Chorvátsko – Izrael 12:1 (kon.) | Austrália – Island 2:4 (kon.) | Španielsko – Gruzínsko 2:0 (kon.)
koniec
Španielsko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Gruzínsko
cz Streda 19.04.2023, 19:30 • Pista de Hielo Madrid • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. A • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:59 MURATET - 2:0
     
    59:59
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Hodně krkolomným způsobem dostali domácí s vypršením hrací doby puk do prázdné branky! Bruno Baldris v situaci 2 na 1 nechtěl střílet, ale přihrávku přes beka hodil QUIMU MURATETOVI jako psovi kost. Centr čtvrté lajny ale dokázal těžký puk zpracovat a poslat do branky. Rozhodčí gól uznali a Španělsko vítězí 2:0! Asistence: Bruno Baldris, Gaston Gonzalez.
     
    59:30
    Gruzie v šesti!
     
    59:10
    Nebezpečná střela z pravého křídla, Carbonell nejspíše trefil tyč!
     
    58:53
    Chyba Gruzínců na vlastní modré a velkou šanci měl Carbonell, jeho střela byla v poslední chvíli sražena do ochranné sítě!
     
    53:05
    Jermošenko poslal Muñoze nehezky na mantinel, španělský útočník se drží za rameno a obránce Gruzie je vyloučen za vražení na hrazení.
     
    47:21
    Ale bude mít velkou šanci. Karelina sprintujícího za pukem sekl Encinar a je vyloučen.
     
    43:51
    Přesilovka mohla být velmi rychle využita! Torralba střílel od modré, Fofanov obloukem pouze vyrazil pok před sebe a Granellovi obránci na poslední chvíli zablokovali hůl aspoň natolik, aby jeho zakončení nemělo potřebnou razanci!
     
    43:39
    Bukija dohrál ve středním pásmu rukama soupeře do obličeje a je vyloučen za hrubost.
     
    32:56
    Další gólová šance hostů! Švecov v situaci 2 na 1 už na modré přihrál rozjetému Romanovovi, který si ale nedokázal srovnat střelu tak, aby letěla mimo dosah Barba!
     
    29:16
    Obrovská šance Gruzie na vyrovnání! Po velké chybě při střídání upláchl domácí obraně Kočkin, svůj nájezd řešil střelou na vyrážečku a Barbo skvěle zasáhl!
    26:07 DONATH - 1:0
     
    26:07
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Aktivnější domácí jdou po zásluze do vedení! Potřebovali k tomu druhou velkou šanci. Obránci hostů nechali útočníky neobsazené, takže Muñoz mohl po přihrávce Zabally z rohu vystřelit, Fofanov vyrazil puk betonem přesně na hůl DORIANA DONATHA, pro kterého nebyl problém trefit poloprázdnou branku! Asistence: Juan Muñoz, Pablo Zaballo.
     
    22:52
    Kočkin nedokázal z levého křídla vystřelit přes stínujícího protihráče, poté v rohu v souboji s Escartinem upadl a nepříjemně narazil na mantinel, puk zůstal pod ním a rozhodčí poměrně nepochopitelně vylučuje za zdržování hry!
     
    11:45
    Přesilovku si zahrají i hosté, brankář Barbo je vyloučen za nedovolené bránění. Na trestnou lavici za něj usedl sedmý bek Calvo.
     
    08:13
    Vyloučení v týmu Gruzie:
    Karelin – 2 min., hrubost.
     
    08:13
    Vyloučení v týmu Španělsko:
    Muñoz – 2 min., hrubost.
     
    08:13
    Nepříjemný nájezd zezadu do nic netušícího Basilea a následná potyčka, Kočkin je za něj vyloučen a jediný hlavní rozhodčí nyní se zástupci obou týmů vysvětluje výši trestů. Kočkin 2 minuty nedovolené bránění.
     
    04:25
    První gólová šance! Jeden z domácích útočníků se objevil úplně sám před Fofanovem, ale svůj krátký nájezd zakončený kličkou doleva až do branky neposlal!

    Libor Štěpán

    Góly a asistencie: 27. Donath (Muñoz, Zaballo), 60. Muratet (Baldris, Gonzales)


    Španielsko: Barbo (Reina) – Baldris, Garcia, Fernandez, Encinar, Escartin, Guerra, Calvo – Burgos, Carbonell (C), Rubio – Gonzales, Capillas, Torralba – Granell, Zaballa, Donath – Basile, Muratet, Muñoz
    Tréner: Luciano Basile

    Gruzínsko: Fofanov (Starostin) – Jermošenko, Slesarev, Marov, Kurbatov, Kirejev, Dumbadze – Karelin (C), Dziov, Romanov – Kozjulin, Obolgogiani, Bukija – Charizov, Švecov, Kočkin
    Tréner: Goča Jeiranašvili

    Rozhodca: Sterkens (NED) – Debuche (FRA), Wilhelmsen (NOR)

    Diváci: 1 169