Poľsko – Litva 7:0 (kon.) | Rumunsko – Taliansko 2:6 (kon.) | J. Kórea – Veľká Británia 0:4 (kon.)
koniec
Južná Kórea
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Veľká Británia
cz Sobota 29.04.2023, 20:30 • Motorpoint Arena, Nottingham • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 1. kolo
Partner:
    41:35 Liam KIRK - 0:4
     
    41:35
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    V momentě, kdy skákal na led čtvrtý Korejec, dojel LIAM KIRK volný kotouč u modré čáry. Podél pravého mantinelu se pak protáhl do střelecké pozice a švihem vymetl vzdálenější horní růžek Daltonovy branky – 0:4. Bez asistence.
    20:13 Cade NEILSON - 0:3
     
    20:13
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Domácí reprezentace udeřila už po 13 sekundách druhé třetiny! Liam Kirk opět ukázal, že je nejlepším hráčem Velké Británie. Na levém křídle ho nezadrželi ani dva Korejci, kteří mu vyseli na zádech. Kirk se dostal až k úrovni brankové čáry, odkud poslal kotouč mezi kruhy. Tam si sjel CADE NEILSON, který střelou na lapačku překonal Daltona. Asistence: Liam Kirk.
    15:50 Robert DOWD - 0:2
     
    15:50
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové navyšují své vedení! Josua Waller zavezl puk do útočného pásma. Zadovkou ho pak přenechal ROBERTOVI DOWDOVI, který z mezikruží trefil přesně. K levé tyčce z pohledu brankáře Daltona – 0:2. Asistence: Joshua Waller. Asistence: Joshua Waller a Evan Mosey.
    01:44 Ben LAKE - 0:1
     
    01:44
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Domácí reprezentace se rychle ujímá vedení! Dobrou práci odvedl Josh Waller, který se v útočném pásmu vysmekl obránci a dostal se před branku. Tam našel bekhendovým pasem BENA LAKEA, který už to měl snadné. U brankoviště mu stačilo správně nastavit čepel hole. Asistence: Joshua Waller a Mike Hammond.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 2. Lake (Waller, Hammond), 16. Dowd (Waller, Mosey), 21. Neilson (Kirk), 42. Kirk


    Južná Kórea: Dalton (Lee Yeon Seung) – Lee S., Nam, Oh, Song, Lee D. (C), Jee, Yoo – Kim K, Kim S., Kang Y. – Jeon (A), Shin, Ahn (A) – Lee Young-jun, Kim G., Park – Lee Yun-suk, Jeong, Kang M. – Kim S.
    Tréner: Kim Woo-jae

    Veľká Británia: Bowns (Whistle) – Halbert, Richardson (A), O'Connor, Mosey, Ruopp, D. Phillips, Tetlow, Jones – Kirk, Neilson, Curran – Waller, Lake, Hammond – Betteridge, Perlini, Dowd (A) – Lachowicz, Myers, J. Phillips (C).
    Tréner: Peter Russell

    Rozhodca: Sternat (AUT), Zrnić (SLO) – Muzsik (HUN), Nyqvist (SWE)

    Diváci: 3966