David Hošek - Andreas Gustafsson Vítěz: Gustafsson (kon.) | Tomáš Možný - Arek Wrzosek Vítěz: Wrzosek (kon.)
Dominik Humburger - Jorge Bueno Vítěz: Humburger (kon.)
koniec udalosti
Tomáš Možný - Arek Wrzosek

Vítěz: Wrzosek

Sobota 25.02.2023, 22:20 • Home Credit Arena, Liberec • KSW (MMA)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:20.
     
    Přední evropská MMA organizace KSW si pro svou premiéru v České republice vybrala severočeský Liberec. Po Irsku, Anglii, Chorvatsku a desítkách turnajů v domácím Polsku tak s akcí KSW 79 přichází na bojovými sporty již dobyté území, kde má fanouškovský monopol OKTAGON MMA a zápasníky si dobře finančně hýčká také stále ještě nedávno vzniklá RFA.
    Organizace do toho jde naplno a na kartu umístilo dlouholetého šampiona těžké váhy Philipa De Friese z Velké Británie v obhajobě proti Toddovi Duffeemu. Američan dokázal Brita porazit několik roků zpět v UFC, ale nyní je z De Friese dle jeho slov úplně jiný profesionál než tehdy. Představit se měla také známá česká jména Viktor Pešta a Michal Martínek, kteří ale účast odřekli kvůli zranění. Domácí fanoušci se tak můžou těšit na pětici Čechů, a to Davida Hoška, Petru Částkovou, Frederica Komuenhu a v hlavním předzápase Dominika Humburgera. Atraktivní podívanou slibuje také střet dvou kickboxerských gigantů Tomáše Možného s Arkadiuszem Wrzosekem.
     
    Českou premiéru KSW čeká souboj dvou obrů. 201 centimetrů vysoký Arkadiusz Wrzosek a ještě o centimetr vyšší Tomáš Možný se postaví proti sobě v boji tváří tvář už podruhé. Poprvé se tak stalo v kickboxu, kdy v roce 2015 ve Varšavě zvítězil na body slovenský borec. Od té doby ušli oba dva velký kus cesty, představili se v několika K-1 organizacích včetně té největší (GLORY) a hlavně se v poslední době začali věnovat MMA. Bude velmi zajímavé sledovat, kdo z těchto velezkušených postojářů, ale zároveň nováčků ve světě MMA bude mít převahu v malých rukavicích a jestli uvidíme čistě postojový duel nebo se z jedné či druhé strany dočkáme přesunu hry na zem. Každopádně se jedná pro oba o obrovsky důležitý duel, který vítěze silně nakopne do další kariéry. Kurzy jasně favorizují Wrzoseka.
     
    Tomáš „The Giant Slovak“ Možný
    Bilance v MMA 1-1 (KSW 0-0)


    Slovenská hvězda K-1 byla už delší dobu přemlouvána na přesun do MMA a vypadá to, že ten čas právě nadešel. Brzy to bude rok od posledního Možného duelu v kickboxu, kdy v prvním kole přejel Michala Reissingera. Předtím se předvedl také šestkrát v nejslavnější K-1 organizaci GLORY a připsal si tam dvě výhry. Skalpy jmen jako Škvor, Wrzosek nebo Sam jsou silnou stopou v postojových disciplínách a další bude chtít Možný udělat v MMA. Premiéru si odbyl už v listopadu 2011 v Prešově, kdy byl bohužel diskvalifikován a chuť si spravil až loni na podzim, kdy zdolal známého Poláka Kamila Mindu.
    V lednu hlásil Možný váhu 136 kilogramů a později odjel na několikatýdenní kemp do Thajska, ze kterého se vrátil se 125 kily. Váhový limit na čísle 120 by pro něj tedy neměl být problém. Odhodlání něco dokázat i ve světě MMA je na něm znát a fanoušci se můžou těšit na doslova obrovskou bitvu. Možnému je stále jen 31 let a může ještě mnohé předvést.
     
    Arkadiusz „Hightower“ Wrzosek
    Bilance v MMA 1-0 (KSW 1-0)


    Třicetiletý rodák z Pruszkówa jen pár kilometrů od předměstí Varšavy se nejvíc proslavil v posledních dvou letech. V dubnu roku 2021 se postavil do svého třetího duelu v GLORY a soupeřem mu nebyl nikdo jiný než legendární Badr Hari. Wrzosek trefil famózní head kick a byl organizací oceněn za KO celého roku. Odveta se konala loni v Belgii, ale zápas i celý turnaj musely být ukončeny kvůli výtržnostem zejména marockých fanoušků Hariho, kteří zaútočili na polské příznivce. Tyto záběry obletěly celý svět bojových sportů a doufejme, že se už nikdy nebudou opakovat. Arek poté přešel na MMA a v srpnu si na turnaji KSW 73 vychutnal vítěznou premiéru proti Sararovi. Tento duel byl hlavním zápasem večera, což jen ukazuje, jaké má Wrzosek v Polsku jméno.
    Polák by měl být v zápase lehčí než Tomáš Možný a bude tak muset sázet zejména na rychlost a přesnost. Touha po vyrovnání vzájemné bilance je určitě velká, stejně tak jako udržení neporazitelnosti v MMA.
     
    Vážení

    Tomáš Možný měl na váze 120,6 kilogramů. Wrzosekova váha ukázala hodnotu 107,2 kg.
    Polák v krátkém rozhovoru ihned po vážení prohlásil, že jeho cílem je vždy KO a je mu jedno, v jakém kole se tak stane. Ideální scénář je podle něj třetí kolo, ať se lidé trochu pobaví.
     
    Michał Kita právě ukončil Daniela Omielańczuka a na řadu tak může přijít duel Možného s Wrzosekem.
     
    Jako první má namířeno do klece slovenský obr Tomáš Možný.
     
    Polský kotel už vítá sebevědomého Arka Wrzoseka.
     
    Rozhodčím tohoto duelu bude Tomasz Bronder.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    00:18
    Wrzosek zahájil low kickem na přední nohu. Možný oplácí stejnou mincí.
     
    00:35
    Zatím vidíme stále jen vzájemné kopy na nohy.
     
    01:01
    Možný zkusil vystřelit dva přední direkty a trochu Poláka odehnal. Ten poté vyslal high kick, ale netrefil.
     
    01:40
    Dobrá Wrzosekova kombinace háku a low kicku. Možný je zatím méně aktivní.
     
    02:20
    Wrzosek posadil Možného high kickem na zem! Dokáže ale pokračovat v boji a zvedá se. Arkadiusz za ním na zem nešel.
     
    02:38
    Polák skvěle podseknul low kickem Možného a ten šel znovu k zemi.
     
    03:25
    Oba borci si to znovu rozdávají v postoji. Tomáš je zády k pletivu a Wrzosek tlačí a sype ze svého arzenálu calf kicky, které pachájí škodu.
     
    04:10
    Možný už má slušně rozkopanou přední a znovu se pod silou calf kicku poroušel k zemi! Wrzosek mu útočí na nohy a nedává mu příležitost se zvednout.
     
    04:45
    Slovenský borec vystartoval dynamicky ze země a znovu se brání kopům svého soupeře.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    Wrzosek má za sebou dominantní první kolo, které jde jasně na jeho stranu. Třikrát dokázal Možného poslat k zemi.
     
    00:00
    Začátek 2. kola.
     
    00:34
    Opakuje se obrázek z prvního kola a Arek bere střet klece. Fantasticky trefil kopem tělo Možného a poté znovu nohu, při čemž už Slovák nemohl schovat bolest.
     
    01:10
    Po dalším kopu na nohu je Možný opět na zemi. Wrzosek zůstává na nohou a okopává ležícího rivala.
     
    01:46
    Wrzosek je raději opatrný. Nyní se mu to málem vymstilo, když Možný kopl ze země. Tomášovi se povedlo chvíli poté zvednout.
     
    02:40
    Možný vypadá proti Wrzosekovi velmi mohutně. To mu však není zatím nic platné a je po dalším low kicku na zemi.
     
    03:27
    Okopávání Možného lýtek a holení pokračuje. Jak dlouho to ještě Slovák zvládne snášet?
     
    04:05
    Další a další biče z obou stran vysílá Wrzosek na levou nohu Tomáše Možného. Následně přichází i přesný kop na tělo.
     
    04:33
    Možný zkusil také zahrozit kopem, ale nemá v nich už sílu a razanci kvůli zhoršení stabilitě. Opět jde na zem po Wrzoskově kopu.
     
    04:53
    Kolo dokončí Tomáš opět v posedu u pletiva a okopáván Polákem.
     
    05:00
    Konec 2. kola.
     
    Po dvou kolech vede jasně Arkadiuzs Wrzosek. Pokud chce Možný s výsledkem zápasu něco udělat, musí z jeho strany přijít bezpodmínečně ukončení v posledním kole.
     
    00:00
    Začátek 3. kola.
     
    00:24
    Oba zápasníci se na úvod posledního kola objali, ale hned poté pohoda končí. Další low kick Wrzoseka a pokračující tlak.
     
    00:55
    Wrzosek už svými kopy na levou nohu Možného takřka otáčí bokem. Tak moc to Slováka bolí a nedokáže nohu udržet na zemi.
     
    01:18
    Polák naprosto suverénně směřuje za vítězstvím. Dále vyvíjí na Možného tlak.
     
    01:39
    Tak pozor! Tomáš Možný vyslal famózní zadní a Wrzosek se poroučí k zemi! Možný jde na něj a zasypává ho údery.
     
    02:15
    Wrzosekovi se po pár desítkách sekund povedlo zvednout. Má totálně zkrvavený obličej a přežil krátké peklo.
     
    03:08
    Možný šel znovu na chvíli k zemi po dalším tvrdém low kicku, ale je zpět na nohou. Kdo by věřil ještě takovému dramatu po obrovském tlaku Poláka...
     
    03:43
    Arek Wrzosek opět stojí nad Možným, který se snaží postavit.
     
    04:18
    Tomáš zpět na nohou a opět zadní trefuje! To jen dokazuje, proč byl Wrzosek stále tak opatrný navzdory jasné převaze. Moc dobře věděl, čeho je Slovák schopný.
     
    04:57
    Oba muži byli opět chvíli na zemi, ale vrací se tam, kde jim je boj nejbližší, tedy do postoje. V posledních sekundách ještě Wrzosek podsekává Možného a jde za výhrou.
     
    05:00
    Konec zápasu.
     
    Vítěz: Arkadiusz Wrzosek (na body: 29:26, 29:27, 29:27).
     
    Rozhodčí jednomyslně přisoudili výhru Wrzosekovi. Ten předvedl úžasný výkon, kdy zejména v prvních dvou kolech naprosto systematicky a drtivě rozkopával Tomáše Možného. Třetí kolo ale přineslo velké drama, když Možný vypálil tvrdou zadní a poslal Poláka k zemi. Ten tuto situaci ovšem zvládnul a po závěrečném gongu a objetí s Možným ještě svému soupeři ukazoval, jak moc má sám rozkopanou nohu z neustálého používání low kicků a calf kicků.
    Bitva elitních kickboxerů je tedy za námi. (22:44:22)

    Dávid Švec

    Tomasz Bronder