NY Rangers – Seattle 6:3 (kon.) | Columbus – Toronto 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 4:3 (po pr.)
Anaheim – Pittsburgh 3:6 (kon.) | Detroit – Vancouver 5:2 (kon.) | Buffalo – Calgary 2:7 (kon.)
Ottawa – Edmonton 3:6 (kon.) | Montreal – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Nashville 1:2 (po pr.)
Dallas – Tampa Bay 1:3 (kon.) | Boston – Washington 1:2 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
3:6 (0:1, 3:2, 0:3)
Edmonton Oilers
cz Sobota 11.02.2023, 18:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:37
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Brady Tkachuk.
     
    54:37
    Střídání v týmu Ottawa Senators:
    ze hřiště odchází Anton Forsberg, přichází Mads Sögaard.
     
    54:37
    Mnohem horší ale je, že Anton Forsberg je zraněný a nejspíš vážně. Když se Hyman prodral do brankoviště, Forsbergovi se zkroutila noha pod tělo a nejspíš to odneslo koleno nebo vazy.
    54:37 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:6
     
    54:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A prakticky je rozhodnuto! Edmonton využívá přesilovku! RYAN NUGENT-HOPKINS se prodral k puku, který při zmatku okolo a ve skrumáži těl ležel v brankovišti a poslal ho do sítě. Asistence: Leon Draisaitl, Connor McDavid.
     
    53:50
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Arťom Zub – 2 min., nedovolené bránění.
     
    50:23
    Stutzle musel na levé straně přihrávku na Girouxe zvednout do vzduchu přes ležícího obránce Edmontonu. To se mu povedlo a Giroux po zpracování puku dokonce ohrozil Campbella, který ale nějakým způsobem vytěsnil puk mimo brankoviště!
    47:24 Derek RYAN - 3:5
     
    47:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Sotva skončilo vyloučení Ottawy a začala její přesilovka, právě v tu chvíli dokázal Brett Kulak přihrát do mezikruží na DEREKA RYANA, který sice se štěstím, ale účinně plácl hokejkou do puku a ten se odrazil až za záda smutného Forsberga! V podstatě se jednalo stále o akci ze hry čtyř proti čtyřem. Asistence: Brett Kulak, Evander Kane.
     
    46:12
    A vycházet nebude. Barrie totiž ve středním pásmu fauluje a bude se hrát ve čtyřech. Jde na trestnou lavici za hákování.
     
    45:23
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Dylan Gambrell – 2 min., vysoká hůl.
    43:05 Jesse PULJUJÄRVI - 3:4
     
    43:05
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Kulak dlouhým pasem našel JESSEHO PULJUJARVIHO, který se natáhl po puku mířícím do útočného pásma, přejel si poblíž pravého kruhu a úspěšně obstřelil brankáře Forsberga k levé tyči! Vrací Edmonton do vedení. Asistence: Brett Kulak, Darnell Nurse.
    37:58 Erik BRÄNNSTRÖM - 3:3
     
    37:58
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ERIK BRANNSTROM zaskočil brankáře Campbella a vyrovnává na 3:3! S pukem si najel ze středního pásma až před levý kruh a ránou na vzdálenější tyč dává svůj první gól v této sezoně! Asistence: Alex DeBrincat, Nick Holden.
    35:35 Claude GIROUX - 2:3
     
    35:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Uběhlo jen 17 sekund a je zase všechno jinak! CLAUDE GIROUX si sjel před brankoviště, dostal přihrávku ze strany od Ridlyho Greiga a dotlačil kotouč za záda brankáře Campbella! Ottawa tak využívá přesilovku a odpovídá na gól Edmontonu. Asistence: Ridly Greig, Shane Pinto.
    35:18 Ryan MCLEOD - 1:3
     
    35:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    To je ledová sprcha pro Ottawu! Connor McDavid dokázal v oslabení svým forčekingem ukrást soupeři puk a dostatečně dlouho ho podržet pod kontrolou, než mu přišel z vlastního pásma na pomoc RYAN MCLEOD. McDavid mu poslal fantastickou přihrávku a McLeod v oslabení zvyšuje na 3:1! Asistence: Connor McDavid.
     
    33:51
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Derek Ryan – 2 min., hákování.
     
    31:34
    Brady Tkachuk s Evanderem Kanem se do sebe pustili ve středním pásmu a tentokrát šly rukavice z rukou. V krátké bitce byl úspěšnější Tkachuk, jemuž se povedlo dostat soupeře na záda, přestože také schytal pár nepříjemných ran. Oba jdou na pět minut na trestnou lavici.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Brett Kulak – 2 min., vysoká hůl.
     
    24:17
    Obrovská šance Ottawy, kterou spálil Brassard! Dostal se za obranu, měl spoustu času i prostoru, ale v samostatném nájezdu na Campbella nevyzrál!
    21:44 Zach HYMAN - 1:2
     
    21:44
    Edmonton právě vstřelil branku!
    ZACH HYMAN trestné střílení využívá! Po najetí poblíž brankoviště předvedl kličku do bekhendu a zvedl svou střelu pod horní tyč Forsbergovy klece! Bez asistence.
     
    21:44
    DeBrincat zahákoval Zacha Hymana při jeho úniku k brankovišti a je nařízeno trestné střílení!
    20:21 Jake SANDERSON - 1:1
     
    20:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Druhá třetina začala pro domácí nejlepším možným způsobem! Rychlým protiútokem, který proměnil JAKE SANDERSON po najetí mezi kruhy! Asistence: Mathieu Joseph, Brady Tkachuk.
     
    17:00
    Shane Pinto se prosmýkl v útočném pásmu za obranu, udělal krásnou kličku do bekhendu a otevřel si tím prostor ke skórování, jenže trefil pouze tyč! Tomu se říká smůla!
     
    16:25
    Campbell byl mimo brankoviště, přesto se mu kotouč neustále motal u těla a pod nohama, když do něj šili hráči Ottawy, kteří ho prostě ne a ne překonat! Teď brankář Oilers zachránil svůj tým.
     
    15:25
    Asi trochu z frustrace se Draisaitl dopustil sekání před odchodem na střídačku a tak musí na trestnou lavici.
     
    15:16
    Tyč trefil Leon Draisaitl z pravé strany svou ránou z voleje! Chyběly centimetry!
     
    13:35
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Ridly Greig – 2 min., vysoká hůl.
     
    12:05
    Hamonic ránou z dálky trefil tyč Campbellovy brány! Byla to vnější strana tyče, kotouč se proto odrazil na zadní mantinel. Ale moc nechybělo!
     
    04:49
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Thomas Chabot – 2 min., držení.
    02:18 Connor MCDAVID - 0:1
     
    02:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají skóre zápasu! CONNOR MCDAVID sice nebyl v ideální střelecké pozici, ale povedlo se mu z levé strany trefit kotouč o nohu brankáře Forsberga, od níž se mu puk odrazil do sítě. Asistence: Leon Draisaitl, Zach Hyman.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 21. Sanderson (M. Joseph, B. Tkachuk), 36. Giroux (Greig, Pinto), 38. Brännström (DeBrincat, Holden) – 3. McDavid (Draisaitl, Hyman), 22. Hyman (t.s.), 36. R. McLeod (McDavid), 44. Puljujärvi (Kulak, Nurse), 48. Ryan (Kulak, E. Kane), 55. Nugent-Hopkins (Draisaitl, McDavid)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (55. Sögaard) – Zub, Chabot (A), Sanderson, Hamonic, Brännström, Holden – Stützle, M. Joseph, B. Tkachuk (C) – DeBrincat, Greig, Giroux (A) – Batherson, Brassard, Pinto – Motte, Kelly, Gambrell.
    Tréner: D.J. Smith

    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Kulak, Barrie, Broberg, Bouchard, Desharnais – Ryan, E. Kane, McDavid (C) – R. McLeod, Hyman, Draisaitl (A) – Nugent-Hopkins, Kostin, Janmark – Holloway, Puljujärvi.
    Tréner: Jay Woodcroft

    Rozhodca: Furlatt, MacDougall – McNamara, Mahon

    Diváci: 20041