TK k představení loga MS 2024 v ledním hokeji (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k představení loga MS 2024 v ledním hokeji

cz Utorok 11.04.2023, 13:00 • O2 universum, Praha • Tlačové konferencie
    Podoba loga k hokejovému MS 2024 v Praze a Ostravě.
     
    Tisková konference je tímto ukončena. Já se s vámi odsud z pražského kongresového centra O2 universum loučím a přeji hezký zbytek dne. (13:23:01)
     
    Jakub Voráček: Myslím si, že kluci udělali dobrou práci a logo se bude líbit.
     
    Jakub Voráček: Hrát domácí mistrovství světa je jedním z vrcholů kariéry a jeden z největších hokejových zážitků. Vzpomínky jsou krásné, já měl ještě štěstí, že jsem byl vybraný jako kapitán. Tím jsem měl i větší odpovědnost.
     
    Petr Bříza: Chtěli bychom se přiblížit k počtu 741 000 diváků, proto spolupracujeme i se školami a dalšími organizacemi. Nejdříve spustíme prodej denních balíčků, později budeme rozdělovat vstupenky na jednotlivé zápasy. V září odprezentujeme cenovou politiku vstupenek. Během posledních měsíců doufáme i v prodej vstupenek v zahraničí. Musíme respektovat ticketpartnery jednotlivých aren, se všemi tedy jednáme, aby to bylo pro návštěvníky co nejpříjemnější. Během toho se snažíme maximálně komunikovat na sociálních sítí. Maskota mistrovství světa představíme též na podzim, momentálně na něm intenzivně pracujeme.
     
    Start prodeje vstupenek je naplánován na podzim 2023.
     
    Petr Bříza: Máme právo jako organizátor jedné změny v rozlosování. Budeme tedy chtít, aby Slovensko hrálo v Ostravě. To může zajistit vyšší zájem slovenských diváků a vytvoření domácího prostředí. Chceme tímto kopírovat model z roku 2015. U hal nelze využít jejich komerční názvy, proto budou označeny jako Arena Praha a Arena Ostrava. O2 universum bude využito pro marketingové účely a bude zde i tréninková plocha o rozměrech 56 x 28 metrů. Chtěli bychom, aby čtvrteční večerní zápas hrál český tým.
     
    Mistrovství světa se zúčastní šestnáct týmů rozdělených do dvou skupin, které se utkají systémem každý s každým. V Praze i v Ostravě se odehraje 28 utkání ve skupinové fázi. Dvě čtvrtfinále bude hostit Praha, dvě Ostrava. Zbylé zápasy se uskuteční v Praze, stejně tak česká reprezentace odehraje všechny duely v Praze.
     
    Martin Klčo: Připraveno je i speciální IIHF písmo, které bude využito v rámci šampionátu.
     
    Mottem šampionátu bude Srdce do hry, respektive anglicky Heart of the game.
     
    Martin Klčo: Logo může fungovat v různých formátech i rastrech.
     
    Martin Klčo: Při přípravě vizuální identity jsme se inspirovali pukem a jeho tvarem. V rámci toho jsme vytvořili i tzv. pukotikony. Vycházeli jsme z národních barev. Chtěli jsme vytvořit něco, co se bude nést každým materiálem na mistrovství světa.
     
    Petr Bříza: Jsem moc rád, že Vladimír Šafařík je členem organizačního týmu. Má zkušenosti s pořádáním velkých tenisových a atletických akcí.
     
    Vladimír Šafařík: Mým hlavním úkolem bylo sestavit funkční organizační tým, který bude mít na starosti přípravu této akce, komunikaci s IIHF a pustit se do toho naplno, abychom se alespoň přiblížili k úspěchu roku 2015.
     
    Dějišti světového šampionátu budou Praha a Ostrava!
     
    Petr Bříza: Česká republika je držitelem rekordu v počtu diváků. Jsme hrdí, že jsme nadále dáváni za vzor. Je to ale zároveň pro nás velká výzva, vzhledem k událostem dnešní doby. Chceme ale připravit fantastický turnaj.
     
    Termín šampionátu bude od 10. do 26. května 2024.
     
    Petr Bříza: O2 universum se stane v rámci mistrovství světa částí pro setkávání a administrativu.
     
    Omluven z pracovních důvodů je prezident ČH Alois Hadamczik, který uspořádá později svazovou tiskovou konferenci.

    Vít Trubička