Rumunsko – J. Kórea 2:5 (kon.) | Taliansko – Poľsko 2:4 (kon.) | Veľká Británia – Litva 3:0 (kon.)
koniec
Veľká Británia
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Litva
cz Utorok 02.05.2023, 20:30 • Motorpoint Arena, Nottingham • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:10 Nathanael HALBERT - 3:0
     
    58:10
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Razítko na britské vítězství dal obránce NATHANAEL HALBERT, člen prvního páru nabral touš na čepel hole u levého mantinelu v obranném pásmu a bez mrknutí oka ho poslal do prázdné soupeřovy svatyně. Asistence: Robert Dowd.
     
    46:31
    Do útoku se vydal obránce Nathanael Halbert. Už byl dokonce před brankářem, když ho zezadu vysokou holí trefil do obličeje Mantas Stankis, naprosto logicky následoval dvouminutový trest.
     
    37:53
    V závěru prostředního dějství míří Britové do čtyř. Důvodem je vyloučení Matthewa Myerse, který držel konkurenta tak dlouho, dokud ho nepovalil na led.
     
    35:15
    Vyloučení míří do litevských řad. Také počtvrté se dnes vylučuje za podrážení, tímto prohřeškem se v tomto případě provinil Arnoldas Bosas.
     
    27:40
    Přesilovka Britů je předčasně u konce. V oslabení vystartoval do protiútoku Ilja Četvertak, který se snažil o obtočení soupeřovy svatyně a Robert Dowd ho zastavil jen za cenu podrážení.
     
    26:09
    První přesilovku Britové využili, jak si povedou ve druhém případě? To se dozvíme za malou chvíli, protože Kostas Gusevas dostal dvě minuty za podrážení Perliniho.
    16:42 Robert DOWD - 2:0
     
    16:42
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Početní převaha využita, velký favorit odskakuje na rozdíl dvou branek. Kirk posunul puk k levé tyčce k Neilsonovi, jenž ještě nahrával do levého kruhu ROBERTU DOWDOVI. Pravé křídlo první formace si zkušeně položilo obránce, načež uspělo rychlou střelou zápěstím na přední tyč. Asistence: Cade Neilson a Liam Kirk.
     
    14:58
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na lavici hanby usedl Eimantas Noreika, který se ve střední třetině provinil sekáním.
     
    14:38
    Kde se vzal, tu se vzal za litevskou obranou Liam Kirk. Únik ovšem jedné z hlavních hvězd vůbec nevyšel, zamotal se ve vlastních kličkách a vůbec nezakončil.
    06:19 Armalis vyrazil ránu Tetlowa na tyč
     
    06:19
    Fanoušci už se radovali z druhého gólu, ale předčasně! Josh Tetlow si sjel od modré čáry pro přihrávku na střed, tvrdou střelu směřující k levé tyči Armalis úspěšně vytěsnil lapačkou do brankové konstrukce.
    01:07 Cade NEILSON - 1:0
     
    01:07
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    To byla rychlovka! CADE NEILSON na úvod střetnutí ukázal parádní individuální akci, když si od modré čáry sjel mezi kruhy, zbavil se osobního strážce a zápěstím potom puk pověsil nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Evan Mosey.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 2. Neilson (Mosey), 17. Dowd (Neilson, Kirk), 59. Halbert (Dowd)


    Veľká Británia: Bowns (Whistle) – Richardson (A), Halbert, Mosey, O'Connor, D. Phillips, Ruopp, Jones, Tetlow – Hammond, Perlini, Kirk – Dowd (A), Neilson, Betteridge – Curran, Lake, Waller – J. Phillips (C), Myers, Lachowicz.
    Tréner: Peter Russell

    Litva: Armalis (Karla) – Jasinevičius, Alisauskas (C), Procenko, Gusevas, Stankius, Mikalauskas, Valivonis – Krakauskas, Grinius, Kaleinikovas – Gintautas (A), Čižas (A), Bosas – Noreika, Binkulis, Bendžius – Četvertak, Dumčius, Krasilnikovas – Laimutis.
    Tréner: Ron Pasco

    Rozhodca: Borga (SUI), Hinterdobler (GER) – Merten (GER), Nyqvist (SWE)

    Diváci: 2 606