West Ham – Aston Villa 1:1 (kon.) | Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Manchester United – Southampton 0:0 (kon.)
Newcastle – Wolverhampton 2:1 (kon.)
koniec
Fulham FC
0:3 (0:3)
Arsenal FC
Nedeľa 12.03.2023, 15:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Reiss Nelson obišiel Adarabioya a predložil loptu spoluhráčovi, ktorým bol Martin Ödegaard. Nór mieril tiež nad.
     
    85
    Gabriel Jesus mohol po svojom návrate po ťažkom zranení streliť hneď na úvod gól, ale spred päťky trafil pravú nohu Lena.
     
    80
    Striedanie v tíme Arsenal FC:
    z ihriska odchádza Ben White, prichádza Takehiro Tomijasu.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC:
    z ihriska odchádza Gabriel Martinelli, prichádza Fábio Vieira.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC:
    z ihriska odchádza Leandro Trossard, prichádza Gabriel Jesus.
     
    76
    Striedanie v tíme Fulham FC:
    z ihriska odchádza Manor Solomon, prichádza Daniel James,
    z ihriska odchádza Andreas Pereira, prichádza Harry Wilson.
     
    74
    Žltá karta pre tím Arsenal FC (Martin Ödegaard).
     
    72
    Striedanie v tíme Arsenal FC:
    z ihriska odchádza Olexandr Zinčenko, prichádza Kieran Tierney.
     
    71
    Striedanie v tíme Arsenal FC:
    z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Reiss Nelson.
     
    69
    Aleksandar Mitrović si našiel center z rohového kopu a hlavičkoval do brvna! Arsenal mal aj dávku šťastia, no čisté konto stále drží.
     
    68
    Bobby Decordova-Reid mal na nohe zníženie. Jeho pokus na zadnú žrď skvele reflexívne vytesnil Aaron Ramsdale a Andreas Pereira dorážal do protihráčov.
     
    66
    Gabriel Martinelli na krídle započal akciu a po krásnej kombinácii ju strelou aj ukončoval. Skvele sa do toho vložil Kenny Tete, inak situácia volala po góle.
     
    46
    Hneď na začiatku polčasu mohol Fulham znížiť, lenže Andreas Pereira netrafil loptu z prvej pred malým vápnom dobre a mieril nepresne. Domáci si ešte žiadali ruku za penaltu, ale po teči z toho bude len roh.
     
    45+2
    Arsenal FC dal gól!
    Leandro Trossard zľava poslal loptu do šestnástky, MARTIN ÖDEGAARD dostal od defenzívy Fulhamu neskutočne veľa priestoru, vylepšil si pozíciu a ľavačkou rezolútne prestrelil Lena.
     
    45
    Gabriel Martinelli obdržal krásny a presný center od Whitea na zadnú žrď, kde bol osamotený. Z prvej chcel zakončiť do protipohybu Lena, ten reflexívne zasiahol.
     
    42
    Aaron Ramsdale spravil obrovskú chybu, loptu poslal priamo na nohu Andeasa Pereiru, ktorý sa však vytlačil zo šestnástky a pokusom z uhlu trafiť prázdnu časť bránky prestrelil.
     
    38
    Bukayo Saka vošiel do šestnástky, prihral pod seba a úplne voľný Leandro Trossard z úrovne bieleho bodu trestuhodne minul bránku Lena.
     
    36
    Arsenal mohol zaznamenať nádherný gól. Tosin Adarabioyo zle rozohral, Martin Ödegaard prihral pred šestnástku, kde Granit Xhaka loptu prepustil, Leandro Trossard mu ju adresoval z prvej pred Lena a Švajčiar bol osamotený, lenže v rozhodujúcom momente zaváhal a ani len nezakončil. Kombinácia však fantastická.
     
    33
    Manor Solomon sa uvoľnil na hranici pokutového územia, technický pokus mieril na vzdialenejšiu žrď, mieril tesne vedľa bránky.
     
    26
    Arsenal FC dal gól!
    Vysoký pressing Fulhamu neslávil úspech, preto Arsenal rýchlo potiahol akciu po ľavom krídle. Leandro Trossard sa uvoľnil cez Teteho, odcentroval za Lena na zadnú žrď a GABRIEL MARTINELLI hlavou zblízka trafil presne. Výrazne pri jeho bránení chyboval Antonee Robinson.
     
    21
    Arsenal FC dal gól!
    Antonee Robinson odvrátil loptu na tretí roh v krátkom slede. Znova Trossard a tentoraz GABRIEL MAGALHÃES zvnútra päťky hlavičkuje presne. Leno si na loptu siahol, nedokázal ju zastaviť.
     
    19
    Martin Ödegaard po zlej rozohrávke domácich posunul loptu na Xhaku. Ten preváhal ideálny moment na strelu, aj tak zakončil v páde k žrdi a Bernd Leno musel zasahovať.
     
    18
    Gól neplatí, pretože Gabriel Martinelli sa nachádzal vo veľmi tesnom ofsajde.
     
    17
    Situáciu ešte preveruje VAR, nakoľko Gabriel Martinelli bol možno v ofsajde.
     
    16
    Arsenal FC dal gól, ale ten pre ofsajd nakoniec neplatí. Xhaka vymyslel krásnu prihrávku okolo dvoch hráčov, Gabriel Martinelli sa dostal k rohu päťky, technicky zakončil a aj keď Bernd Leno loptu vyrazil pred seba, tak Antonee Robinson si ju nešťastne zrazil do bránky.

    Matej Kubove

    Góly: 21. Magalhães, 26. Martinelli, 45+2. Ödegaard

    Karty:   74. Ödegaard (ARS)


    Fulham FC: Leno – Tete, Adarabioyo, Ream (C), Robinson – Reed, Lukić – Decordova-Reid, A. Pereira (76. H. Wilson), Solomon (76. D. James) – Mitrović.
    Náhradníci: Rodák, Wickens – Diop, Vinícius, Harris, Robinson, Francois.

    Arsenal FC: Ramsdale – B. White (80. Tomijasu), Saliba, Magalhães, Zinčenko (72. Tierney) – Ödegaard (C), Partey, Xhaka – Saka (71. Nelson), Trossard (77. Jesus), Martinelli (77. Vieira).
    Náhradníci: Turner – Holding, Jorginho, Smith-Rowe.