Švajčiarsko – Slovensko sk 6:4 (kon.) | Česko – Fínsko 1:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
6:4 (1:1, 3:2, 2:1)
Slovensko
cz Štvrtok 13.04.2023, 14:30 • ICE ARENA Plzeň • Turnaj piatich krajín (U17)
Partner:
     
    58:04
    I ty poslední naděje na úspěch pohřbil Slovensku Martin Rudolf Liška, protože byl poslán na trestnou lavici z důvodu nedovoleného bránění.
    57:29 David BOSSON - 6:4
     
    57:29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    S velkou pravděpodobností je rozhodnuto! Za slovenskou obrannou řadou se schoval DAVID BOSSON, švýcarský forvard v zakončení zachoval chladnou hlavu a po první gólmanem vyražené střele poslal kotouč do volného prostoru u levé tyčky. Bez asistence.
    48:16 Lenny GIGER - 5:4
     
    48:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Opět se švýcarskému týmu podařilo odskočit do těsného vedení. Giger před bránou sklepával pod sebe na Grossniklause, ten nejprve trefil obránce, a poté brankáře, načež s dorážkou přispěchal i LENNY GIGER a na tuto střelu už byl Rafaj krátký. Asistence: Joel Grossniklaus.
    44:45 Samuel KUPEC - 4:4
     
    44:45
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Netypická přesilovková akce, ale i ta se samozřejmě počítá, hlavně že vedla ke gólu! Při střídání obou celků Radivojevič vyslal do úniku SAMUELA KUPCE. Kapitán napoprvé trefil vyrážečku brankáře, při dorážce poslal puk úspěšně podél jeho pravého betonu. Asistence: Luka Radivojevič a Tobias Tomík.
     
    43:32
    Slovensko v přesilovce vstřelilo dvě banky, přidá třetí? Šanci mají po vyloučení Paula Mottarda, který si vysloužil dvě minuty za hákování.
    38:39 David BOSSON - 4:3
     
    38:39
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Využitou přesilovku už má na kontě i Švýcarsko! Sansonnens vyslal nahrávku do levého kruhu na DAVIDA BOSSONA, jehož ne příliš povedené forhendové zakončení šťastně propadlo skrze Rafajovu výstroj. Asistence: Basile Sansonnens.
     
    37:52
    Rozhodčí správně viděli, že slovenská reprezentace hrála v jednu chvíli v šesti bruslařích. Týmový trest míří odpykat Samuel Bohoš.
    33:08 Simon SEMANČÍK - 3:3
     
    33:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ztráta dvou branek je minulostí, týmy jsou znovu na stejné úrovni! Parádně zabojoval Hazala, když v pádu zvládl posunout puk na střed SIMONU SEMANČÍKOVI, následná střela po ledě prošla Hrdinovi za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Richard Hazala a Martin Rudolf Liška.
    30:18 Andrej TOMAŠEC - 3:2
     
    30:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenská sedmnáctka podruhé skóruje v přesilovce a rázem je znovu na kontakt! Tomašecova křižná nahrávka doputovala k Marunovi a ten vrátil puk zpátky doleva na hokejku ANDREJE TOMAŠECE, forvard pohotovou bekhendovou střelou trefil odkrytou část brány, dezorientovaný Hrdina byl zcela mimo pozici. Asistence: Ondrej Maruna a Luka Radivojevič.
     
    29:37
    Slováci mohou snížit manko v početní převaze, u levého mantinelu v obranné třetině fauloval kolenem útočník Mattia Grimm.
    27:05 Joel GROSSNIKLAUS - 3:1
     
    27:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Schöbova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Wey zkontroloval situaci, aby nakonec nabil mezi kruhy JOELU GROSSNIKLAUSOVI, za ránou do levého víka Rafaj neměl nárok svou lapačkou dosáhnout. Asistence: Loris Wey a Niklas Blessing.
    22:54 Yannik PONZETTO - 2:1
     
    22:54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Švýcarsko je poprvé v zápase o krok napřed! Johnson nahrál na levou stranu Kellerovi, jenž celou akci vyšperkoval křižným pasem na YANNIKA PONZETTA, na něj již čekala snadná práce. Asistence: Cyril Keller a Ludvig Johnson.
     
    13:27
    Tak pozor, Slováci jdou do tří! Na vině je přečin Jakuba Harvánka, který vyhodil mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla, takže dostal trest za zdržování hry.
     
    12:06
    Další početní převaha pro Švýcarsko. Na lavici hanby nespokojeně odjel Tomáš Šlank, důvodem byl jeho krosček v předbrankovém prostoru.
     
    09:28
    Reprezentace ze "země helvétského kříže" má možnost strhnout vedení na svou stranu v přesilovce, menší dvouminutový trest za sekání vyfasoval Alex Miroslav Zálešák.
    09:06 Paul MOTTARD - 1:1
     
    09:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Po vyhraném švýcarském vhazování Meier od modré posunul puk bekhendem do levého kruhu na PAULA MOTTARDA, za jehož křižnou střelou po ledě Rafaj natahoval beton bez úspěchu. Asistence: Gian Meier.
    04:18 Ján CHOVAN - 0:1
     
    04:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita, naši východní sousedé se ujímají vedení! Sražená střela Hazaly z pravé strany se odrazila na hokejku JÁNA CHOVANA, jenž s přehledem usměrnil puk za záda bezmocného gólmana. Asistence: Tomáš Šlank a Tobias Tomík.
     
    02:39
    První přesilovou hru si zahraje slovenská sedmnáctka, v útočné třetině se provinil podrážením útočník Jordan Forget.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 10. Mottard (Meier), 23. Ponzetto (Keller, Johnson), 28. Grossniklaus (Wey, Blessing), 39. Bosson (Sansonnens), 49. Giger (Grossniklaus), 58. Bosson – 5. Chovan (Šlank, Tomík), 31. Tomašec (Maruna, Radivojevič), 34. Semančík (Hazala, Liška), 45. Kupec (Radivojevič, Tomík)


    Švajčiarsko: Hrdina (Neuenschwander) – Geisser, Kurt (C), Guignard, Sansonnens, Blessing, Meier, Johnson, Toller – Wehrli, Mottard, Forget, Bosson (A), Tarchini, Cattin, Ponzetto, Keller, Grimm, Giger, Grossniklaus (A), Wey.
    Tréner: Patrik Schöl

    Slovensko: Rafaj (Pohanka) – Kupec (C), Radivojevič, Petras, Šlank, Harvánek, Fabuš, Bajza, Húževka, Tomašec, Maruna (A), Liščinský, Zálešák (A), Semančík, Tomík, Chovan, Šatan, Bohoš, Hazala, Prokopovič, Liška.
    Tréner: Rastislav Palov

    Rozhodca: Mejzlík – Juránek, Baxa

    Diváci: 89