Pittsburgh – Philadelphia 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Colorado – Arizona 3:2 (po pr.)
Tampa Bay – Chicago 3:1 (kon.) | Montreal – NJ Devils 1:3 (kon.) | Columbus – St. Louis 2:5 (kon.)
Carolina – Vegas 0:4 (kon.) | Florida – Winnipeg 4:5 (po pr.) | Toronto – Edmonton 7:4 (kon.)
NY Islanders – Washington 1:5 (kon.) | Seattle – Dallas 3:4 (po pr.) | Vancouver – Ottawa 5:2 (kon.)
San Jose – Minnesota 2:5 (kon.) | LA Kings – Nashville 1:2 (0:1 po s.n.) | Detroit – Boston 5:3 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (po pr.)
koniec
Toronto Maple Leafs
7:4 (1:2, 4:1, 2:1)
Edmonton Oilers
cz Nedeľa 12.03.2023, 01:15 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:10 Noel ACCIARI - 7:4
     
    59:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    O malou chvíli později se ale k puku dostal NOEL ACCIARI a obloučkem prázdnou branku trefil. Svou dnes druhou brankou tak navýšil náskok Toronta na 7:4. Bez asistence.
    52:31 Leon DRAISAITL - 6:4
     
    52:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka je bleskově využitá a hosté ještě bojují. V útočném pásmu přišla rychlá kombinace z levé strany na tu pravou a z úhlu se LEONU DRAISAITLOVI povedlo procedit puk mezi tyčku a Murrayho beton – 6:4. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Connor McDavid.
    50:50 Auston MATTHEWS - 6:3
     
    50:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Další akci už ale domácí dotáhli do zdárného konce. Kousek od modré čáry poslal přihrávku Marner, Tavares z první sklepl na volného AUSTONA MATTHEWSE a ten zamířil do odkryté části branky překvapeného Skinnera – 6:3. Asistence: John Tavares, Mitchell Marner.
    38:55 John TAVARES - 5:3
     
    38:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Akce ale pokračovala a domácí ji dotáhli do úspěšného konce. Hra se dostala od modré čáry blíže k brance, Marner bekhendem přihrával mezi kruhy, kde se nejlépe zorientoval JOHN TAVARES a z otočky zametl puk za Skinnera – 5:3! Asistence: Mitchell Marner, William Nylander.
    35:56 John TAVARES - 4:3
     
    35:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, domácí již vedou! Toronto si vybojovalo puk u červené čáry, předvedlo rychlý kontr, v útočném pásmu přihrál Matthews na lépe postaveného JOHNA TAVARESE a ten střelou pod horní tyčku překonal bezmocného Skinnera – 4:3. Asistence: Auston Matthews.
    34:49 William NYLANDER - 3:3
     
    34:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Edmonton předvedl další chybu v rozehrávce, tu vystihl Marner, přihrál na rozjetého WILLIAMA NYLANDERA, ten využil prostoru pro zakončení a střelou mezi Skinnerovy betony upravil na 3:3! Asistence: Mitchell Marner.
    32:56 Mitchell MARNER - 2:3
     
    32:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    No vida, hned je tu gól, který dá utkání velký náboj. Hostující Nurse při rozehrávce ve vlastním pásmu doslova namazal na hůl MITCHELLA MARNERA, ten před brankou předvedl rychlou otočku se stahovačkou a o tyčku dostal puk za brankovou čáru – 2:3. Bez asistence.
    22:33 Connor MCDAVID - 1:3
     
    22:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté unikají do dvoubrankového náskoku. Ve vlastním pásmu si vybojovali puk, dlouhý pas našel CONNORA MCDAVIDA, ten si z pravé strany najel přes střed až na levé křídlo, našel si prostor pro najetí si k brance a střelou mezi Murrayho betony upravil na 1:3. Asistence: Evan Bouchard, Nick Bjugstad.
    11:24 Evander KANE - 1:2
     
    11:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hostující tým se dostává do vedení. Útočnou a hlavně rychlou akci založil McDavid, ve středním pásmu přihrál na EVANDERA KANEA, ten po přechodu modré čáry bleskově objel branku a zasunul za Murrayho tyčku. Gólman Toronta se sice snažil o přemístění, byl tam ale krapítek pozdě – 1:2. Asistence: Connor McDavid, Cody Ceci.
    03:27 Mattias EKHOLM - 1:1
     
    03:27
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je ale bleskově srovnáno. Hosté se dostali do útočného pásma, dokázali puk udržet na modré čáře a po krátké kombinaci vyslal z levé strany nechytatelnou ránu nad Murrayho rameno MATTIAS EKHOLM. Stav je tedy 1:1. Asistence: Evan Bouchard, Ryan Nugent-Hopkins.
    03:05 Noel ACCIARI - 1:0
     
    03:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení! O puk se dlouho bojovalo v rohu, hráčům v modrém se jej pak povedlo dostat do lepšího úhlu, Kämpfovu přihrávku nejprve nevyužil Aston-Reese, k dorážce se pak ale dostal NOEL ACCIARI a ten již Skinnera překonal – 1:0. Asistence: Zach Aston-Reese, David Kämpf.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 4. Acciari (Aston-Reese, Kämpf), 33. Marner, 35. W. Nylander (Marner), 36. Tavares (Matthews), 39. Tavares (Marner, W. Nylander), 51. Matthews (Tavares, Marner), 60. Acciari – 4. Ekholm (Bouchard, Nugent-Hopkins), 12. E. Kane (McDavid, Ceci), 23. McDavid (Bouchard, Bjugstad), 53. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid)


    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (Samsonov) – Brodie, McCabe, Holl, Giordano, Liljegren, Rielly (A), E. Gustafsson – Marner, Matthews (A), Kerfoot – Järnkrok, Lafferty, W. Nylander – Acciari, Kämpf, Aston-Reese – Tavares (C), Bunting.
    Tréner: Sheldon Keefe

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), E. Kane – Yamamoto, Draisaitl, Nugent-Hopkins (A) – Janmark, Bjugstad, Foegele – Ryan, R. McLeod, Shore.
    Tréner: Jay Woodcroft

    Rozhodca: Joannette, Lee – Brisebois, Smith

    Diváci: 19 549