mantinelu, čehož využil k zakončení o brankáře Claru, od něhož poslal puk do sítě. Asistence: Mantas Stankius, Ugnius Cizas.
    47:04 Daniel MANTENUTO - 3:6
     
    47:04
    Itálie právě vstřelila branku!
    Tak tomu se říká velká smůla. Karlovi totiž propadla střela DANIELA MANTENUTA z pravého kruhu mezi betony. Naopak Ital Mantenuto předvedl parádní střelu, kterou nedokázal svými betony litevský brankář zachytit. Italové vedou už 6:3! Asistence: Marco Zanetti, Luca Frigo.
    39:39 Phil PIETRONIRO - 3:5
     
    39:39
    Itálie právě vstřelila branku!
    A to je hodně rychle využití početní převahy. Skutečně, Noreikovo vyloučení může Litevce mrzet opravdu hodně. Křižný pas Hannouna do levého kruhu přetavil PHIL PIETRONIRO ve střelu z voleje a Karla byl na jeho pokus krátký. Asistence: Dante Hannoun, Angelo Miceli.
     
    38:59
    Tohle může Litvu mrzet. Noreika se za brankou soupeře dopustil faulu vysokou holí a je po přesilovce.
    37:43 Martynas GRINIUS - 3:4
     
    37:43
    Litva právě vstřelila branku!
    Litevci vytvořili velký tlak, pálili jako zběsilí a nakonec se jim povedlo vsítit kýžený kontaktní gól! MARTYNAS GRINIUS se trefil z pravého kruhu z dorážky po předchozím zákroku Clary. Asistence: Mark Kaleinikovas, Eimantas Noreika.
     
    37:22
    A je to tak! Trivellato dostává dvě minuty za zdržování hry! Dlouhá přesilovka pět na tři pro Litvu.
     
    36:47
    Vyloučení v týmu Itálie:
    Alex Petan – 2 min., hákování.
    33:39 Aivaras BENDZIUS - 2:4
     
    33:39
    Litva právě vstřelila branku!
    AIVARAS BENDZIUS snižuje na 2:4! Litevský útočník číhal poblíž brankoviště, dostal přihrávku od zadního mantinelu a byť Clara dělal, co jen mohl, nakonec skórování soupeře nezabránil. První střelu Bendziuse sice zastavil holí, ale dorážka už končí v síti. Asistence: Kostas Gusevas, Emilijus Krakauskas.
     
    32:01
    Gól platí!
    32:01 Dante HANNOUN - 1:4
     
    32:01
    Itálie právě vstřelila branku!
    DANTE HANNOUN vypálil po přejetí mezi kruhy a zvyšuje vedení Itálie už na 4:1! Asistence: Angelo Miceli, Phil Pietroniro.
    26:47 Phil PIETRONIRO - 1:3
     
    26:47
    Itálie právě vstřelila branku!
    Tedesco rozehrál na modrou čáru, odkud Trivellato jen naznačil střelu a posunul puk do levého kruhu PHILA PIETRONIRA, jehož rána zapadla pod horní tyčku Karlovy branky! Rozhodčí musel situaci zkontrolovat u videa, původně to vypadalo na tyč, ale kotouč se skutečně dostal do branky. Asistence: Alex Trivellato, Daniel Tedesco.
     
    26:24
    Vyloučení v týmu Litva:
    Simonas Valivonis – 2 min., podrážení.
    22:05 Marco ZANETTI - 1:2
     
    22:05
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové otáčí skóre a dostávají se do vedení! Střelu Miglioranziho protečoval mezi kruhy MARCO ZANETTI, který svým druhým gólem v utkání strhává vedení na italskou stranu. Asistence: Enrico Miglioranzi, Luca Frigo.
     
    18:32
    Hra je po nepřesné střele do zadního mantinelu přerušena. McNally dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    10:25 Marco ZANETTI - 1:1
     
    10:25
    Itálie právě vstřelila branku!
    A teď už byl Karla krátký. MARCO ZANETTI dostal od zadního hrazení přihrávku mezi kruhy a podstřelil natažený beton litevského brankáře. Vyrovnává na 1:1! Asistence: Luca Frigo, Daniel Mantenuto.
    00:45 Paulius GINTAUTAS - 1:0
     
    00:45
    Litva právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně nečekaný začátek zápasu! Clara neudržel střelu Griniuse, která se mu odrazila od hrudi před brankoviště, kam si sjel PAULIUS GINTAUTAS, jehož dorážka končí v síti italské branky! Asistence: Martynas Grinius, Mark Kaleinikovas.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 1. Gintautas (Grinius, Kaleinikovas), 34. Bendzius (Gusevas, Krakauskas), 38. Grinius (Kaleinikovas, Noreika), 49. Bendzius (Stankius, Cizas) – 11. Zanetti (Frigo, Mantenuto), 23. Zanetti (Miglioranzi, Frigo), 27. Pietroniro (Trivellato, Tedesco), 33. Hannoun (Miceli, Pietroniro), 40. Pietroniro (Hannoun, Miceli), 48. Mantenuto (Zanetti, Frigo)


    Litva: Karla (Armalis) – Alisauskas (C), Jasinevicius, Gusevas, Protcenko, Mikalauskas, Stankius, Valivonis – Kaleinikovas, Grinius, Gintautas (A) – Bendzius, Cizas (A), Krakauskas – Cetvertak, Binkulis, Bosas – Krasilnikovas, Laimutis, Noreika – Dumcius
    Tréner: Ron Pasco

    Taliansko: Clara (Fazio) – Spornberger, Larkin (C), Trivellato (A), Pietroniro, Miglioranzi, Insam, Glira, Gios – Miceli, Petan (A), Tedesco – Frigo, Mantenuto, Zanetti – Brunner, Hannoun, Marchetti – Deluca, Traversa, McNally
    Tréner: Michael Edward Keenan

    Rozhodca: Holm (SWE), Sternat (AUT) – Nyqvist (SWE), Zgonc (SLO)

    Diváci: 876