Bochum – Freiburg 0:2 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 3:2 (kon.) | Stuttgart – Kolín nad Rýnom 3:0 (kon.)
Wolfsburg – Lipsko 0:3 (kon.) | Frankfurt – Brémy 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
3:2 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 18.02.2023, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden gól nám tento duel nabídl. Po centru na levou stranu nedokázal Stefan Lainer odhlavičkovat balón tak, jak by si představoval, k tomu se dostal Davies, přihrál jej křižně za sebe na střed volnému spoluhráči, tím byl MATHYS TEL, jenž svou následnou střelu levačkou adresoval ze svého pohledu přesně k levé tyči a Omlin se mohl po míči už jen podívat.
     
    84
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí v závěru odskakují německému gigantovi na rozdíl dvou branek. Opět vše započalo špatnou rozehrávkou hostů, domácí naběhli do přečíslení, ve kterém přihrál Hofmann z pravé strany na střed MARCUSI THURAMOVI, jenž střílel do protipohybu padajícího gólmana, jenž si na míč levačkou sáhl, ovšem vyrazit jej nedokázal.
     
    55
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení zpět na svou stranu. Hosté přišli o míč špatnou rozehrávkou, JONAS HOFMANN přihrál do úniku Pléovi, který mohl střílet z pravé strany, místo toho spoluhráči přihrávku oplatil, míč poslal na střed, kam prvně jmenovaný fotbalista naběhl a ihned pálil do vzdálenějšího dolního rohu svatyně mužstva z Barovska.
     
    35
    Bayern právě vstřelil branku!
    Hostům se i v oslabení daří vyrovnat. Velkou práci odvedl na levé straně Davies, jenž zavedl míč pokutového území, přihrál na jeho střed, kde tři hráči Borussie nedokázali zabránit skluzu, kterým se prezentoval ERIC CHOUPO-MOTING, balón poslal na vzdálenější stranu, kde byla spousta prostoru a kam Omlin nemohl dosáhnout.
     
    13
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení. Hofmann rozehrál standardku z pravého křídla, míč přihrál po zemi před vápna, kam naběhl volný LARS STINDL, nic nevymýšlel a prudkou ranou odehrál balón na bližší tyč, od kterého se míč odrazil do sítě.

    Dávid Švec

    Góly: 13. Stindl (J. Hofmann), 55. J. Hofmann (Pléa), 84. Thuram (J. Hofmann) – 35. Choupo-Moting (Davies), 90+3. Tel (Davies)

    Karty:   37. Goretzka (BAY)   8. Upamecano (BAY)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:9. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:9.
    Borussia Mönchengladbach: Omlin – Lainer, Itakura, Elvedi, Binsibajní – Kramer (57. Weigl, 90. Jantschke), Koné – H. Wolf (90. Herrmann), J. Hofmann, Stindl (C) (74. Thuram) – Pléa (74. Neuhaus).
    Náhradníci: Olschowsky – Friedrich, Scally, Ngoumou.

    Tréner: D. Farke.

    Bayern Mníchov: Sommer – Pavard, Upamecano, Blind – Gnabry (46. L. Sané), Goretzka (62. de Ligt), Kimmich, Gravenberch (46. Musiala), Davies – T. Müller (C) (16. Cancelo), Choupo-Moting (62. Tel).
    Náhradníci: Ulreich – Sarr, Stanišić, Ibrahimović.

    Tréner: J. Nagelsmann.

    Rozhodca: T. Welz – M. Thomsen, R. Foltyn