Kanada – Švédsko 0:8 (kon.) | USA – Lotyšsko 7:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 2:3 (2:3 po s.n.)
Fínsko – Švajčiarsko 4:2 (kon.)
koniec
Fínsko
4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
Švajčiarsko
cz Štvrtok 20.04.2023, 20:00 • St. Jakob Arena, Basilej • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    57:59 Jesse NURMI - 4:2
     
    57:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale Finsko okamžitě dává gól! Hynninen vyhrál vhazování na Kiviharjua, který vyhodil kotouč. Ten se od zadního mantinelu odrazil na brankoviště, kam dojel jako první JESSE NURMI. 4:2. Asistence: Aron Kiviharju a Topias Hynninen.
    51:41 Kasper HALTTUNEN - 3:2
     
    51:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Krásný gól! KASPER HALTTUNEN získal na levé straně útočného pásma rychlost, šikovnou kličkou se zbavil obránce, natlačil se před bránu a tam poslal touš do sítě. Ewan Huet se natahoval marně. Finsko znovu vede! 3:2. Asistence: Arttu Alasiurua a Emil Pieniniemi.
    38:24 Matteo WAGNER - 2:2
     
    38:24
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Velkou chybu finského beka Veetiho Väisänena Švýcarsko trestá! Přihrávku obránce zastavil na útočné modré čáře MATTEO WAGNER, který se nerozpakoval a okamžitě vystřelil. Prostor u horní tyče trefil na výbornou. 2:2. Asistence: Endo Meier.
    36:07 Leo BRAILLARD - 2:1
     
    36:07
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ale nakonec se Švýcaři přece jen dostávají do hry! Prostor na levém kruhu dostal LEO BRAILLARD, jenž měl tedy dostatek času na to, aby přesně zamířil. Trefil to naprosto precizně, Eemil Vinni byl bez šance. 2:1. Asistence: Eric Schneller a Jan Dorthe.
    26:16 Tom LEPPÄ - 2:0
     
    26:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rázem je to o dvě branky! Eric Schneller si nepohlídal u brankoviště protihráče, kterým byl TOM LEPPÄ. Napoprvé se proti němu ještě švýcarský brankář natáhl, útočník Finska uspěl až z dorážky. 2:0. Asistence: Onni Lind.
    25:41 Emil JÄRVENTIE - 1:0
     
    25:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Favorit se konečně dokázal prosadit, využil až svou pátou dnešní přesilovku. Přihrávku na pravý kruh dostal EMIL JÄRVENTIE, jehož rána naprosto přesně zamířila do bližší šibenice. 1:0. Asistence: Jesse Nurmi a Jesse Kiiskinen.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 26. Järventie (Nurmi, Kiiskinen), 27. Leppä (Lind), 52. Halttunen (Alasiurua, Pieniniemi), 58. Nurmi (Kiviharju, Hynninen) – 37. Braillard (Schneller, Dorthe), 39. Wagner (E. Meier)


    Fínsko: Vinni (Vedenpää) – Pieniniemi, Muhonen, Kiviharju (A), Väisänen, Junkkari, Jokinen, K. Kangas – Nurmi, Hynninen, Kiiskinen – Alasiurua, Helenius, Halttunen (C) – Järventie, Kumpulainen (A), Uronen – Eliseev, Leppä, Lind.
    Tréner: Lauri Merikivi

    Švajčiarsko: Huet (Kirsch) – Bünzli, Ustinkov, Rhyn, Schneller (A), Muggli, Balestra, Martin – Braillard (A), Graf (C), S. Meier – R. Meier, Gredig, Kaderli – Wagner, E. Meier, Zehnder – Reber, Dorthe, Pedrazzini – Zürcher.
    Tréner: Marcel Jenni

    Rozhodca: Bloyer (CAN), Pilný (CZE) – Boivin (CAN), Durmis (SVK)