Česko – Švajčiarsko 2:0 (kon.)
koniec
Česko
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Švajčiarsko
cz Streda 08.02.2023, 18:30 • Romanshorn, Švýcarsko • Turnaj piatich krajín (U17)
Partner:
     
    Česká reprezentace dala zapomenout na nezdar s Finskem, domácí Švýcary porazila výsledkem 2:0.

    Důležitý první gól vsítil v 11. minutě Dominik Pavlík, jenž mimo dosah gólmana ztečoval nahození Humeníka. České vedení vylepšil ve 36. minutě plzeňský talent Adam Benák, který tváří v tvář brankáři uspěl bekhendovou střelou. Třetí třetina již žádný gól nepřinesla, a to ani při powerplay domácího celku.

    Třetí utkání turnaje odehraje Česko ve čtvrtek v 18:30 proti Švédsku, Švýcaři ve stejný den změří síly s dosud neporaženými Američany. (20:42:00)
     
    Střely na bránu: 24 – 27.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Se sirénou oznamující konec zápasu neudržel nervy na uzdě Lenny Giger. Do statistik mu rozhodčí připsali dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    59:47
    Po dalším vyhození rozhodčí nemohl odpískat zakázané uvolnění, protože ke kotouči dojel nejrychleji český forvard. Závěr zápasu probíhá v bezpečné vzdálenosti od Maříkovy svatyně.
     
    59:22
    Defenziva českého celku funguje na jedničku. Přihrávka do zahuštěného prostoru zůstala u brusle Adama Benáka, který vyhodil puk do středního pásma.
     
    58:53
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
     
    58:53
    První útok v šesti hráčích skončil nezdarem. Z pravého kruhu střílel Nolan Cattin, blokující konkurent přizvedl hrací předmět do ochranné sítě.
     
    58:25
    Švýcarští hokejisté získali útočné pásmo a Janosch Hrdina odjel na střídačku. Domácí mužstvo zkouší powerplay.
     
    57:45
    Zatím se tak ale neděje. Místo toho zpoza levého kruhu nahazoval Adam Ošmera a jeden z bránících hokejistů puk ztečoval těsně vedle levé tyče.
     
    57:17
    Nadvakrát, ale přece dostal Adam Benák puk do středního pásma. Lze očekávat, že pokud Švýcarsko získá tlak v útočné třetině, sáhne k powerplay.
     
    56:47
    Brejk rozjel Adam Titlbach. Před modrou čárou ho však rozhodil vystoupivší Niklas Blessing, český útočník sám na sobě způsobil ofsajd.
     
    56:23
    Nils Wehrli naznačil přihrávku před bránu, aby nakonec vypálil z poměrně ostrého úhlu, ovšem pouze do boční sítě.
     
    55:55
    Do útočné třetiny nabruslil Simone Cavadini. Poté zabrzdil a na modrou nabil Basilemu Sansonnensovi, ten vypálil z první příliš vysoko.
     
    55:22
    Po dalším neúspěšném útoku Švýcarska je české vítězství zase o něco blíž. Kličkovaná Jamieho Villarda skončila ještě ve středním pásmu.
     
    54:39
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Ondřej Kos nahrávkou doprava na Maxmiliana Currana, jenž ve velké příležitost minul levou tyč.
     
    54:28
    Snahu o rychlé založení útoku si David Bosson rozmyslel. Raději počkal za vlastní bránou na vystřídání spoluhráčů, následně přenechal touš přijíždějícímu bekovi Geisserovi.
     
    53:50
    Pokračujeme v plném počtu na obou stranách. Jamiro Reber i Lukáš Král okamžitě zamířili na střídačku, aby nehrozila žádná další potyčka.
     
    53:21
    Matyáš Humeník získal útočné pásmo po levé lajně. S hlavou nahoře pak vyzkoušel křižný pas na Pavlíka, zastavil ho Paul Mottard.
     
    52:49
    Češi rychle otočili hru. Stříleným pasem se od pravého mantinelu prezentoval Adam Benák, Adam Titlbach puk tečoval do levého betonu brankáře.
     
    52:20
    První útok v momentě, kdy je na ledě více prostoru, podnikli Švýcaři. Jmenovitě Robin Nico Antenen, jenž kličkou k pravému mantinelu nevyzrál na Vasyla Spilku.
     
    51:46
    Vyloučení na obou stranách. Po vzájemné potyčce rozhodčí vyloučili jak Lennyho Gigera za krosček, tak Lukáše Krále za nedovolené bránění. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    51:30
    Člen druhé útočné formace Adam Titlbach nahodil kotouč do útočné třetiny a odjel vystřídat, mezitím Adam Benák prohrál rychlostní souboj s Gianem Meierem.
     
    50:46
    Ondřej Kos nasměroval puk do útočného pásma odrazem o levý mantinel. Nejrychleji k němu dojel Adam Jecho, leč cílové zařízení výrazně minul.
     
    50:24
    Pochvalu zaslouží Matyáš Mařík. O skryté střele Noého Tarchiniho měl výborný přehled, touš nadvakrát sebral do lapačky.
     
    49:43
    Češi hrají přesně to, co potřebují. V momentě, kdy soupeř získával navrch, tak Adam Martin Hlinský po zisku puku bez rozmýšlení odpálil kus černé gumy na icing.
     
    49:22
    Postavení mimo hru hokejistů v bílých dresech. Byl to Yannik Ponzetto, kdo neudržel brusle na modré čáře a útočné pásmo navštívil dříve než s pukem jedoucí Wey.
     
    48:47
    Švýcarsko navštívilo útočnou třetinu, leč dlouho v ní nepobylo, Simone Cavadini nahazoval od levého mantinelu jenom do brankového oblouku.
     
    48:20
    O zklidnění hry se postaral Ludvig Johnson. Pod tlakem odjel za vlastní bránu, odtud z klidu rozehrál doprava na Jamieho Villarda.
     
    47:53
    Odvážně si David Svozil troufl na kličku u modré čáry. Vyšla mu, načež vypálil ze zápěstí do betonu připraveného brankáře.
     
    47:24
    Rozjetého Matyáše Humeníka zastavil Leon Muggli ještě ve střední třetině. Vzápětí Paul Mottard podnikl neúspěšný protiútok.
     
    46:56
    Zase v akci domácí brankář. V tomto případě zhatil snahy Martina Vaculíka, český forvard se nakonec k zakončení vůbec nedostal.
     
    46:29
    Zmatky v předbrankovém prostoru ukončil brankář Janosch Hrdina. Všiml si volného hracího předmětu, který okamžitě přikryl lapačkou.
     
    45:45
    Zakázané uvolnění Švýcarska. Mischa Geisser pod tlakem nevymýšlel složitosti po pravém mantinelu odpálil kotouč do bezpečí.
     
    45:27
    Adam Veselský vyzkoušel dlouhou nahrávku na Tobiáše Pastora, jemuž vyšlo zpracování, nikoli ovšem klička na Joela Grossniklause.
     
    44:44
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. I českou přesilovou hru musíme ohodnotit jako nepovedenou, neboť Janosh Hrdina nemusel zasahovat.
     
    44:24
    Po pravém křídle nabral velkou rychlost Lenny Giger. Gól při vlastním oslabení nevstřelil, kličkou do středu si nepřišel na Adama Ošmeru.
     
    43:59
    A potřetí. Kotouč za vlastní bránou vydoloval z pod brusle konkurenta Robin Nico Antenen, načež ho odpálil středem do bezpečí.
     
    43:25
    Ani Čechům zatím početní převaha vůbec nevychází. Domácí mužstvo během krátké doby dvakrát úspěšně vyhodilo.
     
    42:37
    Yannik Ponzetto komplikuje spoluhráčům honbu za zdramatizováním střetnutí. Za krosček v obranné třetině vyfasoval dvouminutový trest.
     
    42:21
    Přečíslení dvou proti jednomu švýcarské reprezentaci nevyšlo. Jamiro Reber přihrával Yanniku Ponzettovi, tomu přeskočil touš přes čepel.
     
    41:58
    Přesilovka Švýcarska minulostí. Maxmilian Curan je zpátky na ledové ploše, Češi pokračují v bránění náskoku v pěti bruslařích.
     
    41:20
    A opět české vyhození. Postaral se o něj Lukáš Král, jenž nabral touš na čepel hole a vyhodil ho po pravém mantinelu.
     
    40:42
    Domácím se vůbec nedaří získat útočné pásmo. Nahazovat zkoušel Leon Muggli, našel však pouze hokejku Jakuba Fibigra.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Švýcaři do ní nastupují v přesilové hře, mají tedy dobrou příležitost ke kontaktní trefě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:02.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 14.
     
    Prostřední dvacetiminutovka znovu nabídla jediný gól a znovu se o něj postarali čeští hokejisté. Náskok navýšil Adam Benák, jenž ve 36. minutě propasíroval bekhendovou střelu skrze Hrdinovu výstroj. Gól byl zaslouženým vyústěním českého tlaku, druhá třetina byla z jejich strany výrazně aktivnější. Do té třetí ovšem vstoupí v oslabení, na konci části byl vyloučen centr elitní lajny Curran.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    V závěru prostřední části přichází první vyloučení. V útočném pásmu fauloval český útočník Maxmilian Curran, provinil s hrou vysokou holí.
     
    39:13
    Češi podnikli rychlý protiútok. Adam Veselský projel po levé straně do útočného pásma, odkud nahrával na hokejku protihráče Johnsona.
     
    38:49
    Po zmatcích v předbrankovém prostoru se k bekhendové dorážce dostal Yannik Ponzetto, puk nasměroval těsně vedle levé tyče.
     
    38:22
    Za obranu najížděl Dominik Pavlík. Dočkal se vysokého obloučku, ale trvalo mu dlouho jeho zpracování, navíc pak nevyšla klička na Gigera.
     
    37:54
    Vysokou rychlost vyvinul Martin Vaculík. V plném sprintu ovšem nedokázal dostatečně razantně zakročit, Hrdina snadno zasáhl pravým betonem.
     
    37:30
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Příliš velkou rychlost nabral bez puku jedoucí Nisl Wehrli, Robin Nico Antenen do něj najel později.
     
    36:49
    Akci dva na dva řešil Ondřej Kos nahrávkou na Adama Titlbacha, tu bez větších problémů zastavil dobře postavený Daniil Ustinkov.
     
    36:22
    Domácí celek měl v plánu okamžitě vrátit na kontakt kapitán Leon Muggli. Neuspěl, příklepem vyslal kotouč vysoko nad břevno.
    35:39 Adam BENÁK - 2:0
     
    35:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká sedmnáctka odskakuje do dvoubrankového náskoku! Jan Skok nejenže udržel útočné pásmo, ale nahrávkou z první našel před bránou soupeře volného ADAMA BENÁKA, jenž bekhendovým zakončení propasíroval puk skrze výstroj Hrdiny až za brankovou čáru. Asistence: Jan Skok a Lukáš Král.
     
    34:48
    Adam Ošmera vyslal po levém mantinelu do jízdy Lukáše Krále, ten v plném běhu ztroskotal na překážce jménem Paul Mottard.
     
    34:13
    Dva protihráče Nolan Cattin ze hry vyřadil, třetí již byl nad jeho síly. Jednalo se o Adama Jecha, který získal puk do svého držení.
     
    33:55
    Pokus o rychlý brejk nevyšel. Matyáš Humeník nepřesně hledal Adama Titlbacha, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    33:33
    Druhá třetina je zatím aktivnější ze strany Čechů. Velká škoda, že Jan Skok zpracoval kus černé gumy až ve střední třetině.
     
    32:47
    Rozjetý Vasyl Spilka zastavil až za švýcarskou bránou, kde si troufl na Nilse Wehrliho, leč ze souboje vyšel jako poražený.
     
    32:26
    Útočný výlet si v poslední chvíli rozmyslel David Svozil. Zařadil zpátečku a z klidné pozice nahrál Adamu Martinu Hlinskému.
     
    31:57
    Volnější pravé strany chtěl využít Adam Benák, jenže na menší rýze v ledu klopýtl, ztratil stabilitu a skončil na ledě.
     
    31:21
    Obranné vyhození Mischy Geissera navštívilo českou střídačku. Vhazování proběhne ve středovém kruhu, oba týmy střídají.
     
    30:54
    Janosch Hrdina do akce nemusel. Tobiáš Pastor se chystal ke střele a tu i vyslal, ovšem zdárně ji zblokoval Jakub Fibigr.
     
    30:25
    Vysokou rychlost vyvinul po levé straně Jamie Villard. Vyzrál na pasivně stojícího konkurenta, nicméně Dominik Pavlík byl nad jeho síly.
     
    29:47
    Jako další zahrozil Ondřej Kos. Z levého křídla se natlačil před bránu, jenže v důležitý okamžik nechal kotouč za zády.
     
    29:23
    Vyhození po levém mantinelu obstaral Daniil Ustinkov. Adam Jecho zabojoval, ale puk zastavil až ve středním pásmu.
     
    28:44
    Individuální průnik vyzkoušel Adam Ošmera. Získal útočné pásmo, ale Češi o něj brzy zase přišli z důvodu nepřesného pasu beka.
     
    28:11
    Proti přesile Adam Titlbach neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval, avšak Leon Muggli si puk mezi bruslemi projet nenechal.
     
    27:59
    Obtočení soupeřovy svatyně vyzkoušel Vasyl Spilka. Janosch Hrdina s podobnou variantou počítal a levý beton přišpendlil k tyčce včas.
     
    27:27
    Vysokou rychlost nabral ve střední třetině Simone Cavadini. Projel až do té útočné, ovšem nahrávku na střed vystihl Marek Chaloupka.
     
    26:57
    Do akce musel Matyáš Mařík. Výborně zmenšil střelecký úhel Paulu Mottardovi, tvrdý projektil schoval do lapačky.
     
    26:24
    Dobrou práci odvedl Nolan Cattin. Vyřadil osobního strážce a křižným pasem našel Jamieho Villarda, rána z první prosvištěla nad břevnem.
     
    25:55
    Levou stranou získal pro Švýcarsko útočnou třetinu Lenny Giger. Posléze příliš dlouho váhal a křižný pas vystihl Lukáš Král.
     
    25:19
    Noé Tarchini vyzkoušel přihrávku obloučkem mezi kruhy, kde viděl najíždějícího Davida Bossona, tomu puk přeskočil přes čepel hole.
     
    24:44
    Zaváhání vyrobil Ludvig Johnson. Měl velké štěstí, že Adam Benák ztrácel výrazně, domácí zadák potom po mantinelu rozehrál na Wehrliho.
     
    24:26
    Sám Maxmilian Curran zakončovat nemohl, volil proto nahrávku na modrou čáru. Adam Ošmera vystřelil ze zápěstí vedle levé tyče.
     
    23:55
    Krátce po buly pálil forhendem z levé strany David Bosson. Vyslal ostrou, jenže nepřesnou ránu, Matyáš Mařík mohl zůstat v klidu.
     
    23:23
    O slovo se přihlásil Daniil Ustinkov. Forhendem střílel zpoza levého kruhu, clonící Marek Chaloupka zaznamenal úspěšný blok.
     
    22:57
    Ze středu se Tobiáš Pastor stáhl k levému mantinelu, kudy projel do útočného pásma, jeden na jednoho nevyzrál na Yannika Ponzetta.
     
    22:26
    Zpoza brány vyjel do mezikruží Dominik Pavlík. Vyzkoušel forhendovou střelu z otočky, přičemž trefil prvního clonícího soka.
     
    21:46
    České přečíslení táhl levou stranou Ondřej Kos. Na dlouhou hokejku puk k Maxmilianu Curranovi nepropasíroval, dobře zahrál Leon Muggli.
     
    21:22
    Z ostrého úhlu vypálil Lukáš Král. Janosch Hrdina zasahovat nemusel, kotouč totiž skončil jenom v boční síťce.
     
    20:57
    Od modré čáry nahazoval Adam Ošmera. O teč se pokoušel Martin Vaculík, ale kus černé gumy se mu zasáhnout nepodařilo.
     
    20:21
    Pravým mantinelem nabral velkou rychlost Paul Mottard. Chtěl se natlačit před bránu, v čemž mu zabránil dobře postavený Adam Martin Hlinský.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 7.
     
    První třetina zápasu mezi Českem a Švýcarskem nabídla jediný gól, o nějž se postarali svěřenci kouče Eismanna. Stalo se tak v 11. minutě, kdy nahození Humeníka ztečoval mimo dosah pozdě reagujícího brankáře Dominik Pavlík. Domácí Švýcaři působí herně lepším dojmem, ale zatím jim to není nic platné, soupeř jim uděluje lekci z efektivity.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Úvodní dvacetiminutovka se dohrává za švýcarskou bránou. Do tohoto prostoru odjel Mischa Geisser, rozehrát poslední útočnou akci již nezkusil.
     
    19:18
    Opět útočili Češi, tentokráte po pravém mantinelu Lukášem Králem. Nahrávka napříč kruhy skončila u obránce Niklase Blessinga.
     
    18:45
    Na vlastní pěst zkusil projet až před švýcarskou bránu Matyáš Humeník. Neuspěl, čistě ho zastavil Ludvig Johnson.
     
    18:09
    Cíl Daniil Ustinkov splnil. Snadné nahození Matyáš Mařík hravě lapil do lapačky, nicméně na rozehrávku už si netroufl.
     
    17:44
    Za bránu soupeře odjel David Bosson. Zvedl hlavu a nahrál za kruhy Lennymu Gigerovi, jeho rána proletěla vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    17:27
    Snadné nahození jednoho z obránců od modré čáry nebylo pro Janosche Hrdinu žádným problémem, brankář pro puk sáhl lapačkou.
     
    16:53
    Souboj u levého mantinelu zvládl lépe bránící Ludvig Johnson. Vydoloval kotouč z pod brusle konkurenta a vyhodil mimo obrannou třetinu.
     
    16:17
    Situaci dvou proti dvěma Adam Veselský nevyřešil dobře. Dlouho avizoval nahrávku doprava, vystihl ji Joel Grossniklaus.
     
    15:44
    Příliš dlouho otálel s nahrávkou Martin Vaculík. U útočné modré čáry došlo k jeho zdvojení, forvard proto zacouval do středního pásma.
     
    15:24
    Platí, že hokejisté v bílých dresech zůstávají aktivnějším týmem. Yannik Ponzetto pálil přes osobního strážce, toho napálil do levé brusle.
     
    14:49
    Z poměrně velkého úhlu pokusil štěstí Noé Tarchini. Matyáš Mařík zůstal v pozoru, v tomto případě úřadovala jeho lapačka.
     
    14:23
    Z pravého kruhu volil střílenou přihrávku Loris Wey. Bránící Adam Martin Hlinský zblokoval hrací předmět pod pravý beton brankáře Maříka.
     
    13:57
    Basile Sansonnens vyslal na zteč Jamira Rebera. Centr třetí formace si věřil na dvojici konkurentů, s nimiž si neporadil.
     
    13:23
    Češi tak nadále udržují těsný náskok. Ještě zvýraznit se jej pokusil Maxmilian Curran, při individuální akci ztroskotal na posledním bránícím Wehrlim.
     
    12:58
    Domácí hokejisté se radovali z vyrovnávací trefy, ale jen pár sekund! Hlavní rozhodčí rozpažil pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    12:24
    Utkání pokračuje ve svižném tempu. Dominik Pavlík hledal žabičkou Tobiáše Pastora, tomu však vůbec nevyšlo zpracování.
     
    11:57
    Neuspěli ani Češi a soupeř okamžitě vystartoval do protiútoku, přihrávku Daniila Ustinkova na Yannika Ponzetta vystihl Lukáš Král.
     
    11:24
    O rychlou odpověď se pokusil Leon Muggli. Vypálil od modré do přehuštěného prostoru, cílové zařízení však výrazně minul.
    10:12 Dominik PAVLÍK - 1:0
     
    10:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skóre střetnutí otevírá česká reprezentace! Zpoza levého kruhu nahazoval Matyáš Humeník a byl to DOMINIK PAVLÍK, kdo ztečoval puk mimo dosah brankáře Hrdiny. Asistence: Matyáš Humeník a Jan Skok.
     
    09:53
    Postavení mimo hru hostujícího celku. Adam Titlbach udělal před modrou čárou jednu kličku navíc, s níž už Adam Benák vůbec nepočítal a modrou čáru přejel.
     
    09:22
    Hokejisté v červených dresech se z nepovedeného úvodu přeci jen osmělili. Adam Jeho nahazoval na teč, Maxmilian Curran minul puk.
     
    08:48
    Napoprvé Jakub Fibigr zpracování nezvládl, leč dostal hodně času, mohl se vrátit, zkontrolovat situaci a na pravou stranu přihrát volnému Adamu Královi.
     
    08:15
    První těžší zkoušku Matyáš Mařík zvládl. Střelci z levého kruhu zmenšil palebný úhel a puk udržel ve výstroji, nepustil jej k číhajícímu Gigerovi.
     
    07:59
    Dobrou práci odvedl u levého mantinelu Adam Veseslký. Správně tímto prostorem očekával kličku Noého Tarchiniho, puk získal pro sebe.
     
    07:28
    Na modré si zakřičel o nahrávku Niklas Blessing. Jamie Villard ho zpozoroval, ale nahrávku na něj nepropasíroval přes Vaculíka.
     
    06:45
    Dvojice forčekujících hokejistů domácím hráčům příliš starostí nenadělala, eon Muggli zkušeně přihrál Mischovi Geisserovi odrazem o mantinel.
     
    06:21
    S vypětím všech sil Jan Skok udržel kotouč v útočné třetině. Po modré nabil Adamu Ošmerovi, jehož ránu Janosch Hrdina podržel v lapačce.
     
    05:45
    Útočnou akci českého celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Byl to Lukáš Král, kdo vystavil do ofsajdového postavení Adama Titlbacha.
     
    05:03
    Pozornost na sebe strhnul Yannik Ponzetto. Zpoza brány udělal oblouk a skončil kousek za kruhy, odtud ze zápěstí těsně minul volný prostor u levé tyče.
     
    04:49
    Do ofenzivy jsou zatím výrazně aktivnější švýcarští hokejisté. Z pravého kruhu si hodil touš do mezikruží Lenny Giger, následně forhendem přestřelil cílové zařízení.
     
    04:16
    Defenzivní povinnosti si Ondřej Kos splnil na jedničku. U kotouče byl jako první, sjel s ním za vlastní bránu a zde počkal na prostřídání formací.
     
    03:57
    Sledujeme opatrný úvod střetnutí. Martin Vaculík zkoušel oblouček za obranu, ale Dominik Pavlík se za ním vůbec nerozjel.
     
    03:35
    Směrem dozadu zapracoval Lukáš Král. Na obranné modré nezvládl zpracování, ale měl štěstí, za zády měl obránce Davida Svozila.
     
    02:51
    Adam Veselský si všiml, že švýcarští obránci jsou poměrně dost od sebe. Zkusil mezi nimi projet, při kličce však zasáhl brusli Cavadiniho.
     
    02:26
    Středem pokusil štěstí Nils Wehrli. Ovšem došlo k jeho ztrojení, švýcarský útočník dle očekávání kus černé gumy neudržel.
     
    01:50
    Další tlak hokejistů ze země helvétského kříže uhasil za cenu zakázaného uvolnění Adam Ošmera, Adam Veselský sprintoval za toušem bez úspěchu.
     
    01:22
    Po pravém mantinelu nabral rychlost Jamiro Reber. Zkusil si puk hodit na střed, jenže si jej posunul daleko od hokejky, touš získal pozorný Marek Chaloupka.
     
    00:43
    Icing i na druhé straně. Adam Martin Hlinský hledal dlouhým pasem Adama Jecha, avšak rychlostní schopnosti spoluhráče přecenil.
     
    00:10
    Zápas mezi Českem a Švýcarskem odstartoval! První útok obstarali domácí Švýcaři, ovšem nahrávka Leona Muggliho končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Mařík (Milota) – Hlinský (C), Svozil, Chaloupka, Fibigr, Ošmera, Skok, A. Král – Jecho, Curran, Kos – L. Král, Benák, Titlbach – Vaculík, Pavlík, Humeník – Veselský, Pastor, Spilka – Klíma.
    Trenér: Václav Eismann

    Švýcarsko: Hrdina (Soler) – Geisser, Muggli (C), Meier, Ustinkov, Blessing, Johnson, Sansonnens, Cavadini – Mottard, Antenen, Wehrli – Cattin, Tarchini, Bosson – Villard, Reber, Ponzetto – Wey, Grossniklaus, Giger.
    Trenér: Patrick Schöb

    Rozhodčí: Urban, Weber – Urfer, Hodel.
     
    Oba celky odstartovaly turnaj porážkou. Česká reprezentace v úvodu třetí třetiny inkasovala od Finů branku na 0:3, ovšem ještě zabojovala a góly Adama Benáka a Adama Veselského se dostala na kontakt, na trefu Aleksiho Pulkkanena už ale odpověď nenašla. Švýcaři měly k bodovému zisku hodně daleko, když ve 33. minutě prohrávali se Švédy 0:4, utkání nakonec skončilo vítězstvím Tre Kronor v poměru 5:2.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování turnaje pěti zemí reprezentací do 17 let, u zápasu mezi Českem a Švýcarskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 11. Pavlík (Humeník, Skok), 36. Benák (Skok, L. Král)


    Česko: Mařík (Milota) – Hlinský (C), Svozil, Chaloupka, Fibigr, Ošmera, Skok, A. Král – Jecho, Curran, Kos – L. Král, Benák, Titlbach – Vaculík, Pavlík, Humeník – Veselský, Pastor, Spilka – Klíma.
    Tréner: Václav Eismann

    Švajčiarsko: Hrdina (Soler) – Geisser, Muggli (C), Meier, Ustinkov, Blessing, Johnson, Sansonnens, Cavadini – Mottard, Antenen, Wehrli – Cattin, Tarchini, Bosson – Villard, Reber, Ponzetto – Wey, Grossniklaus, Giger.
    Tréner: Patrick Schöb

    Rozhodca: Urban, Weber – Urfer, Hodel