NHL - Posledný prestupový deň (kon.)
koniec udalosti
NHL - Posledný prestupový deň

cz Piatok 03.03.2023, 15:00Hokej
     
    V zámoří začíná být ticho a to znamená, že většina výměn již byla oznámena. Tímto se s Vámi loučíme a přejeme hezký zbytek dnešního večera. (21:33:42)
     
    Součástí výměny mezi Minnesotou a Anaheimem byl i Andrej Šustr. Ten se tak vrací do známého prostředí.
     
    Vytoužené výměny se nakonec dočkal i John Klingberg, který bude hrát za Minnesotu.
     
    Jednoletého prodloužení smlouvy se dočkal v Nashvillu Dante Fabbro, který podepsal za 2,5 milionů dolarů.
     
    Na poslední chvíli se Buffalo zbavilo Rasmuse Asplunda a poslalo ho do Nashvillu.
     
    Patrick Brown byl z Philadelphia vyměněn do Ottawy. Flyers získali volbu v šestém kole draftu.
     
    Přestupové okno bylo ve 21:00 zavřeno! Vyjdou na povrch ještě nějaké výměny uzavřené těsně před koncem časové lhůty?
     
    SPEKULACEJames van Riemsdyk má údajně mířit do Detroitu, ale hotovo ještě není. Red Wings ještě zvažují další možnosti.
     
    Washington si pojistil služby Nicolase Aube-Kubela na další rok. Ten si přijde na 1,225 milionů dolarů.
     
    Radim Zohorna mění znovu působiště! Calgary jej posílá výměnou za útočníka Drydena Hunta do Toronta! Český útočník tak dostane šanci si zahrát play off.
     
    A Minnesota mění i s Detroitem, který za zatím neznámou kompenzaci opačným směrem posílá útočníka Oskara Sundqvista.
     
    Minnesota se zbavuje Jordana Greenwaye výměnou za 2. kolo draftu 2023 a 5. kolo draftu 2024. Greenwayovým novým působištěm se stává Buffalo.
     
    Spekulace potvrzena! Dmitrij Kulikov míří do Pittsburghu náhradou za Brocka McGinna! Ducks si také ponechají část platu ruského obránce.
     
    Dle informací ze zámoří si Pittsburgh brousí zuby na obránce Dmitrijho Kulikova, který by tak Tučňáky mohl posílit přesunou z Anaheimu. Potvrdí se tato spekulace?
     
    V poslední půl hodině bylo ticho po pěšině. Bude se jednat o pomyslný klid před bouří?
     
    Vladislav Namestnikov se stěhuje do Winnipegu. Žraloci za něj získali 4. kolo draftu 2025.
     
    Měnilo také Los Angeles s Philadelphií. Na západ míří Zack MacEwen, opačným směrem Brendan Lemieux a 5. kolo draftu 2024
     
    Po delší době tady máme pohyb. Měnil Vancouver s New Jersey, když do kanadského týmu putuje 3. kolo draftu 2024, opačným směrem putuje útočník Curtis Lazar.
     
    Nic zásadního se za poslední desítky minut neudálo, největší nápor lze očekávat přibližně od 19 hodin až do uzávěrky. Některé výměny navíc mohou být oznámeny až po ní.
     
    SPEKULACE – Jak jsme nastínili, zkušený útočník James Van Riemsdyk může opustit Philadelphii. Flyers údajně požadují volbu ve 3. kole draftu, přičemž se mezi potenciální obchodní partnery řadí Vegas, Winnipeg a Seattle. Calgary je údajně už venku ze hry.
     
    Na frontě je klid, žádné náznaky ve vzduchu nevisí, ale dá se očekávat, že je to klid před bouřkou. Připomeňme, že čekání může rozbít trejd Karla Vejmelky, navíc není vyloučen přesun Erika Karlssona ze San Jose.
     
    SPEKULACE – Fanoušci Philadelphie už nejspíš hojně vyhledávají dostupné psychology, zatímco Flyers jsou v zámoří ožehavým tématem. Ne, že by se chystali na něco velkého, naopak nedělají téměř nic.

    Na obranu šéfů organizace je potřeba říct, že jednoduše není o její hráče valný zájem. Zajímavý by pro ostatní kluby mohli být útočníci Travis Konecny, Owen Tippett a James Van Riemsdyk. V Pensylvánii by nejspíš rádi viděli zajímavé drafty.
     
    VÝMĚNA – Spekulace se naplnily! Zkušený útočník Nick Bonino se vrací ze San Jose do Pittsburghu výměnou za volbu v 5. a 7. kole draftu 2023.
     
    VÝMĚNA – A začínáme pěknou peckou! Před pár minutami Detroit oznámil výměnu JAKUBA VRÁNY, který míří do St. Louis. Red Wings si ponechají 50 % platu, naopak získali Dylana McLaughlina a volbu v 7. kole draftu 2025.
     
    U Čechů ještě zůstaneme, protože řady z nich se může poslední přestupový den ještě týkat! Otazník visí nad pokračováním Radka Gudase, jelikož mu po sezoně končí smlouva a důrazný zadák by se některému týmu mohl hodit do těžkých bojů o Stanley Cup.

    Rušno je také kolem brankáře Karla Vejmelky, o kterého je zájem napříč celou soutěží a hojně se spekuluje o výměně práv na Jakuba Vránu, jenž se po těžkém životním období vrátil na led, ale jeho dny v Detroitu už by měly být sečteny.

    U dalších Čechů už je výměna spíše nepravděpodobná. Možná by mohlo dojít ke stěhování Radima Šimka, Filipa Zadiny nebo někoho z mladších hráčů na farmě, ale to spíš jako součást nějakého většího balíčku.
     
    Velkým tématem bylo stěhování Patricka Kanea do Rangers, který se udál ještě před dnešní uzávěrkou. Boston pro změnu získal Tylera Bertuzziho z Detroitu, zatímco poprask způsobila výměna brankáře Jonathana Quicka z Kings do Columbusu. Zkušený gólman se však okamžitě přestěhoval do Vegas.

    Obránce Jakob Chychrun už působí v Ottawě, naopak Colorado získalo zajímavou zkušenou posilu v podobě Larse Ellera. A co dál? Vladislav Namestnikov může na další Stanley Cup zapomenout, protože odešel do San Jose, naopak Mikael Granlund zvýšil kvalitu ofenzivy Pittsburghu.
     
    Zámoří se probouzí do nového dne, tak si jen pojďme zrekapitulovat, co se v posledních dnech událo, jelikož bylo rušno už před dneškem! Začneme českou stopou, která byla výrazná.

    Celkem překvapivě se stěhoval obránce Filip Hronek, jenž byl vyměněn z Detroitu do Vancouveru. Velký rozruch způsobil také papírový přesun Jakuba Voráčka do Arizona, kvůli kterému zesílily spekulace o předčasném konci zámořské kariéry. K výměně nedošlo v případě Davida Pastrňáka, který podepsal královskou smlouvu s Bostonem na 8 let za 11,25 milionů dolarů ročně.
     
    Hezké páteční odpoledne! Bitva o Stanley Cup je už za dveřmi, s čímž přichází také oblíbený poslední den přestupů v NHL. Možnost trejdů se uzavře ve 21 hodin a my vám z posledního dne přineseme vše podstatné.

    Daniel Ryl

    Tomáš Němčík

    Přehled dne 3. března - Češi/Slováci
    St. Louis získalo Jakuba Vránu (s 50% platem) z Detroitu výměnou za Dylana McLaughlina a 7. kolo draftu 2025
    ______________________________________________

    Toronto získalo Radima Zohornu z Calagry výměnou za Drydena Hunta
    ______________________________________________