Montreal – Carolina 3:4 (2:3 po s.n.) | Pittsburgh – Columbus 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – Philadelphia 5:2 (kon.)
NJ Devils – Toronto 3:4 (kon.) | Florida – Vegas 2:1 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.)
Minnesota – Calgary 0:1 (1:2 po s.n.) | Colorado – San Jose 6:0 (kon.) | Arizona – St. Louis 6:2 (kon.)
Seattle – Anaheim 5:2 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
6:2 (1:1, 1:0, 4:1)
St. Louis Blues
cz Streda 08.03.2023, 03:00 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:54 Lawson CROUSE - 6:2
     
    57:54
    Arizona právě vstřelila branku!
    A tohle také není nic nového – promarněnou šanci Blues střídá gól Arizony! Kreativní nováček Matias Maccelli chytil odražený puk do rukavice a na ose ho posunul do druhého sledu. LAWSON CROUSE vypálil k horní tyči a Binnington pošesté kapituluje. Asistence: Matias Maccelli.
     
    57:34
    To tu dlouho nebylo. Po průnikové nahrávce Parayka se Toropčenko odtrhl od všech hráčů Arizony, ale bekhendové zakončení umístil jen do zaklekávajícího Vejmelky.
     
    54:18
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Travis Boyd – 2 min., držení.
    52:49 Clayton KELLER - 5:2
     
    52:49
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak to už je vůči Blues až moc kruté! Ve středním pásmu je zaskočila rychlost CLAYTONA KELLERA, který si o kus dál narazil se Schmaltzem a tím vyřadil ze hry Binningtona. Hlavní hvězda Coyotes doručila puk do úplně prázdné branky a upravila stav na 5:2. Asistence: Nick Schmaltz, Barrett Hayton.
     
    51:59
    Za Vejmelkou podruhé zazvonila tyč! Na svědomí to měl Kyrou, který jednoduše projel levým křídlem až do palebné pozice.
    50:59 Travis BOYD - 4:2
     
    50:59
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hosté se obrovsky nadřeli na kontaktní gól, aby krátce po něm zase inkasovali! Fischerovo nahození z levého křídla Binnington možná trochu podcenil, u projíždějícího Dey ho jen vyrazil před sebe a než se stihl znovu zorientovat, tak mu v brance přistála dorážka TRAVISE BOYDA. Devětadvacetiletý centr poprvé v kariéře dal dva góly v jednom zápase a současně zaznamenal stý bod. Asistence: Christian Fischer, Victor Söderström.
    48:18 Pavel BUČNĚVIČ - 3:2
     
    48:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Barrett Hayton byl zbaven puku ještě u červené čáry. Thomas ihned přepnul do útočného módu. Navázal na sebe několik černých dresů a převezl je přihrávkou k PAVLU BUČNĚVIČOVI. Ruský útočník udělal kličku mimo dosah Haytona a bekhendem zvednul kotouč až pod střechu brány. Asistence: Robert Thomas, Tyler Tucker.
     
    43:14
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Juuso Välimäki – 2 min., podrážení.
    42:01 Travis BOYD - 3:1
     
    42:01
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti dali hostům další lekci z efektivity! Keller si vyměnil přihrávky i pozice s Moserem a netypicky vystřelil od modré čáry. V mezikruží vypálený puk zastavil Boyd a bekhendem mu pomohl za Binningtona. Asistence: Clayton Keller, Janis Moser.
     
    39:12
    Fischerův únik byl zastaven hvizdem, který signalizoval faul Jacka McBaina. Šlo o vysokou hůl za Vejmelkou a Blues budou mít minutu a čtvrt přesilovku pět na tři.
     
    38:28
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Barrett Hayton – 2 min., hrubost.
    36:25 Nick SCHMALTZ - 2:1
     
    36:25
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté by měli Vejmelkovi líbat výstroj. Jen díky němu doteď drželi remízu a přesilovkovým gólem se navíc ujali vedení! Hayton vedle branky přijal puk od Kellera. Místo bekhendové střely vymyslel ještě jednu přihrávku skrz předbrankový prostor a Binnington se nemohl přesunout za pohotovou koncovkou NICKA SCHMALTZE. Asistence: Barrett Hayton, Clayton Keller.
     
    35:19
    Thomas ve středním pásmu vystihl přihrávku nepozorného Schmaltze a řítil se na Vejmelku, který střelu na vyrážečku zneškodnil. Český gólman podává senzační výkon!
     
    34:57
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
    Logan Brown – 2 min., podrážení.
     
    31:37
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
    Justin Faulk – 2 min., nedovolené bránění.
     
    30:34
    Kellerova ztráta měla za následek strašidelné propadnutí Arizony, jejíž obránci zrovna střídali. Kyrou a Thomas jeli úplně sami na Vejmelku a ten střelu druhého z nich objevil v lapačce. O zákroku zápasu je rozhodnuto!
     
    30:14
    Spolu s Vejmelkou teď chytala i paní štěstěna! Blais si narazil s Loganem Brownem a z pravého kruhu orazítkoval tyč.
     
    26:35
    Parayka na útočné modré otravoval Keller, jenž vyšťoural puk pro sebe a poté vypustil do rychlého brejku Schmaltze, kterému opět chybělo jen několik centimetrů k otočení skóre.
     
    24:12
    Keller zase ukázal, jak moc si rozumí v lajně se Schmaltzem! Našel ho volného v levém kruhu, nicméně domácí osmička vystřelila golfákem do bližší tyče.
     
    22:25
    Po Bučněvičovi a Vránovi jel sám na Karla Vejmelku také Saad. Mackey ho zezadu osekával a trochu jej rozhodl při provedení blafáku. Vejmelka přerušuje.
     
    16:21
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Connor Mackey – 2 min., krosček.
    12:53 Christian FISCHER - 1:1
     
    12:53
    Arizona právě vstřelila branku!
    Maccelli vytušil, že nemá smysl jet hlouběji do útočného pásma. U pravého kruhu zabrzdil a přenechal puk Mackeymu. Nový obránce Arizony střílel z dálky do zadního mantinelu, od toho se kotouč odrazil k CHRISTIANU FISCHEROVI a ten z dorážky do prázdné kasy vsítil 11. gól v sezoně, což je na jeho poměry velmi pěkné číslo. Asistence: Connor Mackey, Matias Maccelli.
     
    06:12
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Connor Mackey – 2 min., nedovolené bránění.
     
    03:01
    Jakub Vrána málem zopakoval gól Bučněviče! Český debutant v dresu Blues využil propadnutí Mosera, ale bekhendovým blafákem svého krajana v brance Arizony nepřekonal.
    02:12 Pavel BUČNĚVIČ - 0:1
     
    02:12
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Mackey si před svou střídačkou nedal pozor na PAVLA BUČNĚVIČE. Ten mu na základě Faulkovy prvotřídní přihrávky z obranného pásma ujel a s lehkostí vyřešil únik střelou nad Vejmelkovu lapačku. Asistence: Justin Faulk, Jordan Kyrou.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 13. Fischer (Mackey, Maccelli), 37. Schmaltz (Hayton, Keller), 43. Boyd (Keller, Moser), 51. Boyd (Fischer, Söderström), 53. Keller (Schmaltz, Hayton), 58. Crouse (Maccelli) – 3. Bučnevič (Faulk, Kyrou), 49. Bučnevič (Thomas, Tucker)


    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – J. Brown, Välimäki, Moser, Nemeth, Söderström, Mackey – Schmaltz, Hayton, Keller (A) – Crouse (A), McBain, Maccelli – Fischer (A), Boyd, Dea – Kassian, Dauphin, Imama.
    Tréner: André Tourigny

    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Leddy, Faulk (A), Scandella, Tucker, Krug – Kyrou, Thomas, Bučnevič – Kapanen, B. Schenn (A), Vrána – Blais, L. Brown, Saad – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
    Tréner: Craig Berube

    Rozhodca: Lee, Nicholson – Gawryletz, Kovachik

    Diváci: 4 600