Espanyol – Mallorca 2:1 (kon.) | Cadiz – Rayo Vallecano 1:0 (kon.) | Real Madrid – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
Valencia – Sociedad 1:0 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
cz Sobota 25.02.2023, 21:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:12. (23:14:13)
     
    Více jak tříměsíční čekání na ligovou výhru je u konce. Valencia pod vedením nového trenéra Baraji uspěla při jeho druhém utkání na lavičce, doma porazila nejtěsnějším možným výsledkem 1:0 favorizovaný Real Sociedad.

    Jediný gól střetnutí padl ve 40. minutě, kdy si po nahrávce Lina z levé strany šestnáctky na střed srazil balón do vlastní brány Igor Zubeldia. Místo zabezpečení defenzivy domácí pokračovali v ofenzivních choutkách a blízko k navýšení náskoku měl Samuel Lino, jeho tečovaná střela skončila na pravé tyči. Hosté si za celou dobu nevypracovali jedinou vážnější příležitost, proto nula v kolonce vstřelených branek po právu zůstala až do závěrečného hvizdu.

    Barajova družina minimálně do neděle poskočila mimo sestupové pásmo před Getafe a Almeríi na sedmnáctou příčku. Real Sociedad zůstává třetí, na čtvrté Atlético Madrid má k dobru jediný bod.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Domácí fotbalisté kontrolují poslední vteřiny nastaveného času na útočné polovině. Frustrovaní hráči v oranžových dresech nejsou schopni balón získat.
     
    90+6
    Již vystřídaný kapitán Valencie Gabriel Paulista pomáhá spoluhráčům šetřit čas i mimo hrací plochu. Za postranní čárou míč sebral a odmítl jej dát protihráči. Jenže tvrdě pyká, protože dostal za zdržování hry pátou žlutou kartu v sezóně a nezahraje si tak na Camp Nou proti Barceloně.
     
    90+5
    K dlouhému obrannému odkopu na útočnou polovinu sáhl Cenk Özkaçar. Álex Remiro rychle doběhl pro míč a po zemi ho nahrál Aihenu Muñozovi.
     
    90+4
    Pro změnu zleva centroval Mikel Merino. Z brankové čáry výborně vystartoval Giorgi Mamardašvili a kulatý nesmysl sebral do rukavic před dvěma protihráči.
     
    90+3
    Vysoký centr Illaramendiho sklepával Carlos Fernández do ohně, před Zubeldiou odkopával do bezpečí Ilaix Moriba.
     
    90+2
    Mouctar Diakhaby získal míč a vyslal do protiútoku Samuela Lina, jenž držel kulatý nesmysl u kopaček příliš dlouho a střelu z nouze zblokoval Zubeldia.
     
    90+1
    Tlak Realu Sociedad pokračuje. Hosté však mají obrovské problémy dostat míč do vápna, po většinu času kombinují jenom kolem něj.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    90
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází André Almeida, přichází Cenk Özkaçar.
     
    89
    Přetažený centr směřoval do prostoru, kam nabíhal Dimitri Foulquier. Míč k němu propadl, jenže Francouz balón podskočil.
     
    88
    Od pravé lajny centroval Igor Zubeldia. Ovšem hodně nepovedeně, napálil totiž prvního bránícího protihráče, jímž byl Samuel Lino.
     
    87
    Faul i na druhé straně. Po levé lajně chtěl proniknout do příležitosti Hugo Duro, Martín Zubimendi protihráče podrazil.
     
    86
    Domácí fotbalisté koncovku střetnutí kouskují nedovolenými zákroky. Další takový předvedl Thierry Correia při střetu s Alexanderem Sørlothem.
     
    85
    Po hlavičkovém souboji špatně dopadl zpátky na zem André Almeida. Jedná se o problém s pravým kolenem, domácí středopolař zkouší bolest rozběhat.
     
    84
    Brzy Aihen Muñoz pochopil, že nemá šanci doběhnout Merinův nákop. Zápas bude pokračovat autovým vhazováním Valencie.
     
    83
    Nejprve Asier Illarramendi naznačil centr, aby posléze přihrál k levé lajně Carlosu Fernándezovi, útočník neuspěl jeden na jednoho proti Correiovi.

    Milan Huppert

    Góly: 40. Zubeldia (vla.)

    Karty:   11. Foulquier (VAL), 45. Musah (VAL), 67. Lato (VAL), 69. Mamardašvili (VAL), 90+6. Paulista (VAL) – 4. Zubimendi (RSC), 36. Rico (RSC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:12.
    Valencia CF: Mamardašvili – Foulquier, Paulista (C) (46. Cömert), Diakhaby, Lato (77. J. Vázquez) – Musah (77. Moriba), Almeida (90. Özkaçar), Guillamón, Lino – Castillejo (63. Correia), Duro.
    Náhradníci: Herrerín, Rivero – Guerra, Kluivert, Mosquera, F. Pérez, Marí.

    Tréner: Rubén Baraja

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Barrenetxea (46. Sola), Zubeldia, Le Normand, Rico (63. A. Muñoz) – Méndez (73. Illarramendi), Zubimendi, Merino – Kubo (73. C. Fernández) – Sørloth, Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Marrero, Zubiaurre – Gorosabel, P. Marín, Ande. Martín, R. Navarro, J. Pacheco, Turrientes.

    Tréner: Imanol Alguacil

    Rozhodca: Hernández – Naranjo, Sánchez

    Diváci: 37 465