Kanada – Švajčiarsko 5:1 (kon.) | Fínsko – Švédsko 3:1 (kon.) | Česko – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
koniec
Česko
3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Švajčiarsko
cz Nedeľa 16.04.2023, 21:00 • CAA Centre, Brampton, Kanada • MS žien • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
Partner:
    37:16 Denisa KŘÍZOVÁ - 3:2
     
    37:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, Češky jdou opět do vedení. Aneta Tejralová si zpracovala puk u mantinelu, poté si obhodila soupeřku, následně našla DENISU KŘÍŽOVOU, která se z levého kruhu nemohla trefit přesněji. Asistence: Aneta Tejralová, Klára Jandušíková.
    28:09 Lena Marie Lutzová - 2:2
     
    28:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky vyrovnávají na 2:2, bohužel. Blanka Škodová si neporozuměla za brankou s Danielou Pejšovou, puku se zmocnila LENA MARIE LUTZOVÁ, která po objetí branky protlačila puk do sítě. Bez asistence.
    14:31 Michaela PEJZLOVÁ - 2:1
     
    14:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    To už ovšem neplatí, Češky otáčejí vývoj zápasu na svou stranu. MICHAELA PEJZLOVÁ byla zcela sama na pravém kruhu a ostrou ranou vymetla šibenici v bráně Braedliové. Asistence: Tereza Vanišová, Denisa Křížová.
    11:46 Denisa KŘÍZOVÁ - 1:1
     
    11:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Radost Švýcarek nicméně trvala pouhých 26 vteřin! Další českou ránu Vanišové z pravé strany Braedliová jen vyrazila, na dorážku byla poté připravená DENISA KŘÍŽOVÁ, která puk dorazila do sítě. Asistence: Tereza Vanišová, Aneta Tejralová.
    11:15 Lara STALDEROVÁ - 0:1
     
    11:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jaká škoda, Švýcarky využívají početní výhodu a jdou jako první v zápase do vedení. LARA STALDEROVÁ získala odražený puk, následně se rychlou kličkou dostala až před Škodovou, kterou prostřelila bekhendem k levé tyči. Asistence: Kaleigh Quennecová, Alina Müllerová.

    Jakub Štěrba

    Góly a asistencie: 12. Křízová (Vanišová, Tejralová), 15. Pejzlová (Vanišová, Křízová), 38. Křízová (Tejralová, Jandušíková) – 12. Stalderová (Quennecová, Müllerová), 29. Lutzová


    Česko: Škodová (Zechovská) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Čajanová, Jandušíková, Trnková, Kosinová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová, Neubauerová – Pištěková, Mills (C), Pátková – Plosová.
    Tréner: Carla MacLeodová.

    Švajčiarsko: Braendliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová (A), Hauserová, Vallarioová, Wetliová, Sigristová, Forsterová, Hofstetterová – Stalderová (C), Enzlerová, Müllerová (A) – Lutzová, Leemannová, Quennecová – Zimmermannová, Martiová, Rosselová – Jorayová, Ingoldová.
    Tréner: Colin Muller.

    Rozhodca: Hillerová, Rapinová – Cameronová, Chartrandová.

    Diváci: 2162