Chorvátsko – Izrael 12:1 (kon.) | Austrália – Island 2:4 (kon.) | Španielsko – Gruzínsko 2:0 (kon.)
koniec
Chorvátsko
12:1 (4:1, 4:0, 4:0)
Izrael
cz Streda 19.04.2023, 12:30 • Pista de Hielo Madrid • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. A • 3. kolo
Partner:
     
    Nejlepší hráči: Luka Mikulić – Aviv Milner. (14:56:34)
     
    Střely na bránu: 55 – 25.
     
    Chorvatští hokejisté potvrdili roli velkého favorita, soupeře z Izraele rozstříleli drtivým rozdílem 12:1.

    Evropané si rozložili góly rovnoměrně po čtyřech do každé z částí. Od začátku bylo patrné, kdo bude tahat za pomyslný delší konec provazu, Izrael se marně snažil vzdorovat drtivému náporu konkurenta. S velkou chutí zapisoval jeden kanadský bod za druhým kapitán mužstva Borna Rendulić, hráč se zkušenostmi z NHL zaznamenal 2+4.

    Svěřenci kouče Kolomba zůstávají i po třetím utkání neporaženi, ve čtvrtém střetnutí změří síly s Gruzií. Izrael čeká první ze dvou klíčových bitev o udržení se ve II. A divizi v zápase proti Austrálii.
     
    Konec zápasu.
    59:38 Dominik KANAET - 12:1
     
    59:38
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    A ještě jeden gól do izraelské sítě. Útočný výpad levou stranou předvedl DOMINIK KANAET, křídlo čtvrtého útoku dobruslilo až do kruhu a Tichona propálila ostrou ránou na přední tyčku. Asistence: Alex Dimitrijević a Niko Čavlović.
    59:26 Karlo MARINKOVIĆ - 11:1
     
    59:26
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po skončení přesilové hry tu máme jedenáctou chorvatskou trefu, střílený pas Šiloviće zvedl nechytatelným způsobem do levé šibenice KARLO MARINKOVIĆ. Asistence: Borna Šilović a Borna Rendulić.
     
    58:50
    Pobyt Chorvatů v útočné třetině pokračuje. Z pravého kruhu pálil Luka Mikulić, Nir Tichon úřadoval levým betonem.
     
    58:22
    Pochvalu zaslouží Nir Tichon. Gólman se výborně přemístil k pravé tyčce, kde betonem zabránil ve vstřeleném gólu Vitu Idžanovi.
     
    57:46
    První přesilovkovou akci zakončoval tvrdou střelou z vrcholku pravého kruhu Bruno Idžan, z první rozvlnil pouze boční síťku.
     
    57:21
    Izraelský kapitán při snaze zabránit Rendulićovi v zakončení protihráči přidržel hokejku, což pozornosti mužů v pruhovaném neuniklo.
    56:34 Karlo MARINKOVIĆ - 10:1
     
    56:34
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Dvouciferný počet gólů jednoho týmu je na světě! Lorian Bezuk nahazoval od modré cíleně na teč a KARLO MARINKOVIĆ ukázkově zvedl hrací předmět nad pravý beton bezradného brankáře. Asistence: Lorian Bezuk a Borna Rendulić.
    55:57 Luka MIKULIĆ - 9:1
     
    55:57
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Že by desítka přeci jen padla? Patrik Dobrić s hlavou nahoře posunul puk do pravého kruhu na hůl LUKY MIKULIĆE, Tichon ani v pádu nedokázal zabránit střele k levé tyči v cestě za brankovou čáru. Asistence: Patrik Dobrić.
     
    55:11
    Postavení mimo hru Chorvatska. Bruno Idžan si ještě s Patrikem Dobrićem celou situaci vysvětluje cestou na střídačku.
     
    54:58
    Individuálně si věřil Domen Vedlin. Bez větších problémů se zbavil dvou konkurentů, na třetího, Jana Smolece, ale nevyzrál.
     
    54:23
    Michael Koževnikov na útočné modré čáře zvládl nelehké zpracování, posléze nahodil na teč a puk proskákal vedle brány.
     
    53:46
    V posledních minutách se prakticky nepřerušuje. Znovu úřadovali Chorvaté, Jan Smolec ve finále akce nahrál za hokejku Leonardu Jovićovi.
     
    53:24
    Hokejisté v červených dresech obsadili útočné pásmo. Vito Idžan našel v mezikruží Čaniće, rána forhendem prosvištěla nad břevnem.
     
    52:48
    Místy si i Izrael dokáže vypracovat solidní příležitost. I teď, když v pravém kruhu měl čas i prostor David Levin, leč cílové zařízení minul.
     
    52:27
    Napříč kruhy Karlo Marinković vybídl ke skórování Bornu Renduliće, kapitán rozezvučel pouze mantinel za bránou.
     
    51:59
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou brankář Vito Nikolić, když za brankou zastavil puk vyrážečkou a jako cíl si vybral osamoceného Smolece.
     
    51:28
    Snadný zákrok pro Nira Tichona, jenž od začátku velmi dobře viděl na nahození Bezuka, to suverénně schoval v lapačce.
     
    50:37
    Na modré čáře si puk zpracoval a vyslal tvrdou střelu Borna Šilović, Bruno Idžan tečoval kus černé gumy až do ochranné sítě.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, ale i celého utkání. Chorvaté viditelně ubrali na plynu, ve třetím dějství zatím neskórovali.
     
    49:54
    O pozornost si hlasitě řekl David Levin. Zprava se natlačil až před bránu, odkud forhendem zacílil o kousek vedle pravé tyče.
     
    49:26
    Jeden na jednoho postupoval David Levin. Útočník nakonec volil střelu přes Kegalja, kus černé gumy napálil vedle pravé tyče.
     
    48:55
    Sám proti dvěma Ivan Brencun neměl moc šancí na úspěch. Přesto zariskoval, o kotouč ho připravil Michael Koževnikov.
     
    48:15
    Trest Jevgenije Koževnikova je u konce. Útočník se okamžitě zapojil do plnění defenzivních činností, Izrael zůstává pod tlakem.
     
    47:47
    Domen Vedlin si v mezikruží vyměnil touš s Bornou Rendulićem, načež vypálil forhendem z první o kus vedle levé tyče.
     
    47:22
    Z ostrého úhlu vyprodukoval tvrdou střelu Karlo Mariniković, ke své smůle rozvlnil jenom boční síť z levé strany.
     
    46:55
    Téměř minuta z početní převahy je pryč a Chorvatsko ještě nevystřelilo na bránu, ovšem po celou dobu drží kombinací puk v útočné třetině.
     
    46:13
    Přesilovka také pro Chorvatsko. Za katr usedl Jevgenij Koževnikov, který sekáním zastavil v pohybu Bruna Idžana.
     
    45:56
    Už při hře pět na pět vystřelil z pravého kruhu Ilja Spektor, dobře mířenou střelu kryl Vito Nikolić koncem levého betonu.
     
    45:21
    Dobrou práci odvedl u pravého mantinelu v obranném pásmu Jan Smolec, když obral Galejeva a vyhodil až za bránu soupeře.
     
    44:44
    Poměrně solidně hraná přesilová hra, která ale nevede ke kýženému efektu. Michael Koževnikov vypálil od modré příliš vysoko.
     
    44:13
    Levým mantinelem nabral velkou rychlost David Levin. Nahazoval před bránu, kde nenašel hokejku Aviva Milnera.
     
    43:56
    Faul z kategorie zbytečných pro Bruna Idžana, jenž se v předbrankovém prostoru snažil o forhendovou dorážku, místo toho ale sekl přes vyrážečku Tichona.
     
    43:42
    Nikým neatakován s zjevil před bránou soupeře chorvatský kapitán Borna Rendulić, forhendem puk zametl jenom vedle levé tyče.
     
    43:15
    Za Izrael pokusil štěstí David Levin. Jeho ráně moc nechybělo, puk prosvištěl o pár čísel nad horní tyčkou.
     
    42:53
    Od levého mantinelu nahazoval před bránu Bruno Idžan, tečující Dominik Čanić usměrnil hrací předmět o kousek vedle levé tyče.
     
    42:20
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Jevgenij Koževnikov strávil na lavici hanby poměrně klidné dvě minuty, nyní už je zpátky ve hře.
     
    41:38
    Karlo Marinković naznačil střelu, aby nakonec vyzkoušel zadovku na Ivana Brencuna, ten na ni ale nedosáhl.
     
    41:07
    Zblokovaná rána od modré čáry se odrazila do levého kruhu na hokejku Domena Vedlina, jenž křižnou střelou minul.
     
    40:42
    Evropané do třetího dějství vstoupili v početní převaze. Z pravého kruhu pálil z první Vito Idžan, rozvlnil jenom boční síťku.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Aktuálně není otázkou, kdo zvítězí, ale kolik Chorvatsko soupeři nadělí gólů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:10.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 37 – 21.
     
    Chorvatská reprezentace dominovala i ve druhé třetině, v níž přidala další čtyři góly, zatímco žádný další neinkasovala. Hodně vidět je v dosavadním průběhu kapitán evropského týmu Borna Rendulić, jenž měl prsty v polovině vstřelených gólů. Je jasné, že závěrečná dvacetiminutovka se bude dohrávat už jenom z povinnosti, Izrael tahá za výrazně kratší konec provazu a úspěchem bude, pokud neinkasuje dvouciferný počet branek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Se sirénou oznamující konec druhé dvacetiminutovky ještě dochází k trestu v izraelských řadách, dvouminutový trest za hrubost si vykoledoval Jevgenij Koževnikov.
    39:05 Borna RENDULIĆ - 8:1
     
    39:05
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Hodně vidět je v dnešním utkání chorvatský kapitán BORNA RENDULIĆ. Zase o sobě dal vědět v závěru prostřední části, kdy Tichona vymíchal dokonale provedeným bekhendovým blafákem, puk poté snadno poslal do prázdné brány. Asistence: Niko Čavlović.
     
    38:51
    Izrael znovu vyzkoušel štěstí v ofenzivě. Mezi kruhy si sjel David Levin, po rychlém zpracování vypálil pouze do brankového oblouku.
     
    38:05
    Vito Nikolić si nebyl vůbec jistý, kam vyrazil střelu od modré čáry, načež si mohl odechnout, puk obloučkem zamířil nad horní tyč.
    37:11 Lorian BEZUK - 7:1
     
    37:11
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Totální propadnutí izraelské defenzivy bylo po zásluze potrestáno. V situaci tři na brankáře Čanić nahrál zleva na střed LORIANU BEZUKOVI, obránce uspěl forhendovým projektilem pod levý Tichonův beton. Asistence: Dominik Čanić a Luka Mikulić.
     
    36:58
    Individuálně si věřil Michael Koževnikov. Bez problémů projel středem kolem osobního strážce, kličkou k pravému mantinelu nicméně nevyzrál na Kegalja.
     
    36:27
    A Evropané okamžitě zaútočili na navýšení náskoku. Borna Rendulić nahrával doleva Vitu Idžanovi, který na touš těsně nedosáhl.
     
    35:40
    Pětiminutová přesilovka Izraele je minulostí. Bruno Idžan odseděl trest za spolupráci, teď už se konečně zase může zapojit do hry.
     
    35:15
    Nahozením od modré čáry chtěl uspět Michael Koževnikov. Vito Nikolić na puk po celou dobu velmi dobře viděl a snadno zakročil.
     
    34:50
    Nájezd do útočné třetiny nevyšel Avivu Milnerovi, jehož viditelně zaskočil svým vystoupením Kegalj, útočník mu puk prakticky daroval.
     
    34:22
    Tým ve vedení se brání pětiminutovému oslabené bez větších problémů, Jan Smolec vyhodil poté, co vystihl kličku Davida Levina.
     
    33:45
    Izraelský tlak ještě pokračoval. Daniel Mazour přihrál na modrou čáru Denisu Kozevovi, rána bez přípravy minula cílové zařízení.
     
    33:33
    Z ostrého úhlu vyzkoušel pozornost brankáře Roy Aharonovič, Vito Nikolić s touto možností počítal a zůstal přilepený u levé tyčky.
     
    32:44
    V oslabení chtěl zaznamenat trefu rovněž kapitán Borna Rendulić, přes dva soupeře však puk až k bráně propasírovat nezvládl.
     
    32:14
    Chorvaté dokonce při vlastním oslabení i zaútočili. Jmenovitě Vito Idžan, jenž startoval po levé lajně, v poslední chvíli ho hitem zastavil Galejev.
     
    31:48
    Ve snaze získat útočné pásmo zpět se hokejisté v bílých dresech provinili ofsajdem z důvodu nedorozumění mezi Levinem a Milnerem.
     
    31:25
    To se nepovedlo. Michael Koževnikov příliš dlouho otálel s rozehrávkou na modré čáře, forčekující Borna Rendulić jeho pas vystihl a vyhodil do bezpečí.
     
    30:33
    Po surovém zákroku u mantinelu zůstal ležet na ledové ploše Jevgenij Koževnikov. Rozhodčí chvíli diskutovali a rozhodli se faulujícímu Luku Jarćovovi udělit trest na pět minut + do konce utkání!
     
    30:11
    Buno Kegalj chytře nahodil až v momentě, kdy byl za červenou čárou, takže nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Oba týmy střídají.
     
    29:35
    První úspěšný zákrok má Nir Tichon úspěšně za sebou. Skvěle zmenšil střelecký úhel Karlu Marinkovićovi, ránu z forhendu sebral do lapačky.
     
    28:18
    Šest a dost. Maxim Kaliaev po inkasovaném gólu z hole Dimitrijeviće rezignoval na pokračování v zápase, místo v brankovišti přenechává Niru Tichonovi.
    28:18 Alex DIMITRIJEVIĆ - 6:1
     
    28:18
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Dominance evropského celku pokračuje. Střeleckou listinu doplňuje jméno ALEXE DIMITRIJEVIĆE, člen čtvrtého útoku křižnou střelu z pravého kruhu dokonale schoval za posledního obránce. Asistence: Leonardo Jović a Dominik Kanaet.
     
    28:01
    Krátce po buly vyslal ostrý projektil od modré čáry Luka Kramarić, izraelský brankář ani v tomto případě nedopustil šestý inkasovaný gól.
     
    27:49
    Před bránu konkurenta přihrál Bona Šilović. Ve změti hokejek dokázal zakončit Patrik Dobrić, Maxim Kaliaev včas srazil betony k sobě.
     
    27:20
    Rozehrávajícímu Janu Smolecovi zpoza vlastní brány pořádně ztížil situaci Halpert, obránce středem oslovil najetého Čaniće.
     
    26:50
    Ve druhém dějství zatím dochází k přerušení jen minimálně. Hrozbu icingu Chorvatska zrušil Domen Vedlin lehkou tečí.
     
    26:11
    Borna Rendulić v situaci dvou proti dvěma volil nahrávku doleva na Bruna Idžana, jemuž nevyšla klička na dobře pozičně stojícího Kozeva.
     
    25:43
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Denis Kozev. Nikoliće do akce nezapojil, úspěšným blokem se totiž prezentoval Ivan Brencun.
     
    25:30
    Ojedinělý útok Izraele zakončoval Daniel Mazour ránou z nouze od levého mantinelu, Vito Nikolić měl snadnou práci.
     
    24:58
    Z ostrého úhlu chtěl vyzkoušet pozornost brankáře Borna Rendulić, jenže to by nejprve puk musel nasměrovat mezi tři tyče.
     
    24:26
    Jan Smolec podpořil ofenzivní složku mužstva. Dojel až do útočné třetiny, kde ho čistým hitem odzbrojil Timur Galejev.
    23:26 Vito IDŽAN - 5:1
     
    23:26
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Parádní souhře chorvatského útoku lze jen těžko něco vytknout, pátý zásah je zaslouženou odměnou. Jarčov nahrál na střed VITU IDŽANOVI, který si narazil s Rendulićem a s přehledem trefil odkrytou levou část brány. Asistence: Borna Rendulić a Luka Jarčov.
     
    22:59
    Útočnou třetinu pro Chorvatsko získal Borna Rendulić. Dojel do kruhu, odkud vypálil forhendem z první nad břevno.
     
    22:22
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Vito Nikolić. Vyjel až k pravému mantinelu, odkud rozehrál na Smolece.
     
    21:49
    Tlak hráčů v červených dresech pokračuje. Ivan Brencun stříleným pasem hledal Bornu Renduliće, toho ukázkově pokryl Spektor.
     
    21:17
    Od modré čáry vyslal tvrdou střelu Bruno Kegals. Nadějný projektil prosvištěl jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    20:39
    Karlo Marinković od pravého mantinelu nahazoval puk před bránu, Vito Idžan tečoval touš vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí do ní vstupují s tříbrankovým vedením v zádech, zatím se potvrzují papírové předpoklady.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:22.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 16 – 9.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Chorvatskem a Izraelem rozhodně nenudilo. Padlo hned pět gólů, přičemž favorit zatím potvrzuje papírové předpoklady, Evropané vedou čtyřbrankovým rozdílem. Hlavní adept na postup o úroveň výše si během úvodní desetiminutovky vypracoval tříbrankový náskok. Izraelští hokejisté snížili v 17. minutě, ale dlouho se z trefy naděje neradovali, o pouhou minutu a půl později dal výsledku současnou podobu gólově tečující Dominik Čanić.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Chorvatsko ještě stihlo podniknout jeden útočný výpad. Karlo Marinković vyslal do brejku Vita Idžana, ten po rychlém zpracování mířil nad břevno.
     
    19:27
    Dobrou práci odvedl Bruno Idžan. Stáhl se společně s Kapulkinem, jehož nakonec čistým hitem odzbrojil od puku.
     
    18:46
    Michael Koževnikov podpořil ofenzivní složku mužstva. Získal útočnou třetinu, načež neuspěl kličkou proti Jarčovovi.
    17:31 Dominik ČANIĆ - 4:1
     
    17:31
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a Chorvatsko má zpět ztracené tříbrankové vedení. Do předbrankového prostoru nahodil puk Dobrić a byl to DOMINIK ČANIĆ, kdo touš ztečoval nad pravé brankářovo rameno. Asistence: Patrik Dobrić a Borna Šilović.
    16:00 Aviv MILNER - 3:1
     
    16:00
    Izrael právě vstřelil branku!
    Krásná, jednoduchá přesilovková akce a outsider snižuje! Otevřeného prostoru po levé straně využil Spektor k nájezdu do útočné třetiny, odkud nabil do mezikruží AVIVU MILNEROVI a s ránou z první si Nikolić neporadil. Asistence: Ilja Spektor a David Levin.
     
    15:44
    Ilja Spektor vyzkoušel vysoký oblouček na Davida Levina, jedné z hlavních ofenzivních zbraní mužstva nevyšlo zpracování.
     
    15:20
    Evropané pokračují ve čtyřech hráčích. Vito Nikolić zatím nemusel řešit složitější situaci, nyní nahození od mantinelu kryl levým betonem.
     
    14:49
    Izraelští hráči kontrolují útočnou třetinu, ale jejich úsilí chybí myšlenka, která by akci rozpohybovala, soupeř se zatím brání v poklidu.
     
    14:22
    Tak pozor, Chorvatsko míří téměř na minutu do tří! Spoluhráče Dimitrijeviće doplňuje na lavici hanby Patrik Dobrić za nedovolené bránění.
     
    13:45
    Hráčům v bílých dresech se nedaří usadit v útočné třetině. Nejprve vyhodil Buno Kegalj, na spoluhráče navázal Lorian Bezuk.
     
    13:10
    A početní převahu si vyzkouší i Izrael. Ve střední třetině fauloval Alex Dimitrijević, když smolným způsobem podrazil kolemjedoucího Kapulkina.
     
    12:55
    Izrael je v plném počtu. Timur Galejev zkusil počkat za obrannou řadou soupeře, výborně se k němu však stáhl Jan Smolec.
     
    12:25
    Druhý z bratrů Idžanů Vito si pěkným forhnendovým blafákem roztáhl brankáře, jenže v koncovce nezvládl přehodit jeho levý beton.
     
    11:49
    A nezadařilo se ani napodruhé. Luka Jačov hledal v předbrankovém prostoru Bruna Idžana, toho pokryl Nir Sigalov.
     
    11:23
    Ale přesilovky Chorvatům zatím nevycházejí. Kombinace vypadala slibně, ale ve finále zkazil přihrávku Borna Rendulić.
     
    10:49
    Další trest z kategorie zbytečných pro Izrael. Timur Galejev si nevěřil na rozehrávku s hokejkou a tak na puk padl. Ukázkové dvě minuty za zdržování hry.
     
    10:25
    Dominik Čanić nabral vysokou rychlost po pravém mantinelu. Naslepo nahazoval před bránu, kde úřadoval bránící Michael Koževnikov.
     
    09:56
    Na druhé straně si o pozornost řekl Levin. Bez větších problémů projel kolem dvou soupeřů, ale přes Čavloviće se před bránu neprocpal.
    09:21 Luka MIKULIĆ - 3:0
     
    09:21
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre už čítá tři góly. Mezi kruhy zůstal trestuhodně volný LUKA MIKULIĆ, jehož první ránu gólman vykopl pravým betonem, proti dorážce do pravého víka již neměl nárok. Bez asistence.
     
    08:40
    Po zmatcích v kombinaci se puku chopil Itay Ben Tov a bez rozmýšlení jej po levém mantinelu nasměroval do bezpečí.
     
    08:21
    Po izraelském vyhození se soupeř bleskurychle vrátil zpět do útočné třetiny, nahození obránce Kegalja mělo k přesnosti hodně daleko.
     
    07:45
    Zpoza levého kruhu vyslal tvrdou ránu Borna Rendulić. Kaliaev mohl zůstat v klidu, puk zamířil vysoko nad břevno.
     
    07:15
    Ilja Spektor se nepoučil a krátce po návratu na led odjel zpátky na trestnou lavici, zaslouženě poté, co konkurenta nebezpečně poslal na hrazení.
     
    06:58
    Izrael je kompletní. První přesilovku tedy ubránil, byť byl většinu času pod tlakem, avšak jednotlivé soupeře velmi dobře dostupoval.
     
    06:23
    Chorvatský tlak neustupuje. Z ostrého úhlu pokusil štěstí Karlo Marinković, kus černé gumy prosvištěl mimo tři tyče.
     
    05:57
    Borna Rendulić naznačil ránu, aby nakonec nahrál napříč kruhy doleva Jarčovovi, ten promáchl naprázdno.
     
    05:25
    Hokejisté v červených dresech kontrolují puk v útočné třetině, ale chybí zakončení, Maxim Kaliaev se zatím přesunuje od tyče k tyči.
     
    04:53
    První přesilovou hru si zahrají Evropané, na trestnou lavici zamířil obránce Ilja Spektor z důvodu nebezpečného faulu kolenem.
    04:08 Luka JARČOV - 2:0
     
    04:08
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Kolombova družina disponuje už dvoubrankovým náskokem! Borna Rendulić na malém prostoru dokázal píchnout touš před bránu na LUKU JARČOVA a ten forhendovým pokusem našel mezeru mezi brankářovými betony. Asistence: Borna Rendulić.
     
    03:46
    Rychle na druhou stranu, kde už zase dominuje Chorvatsko. Luka Mikulić nabízel puk před bránu, Dominik Čanić napálila poskakující kotouč nad břevno.
     
    03:19
    Izraelci se také snaží útočit. Útočnou třetinu získal Aviv Milner, jenže vzápětí poslal nahrávku Davidu Levinovi daleko za brusle.
     
    02:55
    Další útok táhl středem Luka Jarčov, jenž nahazoval po přejetí útočné modré čáry, ovšem výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    02:27
    Chorvaté ujížděli do přečíslení dvou na jednoho. Karlo Marinković hledal Vita Idžana, tomu přeskočil puk přes čepel hokejky.
     
    01:51
    Ihned po vhazování střílel Bruno Kegalj. Maxim Kaliaev byl v pozoru a kus černé gumy bez větších problémů sebral do lapačky.
     
    01:20
    Izraelští hokejisté se postarali o brzkou odpověď, ale neuspěli, Jevgenij Koževnikov vyslal tvrdou ránu vysoko nad horní tyčku.
    00:54 Borna RENDULIĆ - 1:0
     
    00:54
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! Bruno Idžan nabral vysokou rychlost po levém mantinelu a už v útočném pásmu nahrál před bránu najetému BORNU RENDULIĆOVI, kapitán skóroval forhendovou střelou k levé tyčce. Asistence: Bruno Idžan a Lorian Bezuk.
     
    00:38
    Gólman Maxim Kaliaev udělal při rozehrávce velkou chybu a ta málem byla po zásluze potrestána, Luka Jarčov však nezvládl zpracování.
     
    00:10
    Odstartovalo utkání mezi Chorvatskem a Izraelem! Favorit je jasný. Jsou jimi Evropané, jejichž neúspěch by se rovnal velkému překvapení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chorvatsko: Nikolić (Rosandić) – Smolec, Kegalj, Vedlin (A), Bezuk, Šilović, Kramarić, Čavlović – Marinković, V. Idžan, Jarčov – B. Idžan, Rendulić (C), Brencun (A) – Mikulić, Čanić, Dobrić – Kanaet, Jović, Dimitrijević.
    Trenér: Danijel Kolombo

    Izrael: Kaliaev (Tichon) – Galejev, M. Koževnikov (C), Sigalov, Kozev, Ben Tov – Milner, Levin (A), Spektor – Aharonovič, J. Koževnikov (A), Mazour – Kapulkin, Halpert, Vorobjov – Chuvašvili, Segal, Raskin – Vaitz.
    Trenér: Ty Newberry

    Rozhodčí: Požar (SRB) – Biec (ESP), Fuchs (SUI).
     
    Izrael

    Jak naznačily úvodní dva zápasy, tak Izrael na postup nezaútočí, naopak bude muset odvracet sestupové starosti. Ve dvou zápasech zatím nezískal jediný bod, nejprve inkasoval debakl 2:8 od domácího Španělska, vzápětí prohrál 3:7 s Gruzií. Loni izraelští hokejisté obsadili poslední pátou příčku bez zisku jediného bodu, ale měli to štěstí, že se zrovna nesestupovalo. Jedním z tahounů mužstva je jednačtyřicetiletý Michail Koževnikov, který odehrál téměř tři stovky utkání v nejvyšší německé soutěži, podobný počet zvládl i ve druhé lize. Tím druhým je David Levin, třiadvacetiletý hráč působil v kanadské juniorské OHL, ale do draftu se nedostal, takže odešel do Evropy, aktuálně působí v britském Nottinghamu.
     
    Chorvatsko

    Chorvatští hokejisté plní roli největších favoritů na postup o úroveň výše. A tuto roli zatím potvrzují, když po dvou zápasech disponují šesti body za výhry 6:4 nad Austrálií a 6:2 nad Islandem. Loni se mužstvo z Balkánského poloostrova pokusilo o postup neúspěšně, nestačilo na Čínu a Nizozemsko. Jen těžko bychom očekávali, že zrovna tým, jako Chorvatsko, bude mít ve svých řadách hokejistu se zkušenostmi z NHL. Je jím jednatřicetiletý Borna Rendulić, jenž si zahrál v Coloradu a Vancouveru, momentálně patří k tahounům německého Mannheimu. Na soupisce stojí za povšimnutí jméno Vito Idžan, který odehrál poslední dvě sezóny v Hradci Králové.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa – II. A Divize, u zápasu mezi Chorvatskem a Izraelem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 1. Rendulić (B. Idžan, Beziuk), 5. Jarčov (Rendulić), 10. Mikulić, 18. Čanić (Dobrić, Šilović), 24. V. Idžan (Rendulić, Jarčov), 29. Dimitrijević (Jović, Kanaet), 38. Bezuk (Čanić, Mikulić), 40. Rendulić (Čavlović), 56. Mikulić (Dobrić), 57. Marinković (Bezuk, Rendulić), 60. Marinković (Šilović, Rendulić), 60. Kanaet (Dimitrijević, Čavlović) – 16. Milner (Spektor, Levin)


    Chorvátsko: Nikolić (Rosandić) – Smolec, Kegalj, Vedlin (A), Bezuk, Šilović, Kramarić, Čavlović – Marinković, V. Idžan, Jarčov – B. Idžan, Rendulić (C), Brencun (A) – Mikulić, Čanić, Dobrić – Kanaet, Jović, Dimitrijević.
    Tréner: Danijel Kolombo

    Izrael: Kaliaev (29. Tichon) – Galejev, M. Koževnikov (C), Sigalov, Kozev, Ben Tov – Milner, Levin (A), Spektor – Aharonovič, J. Koževnikov (A), Mazour – Kapulkin, Halpert, Vorobjov – Chuvašvili, Segal, Raskin – Vaitz.
    Tréner: Ty Newberry

    Rozhodca: Požar (SRB) – Biec (ESP), Fuchs (SUI)

    Diváci: 256