Mexiko – Nový Zéland 2:7 (kon.) | SAE – Bulharsko 7:2 (kon.) | Turecko – Belgicko 2:9 (kon.)
koniec
Mexiko
2:7 (1:2, 0:3, 1:2)
Nový Zéland
cz Piatok 21.04.2023, 12:00 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. B • 4. kolo
Partner:
     
    56:42
    Mexičané dokázali na úvod oslabení zahrozit. Dopředu se vydalo bratrské duo Luis a Daniel Valenciové. Mladší Luis nahrál před branku Danielovi, který zblízka nepřekonal Hasselmana!
     
    56:30
    Jack Rullan zasáhl v souboji za brankou soupeře vysokou holí. Přesilovka pro černé.
     
    53:24
    Další trest na straně Nového Zélandu. Daniel Nicholls vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Dlouhá přesilovka Mexika 5 na 3!
     
    53:19
    Alonso Tapia se dostával do samostatného úniku, v čemž mu zabránil hákující Callum Burns. Přesilovka pro Mexiko.
     
    51:18
    Opět Kozák! V situaci 2 na 1 volil střelu z levého kruhu na vzdálenější tyčku. Mířil těsně nad beton brankáře, ale ten tam ještě stačil dát ruku.
     
    48:52
    Alex Regan z leva dovezl puk až k úrovni brankové čáry a vyzval ke skórování Josepha Orra, který ze slotu přestřelil!
     
    47:08
    Vyloučení v týmu Mexiko:
    Tyler Chavez – 2 min., krosček.
    46:44 Liam DALLIMORE - 2:7
     
    46:44
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Máme tu sedmý gól Ice Blacks! Robin Vortanov přebral puk v levém rohu útočného pásma. Odsud adresoval křížný pas na LIAMA DALLIMOREHO, jehož najetí před branku defenziva Mexika úspěšně ignorovala a novozélandský útočník svou šanci proměnil. Asistence: Robin Vortanov a Flynn Hayward-Jones.
    40:35 Ondřej KOZÁK - 2:6
     
    40:35
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Mexická naděje trvala jen chvilku! Středoameričané nezvládli buly v obranném pásmu. K volnému puku se před brankou dostal Alexandr Polozov, který ho nahrál na vzdálenější tyčku, kde měl snadnou úlohu s jeho doklepnutím ONDŘEJ KOZÁK – 2:6. Asistence: Alexandr Polozov.
    40:11 Daniel CUELLAR - 2:5
     
    40:11
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexiko po 11 sekundách třetí části snižuje! Za brankou se dostal ke kotouči Jesus Garcia, který ho nabídl před brankoviště DANIELOVI CUELLAROVI. Ten vystřelil bekhendem a poslal puk po ledě k levé tyčce. Asistence: Jesus Garcia a Angel Tapia.
     
    40:01
    Střídání mexických brankářů. Třetí třetinu odchytá Marcello de Antunano, který nahradil Tomase Payra.
     
    39:04
    Poslední minuta druhé třetiny. Mexičané jeli ve dvou na jednoho. Daniel Cuellar střelou z levé strany na bližší tyčku neuspěl!
     
    38:07
    Alex Regan minul puk mezi kruhy, když před ním byla už jen prázdná branka! Rozhodčí pak hru přerušil, na brankáře Payra totiž padl projíždějící Novozélanďan, což posoudil jako postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    37:36
    Síly na ledě se vyrovnávají. Jack Rullan musel zastavit ujíždějícího hráče Nového Zélandu faulem.
     
    37:11
    Vyloučení v týmu Nový Zéland:
    Jermaine Joyce – 2 min., nedovolené bránění.
    37:00 Frazer ELLIS - 1:5
     
    37:00
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    To se jim povedlo velmi rychle. Konkrétně po 13 sekundách! Jordan Challis z pravé strany nahrál před branku FRAZEROVI ELLISOVI, který našel mezírku v postoji brankáře Payra, jenž svou bližší tyčku neuhlídal. Asistence: Jordan Challis a Callum Burns.
     
    36:47
    Dvě minuty za hákování vyfasoval Fernando Ugarte. Černí mají šanci ještě navýšit vedení.
    32:16 Joseph ORR - 1:4
     
    32:16
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Ice Blacks dělají velký krok k vítězství v tomto zápase a zřejmě i k záchraně v Divizi II.B! Ondřej Kozák se protáhl dopředu na pravém křídle. Poté nahrál před prázdnou branku JOSEPHOVI ORROVI, který to měl už velice snadné – 1:4. Asistence: Ondřej Kozák a Alexandr Polozov.
     
    30:28
    Mohlo být sníženo! Puk zůstal po závaru ležet před Hasselmanem, který už byl položený na břiše. Tyler Chavez však nedokázal bekhendem soupeřova brankáře přehodit!
     
    29:39
    Vyloučení v týmu Nový Zéland:
    Nicholas Craig – 2 min., držení.
     
    28:17
    Málem další gól v mexické síti! Nicholas Craig orazítkoval od modré čáry tyčku.
     
    27:46
    Další oslabení Mexika. Za hákování je vyloučen Rene Diaz.
    26:14 Nicholas HENDERSON - 1:3
     
    26:14
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka a Nový Zéland vede 3:1! Celou dobu se hrálo v útočném pásmu Ice Blacks a mexická čtveřice už tak byla hodně unavená. Bílozelení už v podstatě jen stáli v zataženém boxu. Toho využil Callum Burns, který v pozici rozehrávače na modré vymyslel přihrávku na NICHOLASE HENDERSONA, jenž střílel téměř z úrovně brankové čáry, ale trefil přesně. Payro se ke své pravé tyčce nestačil přemístit včas. Asistence: Callum Burns a Andrew Cox.
     
    24:41
    Dvě minuty za faul kolenem dostal Jesus Garcia. Přesilovka pro Ice Blacks.
     
    23:01
    Nový Zéland nyní zatlačil svého soupeře. Mexická pětice už byla unavená a nakonec z toho byla i šance. Alex Regan střílel z pravého kruhu na přesouvajícího se Payra, který puk zastavil, ovšem ten zůstal ležet vedle něho v brankovišti. Mexický brankář se naštěstí pro svůj tým zorientoval dostatečně rychle a zalehl kotouč před tím, než ho někdo dorazil za jeho záda.
     
    19:35
    Ve vlastním oslabení mohl udeřit Ondřej Kozák, který jel sám na mexickou branku. Zvolil střelu, která minula pravou tyčku!
     
    19:21
    Vyloučení v týmu Nový Zéland:
    Frazer Ellis – 2 min., nedovolené bránění.
    17:47 Ondřej KOZÁK - 1:2
     
    17:47
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilovka Nového Zélandu! Alexandr Polozov zajel s pukem za branku, odkud našel vtipnou zadovkou na pravém kruhu nepokrytého ONDŘEJE KOZÁKA. Český útočník s novozélandským pasem už střílel na v podstatě odkrytou klec, neboť dezorientovaný Payro vůbec netušil, co se děje. Zřejmě čekal, že Polozov bude objíždět jeho klec a s nahrávkou nepočítal. Asistence: Alexandr Polozov a Alex Regan.
     
    17:33
    Příliš důrazně si počínal u mantinelu Carlos Ramos. Mexický hráč dostal dvě minuty za vražení.
     
    16:07
    Málem tu byl obrat! Callum Burns nabídl kotouč před branku Andrewovi Coxovi, který ho ani nadvakrát nedostal přes pravý beton a vyrážečku Tomase Payra. Ten nyní Mexiko podržel!
    14:01 Nicholas CRAIG - 1:1
     
    14:01
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hokejová paráda! Andrew Cox se ocitl s pukem za brankou soupeře. Dokázal s ním vybruslit až před brankoviště, a když už to vypadalo, že bude tváří tvář Payrovi zakončovat, ještě zadovkou posunul kotouč k NICHOLASOVI CRAIGOVI, který to měl už do zcela odkryté mexické klece. Srovnáno na 1:1. Asistence: Andrew Cox a Jordan Challis.
    09:13 Daniel VALENCIA - 1:0
     
    09:13
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Nakonec využitá přesilovka středoamerického týmu! Luis Valencia zachytil na pravé straně útočného pásma vyhození soupeře. Přesnou přihrávkou poslal do šance Daniela Cuellara, který z levého kruhu ještě nepřekonal Hasselmana, ovšem důrazný DANIEL VALENCIA už z brankoviště dorazil kotouč do odkryté branky. Asistence: Daniel Cuellar a Luis Valencia.
     
    07:56
    Dvě minuty za nedovolené bránění dostal Alex Regan. Uvidíme přesilovku Mexika.
     
    02:39
    Uvidíme první přesilovku Nového Zélandu. Dvě minuty za podrážení dostává Jack Rullan.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 10. D. Valencia (Cuellar, L. Valencia), 41. Cuellar (Garcia, Tapia) – 15. Craig (Cox, Challis), 18. Kozák (Polozov, Regan), 27. Henderson (Burns, Cox), 33. Orr (Kozák, Polozov), 37. Ellis (Challis, Burns), 41. Kozák (Polozov), 47. Dallimore (Vortanov, Hayward-Jones)


    Mexiko: Payro (41. de Antunano) – Ugarte (A), Ayala, Matsubara, Rullan (A), Bonilla, Mendez – L. Valencia, E. Valencia, A. Valencia – Majul (C), Cuellar, Tapia – Chavez, Apud, Diaz – Ramos, Garcia, Rosales – Mendez.
    Tréner: Diego de la Garma

    Nový Zéland: Hasselman (Kercso-Magos) – Burns, Craig, Nicholls, Regan, Louw, Lane, Hayward-Jones, Tappin – Challis (A), Cox (C), Ellis – Kozák, Orr, Polozov – Votranov, Joyce, Dallimore – Henderson (A).
    Tréner: Anatolij Chorozov

    Rozhodca: Piragić (CRO) – Aslanbey (TUR), Gerth (GER)

    Diváci: 43