SAE – Mexiko 9:4 (kon.) | Belgicko – Bulharsko 6:1 (kon.) | Nový Zéland – Turecko 4:2 (kon.)
koniec
Belgicko
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Bulharsko
cz Nedeľa 23.04.2023, 15:30 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. B • 5. kolo
Partner:
    51:49 COOLEN - 6:1
     
    51:49
    Belgie právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení se prosazuje BEN COOLEN, který dostal zpoza branky nahrávku do slotu od Verelsta, který soupeře nachytal v nedbalkách a obral jej o rozehrávku. Asistence: Verelst.
    50:24 BLOCKX - 5:1
     
    50:24
    Belgie právě vstřelila branku!
    DRIES BLOCKX nabral rychlost na levém křídle rychlost, nakonec vzal celou akci na sebe a zakončil do malé skulinky u bližší tyče Dimitrovy branky. Asistence: van Espen, James.
    35:11 van den Bogaert - 4:1
     
    35:11
    Belgie právě vstřelila branku!
    Verelst se dostal do brejku a ukázal nervy z oceli, neboť místo zakončení zvolil zpětnou přihrávku, kterou nachytal obranu. Kotouč se tak dostal do mezikruží na hůl BENA VAN DEN BOGAERTA, který prostřelil Dimitrova z druhé vlny. Asistence: Verelst, Coolen.
    30:28 VERELST - 3:1
     
    30:28
    Belgie právě vstřelila branku!
    Coolen si na levém křídle obhodil soupeře a uniknul několika hráčům, díky čemuž se dostal do akce 2 na 1 se SAMEM VERELSTEM. Ten dostal pas po ose hřiště a i když se Dimitrov snažil o Haškův "pad stack", byl propálen. Asistence: van Espen, Coolen.
    21:50 TČALIOV - 2:1
     
    21:50
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    K brance si vybruslil Jotov, který po neúspěšném pokusu z ostrého úhlu nabíjel z Gretzkyho kanceláře do slotu volnému NIKOLU TČALIOVI. Ten vypálil mezi betony Waumanse a snižuje. Asistence: Jotov, Bojadjiev.
    16:33 BLOCKX - 2:0
     
    16:33
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hokejovou parádičku vytáhl DRIES BLOCKX. Nejprve se prosmýknul jednomu bekovi v mezikruží, pak si stáhl mezi nohama druhého puk na pravý kruh a z ostrého úhlu vypálil na bližší tyč. Dimitrov byl nepřipraven. Asistence: Steyaert, James.
    11:20 JAMES - 1:0
     
    11:20
    Belgie právě vstřelila branku!
    Dimitrov nejprve vytáhl nádherný zákrok, když byl v brankovišti osamocený Steyaert. Jeho kolegové však udělali vzápětí další hrubku, na kraj kruhu dostal nabito ALEC JAMES, a ten už propálil vše, co měl v cestě. Asistence: Steyaert, Blockx.

    Jiří Pudich

    Góly a asistencie: 12. James (Steyaert, Blockx), 17. Blockx (Steyaert, James), 31. Verelst (Espen, Coolen), 36. Bogaert (Verelst, Coolen), 51. Blockx (Espen, James), 52. Coolen (Verelst) – 22. Tčaliov (Jotov, Bojadjiev)


    Belgicko: Waumans (Lievens) – Piccart, Gyesbreghs (C), van Espen, Blanchy, Bogaerts, Cuylaerts – James, Blockx, Steyaert – Coolen (A), van den Bogaert, Verelst (A) – Pyl, Cuylen, Kustermans – Kolyasnikov, Bosmans, Versin
    Tréner: Jeffrey van Iersel

    Bulharsko: Dimitrov (Stojnov) – Gačev (C), Dikov K., Stamenov, Georgijev D., Rajnov, Muhačev, Bojadjiev, Dikov B. – Dikov V., Dilkov, Vasilev – Georgijev T. (A), Nakov, Nikolov – Jotov, Tčaliov (A) – Džorov, Kožuharov, Todorov, Vačkov
    Tréner: Tomáš Ceperko

    Rozhodca: Steingross – Aslanbey, Carmichael