Florida – Buffalo 2:1 (kon.) | Toronto – Columbus 4:2 (kon.) | Montreal – Detroit 0:5 (kon.)
Carolina – Ottawa 3:2 (po pr.) | NJ Devils – Pittsburgh 5:1 (kon.) | St. Louis – Philadelphia 4:2 (kon.)
Nashville – Vegas 3:2 (po pr.) | Calgary – Chicago 3:4 (kon.) | San Jose – Colorado 3:4 (po pr.)
LA Kings – Edmonton 1:3 (kon.)
koniec po predl.
San Jose Sharks
3:4 (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)
Colorado Avalanche
cz Streda 05.04.2023, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:13 Nathan MACKINNON - 3:4
     
    63:13
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rozhodnuto, bonusový bod získal obhájce titulu! Toews vyslal pasem o pravý mantinel do úniku NATHANA MACKINNONA. Sedmadvacetiletý rodák z Halifaxu zkontroloval postavení gólmana, puk usměrnil do odkryté pravé části cílového zařízení. Asistence: Devon Toews.
     
    62:23
    Domácí pohrdli situací dvou na nikoho! Jacob MacDonald si narazil s Kevinem Labancem, Alexandar Georgijev následně vytáhl parádní zákrok lapačkou!
    47:11 Kevin LABANC - 3:3
     
    47:11
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Noah Gregor vyzkoušel obtočení kolem soupeřovy svatyně, které mu určitě nevyšlo dle představ, ovšem volný touš sebral KEVIN LABANC, natočil se čelem ke Georgijevovi a klečícímu brankáři napálil kotouč pod břevno. Asistence: Noah Gregor a Jacob MacDonald.
    45:50 Jacob PETERSON - 2:3
     
    45:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, San Jose je znovu na dostřel! Zpoza brány vymyslel Guščin skvělou přihrávku na JACOBA PETERSONA, švédský forvard z předbrankového prostoru zakončil nechytatelným způsobem do pravého víka. Asistence: Daniil Guščin a Logan Couture.
     
    44:59
    Početní převahu si vyzkouší i Žraloci ze San Jose. Na lavici hanby již usedl Kurtis MacDermid, důvodem je hákování Guščina.
     
    41:20
    Přesilová hra pro Colorado. Fauloval německý útočník Nico Sturm, zbytečného prohřešku držení se dopustil v útočné třetině proti Compherovi.
    37:54 Nathan MACKINNON - 1:3
     
    37:54
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Teď už se Lavině zadařilo! Po vyhraném buly hosté sehráli svižnou akci, na jejímž konci stála přízemní rána Nathana MacKinnona z blízkosti pravého kruhu. Kotouč prošel skrze brankářovy betony a pomalým tempem doklouzal za brankovou čáru. Asistence: Mikko Rantanen a Devon Toews.
     
    37:50
    Skvělou nahrávku za defenzivní linii Sharks obdržel Logan O'Connor, který po forhendovém blafáku hledal mezeru mezi Kähkönenovými betony, leč marně.
     
    34:39
    San Jose oslabuje český útočník Tomáš Hertl, který si vysloužil dvě minuty za nesportovní chování. Colorado má velkou šanci vzít si zpět vedení o dva góly.
    32:55 Kevin LABANC - 1:2
     
    32:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí se dočkali, je sníženo! Couture odrazem puku o levý mantinel vyslal do přečíslení dvou na jednoho KEVINA LABANCA s Karlssonem. Kanadský útočník si věřil na střelu a dobře udělal, z kruhu vyslal přesně mířenou ránu nad levé Georgijevovo rameno. Asistence: Logan Couture a Erik Karlsson.
     
    27:16
    Pobyt rozhodčích u obrazovky příliš dlouho netrval. Kotouč zůstal před brankovou čárou, skóre střetnutí tedy zůstává nezměněno.
     
    27:16
    Velká příležitost ke snížení gólem nekončí! Před bránu dostal nahrávku nikým neatakovaný Fabian Zetterlund, který bekhendovým blafákem položil Alexandara Georgijeva, avšak ve finále nezvládl puk přehodit přes jeho pravý beton.
     
    22:54
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Colorada. Menší dvouminutový trest za vykoledoval Jacob MacDonald, když v obranném pásmu u pravého mantinelu porazil Meyerse.
     
    22:22
    Ofenzivu podpořil Marc-Édouard Vlasic. Jeho zdánlivě neškodnou bekhendovou střelu Alexandar Georgijev neudržel, ovšem byl si této skutečnosti velmi dobře vědom a okamžitě lehnul před brankovou čáru, vyrážečkou nakonec ani Labancovi nedovolil dorážet.
    06:24 Evan RODRIGUES - 0:2
     
    06:24
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tlak elitní útočné lajny Avalanche pokračoval a výsledkem je druhý zásah! MacKinnonovu bekhendovou střelu z otočky z pravého kruhu gólman vyrážel jenom před sebe, na dorážku EVANA RODRIGUESE již byl krátký. Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
     
    06:02
    Pojistka náskoku byla blízko! Do levého kruhu dostal pobídku Evan Rodrigues, jehož křižné zakončení zazvonilo na levou tyčku.
    04:29 Jack JOHNSON - 0:1
     
    04:29
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí favorizovaný hostující celek! Byram v tlaku nahrál po modré čáře k pravému mantinelu JACKU JOHNSONOVI, k jehož druhému gólu v sezóně výrazně přispěl protihráč Thrun smolnou tečí do protipohybu brankáře. Asistence: Bowen Byram a Denis Malgin.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 33. Labanc (Couture, E. Karlsson), 46. Peterson (Guščin, Couture), 48. Labanc (Gregor, MacDonald) – 5. J. Johnson (Byram, Malgin), 7. Rodrigues (MacKinnon, Rantanen), 38. MacKinnon (Rantanen, D. Toews), 64. MacKinnon (D. Toews)


    San Jose Sharks: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson, M. Vlasic, Benning, Ferraro (A), Thrun, Šimek, MacDonald – Labanc, Hertl (A), Peterson – Guščin, Couture (C), Bordeleau – Zetterlund, Sturm, Gregor – J. Svečnikov, Lorentz.
    Tréner: David Quinn

    Colorado Avalanche: Georgijev (J. Johansson) – MacDermid, D. Toews (A), Byram, Girard, E. Johnson, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Rodrigues – Ničuškin, Compher, Newhook – Nieto, Eller, Malgin – L. O'Connor, Meyers, Cogliano.
    Tréner: Jared Bednar

    Rozhodca: Lee, Sandlak – Knorr, Johnson

    Diváci: 11 067