Philadelphia – Carolina 4:5 (po pr.) | Florida – NJ Devils 4:2 (kon.) | Tampa Bay – Montreal 5:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (3:4 po s.n.) | NY Rangers – Pittsburgh 6:0 (kon.) | LA Kings – Vancouver 2:3 (0:2 po s.n.)
Calgary – Dallas 5:6 (po pr.) | Arizona – Chicago 4:2 (kon.) | San Jose – NY Islanders 1:4 (kon.)
Buffalo – Boston 0:7 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Vegas – Columbus 7:2 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
New York Islanders
cz Nedeľa 19.03.2023, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Islanders udělali důležitý krok směrem k postupu do play-off
     
    Statistika
    Střely na bránu: 30 – 33 | Přesilová hra: 0/2 – 1/5 | Trestné minuty: 12 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ilja Sorokin (NYI) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 60:00
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 59:57

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:41
    Martin Kaut (SJS) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:13

    Tři hvězdy utkání
    1. Jean-Gabriel Pageau (NYI) – 1+1
    2. Ilja Sorokin (NYI) – 29 zákroků
    3. Kevin Labanc (SJS) – 1+0 (06:11:28)
     
    Utkání přihlíželo 16 880 diváků.
     
    Newyorští Islanders potvrdili roli favorita, na ledě trápícího se San Jose zvítězili 4:1 a získali hodně důležité body v bitvě o play-off.

    První gól střetnutí vstřelili hosté, ovšem hosté dokázali vyrovnat ještě před koncem úvodní dvacetiminutovky a obrat dokonali ve druhé části, v níž zaznamenali dvě trefy. V poslední třetině navýšil náskok na rozdíl tří gólů ve 46. minutě úspěšně tečující Zach Parise. Čtvrtá inkasovaná trefa Žraloky definitivně zlomila, soupeř třígólový náskok s klidem udržel až do závěrečné sirény.

    Svěřenci kouče Lamberta vyhráli podruhé v řadě a v tabulce Východní konference poskočili na sedmé místo před Pittsburgh. San Jose prohrálo pošesté za sebou a na Západě zůstává poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Poslední útok rovněž patřil Žralokům. William Eklund zkusil stáhnout hru od levého mantinelu do středu, Alexandr Romanov protihráče k zakončení nepustil.
     
    59:28
    Aspoň zmírnit porážku se pokusil Tomáš Hertl. Neuspěl, dvojice dobře postavených obránců byla nad síly českého forvarda.
     
    58:44
    Zápas se dohrává z povinnosti, o vítězi už je pár minut jasno. Ryan Pulock neměl komu nahrát, proto bez většího přemýšlení poslal oblouček do útočného pásma směrem k protihráčům a zamířil na střídačku.
     
    58:32
    Erik Karlssn není výborný pouze směrem dopředu, dokáže i velmi dobře bránit. Vystál Bo Horvata, ve finále vypíchl jeho kličku na osu kluziště.
     
    57:39
    Zaútočili i hosté. Do útočné třetiny najel po pravém mantinelu Hudson Fasching, aby následně nabil na modrou Noahu Dobsonovi, jeho rána minula cílové zařízení.
     
    57:12
    Kaapo Kähkönen na okamžik ztratil přehled o puku, avšak nemusel smutnit, protože za něj úspěšným blokem odvedl práci Matt Benning.
     
    56:45
    Proti dvěma protihráčům Steven Lorentz poslal kotouč mezi kruhy na Logana Couturea, domácí kapitán po rychlém zpracování zamířil příliš vysoko.
     
    56:28
    Za nástřelem Noaha Dobsona spěchal Kyle Palmieri, jenž dostihl Maria Ferrara, ovšem tělo před ně natlačit nezvládl.
     
    55:55
    Příkladně do defenzivy zabojoval Steven Lorentz. V rychlostním souboji porazil Cala Clutterbucka a bekhendem touš nasměroval za obrannou modrou čáru.
     
    55:30
    Alexandr Barabanov vyzkoušel nahrávku za obranu na Oskara Lindbloma, ovšem Pierre Engvall zastavil puk ještě v útočném pásmu, forhendem pak vystřelil vysoko nad bránu.
     
    54:41
    V pokračujícím tlaku soupeře Nikolaj Knyžov vůbec neotálel a po zisku kotouče jej odpálil po levém mantinelu na zakázané uvolnění.
     
    54:27
    Do útočného pásma vyvezl kotouč Noah Dobson. S hlavou nahoře přenesl hru doleva na Brocka Nelsona, rána z první skončila na brankovém oblouku.
     
    53:55
    Příliš velké sousto si ukousl Hudson Fasching. Jednoho protihráče obelstil, načež si věřil i na Maria Ferrara, ale ten byl nad jeho síly.
     
    53:26
    Kaapo Kähkönen bekhendem vyhazoval touš po pravém mantinelu na Fabiana Zetterlunda, který přes Martina dostal hru do středního pásma.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 8. Labanc (Couture, Sturm) – 17. Pageau (Cizikas), 23. Palmieri (Mayfield, Dobson), 26. Pulock (Fasching, Engvall), 46. Parise (Romanov, Pageau)


    San Jose Sharks: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson (A), Pouliot, Knyžov, Vlasic, Benning, Ferraro (A) – Barabanov, Hertl, Johnsson – Labanc, Couture (C), Eklund – Kaut, Sturm, Gregor – Zetterlund, Lorentz, Lindblom.
    Tréner: David Quinn

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I – Holmström, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Fasching, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Tréner: Lane Lambert

    Rozhodca: Hanson, Sandlak – Apperson, Marquis

    Diváci: 16 880