NY Islanders – Montreal 4:2 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:5 (kon.) | Calgary – San Jose 3:1 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
2:5 (2:2, 0:3, 0:0)
Dallas Stars
cz Štvrtok 13.04.2023, 01:30 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:11
    Jordan Kyrou (STL) trochu zbytečně krosčekem poslal k ledu Harleyho, takže si jde posedět na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    48:17
    Radek Faksa (DAL) dostává dvě minuty za podrážení, ale Torey Krug (STL) svému pádu trochu přidal, takže za své počínání dostal dvě minuty za nafilmovaný pád. Hrát se bude ve čtyřech.
     
    46:58
    Schenn měl na hokejce třetí branku St. Loius, když od Vrány obdržel mezi kruhy přihrávku zpoza hostující klece, ale svou pohotovou střelu namířil přesně do spojnice!
     
    42:42
    Dvě minuty za podrážení už si jede odsedět Joel Kiviranta (DAL) a Blues tedy mají k dispozici přesilovou hru.
    39:18 Tyler SEGUIN - 2:5
     
    39:18
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají další přesilovou hru! Heiskanen vystřelil z modré čáry a jeho pokus byl sražen za bránu Blues, jenže touš se od mantinelu odrazil na hůl TYLERA SEGUINA, který ho už dopravil do domácí klece. Asistence: Miro Heiskanen, Jason Robertson.
     
    38:00
    Kasperi Kapanen (STL) ve středním pásmu sekl do hole Millera, která to nevydržela a zřejmě kvůli tomu i dostává dvě minuty za sekání, ikdyž to nějak extra razanci nemělo.
     
    35:00
    Střelu z pravé strany Parayka si málem do vlastní brány kopl Lindell, ale Wedgewood byl pozorný a touš nakonec dokázal schovat pod svou lapačku.
    25:36 Wyatt JOHNSTON - 2:4
     
    25:36
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars naplno využívají dvojnásobnou přesilovku! Seguin poslal touš k bráně Dadonovi, který ho ihned přihrál mezi kruhy na WYATTA JOHNSTONA, jenž se pohotovou střelou trefuje k vzdálenější tyči domácí klece. Asistence: Jevgenij Dadonov, Tyler Seguin.
    24:48 Roope HINTZ - 2:3
     
    24:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Benn držel puk za bránou Blues, kde následně využil toho, že Faulk udělal krok k němu, protože tím uvolnil ROOPEHO HINTZE, jemuž kapitán Dallasu ihned nahrál a finský útočník se poté trefil přesně pod břevno domácí klece. Asistence: Jamie Benn, Jason Robertson.
     
    23:02
    Nicméně Stars budou hrát další přesilovou hru, protože Sammy Blais (STL) zasáhl Millera holí do obličeje a navíc je to i s krvavým šrámem přesně pod okem obránce Dallasu, takže domácí hráč dostává dvojnásobný trest.
     
    20:51
    Kasperi Kapanen (STL) je prvním domácím hráčem, který putuje na trestnou lavici, jelikož dostává dvě minuty za hákování.
    19:40 Robert THOMAS - 2:2
     
    19:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues však okamžitě srovnávají stav utkání. Kyrou poslal touš do rohu útočného pásma ROBERTU THOMASOVI, jenž zde prošel kolem bránícího Dellandrey a následně využil toho, že mu Wedgewood chtěl vypíchnout puk z hole a uvolnil tím prostor kolem své tyče, kam domácí útočník poslal puk. Asistence: Jordan Kyrou.
    19:04 Joe PAVELSKI - 1:2
     
    19:04
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars měli ponechanou výhodu, ale k přesilové hře nakonec nedojde. JOE PAVELSKI dojel do útočného pásma, jako šestý hráč a Heiskanen mu ihned přihrál kotouč na modrou čáru, kde se do něj americký útočník opřel a se svou ránou prostřelil vše co mohl. Asistence. Miro Heiskanen, Jason Robertson.
     
    12:28
    Kapanenovi se z pravé strany podařilo propasírovat kotouč mezi betony Wedgewooda, ale hned za tím stál Hakanpää, jenž puk svou holí zabránil jistému gólu.
     
    11:31
    Heiskanen z modré čáry posílal touš na teč Pavelskému, který dokázal puk parádně tečovat přesně do břevna domácí klece!
    07:44 Jakub VRÁNA - 1:1
     
    07:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues využívají přesilovou hru! Domácí hokejisté se usadili ve svém útočném pásmu, kde nakonec z pravé strany poslal Thomas přesný pas přesně na hůl JAKUBA VRÁNY, jenž už se musel trefit do odkryté brány Stars. Asistence: Robert Thomas, Justin Faulk.
     
    06:47
    Blues si zahrají první přesilovou hru v utkání, protože dvě minuty za podrážení dostává Ty Dellandrea (DAL).
    05:49 Wyatt JOHNSTON - 0:1
     
    05:49
    Dallas právě vstřelil branku!
    Benn poslal kotouč k bráně Blues, kde ho nejprve zpoza klece zkoušel dostat do brány Suter, ale tento pokus Hofer ještě zastavil, ale následně nedokázal touš zakrýt svou lapačkou, když ho rychle sebral WYATT JOHNSTON, jenž už využil volného prostoru kolem bližší tyče. Asistence: Ryan Suter, Jamie Benn.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 8. Vrána (Thomas, Faulk), 20. Thomas (Kyrou) – 6. W. Johnston (R. Suter, Ja. Benn), 20. Pavelski (Heiskanen, J. Robertson), 25. Hintz (Ja. Benn, J. Robertson), 26. W. Johnston (Dadonov, Seguin), 40. Seguin (Heiskanen, J. Robertson)


    St. Louis Blues: Hofer (Binnington) – Leddy, Parayko, Krug, Faulk, Tucker, Rosén – Saad, Thomas, Kyrou – Blais, Bučnevič, Kapanen – Neighbours, B. Schenn, Vrána – N. Walker, Toropčenko.
    Tréner: Craig Berube

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – R. Suter, Heiskanen, Lindell, Hakanpää, Harley, C. Miller – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Seguin, Dellandrea, Ja. Benn – W. Johnston, Dadonov, Domi – Kiviranta, Faksa, Glendening.
    Tréner: Peter DeBoer

    Rozhodca: Chmielewski, MacDougall – Kovachik, Cherrey

    Diváci: 18 096