Winnipeg – San Jose 6:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 2:3 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Carolina 3:2 (kon.)
Washington – NY Islanders 5:2 (kon.) | Florida – Toronto 1:2 (po pr.) | Detroit – Dallas 1:6 (kon.)
Chicago – Minnesota 2:4 (kon.) | Calgary – Nashville 2:3 (1:2 po s.n.) | Arizona – Seattle 1:4 (kon.)
LA Kings – Vancouver 3:0 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
1:6 (0:3, 1:3, 0:0)
Dallas Stars
cz Utorok 11.04.2023, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:41
    Detroit ještě bude hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za hákování dostává Joel Kiviranta (DAL).
     
    40:01
    Dallas do závěrečné třetiny střídá své brankáře, když Jakea Oettingera střídá Scott Wedgewood.
     
    39:46
    Nicméně je zde další vyloučení na domácí straně, protože dvě minuty za podrážení dostává Ben Chiarot (DET).
     
    37:27
    Střelec první branky Detroitu David Perron (DET) vzápětí usedá na trestnou lavici, kde dostává dvě minuty za hrubost a krosček. Na druhou stranu míří Jani Hakanpää (DAL), jenž dostává jen dvě minuty za hrubost a Dallas bude hrát druhou přesilovou hru.
    36:53 David PERRON - 1:6
     
    36:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    Larkinovi se z levé strany podařilo přihrát touš do pravého kruhu DAVIDU PERRONOVI, jenž zde stahovačkou oklamal bránícího Hintze a touš poté poslal přesně mezi betony Oettingera. Aistence: Dylan Larkin.
    34:19 Jamie BENN - 0:6
     
    34:19
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars zavezli puk do útočného pásma, kde se přihrávka Johnstona dostala na modrou čáru k Millerovi, jehož střela trefila projíždějícího JAMIEHO BENNA a touš poté směřoval zcela do protipohybu bezmocného Hellberga. Asistence: Colin Miller, Wyatt Johnston.
     
    33:46
    Ještě jedna šance Dallasu, když Robertson posunul touš před bránu Detroitu, kam si sjel Ryan Suter, jenž sice měl na zádech bránícího hráče, ale svou střelu poslal až do ochranné sítě.
     
    33:28
    Až nyní přišla vcelku schovaná střela Hintze ze středu útočného pásma, která skončila na tyči domácí klece!
     
    27:06
    Stars už se radovali z další branky, ale rozhodčí ihned rozpažuje. Johnstonovu střelu z mezikruží Hellberg jen vyrazil před sebe, kam dojížděl Kiviranta, jenž puk nasměroval do brány svou bruslí, když zde dobržďoval.
    23:37 Joe PAVELSKI - 0:5
     
    23:37
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hintz poslal kotouč zpoza domácí klece na modrou Heiskanenovi, jehož následné nahození skvěle tečoval JOE PAVELSKI a Hellberg byl proti změně směru bezmocný. JOE PAVELSKI se tedy konečně dočkal svého 1000. bodu v NHL, který skvěle zaznamenal svým pověstným způsobem, a to tečí. Zkušeného amerického útočníka následně doslova zasypal celý tým Dallasu. Asistence: Miro Heiskanen, Roope Hintz.
    20:55 Jason ROBERTSON - 0:4
     
    20:55
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Hintzovit se podařilo křižně nahrát JASONU ROBERTSONOVI, jenž z hranice levého kruhu lépe ani vystřelit nemohl, když svou svižnou střelu vyslal přesně do vzdálenější šibenice domácí klece. Asistence: Roope Hintz, Miro Heiskanen.
     
    19:16
    Dallas si v závěru první třetiny zahraje přesilovou hru, protože dvě minuty za nedovolené bránění dostává Taro Hirose (DET).
     
    12:10
    Třetí inkasovaná branka je konečou pro Villeho Hussa, kterého v domácí bráně nahradí Magnus Hellberg.
    12:10 Ty DELLANDREA - 0:3
     
    12:10
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars ustáli tlak první formace Detroitu a hned z následného protiútoku přidávají třetí branku! Seguin ze středního pásma nahodil touš do útočného pásma, kde jej dojel Domi, který poté přihrál před bránu, kam si najel TY DELLANDREA, jenž usměrnil puk za záda Hussa. Asistence: Max Domi, Tyler Seguin.
    07:59 Esa LINDELL - 0:2
     
    07:59
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars navyšují své vedení! Hintz zavezl puk do útočného pásma, kde ho hned přenechal ESOVI LINDELLOVI, jehož pohotová střela prošla Hussovi za jeho záda. Asistence: Roope Hintz, Jason Robertson.
    04:53 Roope HINTZ - 0:1
     
    04:53
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars otevírají stav tohoto utkání! První formace Dallasu uzavřela svého soupeře v jeho obranném pásmu, kde nakonec Harley z levé strany poslal touš před bránu na hůl ROOPEHO HINTZE, jenž nasměroval puk přesně mezi betony přesunujícího se Hussa. Asistence: Thomas Harley, Jason Robertson.
     
    04:00
    Už v plném počtu hráčů si domácí hokejisté vytvořili obrovskou příležitost, když Suter nahrál před bránu zcela volnému Coppovi, jenž však z bezprostřední blízkosti Oettingera nepřekonal.
     
    01:45
    Jamie Benn (DAL) provedl hodně zbytečný faul, když poslal k ledu Piuse Sutera a za své počínání dostává dvě minuty za krosček.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 37. Perron (Larkin) – 5. Hintz (Harley, J. Robertson), 8. Lindell (Hintz, J. Robertson), 13. Dellandrea (Domi, Seguin), 21. J. Robertson (Hintz, Heiskanen), 24. Pavelski (Heiskanen, Hintz), 35. Ja. Benn (C. Miller, W. Johnston)


    Detroit Red Wings: Husso (13. Hellberg) – Walman, Seider, Edvinsson, Chiarot, Määttä, Lindström – Kubalík, Larkin, Perron – P. Suter, Copp, Raymond – T. Hirose, Veleno, Chiasson – Berggren, Czarnik, Luff.
    Tréner: Derek Lalonde

    Dallas Stars: Oettinger (41. Wedgewood) – Heiskanen, R. Suter, Hakanpää, Lindell, Harley, C. Miller – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Domi, Seguin, Dellandrea – Ja. Benn, W. Johnston, Dadonov – Glendening, Faksa, Kiviranta.
    Tréner: Peter DeBoer

    Rozhodca: Lambert, Dunning – Tobias, Barton

    Diváci: 17 861