Motor ČB – Pardubice 3:7 (kon.) | K. Vary – Sparta Praha 3:6 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 3:1 (kon.)
Hradec Králové – Litvínov 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:0 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Liberec – Třinec 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
cz Streda 15.02.2023, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga (ČR) • 46. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:26 Michal BIRNER - 3:2
     
    62:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Filippi podél levého mantinelu přebruslil Růžičku a křižnou přihrávkou vyzval ke skórování MICHALA BIRNERA. Ten nepohrdl a rozhodl o bonusovém bodu pro Liberec. Asistence: Tomáš Filippi, Uvis Janis Balinskis.
     
    60:30
    Horké chvilky pro Liberec. Nejprve přebruslil Filippiho Marinčin, který ale Kváču nepřekonal. Hned poté palil z mezikruží Marcinko, jehož ránu horkotěžko vyrazil Kváča nad.
     
    53:33
    Růžička dostal zpoza brány kotouč mezi kruhy, v obrovské šanci ale ztroskotal na Kváčovi.
     
    50:51
    Třinec v potížích. Karlis Čukste ho posílá do čtyř menším trestem za podražení.
    50:31 Richard NEDOMLEL - 2:2
     
    50:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Vlach přiťukl kotouč na modrou RICHARDU NEDOMLELOVI, ten využil clony před Kacetlem a přesnou střelou zápěstím propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jaroslav Vlach.
     
    47:40
    Chmielewského zadovka zpoza brány měla oči. Našla Romana, který už už zvedal ruce nad hlavu. Kváčovi prošel puk výstrojí, ale liberecký gólman ho parádním reflexem nasměroval pryč z brankoviště.
     
    42:21
    Vlach po přerušení vyvolal šarvátku s Daněm, což je také hlavní důvod toho, že si Tygři zahrají oslabení. Daňo dostal menší trest, zatímco Vlach 2+2 minuty.
     
    36:41
    Hudáček vyřešil brejk dva na jednoho individuálně a tak tak, že z toho nebyl třetí třinecký gól. Kváča se na brankové čáře proti opakovaným pokusům slovenského forvarda musel roztáhnout jak široký, tak dlouhý.
     
    34:20
    Pěknou individuální akcí se teď blýskl Daniel Kurovský. Ten sice svou první střelu přes obránce až na bránu nepropasíroval, o to nebezpečnější ale byla jeho dorážka, kterou Kváča efektním zákrokem zneškodnil.
    27:13 Marko DAŇO - 1:2
     
    27:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Divoká pasáž zápasu končí druhou brankou hostí! Poté, co Flynn pohrdl přečíslením dva na jednoho, vyrazili Oceláři do brejku. Ten brankou neskončil, z následujícího tlaku Třince však padl gól, když MARKO DAŇO s pomocí tyče a Kváčova těla procedil puk těsně za brankovou čáru. Asistence: Patrik Hrehorčák.
     
    23:10
    Faško-Rudáš teď možná Růžičkovi chytil gól. Třinecký gólostroj málem využil Kváčova zaváhání, když liberecký gólman vystartoval po puku, který ale svou holí nezasáhl. Chmielewski pak okamžitě servíroval puk svému kapitánovi, jehož střelu do poloprázdné brány skvěle zblokoval zmiňovaný Faško-Rudáš.
    20:54 Marko DAŇO - 1:1
     
    20:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vyrovnávají! Už ve hře pět na pět vyrazil Kváča slabé nahození Růžičky jen před sebe, kde si nejobratněji počínal MARKO DAŇO. Jeho gólová dorážka mířila nechytatelně do růžku pro domácího gólmana. Asistence: Martin Růžička, Tomáš Marcinko.
     
    18:44
    Také Tygři se provinili hrou v šesti, Třinec tak bude hrát první přesilovku.
     
    12:27
    Rozmíšku před třineckou bránou vyřešili rozhodčí menšími tresty za hrubost pro domácího Rychlovského a třineckého Kaňáka.
    11:12 Uvis Janis Balinskis - 1:0
     
    11:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jako by se Oceláři ubráněnými přesilovkami Liberce až příliš uspokojili. Nedlouho po jejich skončení totiž ve hře pět na pět nechali před svou bránou dálnici, po které Flynn narýsoval gólovou nahrávku před prázdnou klec pro UVISE JANISE BALINSKISE. Ten už to měl velmi jednoduché. Asistence: Oscar Flynn, Michael Frolík.
     
    08:56
    Skvělý Kacetl! Třinecký brankář musel likvidovat další pokus Flynna, který pálil z mnohem větší blízkosti než před malou chvíli. Lapačka Kacetla mu ale gólovou radost znemožnila.
     
    08:01
    Třinecké oslabení jen tak neskončí! Dravecký v přemíře snahy podrazil libereckého protihráče, čímž daroval Liberci další dvě minuty v početní výhodě k dobru.
     
    06:08
    Tohle je ovšem pro Třinec komplikace, Roman dostává menší trest za podrážení a Liberec bude hrát 5 na 3.
     
    04:47
    Třinečtí se provinili hrou v šesti, Tygry čeká první přesilovka. Trest odpyká Kurovský.

    Jan Kousal

    Góly a asistencie: 12. Balinskis (Flynn, Frolík), 51. Nedomlel (Vlach), 63. Birner (Filippi, Balinskis) – 21. Daňo (M. Růžička, Marcinko), 28. Daňo (Hrehorčák)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.
    Tréner: Patrik Augusta

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Čukste, Roth, Smith – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Voženílek, Hudáček – Chmielewski, Hrehorčák, Dravecký (A) – Kurovský, M. Roman, Hrňa.
    Tréner: Zdeněk Moták

    Rozhodca: Pražák, Květoň – Hynek, Šimánek

    Diváci: 4 572