Kanada – USA 3:6 (kon.)
koniec
Kanada
3:6 (1:1, 2:1, 0:4)
USA
cz Pondelok 17.04.2023, 01:00 • CAA Centre, Brampton, Kanada • MS žien • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:02 Cayla BARNESOVÁ - 3:6
     
    58:02
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto, Američanky se stanou mistryněmi světa! CAYLA BARNESOVÁ vystřelila puk z vlastní třetiny a obránkyně Spojených států dokázala trefit opuštěnou kanadskou branku. Bez asistence.
    57:17 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:5
     
    57:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Neuvěřitelné, Američanky využívají i následnou přesilovou hru pět na čtyři! HILARY KNIGHTOVÁ si tentokrát stoupla před branku Kanady a kapitánka amerického celku tečovala ránu od modré čáry mimo dosah brankářky. Pro Knightovou to je třetí branka v zápase! Asistence: Caroline Harveyová, Amanda Kesselová.
    56:50 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:4
     
    56:50
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hrobové ticho v CAA Centre. HILARY KNIGHTOVÁ vystřelila z vrcholu kruhů a americká kapitánka se trefila parádně do levé šibenice. Tři minuty před konce jdou Spojené státy poprvé v zápase do vedení. Asistence: Taylor Heiseová, Alex Carpenterová.
    45:40 Caroline HARVEYOVÁ - 3:3
     
    45:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Následovalo buly v útočné třetině, které Američanky dokázaly vyhrát. Puk se dostal na modrou čáru, kde byla připravená střílet CAROLINE HARVEYOVÁ a prudkou ranou se trefila přesně mezi betony kanadské gólmanky.
    29:39 Brianne JENNEROVÁ - 3:2
     
    29:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neskutečné finále pokračuje! Renata Fastová dostala přihrávku na modrou čáru, před brankou výborně clonila BRIANNE JENNEROVÁ, která navíc puk šikovně umístila za záda americké brankářky. Asistence: Renata Fastová, Marie-Philip Poulinová.
    28:30 Hilary KNIGHTOVÁ - 2:2
     
    28:30
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky podruhé v zápase srovnávají s domácí Kanadou krok. Amanda Kesselová vybojovala kotouč, rázem jely Američanky ve dvou na jednu obránkyni, Kesselová našla na druhé vlně najetou HILARY KNIGHTOVOU, která dostala puk do sítě. Asistence: Amanda Kesselová.
    25:03 Brianne JENNEROVÁ - 2:1
     
    25:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    Avšak tentokrát už americká brankářka kapituluje, s tou ranou nemohla zcela nic dělat. Javorové listy měly velký tlak v útočném pásmu, puk se posléze dostal na modrou čáru, kde byla zaparkovaná BRIANNE JENNEROVÁ a ta se trefila přesně do levé šibenice. Asistence: Renata Fastová , Jamie Lee Rattrayová.
    18:01 Abbey MURPHYOVÁ - 1:1
     
    18:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno a nutno podotknout, že po krásné hokejové akci. ABBEY MURPHYOVÁ dostala puk na pravé straně, poté se hezkou stahovačkou zbavila obránkyně a záhy přenou ranou propálila i brankářku Desbiensovou. Asistence: Alex Carpenterová.
    06:23 Marie-Philip POULINOVÁ - 1:0
     
    06:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovské nadšení v CAA Centre, domácí Kanada využívá početní výhodu pět na tři za čtrnáct vteřin. MARIE-PHILIP POULINOVÁ dostala puk ideálně na svůj oblíbený pravý kruh a domáci kapitánka ostrou ranou poslal hned puk do brány. Asistence: Erin Ambroseová, Brianne Jennerová.

    Jakub Štěrba

    Góly a asistencie: 7. Poulinová (Ambroseová, Jennerová), 26. Jennerová (Fastová, Rattrayová), 30. Jennerová (Fastová, Poulinová) – 19. Murphyová (Carpenterová), 29. Knightová (Kesselová), 46. Harveyová, 57. Knightová (Heiseová, Carpenterová), 58. Knightová (Harveyová, Kesselová), 59. Barnesová


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová (A), Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Zandee-Hartová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Poulinová (C), Jennerová – Nurseová, Fillierová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – Maltaisová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Tréner: Troy Ryan

    USA: Frankelová (Hensleyová) – Kellerová (A), Barnesová, Steckleinová (A), Harmonová, Guildayová, Harveyová, Winnová – Knightová (C), Roqueová, Kesselová – Bilkaová, Heiseová, Janeckeová – Scamurraová, Carpenterová, Murphyová – Hughesová, Panneková, Edenová – Curlová.
    Tréner: John Wroblewski

    Rozhodca: Manthaová, Tassoniová – Bucknerová, Toddová

    Diváci: 4635