Chorvátsko – Izrael 12:1 (kon.) | Austrália – Island 2:4 (kon.) | Španielsko – Gruzínsko 2:0 (kon.)
koniec
Chorvátsko
12:1 (4:1, 4:0, 4:0)
Izrael
cz Streda 19.04.2023, 12:30 • Pista de Hielo Madrid • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. A • 3. kolo
Partner:
     
    Nejlepší hráči: Luka Mikulić – Aviv Milner. (14:56:34)
     
    Střely na bránu: 55 – 25.
     
    Chorvatští hokejisté potvrdili roli velkého favorita, soupeře z Izraele rozstříleli drtivým rozdílem 12:1.

    Evropané si rozložili góly rovnoměrně po čtyřech do každé z částí. Od začátku bylo patrné, kdo bude tahat za pomyslný delší konec provazu, Izrael se marně snažil vzdorovat drtivému náporu konkurenta. S velkou chutí zapisoval jeden kanadský bod za druhým kapitán mužstva Borna Rendulić, hráč se zkušenostmi z NHL zaznamenal 2+4.

    Svěřenci kouče Kolomba zůstávají i po třetím utkání neporaženi, ve čtvrtém střetnutí změří síly s Gruzií. Izrael čeká první ze dvou klíčových bitev o udržení se ve II. A divizi v zápase proti Austrálii.
     
    Konec zápasu.
    59:38 Dominik KANAET - 12:1
     
    59:38
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    A ještě jeden gól do izraelské sítě. Útočný výpad levou stranou předvedl DOMINIK KANAET, křídlo čtvrtého útoku dobruslilo až do kruhu a Tichona propálila ostrou ránou na přední tyčku. Asistence: Alex Dimitrijević a Niko Čavlović.
    59:26 Karlo MARINKOVIĆ - 11:1
     
    59:26
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po skončení přesilové hry tu máme jedenáctou chorvatskou trefu, střílený pas Šiloviće zvedl nechytatelným způsobem do levé šibenice KARLO MARINKOVIĆ. Asistence: Borna Šilović a Borna Rendulić.
     
    58:50
    Pobyt Chorvatů v útočné třetině pokračuje. Z pravého kruhu pálil Luka Mikulić, Nir Tichon úřadoval levým betonem.
     
    58:22
    Pochvalu zaslouží Nir Tichon. Gólman se výborně přemístil k pravé tyčce, kde betonem zabránil ve vstřeleném gólu Vitu Idžanovi.
     
    57:46
    První přesilovkovou akci zakončoval tvrdou střelou z vrcholku pravého kruhu Bruno Idžan, z první rozvlnil pouze boční síťku.
     
    57:21
    Izraelský kapitán při snaze zabránit Rendulićovi v zakončení protihráči přidržel hokejku, což pozornosti mužů v pruhovaném neuniklo.
    56:34 Karlo MARINKOVIĆ - 10:1
     
    56:34
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Dvouciferný počet gólů jednoho týmu je na světě! Lorian Bezuk nahazoval od modré cíleně na teč a KARLO MARINKOVIĆ ukázkově zvedl hrací předmět nad pravý beton bezradného brankáře. Asistence: Lorian Bezuk a Borna Rendulić.
    55:57 Luka MIKULIĆ - 9:1
     
    55:57
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Že by desítka přeci jen padla? Patrik Dobrić s hlavou nahoře posunul puk do pravého kruhu na hůl LUKY MIKULIĆE, Tichon ani v pádu nedokázal zabránit střele k levé tyči v cestě za brankovou čáru. Asistence: Patrik Dobrić.
     
    55:11
    Postavení mimo hru Chorvatska. Bruno Idžan si ještě s Patrikem Dobrićem celou situaci vysvětluje cestou na střídačku.
     
    54:58
    Individuálně si věřil Domen Vedlin. Bez větších problémů se zbavil dvou konkurentů, na třetího, Jana Smolece, ale nevyzrál.
     
    54:23
    Michael Koževnikov na útočné modré čáře zvládl nelehké zpracování, posléze nahodil na teč a puk proskákal vedle brány.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 1. Rendulić (B. Idžan, Beziuk), 5. Jarčov (Rendulić), 10. Mikulić, 18. Čanić (Dobrić, Šilović), 24. V. Idžan (Rendulić, Jarčov), 29. Dimitrijević (Jović, Kanaet), 38. Bezuk (Čanić, Mikulić), 40. Rendulić (Čavlović), 56. Mikulić (Dobrić), 57. Marinković (Bezuk, Rendulić), 60. Marinković (Šilović, Rendulić), 60. Kanaet (Dimitrijević, Čavlović) – 16. Milner (Spektor, Levin)


    Chorvátsko: Nikolić (Rosandić) – Smolec, Kegalj, Vedlin (A), Bezuk, Šilović, Kramarić, Čavlović – Marinković, V. Idžan, Jarčov – B. Idžan, Rendulić (C), Brencun (A) – Mikulić, Čanić, Dobrić – Kanaet, Jović, Dimitrijević.
    Tréner: Danijel Kolombo

    Izrael: Kaliaev (29. Tichon) – Galejev, M. Koževnikov (C), Sigalov, Kozev, Ben Tov – Milner, Levin (A), Spektor – Aharonovič, J. Koževnikov (A), Mazour – Kapulkin, Halpert, Vorobjov – Chuvašvili, Segal, Raskin – Vaitz.
    Tréner: Ty Newberry

    Rozhodca: Požar (SRB) – Biec (ESP), Fuchs (SUI)

    Diváci: 256